Stranica 50 od 58 PrviPrvi ... 404849505152 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,451 do 2,500 od 2862

Tema: Njega djeteta nakon 1. godine - III dio

Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Odobrena mi je njega djece uz potrebu ponovnog vještačenja u prosincu 2014., uz obvezu da se javim Zavodu sa zahjevom najkasnije 30 dana ranije.

Imam par pitanja ako mi netko može pomoći:

1) Znači li to da se moram javiti najkasnije 1. studenog, ili?
    2) U slučaju neg. odgovora, kako nastaviti s roditeljskim dopustom (još 2 godine) za blizance, odnosno treće dijete? Treba li mi suglasnost poslodavca I kako je dobiti u roku od 30 dana, ako ne znam hoće li mi biti odobrena daljnja njega, odnosno hoće li biti potrebe? Mogu li pisati uvjetnu molbu za suglasnost bez datuma, odnosno s datumom prestka njege?

Je li trebam još nešto napraviti?

Znam da je ovo malo rano, ali ne mogu si dozvoliti neki pogrešan korak. Must mi je da sve bude u kontinuitetu, odnosno da ne prekidam status rodiljnog/roditeljskog dopusta.

Hvala puno svima na pomoći.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u studenom bi trebala dobiti obavijest kad se najkasnije trebaš javiti s papirima,ako ne dobiš taj poziv onda predaj do kraja studenog,( na zadnjem mojem pozivu je pisalo da se trebam javiti do kraja lipnja, a prethodni SRV mi je bio do lipnja)
    2)u slučaju negativnog odgovora treba suglasnost poslodavca, tu nije strikno da mora bit 30 dana unaprijed, tvoja je olakotna okolnost i ta da možeš iskoristit godišnji,pa si možeš tempirati kad hoćeš.

prati problem llelle pa vidi kak ona rješava probleme.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Godisnji se racuna kao prekid, a koliko sam shvatila bb ne zeli prekid
    Ako djeca hodaju racunaj na neg rjesenje pa onda trazi suglasnost poslodavca i otvaras porodiljni

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mare, zasto suglasnost poslodavca?
    ja sam, kad je malena (treca po redu) imala 5 mjeseci, otisla na HZZO i ispunila zahtjev
    nakon dva tjedna dobila rjesenje za sljedecih 30 mjeseci
    nista prije toga nisam trazila poslodavca

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Imala sam prekid jer sam morala uzet godisnji jer mi neg rjesenje doslo kasno pa bi imala rupu do otvaranja druge godine, prekid bio duzi od 30 dana i morala sam predat sve papire ispocetka, i prosjek place i potpis oca itd

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A joj, pa kak je tak dugo trajalo?
    Da, ja sam u kontinuitetu pa nije trebalo nista dodatno, osim muza i rodnih listova

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

A dok su nas zvali na komisijt0 pa dok su odgovorili, a mogla sam i ranije predat, al su govorili da ne treba

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Godisnji se racuna kao prekid, a koliko sam shvatila bb ne zeli prekid
    Ako djeca hodaju racunaj na neg rjesenje pa onda trazi suglasnost poslodavca i otvaras porodiljni
    Tako je, godišnji je prekid I to mi nikako nije opcija.

Klinci su prohodali. Kad smo išli na pregled (u veljači) curka nije još ni puzala - malo se povlačila rukicama, da bi na kontrolnom u lipnju već solidno hodala; fizijatar je 2x provjeravao nalaze i komentirao kako su to dva različita djeteta (je, ali je to rezultat 2-3x tjedno priv terapeut + Goljak 1-2x + samostalno vježbanje). Imamo ponovno kontrolni u 9. mj, pa ortopeda zbog (prijeteće? upitne?) skolioze, tako da mislim da će sve ovisiti o tim nalazima.

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    mare, zasto suglasnost poslodavca?
    ja sam, kad je malena (treca po redu) imala 5 mjeseci, otisla na HZZO i ispunila zahtjev
    nakon dva tjedna dobila rjesenje za sljedecih 30 mjeseci
    nista prije toga nisam trazila poslodavca
    Ako sam dobro shvatila na HZZO-u, nakon rodiljnog može se odmah tražiti 30 mjeseci I u tom slučaju ne treba suglasnost jer poslodavac ima 6 mjeseci vremena organizirati posao (što je valjda I svrha suglasnosti kad ionako ne može odbiti). Da sam znala kako sam mogla odmah tražiti 30 mjeseci, pa napraviti prekid zbog njege, super. Pitanje je samo bi li mi u tom slučaju odobrili njegu.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Bi, nema veze njega s tvoe tri godine, al to je sad nebitno, bitno je da na vrijeme dobijes njihov odgovor

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Zna li netko broj pravne sluzbe u Jukicevoj?
    Na internetu ne mogu naci, a onaj centralni broj (4882-100) ne radi. Zvala sam Klovicevu i molila njih broj, dali su mi isto broj koji ne radi (4882-935).
    Na besplatnom broju od HZZO-a (08007979) mi se nitko ne javlja.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

BB, a da ti aktiviras svakako porodiljni pa prekines ako dobijes njegu?
    Ne znam, lupetam, al ako ne mozes na vrijeme znati njihov odgovor, mozda je ovako moguce...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja dobila produženje srv,za sad telefonski,dok dobim papir u ruke će taman proć 3 mjeseca ali neka.

Idnom,jel ti pomaže da ideš prek urudžbenog 4882078 ili dežurna pravna služba ( na koju mi se niko nije već dugo javio) 4882065

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Hvala Jelena! Probat cu sutra ujutro nazvati, a ako ne dobijem otici cu tamo.
    Tebi isto nije stiglo rijesenje?
    Ja sam predala prije skoro 2 mj za pp i jos nema odgovora, a rekli su da ce za max 60 dana. Sad ne znam na cemu sam.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nije stiglo, jedva sam jučer dobila ženu koja će mi napisati

zovi urudžbeni, oni znaju kod koga je tvoj problem

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Jesam, dobila sam svoju pravnicu, sve je rijeseno, ali nije jos rijesenje potpisano pa ne mogu poslati. Hvala

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj BigBlue prvotno napisa Vidi poruku
    Odobrena mi je njega djece uz potrebu ponovnog vještačenja u prosincu 2014., uz obvezu da se javim Zavodu sa zahjevom najkasnije 30 dana ranije.

Imam par pitanja ako mi netko može pomoći:

1) Znači li to da se moram javiti najkasnije 1. studenog, ili?
    2) U slučaju neg. odgovora, kako nastaviti s roditeljskim dopustom (još 2 godine) za blizance, odnosno treće dijete? Treba li mi suglasnost poslodavca I kako je dobiti u roku od 30 dana, ako ne znam hoće li mi biti odobrena daljnja njega, odnosno hoće li biti potrebe? Mogu li pisati uvjetnu molbu za suglasnost bez datuma, odnosno s datumom prestka njege?

Je li trebam još nešto napraviti?

Znam da je ovo malo rano, ali ne mogu si dozvoliti neki pogrešan korak. Must mi je da sve bude u kontinuitetu, odnosno da ne prekidam status rodiljnog/roditeljskog dopusta.

Hvala puno svima na pomoći.
    to znači da ti njega traje do kraja prosinca 2014.g., pa zahtjev predaj 1.12. ili zadnji dan 11. mj.
    od poslodavca traži suglasnost početkom 11. mj. i da ti u suglasnosti samo napiše da nakon što ti prestane pravo na njegu možeš početi koristiti roditeljski, bez navođenja datuma s kojim bi ponovno krenula na roditeljski.

ako ti rješenje bude negativno (kao moje) onda čim primiš to rješenje odeš u HZZO i predaš zahtjev za nastavak roditeljskog iduči dan od kad si primila rješenje.

jesi ti uopće koristila roditeljski?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Hvala cure na pomoći!

Lela, iskoristila sam roditeljski; njegu su mi u rješenju I odobrili nastavno na njega. U međuvremenu sam nazvala svoj područni HZZO, I rekli su mi isto što I ti, samo da ne ostavim bez datuma, već da tražim suglasnost od 1.1.2015. - nastavno, ali da u dopisu napomenem kako ću u slučaju odobrene njege nastaviti prava iz dopusta za njegu. Odobrenjem njege ta suglasnost postaje ništavna, te moram tražiti novu prije isteka novog vještačenja, ukoliko ne želim imati prekid.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mislila si na rodiljni, bila si doma bez njege do 6mjeseci,kaj ne?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Iskoristila sam I rodiljni I roditeljski (drugih 6 mjeseci), pa sam onda išla na njegu

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Hm, a jel se moze podnijeti zahtjev za roditeljski kad se telefonski sazna npr negativno rjesenje, prije nego doma dode? Meni je do studenog, u slucaju negativnog bi aktivirala rodiljni 30mjeseci za trece dijete (njega je za drugo). Isto nebi na godisnji zbog prekida i svega. Sada sam na njezi koja traje mjesec dana duze nego sto bi mi rodiljni trajao.

elena.os avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Pozdrav cure!
    Mama sam blizanaca od 15 mj. (13 korigirao) i imam Rješenje HZZO-a za njegu djece, rad sa pola radnog vremena.
    E sada, u firmi sam prvi takav slučaj, dobila sam i prvu plaću od poslodavca (3000 kn), a drugu polovicu od HZZO sam dobila upola manje(1500 kn) nego što sam dobila od poslodavca! U firmi kažu da su oni HZZO-u poslali moju platnu listu sa 3000 kn, koliko mi je plaća za pola radnog vremena, i da je HZZO na temelju toga meni isplatio 1500 kn!

Zar ne bih i od HZZO trebala dobiti 3000 kn? Da li moje računovodstvo treba još nešto slati HZZO-u?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj elena.os prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav cure!
    Mama sam blizanaca od 15 mj. (13 korigirao) i imam Rješenje HZZO-a za njegu djece, rad sa pola radnog vremena.
    E sada, u firmi sam prvi takav slučaj, dobila sam i prvu plaću od poslodavca (3000 kn), a drugu polovicu od HZZO sam dobila upola manje(1500 kn) nego što sam dobila od poslodavca! U firmi kažu da su oni HZZO-u poslali moju platnu listu sa 3000 kn, koliko mi je plaća za pola radnog vremena, i da je HZZO na temelju toga meni isplatio 1500 kn!

Zar ne bih i od HZZO trebala dobiti 3000 kn? Da li moje računovodstvo treba još nešto slati HZZO-u?
    ne, od HZZO se računa pola roditeljske naknade (što je 1.600 preko 1. godine) pa bi trebala dobivati 800,00 kn

međutim, kako je zakonom propisano da je min iznos koji HZZO može isplatiti 1.660 kn onda toliko i daju

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne ona je na njezi

trebaš i od Hzzo dobiti istu cifru.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

http://www.hzzo-net.hr/dload/obvezno_osig/PotSRV.pdf

u rubriku 50% treba napisati polovičnu cifru ( tj. kolko ti isplate), a u rubriku 100% ( 2x kolko ti je isplaćeno od poslodavca)
    naknada plače za isplatu ( ista cifra koja je isplačena od poslodavca)

vidi kak i s poreznom olakšicom, ak ti je bruto cifra stalna, oda je dobro imat decu na sebe, jer i od hzzo dobiš više love.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u svakom slučaju ništa nije izgubljeno, možda čak ni u Hzzo nisu ni dobili njihov papir, pa su morali isplatiti tu cifru koju si navela, traži u firmi kopiju papira koju su predali u hzzo, važno je da se preda u točno određenom vremenu.

elena.os avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.hzzo-net.hr/dload/obvezno_osig/PotSRV.pdf

u rubriku 50% treba napisati polovičnu cifru ( tj. kolko ti isplate), a u rubriku 100% ( 2x kolko ti je isplaćeno od poslodavca)
    naknada plače za isplatu ( ista cifra koja je isplačena od poslodavca)

vidi kak i s poreznom olakšicom, ak ti je bruto cifra stalna, oda je dobro imat decu na sebe, jer i od hzzo dobiš više love.
    Hvala!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ako ti je utjeha i ja sam uvijek neki prvi u nećemu, pa moraju učiti.

traži papire koji su predali i točni datum kad su predali u Hzzo.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 14.10.2014. at 12:59

elena.os avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Sutra ujutro zovem svoje i pošaljem im taj papir, pa valjda bude sve ok za dalje... Jel misliš da ima šanse da od HZZO-a dobijem razliku uplate za prošli mj., ako im se javim sa tim papirima iz firme?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni to direkt šalje firma,čak sad i faksira,ja ništ ne nosim

možeš im napraviti šprancu na taj obazac ( sejvan) dopišeš sve generalije ,pola toga piše na rješenju,

u svakom slučaju ako je prekasno predan papir ili uopće nije,Hzzo mora isplatiti minimum, a drugi mjesec vraća razliku ( jedanput se to desilo mojem mužu)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

di dobila papire?

elena.os avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

di dobila papire?
    Čule su se telefonom cure iz računovodstva i HZZO-a i sve riješeno! Trebala bih dobiti razliku za prošli mj., a dalje će se slati ova potvrda i sve bi trebalo biti ok

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

onda su prekasno dale papir?

probajte dogovorit da se faksa, moji to sad rade tako

elena.os avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

onda su prekasno dale papir?

probajte dogovorit da se faksa, moji to sad rade tako
    Evo sjelo danas sve! I zaostaci iz 8 mj. i cijeli dio za 9 mj! Rekle su da će čim bude plaća faxat HZZO-u potvrdu i bude sve ok!
    Hvala ti još jednom što si mi pustila tu potvrdu i sve objasnila

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

e baš mi je drago

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Predala sam za drugo dijete za nastavnu njegu, bila sam uvjerena da ce me odbiti jer imam roditeljskog za trece jos ohoho. Ali evo nisu, produzeno mi je i dalje.

Htjela sam samo pitati, treba li za nastavno preporuka pedijatra? Ja sam ju na oba produljenja nosila uz nove nalaze ali nisam sigurna jeli potrebno?

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

U slucaju negativnog su mi u pravnoj sluzbi rekli da nema problema sa prebacivanjem na roditeljski, da nebi smjelo biti rupe samo moram imati napisanu potvrdu od poslodavca da se sa time slaze.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Treba papir od pedijatra

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Hvala Ma pitam jer predajem papire pocetkom lipnja pa moram paziti da mi ne zgiba na godisnji onda. Obicno tada spoji koji dan.

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

curke) mam pitanjce
    ako sam ja ove godine otišla na njegu u 4 mjesecu i nisam iskoristila niti dana od ovogodišnjeg godišnjeg(do 4mj sam radila SRV) a njega mi ističe u 06. mjsecu 2015,jel imam pravo 2015 iskoristiti taj godišnji?
    znam da postoji neka fora do 6mj pa me zanima ako predjem taj rok gubim pravo ili što? ja bih odmah tražila da mi se nadoveže na prekid njege ako uspijem,pa ako neuspijem barem da znam da mi taj godišnji neće propasti
    usput mi je ostalo i 10 dana starog godišnjeg,s tim se mogu pozdraviti jel tako?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

godišnji od 2015 imaš pravo

ako se dogovoriš s poslodavcem trebala bi dobit i ostatak od 2014

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hvala jelena,na tebe se čovjek može osloniti,pusa

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

e to ti je tak kad u firmi si jedini ili prvi kad nekaj tražiš,onda moraš sve znat unaprijed

kad je maloj ročkas?

pozdrav

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma da te nema,trebalo bi te izmisliti
    u 6 mjesecu

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Da li netko zna....sad mi se sve zakompliciralo.. Da li bi mi hzzo odobrio njegu za dijete ako sam ja u tom trenutku vec pocela koristiti mirovanje radnog odnosa do 3.god djetetova života? Jer formalno sam zaposlena ( ne prijavljujem se na burzu) , ali ipak s poslodavcem potpisujem taj neki privremeni raskid ..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ak si na mirovanju ne, ali to možeš deaktivirati traži godišnji, traži produženje njege, pa tek ak ti ne odobre onda idi na mirovanje

nisi potpisala papir kaj ne, u fazi si potpisivanja?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nisi potpisala papir kaj ne, u fazi si potpisivanja,ak je tak pričekaj s potpisivanjem dok ne dobiš neko rješenje

skupiti sve papire o osnovnoj bolesti deteta ( po mogućnosti da na jednom papiru od specijaliste piše preporuka za njegu,neki se doktori-pedijatri hvataju baš za to, recimo moja, nećeti ništ dat ak nema te rečenice)+
    preporuka od pedijatra

kopije vaših osobnih
    kopija krsnog lista klinca ( ako to nisi u zadnje vrijeme nosila)
    oriđiđi papir da ste oboje taposleni na PUNO RADNO VRIJEME

HItno u neku od ispostava u pravnu službu. rok odgovora je do 60 dana,

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

A kasno mi je onda..bila sam na njezi 6.mj pa su me odbili na produženju i s 15.11.sam aktivirala godisnji , ali sad mjesec dana kasnije maloj su se nalazi pogorsali.. A ja bi s 1.1.2015.trebala na taj neplaceni...nemam vise godisnjeg,a nije mi opcija ni da idem raditi mjesec dana dok oni ne rijese papirologiju..
    Hvala na odgovoru...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ak se pogiršalo traži odmah, za za vrijeme dik čekaš otiđi na bolovanje

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Ma nisam sigurna za bolovanje..ali na poslu bi napravila kuršlus.. Jer bi ta moja zamjena trebala dobiti otkaz doslovno onda preko noći.. Pa onda ak ja opet odem da je opet zaposle...mislim da bi svi popi...a vec sam sve dogovorila..ionak su mi izasli u susret za godisnji jer mi u hzzo nisu htjeli/mogli reci do kad ce mi trajat njega pa mi je onda prek noci odobren go..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zakaj bi trebala dobit otkaz ak si ti na bolovanju?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •