Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Povećani monociti ...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Povećani monociti ...

Pozdrav svima...

Evo nedavno mi je curica imala temp. 38.5 i to samo 1.5 dan. Vecer prije je pocelo sve sa bezvoljnoscu, samo bi odjednom nesto pocela plakati. Pomislili smo na uho pa smo je odveli u hitnu. Tamo su je pogledali, popipali, pogledali usi...i nista. Napominjem da tad temp. nije imala. Tek kad smo se vratili kad je legla, onda je krenula temo 38,5. Trajala je jos sutra.
    Pa sam taj dan, tocnije u petak vadila krv na svoju ruku (citaj platila 175Kn za urin i krv u Analize) i bili su snizeni leukociti, a povecani monociti i to na 19.5 (granica je 13) Doktoricu sam kontaktirala koja je posumnjala na mononukleozu. Danas smo radili test, i reklo nam je tek za 7 dana rezultati. A do tad cu se ja pojesti
    Zadnja 3 dana Zaza je skroz normalna. Jede normalno, kaka i sve...Nije nikad bila bolezljiva, prvi put je dobila antibiotik prije nekih 1mj kad je imala jaku upalu grla i to je bila znaci sluzbeno prvi put bolesna.
    Eto ima li tko iskustva?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mi smo imali povećane monocite,ali smo odmah po dolasku nalaza išli za bolnicu,bila je mononukleoza.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj luka2306 prvotno napisa
    mi smo imali povećane monocite,ali smo odmah po dolasku nalaza išli za bolnicu,bila je mononukleoza.
    A kakve ste simptome imali? Jer meni ona nije prije nikakve simptome tipa umor i sl. imala, a nema ni sad...eto jedino ta 2 dana. :?

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

G je imala mononukleozu u 09/2008, počelo kao jaka grlobolja s povećanim limfnim čvorovima bez temperature. na krvnoj slici bili su znatno povišeni limfociti i blago povišeni leukociti (zbog upale grla).
    na zaraznoj smo radili testiranje na EBV i CMV da se vidi koji virus je uzročnik mononukleoze. tek nakon drugo testiranja potvrđeno je da je EBV pozitivan jer smo prvi radili prerano-isti dan kad je došao prvi simptom (upala grla). drugi dan je dobila temperaturu koja je trajala 5-6 dana koliko i jaka upala grla, i onda se sve počelo smirivati. sve skupa je trajalo mjesec dana.

evo što piše na medicini.hr o mononukleozi:
    Simptomi
    4-8 tjedana nakon infekcije pojavljuju se prvi simptomi: malaksalost, gubitak apetita i zimica koji po nekoliko dana prethode početku upale grla, vrućice i povećanja limfnih čvorova.
    Teški oblik upale grla obično natjera bolesnike da potraže medicinsku pomoć. Povremeno će bolesnici zamijetiti samo vrućicu ili povećane limfne čvorove ili će u njih biti prisutna samo jedna od komplikacija. Većina bolesnika tuži se na glavobolju i malaksalost.

Osim nabrojenih simptoma, dijagnozu potvrđuju slijedeći laboratorijski nalazi:
    - povišen broj leukocita
    - povećan broj atipičnih limfocita (kod 75% oboljelih). Limfociti su vrsta bijelih krvnih stanica koji se u ovoj bolesti razlikuju od normalnih - povećani su i promijenjena im je jezgra
    - postojanje heterofilnih antitijela (u 50% djece i do 95% odraslih). To su antitijela na ovčje eritrocite koji se dokazuju tzv. monospot testom.
    - blaga granulocitopenija (smanjenje broja granulocitnih leukocita)
    - blaga trombocitopenija (smanjenje broja trombocita)
    - bagi porast imunoglobulina IgM, IgG i IgA
    - blagi rast jetrenih enzima
    - prisutnost EBV-specifičnih antitijela - ovi serološki testovi sa sigurnošću dijagnosticiraju EBV infekciju, a mogu se napraviti odmah

prolistaj malo starije teme na ovom pdf-u, već se pisao o mon možda ti pomognu više.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala ti puno! Njoj su snizeni i leukociti i limfociti i nisu joj napipali natecene limfne cvorove. Samo je imala tu upalu grla odmah nakon mene (nisam 3 dana bukvalno mogla govoriti). A temp je imala ta dva dana bez ikakvih drugih simptoma. Osim jedine stvari prvu vecer kad bi odjednom zaplakala, pa smo mislili da je uho. Ono kao vidis da je nesto boli a kad je pitam ona kaze : Neces reci! Onda kad joj nabrajam djelove tijela da li ju bole, na sve odgovara negativno. I tako znaci sve skupa 1.5 dan temperature i nista drugo. Neznam :/
    Kako ste vi to rijesili? Cujem da je onda potrebno ˝mirovanje˝ i lagana ishrana?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Gotovo svaka viroza ide uz monocitozu. Ne brini!

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da mirovanje i "lagana ishrana"- jela je tako i tako malo i vrlo probirljivo, "čisto" tijesto, rižu (bez umaka), juhice, radili smo na imunitetu...i prošlo je. prva dva tjedna je bila umornija, a onda se polao počela dobivati. bojala sam se da će stalno obolijevati (ide u vrtić) jer od mono pada imunitet, no kuc kuc puj puj ok je.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj luka2306 prvotno napisa
    monocitoza zvuči kao mononukleoza....
    ali fakat nema veze jedno s drugim.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nazvala prekjucer, napravila se luda da neznam kad ce nalaz (a trebao je tek u utorak). Rekoh ocete mi reci kad ce mi nalazi biti gotovi za tu pretragu, a ona kaze to vam je za 10ak dana ...cek cek...(gleda u kompjuter) ... evo nalazi su gotovi Objasnjenje da su ranije gotovi je bilo: zbog tehnickih uvjeta...cekaju da prikupe uzorke...

Uglavnom nalaz je negativan :D

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

super :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •