Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Djetetovo pravo na viđanje oca

 1. #1

  Datum pristupanja
  Jan 2009
  Postovi
  18

  Početno Djetetovo pravo na viđanje oca

  Sa ocem djeteta bila sam jedno vrijeme u vezi, nismo sklapali brak, dijete sad ima 15 mj. I kad je otac bio sa nama (u navodnicima, jer ga skoro nikad nije bilo, eventualno po sat vremena na dan i samo došao prespavat), nije se družio sa djetetom, nije jednom dijete okupao niti s menom, doktoru sam dijete vozila sama, dakle sve sama.
  Budući da nije davao ništa za dijete, predala sam tužbu radi utvrđivanja iznosa alimentacije, presuda je pravomoćna on sam je predložio "velikodušno" 1200 kn mjesečno međutim ja sam već tad znala da to ništa od toga, i ako bude nešto bude po 200 kn sad, 300 za mj. dana i nema ni glave ni repa u svemu.....u biti ništa od toga... otac radi u firmi koja je pred ovrhom, nikad nisu ni isplaćivali plaće, nema nekretnine na sebe, pokretnine, ev. kompjuter ali i za to može reći da nije njegov kolko čitam po forumima, dakle ništa ne mogu postići.

  Kako me otac isprovocirao da ja ionako nemam pismeno rješenje suda da se dijete meni daje u skrb, i da živi s menom kao što je to i od rođenja, opet ja pišem zehtjev sudu da se izda takvo rješenje sa svim mogućim razlozima, i da se ujedno regulira viđanje djeteta od strane oca, što je ujedno i djetetovo pravo.
  Ubrzo sazvano prvo ročište, otac nije želio podići poziv (znao je o čemu se radi jer sam ga obavijestila), plaćam sud.dostavlj. da mu osobno uruči, čak to i uspijeva (inače je otac tip da ne preuzima nikakve preporučene pošiljke jer je u dugovima kolko mi je poznato, a nitko mu ništa ne može jer mu ništa ne mogu zaplijeniti).
  Na ročište poslao advokata, što me čudi jer znam da je bez kune, ali eto valjda je alimentacija za ovaj mj. otišla radije očito advokatu samo da mi napakosti iz nekog razloga. Kao odgovor na tužbu njegov advokat izjavljuje da se njegova stranka ne može prisilit da viđa dijete (ja sam to u biti u zahtjevu napisala jer sam znala da bi sud to ionako regulirao kod dodjele djeteta jednom roditelju na skrb), ali da on želi viđat dijete i to: prvih 2-3 mj svaki drugi petak u prostorijama CZSS u prisustvu soc.radnice, ne želi prisustvo majke jer se s njom u konfliktnim odnosima.
  Mi smo inače imali konflikte i imali ih budemo radi drugih stvari ali pred djetetom nikad, čak imam i poruke, mms-ov ei video poruke djeteta od prije 2 tj. što je čisti dokaz da otac laže. O svemu sam ga obaviještavala što se tiče djeteta.
  Isto tako kad jednom bude mogao sa djetetom biti samostalno, ne želi dolazit po dijete na adresu gdje dijete živi s menom, jer je u konfliktu sa bakom djeteta pa "ne zna što će ga dočekat iza vratiju"
  Sazvano je drugo ročište da dođe i otac da se sasluša,l kao i netko iz CZSS. Ja sam izjavila sutkinji da sam imala već poziv teta iz vrtića kad je otac došao posjetit da ga se dijete bojalo, nije prepoznalo kao oca a ujedno je vidio dijete zadnji puta prije 2 mj. a i inače su ta viđanja bila svaki dr. tjedan (kako je izrazio želju),,...naravno ja sam bila ta koja mu je vodila dijete.
  Bila sam kod soc.radnice koja je rekla da nema šanse da se tako malo dijete vodi uopće u prostorije centra na susrete od sat vremena, i još k tome bez majke i ostavlja sa 2 njemu nepoznate osobe.
  I kako se izboriti da otac dođe na adresu si jednog dana po dijete? ne moram govorit da bi meni prvo bilo i bedasto i smiješno a za dijete kasnije i sramotno da ga vodim do dr. ulice ili autobusne stanice jer otac ne može progutat svoj ponos i pozvonit na vratima ograde da mu se dijete doveze van?
  Kome god to pričam svi se zgražaju, komentari su da on ustvari i nema baš prevelike želje se družiti sa djetetom.
  Napominjem da mi nije namjera zakinut dijete za viđanje, ali ne pristajem na te uvjete a mislim i da bude CZSS na mojoj strani. :/

  Šta vi mislite?

  P.S. Ispričavam se na duljini posta, ali važno mi je bilo opisat cijelu situaciju

 2. #2

  Datum pristupanja
  Jan 2009
  Postovi
  18

  Početno

  Please.....netko sa sličnim problem? bilo tko?

 3. #3

  Datum pristupanja
  Dec 2008
  Postovi
  431

  Početno

  Prijateljica dovede kćer u birtiju. Sjedne za stol. Za stolom do sjede soc. radnica, otac i dijete (2 god)
  To joj je bio jedini način da dog viđanja jer ju je otac vrijeđao i ponižavao pred djetetom kad su se nalazili sami u parku. Tad bi ona dovela dijete u park, sjela na zadnju klupicu i pustila ih da se igraju - otac inzist da se mama makne....
  Sad pokušava prebaciti ta druženja u neku igraonicu, ali otac pristaje samo na birtiju

 4. #4
  mačkulina avatar
  Datum pristupanja
  Oct 2007
  Postovi
  1,625

  Početno

  nažalost jedino da kada krši prijestupe ga prijavljuješ socijslnoj radnici i policiji ako pređe granice gdje su ugroženi tvoj život i tvoj integritet.

  nema trećeg

 5. #5
  sorciere avatar
  Datum pristupanja
  Nov 2003
  Lokacija
  zagabria
  Postovi
  8,973

  Početno

  oš mišljenje?

  on ne želi viđati dijete, nego tebi trucirati...
  pitaj do koje dobi susretima treba biti prisutna majka, a od koje dobi ne. pa uz podršku centra traži da se evidentira da do te-i-te dobi viđa dijete uz prisustvo majke, a nakon te-i-te dobi bez prisustva majke - uz UVJET da ga dijete poznaje (što znači da ga je redovno viđao).

  i još jedna stvar...
  zaboravi PRAVO djeteta da viđa oca. ako otac ne želi vidjeti dijete (što je slučaj kod mene, odnosno mog djeteta) - ti tu ništa ne možeš napraviti. bolje da se ranije prestanete mučiti.

  a što se tiče alimentacije, nije tvoja briga ni gdje on radi, ni što ima. svaki put kad ne plati - tuži. ako se izmotava, onda nek se i ohladi neko vrijeme u državnoj ustanovi. pa će razmislit za dalje.

 6. #6
  sorciere avatar
  Datum pristupanja
  Nov 2003
  Lokacija
  zagabria
  Postovi
  8,973

  Početno

  i još jedno mišljenje !


  zamoli admina da ti promijeni nick! ovaj je katastrofalno depresivan ženo, a tako ti i ide u životu.... nisi ga bez veze izabrala, a sad ga s vezom promijeni!  predlažem novi: borbena007!!!
  (licence to kill included )

 7. #7

  Datum pristupanja
  Jan 2008
  Postovi
  436

  Početno

  evo sorci ti je vec sve rekla........potpuno se slazem s njom....pogotovo u mjenjaju nicka.....zapravo prvo promijeni raspolozenje u borbena!

 8. #8

  Datum pristupanja
  Nov 2006
  Postovi
  418

  Početno

  Slažem se sa Sorciere... tako poznati scenario.

  Malo si zaglavila sa razmišljanjima.... treba proširit vidike! Pa nije on centar svijeta... Ti si draga centar svijeta!!!


  :D

 9. #9

  Datum pristupanja
  Oct 2008
  Postovi
  26

  Početno

  Pozdrav- i mene muči sličan problem! Vanbračno sam prije 5mj. rodila dijete od oženjenog čovjeka (kojemu je to već 2brak!) i koji se 2 god dok je bio u vezi samnom rastajao a nije ni zahtjev za razvod podnio! Ne da živi dvostruki život nego već ima novu ljubavnicu- živjeli smo u 2 navrata skupa. No ona osoba koja se toliko trudila oko mene je nestala- kada je saznao da sam trudna promjenio se potpuno. On je obični sebičnjak- zapravo sociopat koji gazi sve oko sebe i uništava bez imalo empatije i kajanja, ostavio je i ostalu djecu a ovo dijete nerođeno! Na žalost, pristala sam da nosi njegovo prezime i zažalila isti tren!!! Želim to promjeniti, hitno!!! No on ne želi dati svoj pristanak. I dok nije imao vremena podnjeti zahtjev za ravod a meni lagao cijelo vrijeme sada me je dao u soc jer mu ne dopuštam vidjeti sina- što apsolutno nije istina jer sam rekla da može doći vikendom ali se od mojih roditelja ne usudi jer me istukao! Promjenila sam br moba i tel- NJEMU NIJE STALO DO DJETETA- on meni prkosi i to zato što odbijam biti njegova žrtva a djetetu nije jednu benkicu kupio prije rođ. nije ga jednom prošetao , dr. odveo , pelenu mu promjenio... No sada izigrava velikog oca- koji nama ne treba!! Patološki lažov i fizički nasilan- i ja sam sve do sada činila zbog svoga djeteta ( a i nabijao mi je grižnju savjesti da zbog mene mali nema oca...) no definitivno nam je bolje bez njega i njegovog zlostavljanja! Misli prvenstveno na svoje dijete, takva osoba mu ni ne treba u životu, ti se boriš za njega a istina je da tvoje dijete kao ni moje OCA NEMA!

 10. #10

  Datum pristupanja
  May 2009
  Lokacija
  zagreb
  Postovi
  26

  Početno

  ne razumijem koji je uopce vas problem, osim odnosa koji ste maksimalno zakomplicirali, umjesto da se sto dalje maknete. o svemu sto se događa, a sto nije u interesu djeteta, obavjestava se centar za socijalnu skrb i to iskljucivo pismenim putem, preporuceno, vlastorucno potpisano. (kopiju zadrzi za evidenciju).
  promjeniti djetetu prezime se moze i ako se roditelju oduzmu roditeljska prava cime drugi roditelj postaje skrbnik nad mldb. osobom ( ako za takvo sto postoje valjani razlozi). u sudskom postupku radi utvrđivanja susreta i viđanja s ocem, trebali ste naglasavati nisku kronolosku dob djeteta i konfliktan odnos između vas i oca te traziti strucan nadzor od strane trece osobe za vrijeme koje dijete provodi kod oca.

  u sve ulazite hladne glave. tu nema mjesta emocijama i govorenju "on nije nikad kupio nista za dijete". vi niste u situaciji da morate nesto dokazivati, pa zato napadajte. za svaku izjavu trazite dokaz npr. racune za "kupljene stvari", svjedoke o ocevu viđanju djeteta. prijetnje i nasilje prijaviti policiji, traziti kopiju zapisnika.

  nema usmenih dogovora, nema telefonskih razgovora, nema sporazuma bez papira.

  da, sigurno iz vase perspektive izgleda strasno, ali sad cu reci nesto cime cu ostamotiti svoju struku. veliku vecinu stvari koje vam odvjetnici savjetuju- provjerite.

Pravila pisanja postova

 • Ne možete otvoriti novu temu
 • Ne možete ostaviti odgovor
 • Ne možete stavljati privitke
 • Ne možete uređivati svoje postove
 •