da li je koja rodila sa ureaplasmom. Meni je nalaz 10 na 5 u brisu rodnice i zanima me šta može biti djetetu kod poroda. Sada sam u 35 tjednu i još imam višak plodne vode AFI je 21
da li je koja rodila sa ureaplasmom. Meni je nalaz 10 na 5 u brisu rodnice i zanima me šta može biti djetetu kod poroda. Sada sam u 35 tjednu i još imam višak plodne vode AFI je 21
ja rodila sa ureplasmom, 10 na 4. nis bebiju nije bilo. mogu se javit infekcije, al procitala da rijetko od ureapl, al naravno bojala se ko svaka trudnica. al bebi odma u rodilistu vade kks i crp pa mogu na vrijeme reagirat. a kaj znaci afi 21?
kod mene ureaplasma 10 na 4 (29+4), na eritromicinu još 3 dana pa ćemo vidjeti za koji tjedan. do sada je sve super (kuc kuc) pa se nadam da će tako biti do kraja. jednostavno odbijam dizati paniku oko toga 8)
Ja sam rodila sa ureaplazmom. Pred sam porod popila 2 antibiotika i nisam je se riješila.
A nitko me na porodu nije ni pitao dali ju imam. Rodila sam u Rijeci, bila u vodi (izgon na stolu) i morala sam napraviti brdo pretraga na sve moguće bakterije da bih uopće bila kandidat za kadu, a recimo ureaplazmu nisam morala testirati (testirala je samoinicijativno, u dogovoru sa svojom gin.).
Znači ona sama nije opasna za bebu. Ne pred kraj poroda. Može biti zeznuta na početku trudnoće.
ja sam ju imala u drugom tromjesecu i tad mi je gin reko da ti antibiotici koje pijemo ne mogu nastetit bebi koliko bi moglo da se upala recimo prosiri
ali da isto tako ovisi od zene do zene i da u medicini nista nije ''2+2=4''
ali znam da me je ''smirivao'' i on i apotekarka koja da bebici nista ne moze biti cak i da je u kasnijoj trudnoci
AFI je količina plodne vode a meni je povišen, a što se tiče ureaplasme ja sam poila prvo 3 dana sumameda, pa 10 dana eritromicina, pa 2 kutije sumameda pa opet sumamed i sad u 35 tjednu je i dalje imam 10 na 5
ponavljam se po stoti put, ja sam u trudnoci bila na klaritromicinu, azitromicinu i eritromicinu, 4. odbila jer sam vidla da nema sanse da ode. popila doksiciklin nakon dojenja i odma nestala.
mene zanima sto znaci nalaz ureaplazme ispod 10000, do sad je uvijek bila 10 na 4, a nakon antibiotika (vaginalno stavljani hiramicin) je toliko.
sto bi to znacilo? nije da je nema ali nije valjda ni previse ?! sad sam 28mi tjedan
ma meni sad više niš nije jasno :/
nakon sumameda i eritromicina ureaplasma (četvrti nalaz) je 10 na 3 (2 prva nalaza 10 na 3, pa treći nalaz 10 na 4) i sad odjednom je dokazana i Mycoplasma hominis (koje uopće nije bilo u prethodna tri nalaza!!!) više od 10 na 4. i kaj sad, treći antibiotik?? ništa pa čekati nakon poroda?? za poludit.....
ja sam imala 10 na 3 ureaplazmu tamo početkom trudnoće.
zastrašili me pričama o mrtvorođenom djetetu i o prijevremenom porodu...
a ja im rekoh "više komplikacija i veći rizik mi uzrokuju te vaše glupe priče i prognoze nego ureaplazma"
i nisam uzela nikakve antibiotike nego sam jela brusnicu i stavljala eterično ulje od lavande na gaćice.
i idući nalaz je bio negativan.
naravno, rekla sam ginekologici da sam uzimala sumamed samo da se ne moram prepirati i svađati.
mislim da porod sa ureaplazmom i nije tako "rizičan" kolko "opasnost" od prijevremenog poroda zbog ureaplazme...
a ja osobno mislim da ureaplazma sama po sebi nije ništa naspram stresnim situacijama u koje te neki naprimjer ginekolog može dovesti. lakše će ti sadistički doktor uzrokovat prijevremeni porod nego ureaplazma.
hvala na savjetu o lavandi - probat ću, nemam što izgubiti.
inače, ne brine me više toliko ta ureaplasma, nego što se nakon 2 kure antibiotika pojavila i m.hominis koja 3 puta nije bila izolirana. to mi nikako nema smisla...
Death-of-Art kako si stavljala to ulje i koje, please pojasni. Da li si nakapala na gacice pa onda stavila gazu preko ili ne?
u aromateci. ali sam uzela jeftinije za 35 kn zato jer sam bila sigurna da je jeftinije sigurno malo razrijeđeno.BP prvotno napisa
imaš i u dm-u dosta jeftino.također je ok. možda radije i da njega uzmeš jer ono je najslabije pa može praktički ići direktno na kožu bez straha da će te opeći malo, a sadrži dovoljno ljekovitih svojstava.
samo pazi ako ćeš koristiti domaće-to je najjače i ima najveću koncentraciju.
najbolja su kupovna-jeftinija jer su ona razrijeđena.
a ovo domaće se koristi za druge prilike, naprimjer za jastuke i ormare i slično, ili bi ga sama treba razrijediti s nekim baznim uljem.
moš ga kapati na dnevni uložak. a moš i na gaćice. ja sam na gaćice jer me ulošci nerviraju. i nisu mi ostale nikakve mrlje, a perem gaćice na 90 stupnjeva.
kapaš uzduž gaćica tako da ti eterično ulje bude ispod klitića i ispod guze jer treba "isparavati" i u mokraćni ulaz i u vaginalni ulaz (odnosno izlaz)
ja ga baš nisam štedila kapala sam kolko treba.
i tako dva tjedna možda...
idući nalazi su svi bili uredni. riješila sam se i bakterija u mokraći, urinokultura je bila "sterilno", a prije toga su bile neke bakterije.
ureaplazma negativno.
i candida također negativno, a prije terapije je bila candida species nađena.
tri muhe jednim udarcem.
odlicno! hvala na instrukcijama![]()
svakako cu probati. mozda bestija nestane
o pripravcima za liječenje Ureaplasme:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...7f84fc17<br />
meni lavanda nije pomogla
ali u roku 14 dana su pomogle vaginalete i oleokapsule, jedan od sastojaka je timijan eterično ulje.
na gornjem linku detalji
nemaš kaj izgubiti jer nema nikakvih nuspojava.BP prvotno napisa
samo kažem ti - pazi da ulje nije prejako da se ne opečeš.
isprobaj prvo na unutarnjem dijelu nadlaktice.
ako ne uspiješ s lavandom možeš pokušati s čajevcem i češnjakom.
postoje i vaginalete na prirodnoj bazi.
jesu malo skuplje, ali mislim da se isplati.
ja taman prije nego što sam išla po nove nalaze briseva sam rekla sebi da ću uzet taj čajevac i češnjak ako mi ureaplazma i dalje bude prisutna.
međutim nakon lavande je bila negativna pa nisam više ništa koristila.
btw-ako možeš jedi što više brusnice. ili unosi dovoljno vitamina c da ti se imunitet lakše izbori s tom beštijom.![]()
sretno!![]()