Matej je navrsio 3 mjeseca.
Rodjen je sa 4120 g i 53 cm,
nakon mjesec dana 5260 g (1140 g u plusu),
sa 2 mjeseca 5950 (690 g u plusu),
a onda nakon tri tjedna 6240 g ( 290 g u plusu).
Pedijatrica se malo zabrinula, a i ja sam se malo sokirala jer sam imala osjecaj da je puno vise dobio na tezini. Od tada je proslo 10 dana i sad je star punih 3 mjeseca.
Dojim ga na zahtjev, u prosjeku 8 do 10 obroka dnevno (nekad i vise) od cega su dva do tri po noci. Doji jednu, pa dok postane nervozan i ispusta je, dajem mu drugu. Nikada nisam imala osjecaj napetosti u dojkama, osim kad smo poceli samo dojiti nakon tri tjedna i to je trajalo svega tjedan dana. U prvih tri tjedna sam se izdajala, a od onda je samo na sisi. U posljednjih nekoliko dana je jako nervozan i ne sisa bas kako bi trebalo. Mozda je razlog u promjeni vremena i mjesta (bili smo na produzenom vikendu kod bake ali tamo je sisao super). I jos nesto - prije smo dojili nocu u krevetu dakle lezeci, a po danu u sjedecem polozaju. Sada ne zeli ni cuti za sjedeci polozaj. Ali postoji problem, a to je da on redovito zaspi na sisi (ili bar jako cesto). spava 10 minuta i budan je ali ne zeli vise sisati. Prica se za dva sata ponavlja. Jako malo spava. Sretna sam ako je to tri puta po pola sata tokom dana, nocu od 9 do 7 ujutru uz dva do tri dojenja.

Kako ga stimulirati za dojenje? Kad zaspi ne pomaze ni stipanje ni bilo kakav oblik budjenja.

Po preporuci pedijatrice pokusala sam se izdojiti izdajalicom, izdojila sam jedva 60 ml, u sisama je bilo jos malo kada sam pokusala rucno izdojiti, ali nakon pola sata on je sisao gotovo 15 min. Pokakanih i popisanih pelena ima dovoljno, aktivan je i dobro izgleda. Nezadovoljan je ponekad, ali tada nece sisu ni prihvatiti u usta.

Jako sam zabrinuta i ne bih htjela odustati kad sam se vec toliko napatila da pocnemo dojiti.

Pomozite svojim savjetim a i iskustvima kako ste mi pomogli i da budem uporna na pocetku dojenja!!!!!