Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 63 od 63

Tema: Sviježi kravlji sir?

  1. #51
    mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,751

    Početno

    Alyssa, kako ja ručak pripremam prije posla, jutros je na meniju bila "Alyssina tjestenina" Jedino nisam zapekla, to će neposredno prije jela. Čini se da je super ispalo :D i još sam stavila u vatrostalnu posudu.

    Javim kakav je bio okus.
    Ljepotuška 2006.
    Lipa 2009.
    Junge Mann 2013.


    upisala sam se u blogere

    http://www.ijabito.com/

  2. #52
    mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,751

    Početno

    "Alyssina tjestenina" je predobra. Moji su sve smazali.

    Danas opet radim, za ponijeti u goste
    Ljepotuška 2006.
    Lipa 2009.
    Junge Mann 2013.


    upisala sam se u blogere

    http://www.ijabito.com/

  3. #53

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    SZ Hrvatska
    Postovi
    1,942

    Početno

    ja mislim da ću ju isto opet sutra praviti. A ima i dobar naziv "Alyssina tjestenina" 8)
    2000/2006/2010.

  4. #54
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa
    "Alyssina tjestenina" je predobra. Moji su sve smazali.
    "Alyssina tjestenina" dobar naziv

    Ja sam radila jučer i bilo je zaista njami njam

    Stavila sam svježi špinat, zaboravila muškatni oraščić a li svjedno je bilo njami.
    Djeca nisu htjela jesti, ali oni su priča za sebe.
    Ja ću itekako ovo ponovo praviti.

  5. #55
    Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,720

    Početno

    Možete za užinu jesti mladi sir - maloprije sam pojela:
    1 papriku prerezanu na pola i svaku polovicu posolila i napunila mješavinom mladog sira i vrhnja i soli i posula suhim peršunom....

    mmmmm...

  6. #56
    kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Predgrađe
    Postovi
    4,359

    Početno

    Jučer sam dobila jedan recept sa svježim sirom i danas ću isprobati pa javim dojmove.
    Ide nekako:
    izmješa se svježi sir, svježi špinat narezan na trake (imam domaći iz vrta), jaje, vrhnje, sol i mislim da je to to.
    Pripremljenom smjesom mazati i slagati listove za štrdle, premezati vrhnjem i zapeći u pećnici.
    Zvuči mi

    Javim dojmove

    I da, vanesax, palniram isprobati proju po onom receptu što si linkala.
    Ima li kakvih tips&tricks da trebam znati prije?

  7. #57

    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Postovi
    115

    Početno

    Kahna,taj ti je recept super!Ja tako radim pitu koju zovemo zeljanica.Mljac
    M
    M

  8. #58
    kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Predgrađe
    Postovi
    4,359

    Početno

    U pravu si Bonavia, baš je bilo

  9. #59

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Citiraj kahna prvotno napisa
    I da, vanesax, palniram isprobati proju po onom receptu što si linkala.
    Ima li kakvih tips&tricks da trebam znati prije?
    Hm... Mislim da nema. Zapravo , mozes sve zbuckati zajedno i sipati u namasceni pleh za muffine. A ako testo sipas u obican pleh, treba ga namastiti i dobro zagrejati u rerni, pa onda u tako vruc pleh sipati smesu.


  10. #60
    Dora06 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    130

    Početno

    Prošli smo petak i mi jeli Alissynu tjesteninu, dobar naziv i odličan ručak
    :D
    Dora 18.06.2006.

  11. #61
    Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    774

    Početno

    Nema me neko vrijeme na Receptima i "moja" tjestenina odmah postala hit! I jos se zove po meni ! Bas mi je drago da se svima svidja. Morat cu ja opet napisati neki recept kad me vec krenulo...

  12. #62
    pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    862

    Početno

    evo kako sam dobila puno inspiracije čitajuč vaše recepte da podjelim nešto s vama ovao je slani kolač
    0,5 l mlijeka
    1 kvasac
    1 šalica ulja (ona manja)
    2 žličice soli
    70gr. brašna
    kvasac pomiješati sa 1 žličicom šečera i mlijekom pustit da se digne te dodati u brašno sa ostalim i dobro umjesiti i razvaljati na debljinu pola prsta,te premazati sa filom od umučenog margarina 25 dkg.(može i manje opet ovisi koji sir ako je posni onda je ovako ok) i 25 dkg. sviježeg sira u koji ste dodali žličicu soli(potrebno probati jer ovisi o slanosti sira) i 2 žumanjka,premazano tjesto saviti u roladu i sječi štrudlice i redati u pleh na masni papir,ostaviti da se malo digne premazati razmučenim žumanjcem i peći na tihoj vatri,(kod mene je to otprilike na 180 stopnjeva skoro sat vremena).
    fino je za nositi na piknik,more i sl.

  13. #63

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Evo još jednog sjajnog brzinskog receptića. Nisam sigurna da li sam ga gore već bila napisala, ail ne škodi link sa slikom.
    U pitanju su Hrskave pitice sa sirom

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •