Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Što učiniti sa AS nakon sudara?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Što učiniti sa AS nakon sudara?

MM je imao prometnu nesreću. U autu je bila i Noina AS,ali hvala Bogu prazna. Smijemo li i dalje koristit AS-u ili bi ipak trebali kupiti novu? :/ Mislim ova je tak bila skupa a i super je.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pogledaj kaj piše u uputama sjedalice

općenito se preporuča da se svaka sjedalica koja je bila u sudaru škartira jer se ne može znati je li možda došlo do kakvih mikro-napuknuća koja onda u nekom kritičnom trenutku dovode do raspada sjedalice umjesto da zaštite malog putnika

no, ima i proizvođača koji traže da im se AS koja je bila u manjem sudaru pošalje na ispitivanje, i onda oni jave može li se dalje koristiti ili ne

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Svakako ću pogledati u upute. Hvala na savjetu.

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa
    pogledaj kaj piše u uputama sjedalice

općenito se preporuča da se svaka sjedalica koja je bila u sudaru škartira jer se ne može znati je li možda došlo do kakvih mikro-napuknuća koja onda u nekom kritičnom trenutku dovode do raspada sjedalice umjesto da zaštite malog putnika

no, ima i proizvođača koji traže da im se AS koja je bila u manjem sudaru pošalje na ispitivanje, i onda oni jave može li se dalje koristiti ili ne
    ups. idem pogledati upute. nedavno smo imali manji sudar.hvala

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bih htjela nadodati da, u slucaju da cete skartirati autosjedalicu, da slijedite sljedeci postupak:

1. odvojite presvlaku i pojaseve od plasticne skoljke

2. da na skoljku i presvlaku ako je moguce neizbjeljivim flomaterom napisete - NE KORISTITI - OSTECENO

3. da bacite skoljku u kontejner za smece jedan tjedan, pa kad to bude odvezeno, da bacite ostale dijelove u drugi.

A ovo sve da ne bi nekom palo na pamet (a cesto se desava) da izvade vasu skartiranu AS iz smeca i koriste je za svoje dijete.

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

napokon sam procitala upute. pise samo da se zamijeni. na njihovom web siteu pise cak da bi se trebali zamijeniti svi pojasevi vozila koji su se aktivirali u sudaru. to do sad nisam znala. i stvarno u uputama za nas auto pise kod tezih sudara zamijeniti pojaseve.
    nista, moram u shoping. 8)

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Imam pitabnje evo MM je imao nesreću i zanima me da li se AS šalju proizođaću ili ima i u RH netko tko pregledava AS da li je svo uredu nakon sudara? Hvala Bogu Nina nije bila u autu ...

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stanam, ivanap, jeste li vidjele s osiguravajucom kucom jel ce pokriti trosak zamjene as kao dijela opreme u vozilu?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivana p prvotno napisa
    Imam pitabnje evo MM je imao nesreću i zanima me da li se AS šalju proizođaću ili ima i u RH netko tko pregledava AS da li je svo uredu nakon sudara? Hvala Bogu Nina nije bila u autu ...
    ivana, tko ce pregledavat autosjedalicu odlucuje proizvodjac sjedalice - svakako pogledaj u upustvima i/ili kod dobavljaca sjecalice

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Ja bih htjela nadodati da, u slucaju da cete skartirati autosjedalicu, da slijedite sljedeci postupak:

1. odvojite presvlaku i pojaseve od plasticne skoljke

2. da na skoljku i presvlaku ako je moguce neizbjeljivim flomaterom napisete - NE KORISTITI - OSTECENO

3. da bacite skoljku u kontejner za smece jedan tjedan, pa kad to bude odvezeno, da bacite ostale dijelove u drugi.

A ovo sve da ne bi nekom palo na pamet (a cesto se desava) da izvade vasu skartiranu AS iz smeca i koriste je za svoje dijete.
    Mi smo imali AS koja je bila u sudaru (prazna). I pita me jedna žena jel ju ona može dobiti za dijete. Odbijem i krenem joj objašnjavati da AS ne valja jer je bila u sudaru našto su se dvije mame "nafrljile". I tako sada u parku njih dve ne pričaju sa mnom i ja sam ona zla, škrta mama u kvartu.
    Pa sad ti budi ljubazan s ljudima :/

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo i mene u crnoj statistici. imala sam sudar. niko od klinaca nije bio samnom u autu. ali romerica Safefix Plus jeste. prikopcana je bila s isofix sistemom. jano mi je da bi je trebalo pregledati.
    kako je kupljena u brezicama rekli su mi da je slobodno dovezem i da ce je oni poslati proizvodjacu. i to je sve za sad ok,
    ali moja nedoumica je sljedeca.
    BC ima 14,5 kg (smrsao frajer u ljetnim mjesecima) i on ima duo plus, ali smo kupili i Kidifix.
    da li bi mogli njega voziti u kidifix-u kad je frajla s nama u autu a nju u duo plusu? jednostavno mi je sad trosak kupovati odmah novu sjedalicu, ako je ova OK. znam da ni novac nije opravdanje, ali eto se hvatam za slamcice oko troskova :/

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne znam je l' možete, to valjda vi znate, ali ne bi smjeli, jer je 15 kila minimum težine da bi pojasevi auta reagirali ako do čega dođe
    mislim, možda reagiraju i na 14, ali...

uglavnom, kao i uvijek u ovakvim situacijama, mi savjetujemo, a roditelji su ti koji odlučuju i snose odgovornost

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

uglavnom, kao i uvijek u ovakvim situacijama, mi savjetujemo, a roditelji su ti koji odlučuju i snose odgovornost
    tog sam svjesna pa zato i jesam na sto muka.
    hvala

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    stanam, ivanap, jeste li vidjele s osiguravajucom kucom jel ce pokriti trosak zamjene as kao dijela opreme u vozilu?

ma ja tek sad vidila pitanje.
    nisam se toga uopce sjetila, tek sam poslije citala o tome na forumu. steta.
    zlu ne trebalo...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •