Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: AMC posuđe

  1. #1

    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Zagreb, Trešnjevka
    Postovi
    57

    Početno AMC posuđe

    Vi koji koristite AMC posuđe, kako ste zadovoljni? Koja je razlika od običnog npr. emajliranog posuđa? Možete prati u perilici?
    Dobila sam ponudu ( pazi ovo , čak ne znam niti cijenu ) pa bih prije toga malo vaše komentare.....

  2. #2

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,379

    Početno

    Mislim da je o tome već bilo riječi, ali nema zgorega opet napisati zapažanja.
    Dakle, imam i AMC i Zepter i "obično" INOX posuđe.
    AMC i Zepter su tu po kvaliteti, ja razliku ne vidim.
    "Obično" INOX 18/10, je možda za nijansu podložnije lijepljenju hrane za dno, ali samo ako dno dobro ne zagriješ.

    Ono što vidim kao razliku je kvaliteta završne obrade - kvalitetniji poklopci, čvršće ručke...

    Srećom nisam sama kupovala to ultra skupo suđe; mislim da je doista vrijedno, ali TOLIKO sigurno nije.

    Ako imaš novaca i nije ti ga žao potrošiti, kupi suđe, nećeš požaliti.

    Od emajliranog je definitivno bolje (ali emajlirano ne koristim već valjda preko 15 godina)

  3. #3

    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    316

    Početno

    ja imam Zepter, a moja mama AMC. tu su negdje.

    meni je Zepter savrsen, stavim u njega nesto kuhati, kad se digne temperatura, ugasim plin i odem se igrati sa bebom, a rucak se kuha. nema straha da ce nesto zagoriti, biti prekuhano...
    meni je nezamjenjiv, bas zbog toga.

  4. #4
    nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    1,570

    Početno Re: AMC posuđe

    Citiraj mamin lavić prvotno napisa
    Vi koji koristite AMC posuđe, kako ste zadovoljni? Koja je razlika od običnog npr. emajliranog posuđa? Možete prati u perilici?
    Dobila sam ponudu ( pazi ovo , čak ne znam niti cijenu ) pa bih prije toga malo vaše komentare.....
    Ja sam kroz 5 godina braka polako nakupovala dosta toga. Super su mi iako nažalost sa vremenom sam počela u njim kuhati kao i u običnim padelama. Super mi je onaj njihov rešoić. Njega sam dobila na poklon, i sada uopće ne koristim ulje, osim maslinovog rijetko.
    snovi se ostvaruju ako se probudimo...


  5. #5

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,379

    Početno

    I ja isto tako. Kuham u njima kao i u običnim loncima...

  6. #6

    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Postovi
    129

    Početno

    Ja imam i AMC i Zepter, gotovo isto.
    Bolji mi je AMC jer imam i audioterm (spravica koja se zakvači na poklopac) i samo ga premještam, a on zvoni kad temperatura u loncu padne ili previše poraste.
    Imam i njihove express poklopce i super su mi, isto uz audioterm. Super mi je kad se grah skuha za 15ak min, varivo za 10ak min i sl.
    I poham na par kapi ulja, isto je fora pratiti kazaljku na poklopcu, ili prepustiti audiotermu.
    Sve se fino skuha, u expressu i bez njega, okus je malo jači, a pare niotkud.
    Sad sam oduljila, no uglavnom, iako je skupo, ja sam ovim sudjem jako zadovoljna i opet bi platila i svaku lipu.

  7. #7

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Nekad davno davno radila sam za Zepter..u samim početcima..
    Naši su koferi za prezentacije bilo ogromni i tzeški a u vani zamračenja
    Ali...to je super suđe, mada ga ja nikad nisam kupila...i kupit ću ga kad tad..ali dok ga oribaš ima da mlade dobiješ...
    no međutim isti problem imam i s ostalim inox posuđem i perilicom...neke stvari jednostavno ne može oprati kako treba ali je zato tu sveta stvar OCAT...
    jučer sam oprala par dubljih lonaca tako da sam u obični prašak za suđe dodala 1dcl VINSKOG OCTA...sve se blješti..

  8. #8
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,156

    Početno

    AMC nije napravljen od inoxa 18/10 već od Alfametala.
    Zepter je izmišljen 20 godina poslije AMC-a.
    Iskopirao ga je, po AMC-u, čovjek koji je 5 godina prije toga radio u AMC-u.

    Ne, ja ne prodajem AMC.

    Ali ga koristim i prezadovoljna sam. Mislim da vrijedi koliko košta. Ali poanta je da ako ga imaš da i kuhaš onako kao je predviđeno da se u tome kuha.
    bananko, 06/10/04
    šljiva, 17/08/07
    pčelica, 26/08/10

    ...još nekak ne vjerujem kad vidim svoj potpis...

  9. #9

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,379

    Početno

    Citiraj ana.m prvotno napisa
    AMC nije napravljen od inoxa 18/10 već od Alfametala.
    Pa nisam to napisala.
    Rekla sam da, uz AMC i Zepter, imam i "obično INOX 18/10 posuđe". Time sam htjela reći da nemam emajlirano, nego "metalno".

  10. #10
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,156

    Početno

    Ok, krivo sam te shvatila...Oprosti.
    ALI...Zepter je od inoxa 18/10! Tako da se nemre uspoređivati AMC I Zepter.
    bananko, 06/10/04
    šljiva, 17/08/07
    pčelica, 26/08/10

    ...još nekak ne vjerujem kad vidim svoj potpis...

  11. #11

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Citiraj ana.m prvotno napisa
    AMC nije napravljen od inoxa 18/10 već od Alfametala.
    Zepter je izmišljen 20 godina poslije AMC-a.
    Iskopirao ga je, po AMC-u, čovjek koji je 5 godina prije toga radio u AMC-u.

    Ne, ja ne prodajem AMC.

    Ali ga koristim i prezadovoljna sam. Mislim da vrijedi koliko košta. Ali poanta je da ako ga imaš da i kuhaš onako kao je predviđeno da se u tome kuha.
    ajd ti meni sada objasni kakva je to legura "alfametal"

    ? :?

  12. #12
    Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Na svom mjestu.
    Postovi
    1,906

    Početno

    Imam obično inox posuđe staro 20ak godina i ne bih ga mijenjala za nikakav AMC, Zepter...

    To je sve prenapuhano i precijenjeno.

    Posuđe je toliko teško da kad ti padne na nogu ili te ozlijedi, ili ti ošteti pod. (Iskustva moje mame)
    Osim toga, kupovala je i novije Zepter posuđe, koje je nešto lakše nego ono koje je kupila prije 20 godina, ali s tim tek nije zadovoljna. Tanje su stijenke, prebrzo se zagrijava, zagara hrana u njemu...

    Od AMC-a koristi jedino seku-quick lonac s poklopcem (nešto kao ekspres lonac) ali ne vidim kod nje da skuha grah brže nego ja u svom no-name ekspres loncu. (Osim toga, moj je od 10 litara, pa stvarno mogu staviti i cijeli dimljeni buncek)

    A nakon što sam imala prezentaciju AMC-a u vlastitom domu, i nakon što sam "odradila" drugi dan 3-satnu anketu, vjerujte mi da nikad više neću poželjeti ništa u svezi s AMC_om.

    Njihovi akviziteri su naporni, nagovaraju te na kupnju, a sve da ti ne kažu cijenu. A onda kad je izvalila cifru od 5000€ za neki komplet obiteljski s pun klinac stvari koje ja nikad ne bih koristila :shock: došlo mi je da je lansiram sa balkona.
    Ne pada mi na pamet otplaćivati posuđe, i ovo koje koristim već 10 godina je izvanredno, a svi mi lonci izgledaju kao novi.

  13. #13
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,156

    Početno

    Mislim da netko tko ima to suđe doma i kuha u tome može malo više reći o kvaliteti tog suđa i koliko zapravo vrijedi.
    Naravno svačiji je izbor što će i kako koristiti.
    Ali baš da ide govoriti kako je nešto obično isto kao nešto o čemu ništa ne zna mi je isto bezveze.
    bananko, 06/10/04
    šljiva, 17/08/07
    pčelica, 26/08/10

    ...još nekak ne vjerujem kad vidim svoj potpis...

  14. #14
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,156

    Početno

    http://www.reklamacije.net/reklamaci...i-./a.m.c.html

    Na ovom forumu ima rasprava o tome i u jednom od postova je čovjek napisao što je to alfametal, pa ja sada da tu njega ne citiram, možete vidjeti sami.

    Još samo da naglasim da ne znam osobu koja ima AMC, a nije zadovoljna, ali znam one koji imaju zepter i nezadovljni su!
    bananko, 06/10/04
    šljiva, 17/08/07
    pčelica, 26/08/10

    ...još nekak ne vjerujem kad vidim svoj potpis...

  15. #15

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Hm...da...sto ljudi ,sto čudi...sto žena dvjesto sisa...ili tako nekako
    Već sam negdje rekla..radila sam prezentacije s Zepterom..i kad bi se poštivala pravila kuhanja s njima apsolutno nema problema...sve jest upravo onako kako se govori da jest..
    O kvaliteti suđa sve ove godien nemam saznanja jer sam radila za njih davne 1991.cca jednu godinu. ..i više ne.

    A da može biti isto kao i obično suđe, ne može...A da se običnom suđu može kuhati na sličan sistem može..provjereno..ali to mora biti posuda više kvalitete od standardne, mora imati izvrsno dihtani poklopac..i moraš znat šta radiš..ali pri tome nema kuhanja u sistemu..
    Jer nema posuda koje odgovaraju dimenzijama da bi se moglo koristiti kuhanje u isistemu i isto tako nema gašenja plina ili struje ili kuhanja na svjetlosti šterike iil na termo peći..a upravo su to one posude koje ti polome pločice kad na njih padnu.(p.s. u životu mi posuda niej pala na pod, ne znam kako to ljudima uspijeva)
    Jer ti lonci nemaju tu mogućnost.

    Za pretis lonce(Zepter) neću ništa tvrdit jer ih nisam probala

    Dakle...ako mi netko kaže da je AMC u usporedbi s Zepterom čak i bolji onda mu ja nemam tvrditi da niej,već se dapače, raspitat kako najjeftiniej doći do par komada AMC a

  16. #16
    Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Na svom mjestu.
    Postovi
    1,906

    Početno

    Citiraj ana.m prvotno napisa
    Mislim da netko tko ima to suđe doma i kuha u tome može malo više reći o kvaliteti tog suđa i koliko zapravo vrijedi.
    Naravno svačiji je izbor što će i kako koristiti.
    Ali baš da ide govoriti kako je nešto obično isto kao nešto o čemu ništa ne zna mi je isto bezveze.
    Oprosti, ali ja sam počela kuhati u maminoj kuhinji, a i često sam kod nje i kuhala sam i u AMCu i u Zepteru.

    Tako da ne govorim o nečemu što ne znam!

    A i običnog inox posuđa ima više vrsta, ja imam solingenovo i prezadovoljna sam.

    Nema termostatski čep, ali zato ne moram voditi brigu o održavanju, kod mene kompletno sve ide i u perilicu i u pećnicu i svakako.

    Nema nikakvih plastičnih drški, nema plastičnog držača na poklopcu, termostata, ne podlijeva se, ...ja ne vidim razliku između Zeptera, AMCa i mog posuđa osim u masnoj cijeni :/

  17. #17
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,156

    Početno

    Razlika je velika...
    bananko, 06/10/04
    šljiva, 17/08/07
    pčelica, 26/08/10

    ...još nekak ne vjerujem kad vidim svoj potpis...

  18. #18
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,156

    Početno

    Da samo nešto naglasim.
    Ja imam AMC nekih 6 godina, a tek možda zadnje 3 ili 4 kuham u tome kako bi se u tome i trebalo kuhati i za što je predviđeno. Dobili smo MM i ja kao vječnani dar od njegovih i nisam imala niti prezentaciju niti sam znala koliko to košta niti mi je puno pojašnjeno kako se u tome stvarno kuha.
    Dok sam u njemu kuhala onako kao i u običnim loncima nisam bila ni oduševljena ni ništ. Onako, suđe ko suđe.
    Ali kada sam se počela držati te "procedure" kuhanja shvatila sam kaj ja to doma imam. Ne bih ga mjenjala za ništa, nikakav inox, nikakv zepter, kaj se mene tiče, mogu ga imati cijeli život, tih par rajngli kaj imam.
    Da ne govorim o mrašvljenju, zdravlju, štedljivosti...
    bananko, 06/10/04
    šljiva, 17/08/07
    pčelica, 26/08/10

    ...još nekak ne vjerujem kad vidim svoj potpis...

  19. #19

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Citiraj Rene2 prvotno napisa

    Nema nikakvih plastičnih drški, nema plastičnog držača na poklopcu, termostata, ne podlijeva se, ...ja ne vidim razliku između Zeptera, AMCa i mog posuđa osim u masnoj cijeni :/
    Hoćeš reći da jednako možeš skuhati i u običnom Solingenu(imam ga doma) i u Zepteru i AMC u ??
    Jabuku skupa s blitvom i kapulom??
    Da svaka ima vlastiti okus...?
    Ispeći koku bez kapi masnoće a da zadrži sve..i bez zrna soli ili bilo koje drugo meso...s minimalnom potrošnjom bilo kojeg energenta,da budemekana kao pamuk.
    Skuhati bez potrošnje plina ili struje, samo držeći na termo peći ??
    Slagati u sistemu s kombi zdjelama i kuhati više vrsta jela kombinirano??
    Zadržavati temperaturu na preokrenutom poklopcu pri serviranju??

    Ako sve ovo možeš sa Solingenom onda imaš nešto što na tržištu za obične smrtnike ne postoji...
    Ili nisi nikad kuhala u Zepteru i AMC u kako spada pa ti se usporedba svodi na vrstu ručki ,težinu posude..i vrstu termostata..

    NHF

  20. #20
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,156

    Početno

    krampus lijepo si ti to sročila, ja sam baš na to mislila...
    Ili da samo jš dodam...skuhati govedinu za cca 20minuta da bude mekana kao putar.
    A o purici s mlincima na šparetu u istoj posudi da ne govorim!
    bananko, 06/10/04
    šljiva, 17/08/07
    pčelica, 26/08/10

    ...još nekak ne vjerujem kad vidim svoj potpis...

  21. #21

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Meni se sve čini da se ja ne bih navikla da kuvam u tim loncima

  22. #22
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,156

    Početno

    Citiraj vanesax prvotno napisa
    Meni se sve čini da se ja ne bih navikla da kuvam u tim loncima
    To sam i ja mislila, a sada ne mogu zamisliti drugačije.
    Zaparavo je deset puta jednostavnije i lakše.
    bananko, 06/10/04
    šljiva, 17/08/07
    pčelica, 26/08/10

    ...još nekak ne vjerujem kad vidim svoj potpis...

  23. #23

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    34

    Početno

    Ja imam AMC posuđe 12 godina i korisitm ga stalno, oduševljena sam
    (već 12-tu godinu se oduševljavam) sa poklopcem za brzo kuhanje secuquick poklopcem. Nema toga što se neskuha za nekoliko minuta (grah, govedina, hladetina i sve ostalo što bi se trebalo kuhati barem 2 sata gotovo je za 15-tak minuta najviše).AMC košta, ali ako se kuha u njemu, vrijedi te novce, znam da nama (suprugu i meni) nije žao niti jedne kune (zapravo marke) koja se platila za posuđe.

  24. #24
    rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Skoplje
    Postovi
    171

    Početno

    Ja sam dobila AMC tavu sa poklopcem i nekaom strelicom na njemu od moje mame. I nisto ne znam kako trebam spremati s njime. Moze li jedan mali kurs: zasto sluzi ta strelica (ima neku zelenu, crvenu i crnu zonu) i kako se kuha u toj tavici?
    I. 02.2006
    I. 05.2008

  25. #25

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    U principu, koliko se ja sjećam iz vremena kad sam ga koristila...te tri boje su tri stupnja zagerijavanja i ne želiš da ti kod kuhanja temperatura dođe u crveno..
    Dakle temperatura ti treba doći na rub do crvenog i onda smanjuješ vatru i stavljaš da sye lagano kuha...indikator će ti pokazati jeli temper, u redu..
    Kad pržiš,bez ulja naravno, temperatura bi trebala doći u crveno ...onda stavljaš meso na tavu..molekule mesa na površini koja je došla u dodir s vrelom tavom se stišću, oddnosno odmah se stvara korica i meso se ne lijepi za tavu...

  26. #26
    ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    metropola
    Postovi
    1,018

    Početno

    evo link recepata za sve AMC-ovce

    http://amckuhanje.bloger.hr/

    uživajte u kuhanju :D
    When a relationship dies do we ever really give up the ghost or are we forever haunted by the spirits of relationships past.

    I.
    J.

  27. #27

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    336

    Početno

    Koja je cijena AMC posuđa?

  28. #28
    Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Bestovje
    Postovi
    6,895

    Početno

    ja imam doma AMC posude koja je moja mama kupila u njemackoj nesto prije nego sam se ja rodila
    znaci - to je posudje, za one koji ne znaju kak sam ja stara, staro preko 40 godina i ja dan danas kuham u ISTIM tim rajnglama

    kad ih uglancam i sredim ne bi, da ih vidite, nikad rekli da su TAKO stare

    prije 10-tak godina stavili smo termostate na neke poklopce i zamjenili neke rucke i to je to
    sudje inace ima dozivotnu garanciju pa je mjenjanje rucki ispalo besplatno, a termostate smo platili, a besplatno smo mogli dobit obicne

    kuhati u tome je drugacije i kad se na to naviknes postane ti normalno
    doista stedi energiju
    doista se rajngle lako peru
    doista vrijedi

    ja jako volim to svoje sudje i ne bi ga mjenjala ni za sto i kad cujem da zene drze neraspakirane komplete AMC-a po ormarima dodje mi da im kazem pliiiiiiiiiz dajte to meni... steta sto ga ne koristite i steta sto stoji.... ja bi ga pazila, njegova, mazila i - KORISTILA!
    *samohrana majka *ex Roda *Cuvarica Snova

    Oskar 061299 & Melita 250402 & Lavinijin Emil 041290

  29. #29
    Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,720

    Početno

    Ja imam Zepter i imam nešto od AMC-a od prije rata...i kuham kao i u običnom da li mi može neko na pp objasniti kako se kuha u Zepteru? (može i AMC, ali ću malo zraknuti na ovaj blog...)

  30. #30

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    evo jedan primjer...

    oprat ćeš špinat i oguliti krompir..
    mokar špinat i krompir stavit ćeš u lonac BEZ VODE..
    poklopiti staviti na vatru i kad na termostatu postigne temp.smnajit na minimum, kuhat 5-7 minuat i gotovo.
    dodaš ulje i ako ti fali začina, sol..papar...
    kad kuhaš kako treba mirisa nema jer para ne ide van..


    kokoš

    zapeči ćeš je sa svioh strana na jako ugrijanoj tavi ili loncu...BEZ ULJA
    kad je zapečena..ostavi je u loncu i ubaci krompir i poklopi...kad dostigne temperaturu smanji na minimum i peci cca 45 minuta..ili prebaci na termo peć nek se tamo samo peće....

  31. #31
    Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,720

    Početno

    A za to vrijeme NE otvarate posudu da vidite šta se dešava ili možda za miješanje?
    I ovo za špinat - da li bude gorak? Jednom sam ga pravila na ulju, jer sam čitala da je tako bolje nego ga kuhati, i bio je bljak!

  32. #32
    Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Bestovje
    Postovi
    6,895

    Početno

    da krampusica je dobro napisala
    isto tak i blitvu mozete kuhati
    poslje bacite vodu koju pusti, samo zacinite uljem, dodate cesnjaka
    i bude njami

    ja rizu kuham tako da prvo zdinstam luk jer je nama tako finije (al moze i bez dinstanog luka)
    ubacim rizu
    dolijem vode
    cekam da se digne temp.
    zgasim, stavim na plocu od struje (koju ne palim)
    i za 10 min riza bude hamni njami, nis se ne ljepi nit ista

    poklopac dignem nekad
    nekad ne, ovisi kaj kuham
    bolje ga je ne dizat
    al ak bas nemres izdrzat da virnes i pomijesas dignes ga i promijesas

    kokos nisam nikad pekla u AMCu pa ne znam
    al sam pekla drugo meso
    fakat ne treba ulja, osim za one koji vole "tocat" i vole da im se ulje cijedi s kruha

    stvar s pravilnim kuhanjem u AMC posudju je u tome da koristis vodu i sol koje sve namirnice imaju u sebi
    naviknutima na vegetu i ajmprem (zaprsku) i slicno nesto tako kuhano nece bit fino
    *samohrana majka *ex Roda *Cuvarica Snova

    Oskar 061299 & Melita 250402 & Lavinijin Emil 041290

  33. #33
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,156

    Početno

    Bolognes
    U rajnglu koja još nije zagrijana, nije još ni na šparetu, stavim piiiiinkciu vode, ono da dno ne bude suho, na to stavim nasjeckani luk i češnjak, naribanu mrkvu, još povrća kojeg imam sezonskog ili kaj već stavite u bolognes, pa meso i na to paradajz, koji već koristite za bolognes, začini i to je to.
    Poklopim secuquick poklopcem, čekam da se zagrije u trubo na zeleno i ugasim. Kada se pokolpac otključa gotovo je.
    Ili postoji varijanta sa špagetima .
    Znači postupak je isti, samo se još na kraju dodaju sirove špagete, i zalije se vodom toliko da dođe do vrha ašpageta, možda malo pinku preko, ali ne više. I onda stavite na cca 5 minuta u soft i to je to.
    Špagete gotove skupa s tjestom. I nema hrpa suđa prljavog.


    riža-ja ju kuham tako da dodam malo vode na dno, malo luka i češnjaka, šalicu riže, dve šalice vode, začinim i stavim da se kuha na 3 minute.
    A rižoto isto tako samo se naravno doda povrće, meso, kakav već rižoto radite i tada kuham 5-8 minuta, ovisi o mesu koje je unutra.

    Ma imam čudo stvari, samo polako, treba se sjetiti svega!
    bananko, 06/10/04
    šljiva, 17/08/07
    pčelica, 26/08/10

    ...još nekak ne vjerujem kad vidim svoj potpis...

  34. #34
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,156

    Početno

    E sjetila sam se nečega, jaja pečena u AMC tavici ne bi vjerovali kao su drugačijeg okusa nego ona na običoj teflonskoj tavi. Osjeti se okus, puma su ti usta okusa.
    Danas sam za ručak kuhala cvjetaču i mrkvu za prilog riži i mesu.
    Samo sam malo an dno stavile vode, da nije posuda potpuno suha. Ni ulja, ni soli, ni začina. Ne možete vjerovati koji je to okus. Ništa ne treba dodati!
    bananko, 06/10/04
    šljiva, 17/08/07
    pčelica, 26/08/10

    ...još nekak ne vjerujem kad vidim svoj potpis...

  35. #35
    Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,720

    Početno

    E da, kuhala ja karfiol u Zepteru...wow...koji je to okus drugačiji...
    Kuhala sam ga normalno kao u drugim šerpama, ali je okusa bio super!
    I mislim se... pa za šta ja imam te šerpurine, a ne koristim ih kako treba?

    Nemam taj secuquick poklopac... samo obične

  36. #36
    cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Antunovac
    Postovi
    1,088

    Početno

    Tete iskusne AMC-uše, dajte mi neki recept koji bi me podsjećao na pommes fritess :D, znam da nije baš u duhu AMC-a, ali želja mi je ...
    S: siječanj 2006., T: ožujak 2010.
    "A kad ručice zagrle, i kad se maze,nisu više važne one vaze, u srcu se ugnijezde sjajne zvijezde…"

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •