Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 143

Tema: uroinfekcija - kamo i kome ići?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno uroinfekcija - kamo i kome ići?

zara mi već nekih mjesec dana stalno ima neke probleme s pišom - malo je imala neke točkice pa su prošle, pa je bilo jako crveno pa je prošlo, pa mi se učinilo da prečesto piški jedno vrijeme, pa mi se učinilo da sam vidjela žuti iscjedak ali sam zaključila da je to samo pavlovićeva krema... i tako sve nešto po malo, pa nisam išla doktoru.
    danas se probudila vrišteći da ju buba piša, toliko ju je boljelo i toliko je plakala da je čak i povraćala. otišli smo pedijatrici, napravili krvnu sliku, a urin nismo uspjeli, nadam se da ćemo sutra.
    međutim, nakon svih ovih simptoma i krvnog nalaza (koji nije ok, ali nije ni alarmantan), pedica je rekla da ćemo vidjeti još sutra urin, ali da ona misli da su to jutros bile samo KOLIKE ??!!
    i sad, ako ona nastavi sa svojim nebulozama (ja sam sada uvjerena da je neki problem s mokraćnim traktom u pitanju), zanima me kome da se obratim?
    znate li nekog privatnog dječjeg urologa, ili možda nekog tko radi u bolnici pa neke dane prima pacijente privatno?
    pliz, PP-ajte mi broj telefona!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

podižem

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da se doktorica zove batinic, na salati, prima privatno.
    ako hoces broj, nazvat cu frendicu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

molim te, bilo bi super da mi javiš broj

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Re: uroinfekcija - kamo i kome ići?

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    danas se probudila vrišteći da ju buba piša, toliko ju je boljelo i toliko je plakala da je čak i povraćala.
    Kod urinarnih infekcija male dijece simptomi mogu biti od malo češćeg mokrenja pa sve do simptoma kao što su povišena temperatura koja se teško skida, bolova u stomku, proljeva, povračanja, peckanja pri mokrenju itd...
    Ono što je najvažnije je napraviti urinokulturu i utvrditi jeli riječ o kakvoj bakteriji, najčešće E.coli. Kod male dijece (do 6 godina) urinarna infekcija jako brzo s mjehura pređe na bubrege što može dovesti do ozbiljnih oštećenja, zato je jako važno pravodobno otkrivanje infekcije i njeno liječenje.
    Moj savjet ti je inzistiraj na pretragama urina i urinokulturi. Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma mi nalaz urina nismo uspjeli napraviti jer se zara nije popiškila u periodu između 7 i 9 kad uzimaju uzorke :/
    nadam se da ćemo sutra ujutro uspjeti, iako me i to muči.
    ima li u ljekarnama onih vrećica za prikupljanje urina kod male djece?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ima li u ljekarnama onih vrećica za prikupljanje urina kod male djece?
    ima, ali zeznuto je nalijepiti ih da se ne skinu u presudnom trenutku pa je bolje da sestra to napravi. užasno su nezgodne te vrećice, baš bi mogli nešto pametnije smisliti...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj znam, ali ona će se popiškiti čim se probudi, a poslije opet vjerojatno neće, a oni primaju uzorke samo od 7-9 i ako ne uspijemo ujutro, opet moramo čekati idući dan itd itd...
    a ja sam cijelo vrijeme u strepnji od novog bolnog "napada" i ne mogu čekati danima da se zarči popiški u pravo vrijeme...

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

odnesi negdje privatno, tamo mozes valjda u bilo koje vrijeme

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

onda traži u apoteci vrećice za curice i uzmi ih više. pazi da piša nije masna od kreme ili vlažna, kad zalijepiš ostavi je golu i po mogućnosti neka ti sjedi u krilu da se ne miče, gledajte tv ili čitajte...

puse ozdravilice

martinovamama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Privatno primaju dok im traje radno vrijeme.Zašto ne probaš ujutro s njom je nagovoriti da se popiški u čašu pa to onda odnijeti u labos?A vrećicu možeš nalijepiti i staviti opet pelenu ako neće piškiti bez nje.Prof. Batinić je super nefrolog-ja bila na ispitu kod nje-žena je genijalna,toplo preporučam.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Probaj s uputnicom u dz kruge. Primaju do 9, ali s djecom možeš doći bilo kad.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj martinovamama prvotno napisa
    A vrećicu možeš nalijepiti i staviti opet pelenu ako neće piškiti bez nje.
    mislim da zara više nema pelenu, ali u svakom slučaju nama se ispod pelene vrećica dvaput pomakla i uspjeli smo tek kad sam andrejčeka ostavila golog. što nas je koštalo cijelog popodneva u klaićevoj, a on bolestan i nikakav... muka mi je kad se sjetim.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

labos na knežiji prima klince i iza 9. mislim da možeš odnjeti sama mokraću bilo kad jer rade cijeli dan.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure hvala na svim informacijama!!!
    zara ima pelenu, totalno smo se na moru na nju vratili (umjesto da je obratno), tako da sad i piški i kaka u pelenu, tutu više ne želi ni vidjeti

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mislim da ti je puno bolje oprat pod tušem pikicu i onda dok ona stoji na nogama pokušat ulovit srednji mlaz. Ona ipak ima nešto više od 2 godine i valjda može pritrpit dok je opereš.
    Problem s vrečicama je prvo što to nije srednji mlaz, a drugo što kad odlijepiš vrečicu skineš i stanice kože koje su pune bakterija i onda one upadnu u vrečicu. Onda nakon muke oko vrečice dobiješ nalaz "Urin kontaminiran ponoviti pretragu".

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Doduše ovo gore se odnosi na urinokulturu, a ne na obični urin kojeg možeš uhvatit kako bilo.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Arijana ti je sve dobro opisala. Imaš u apoteci kupiti sterilnu plastičnu flašicu. Stavi Zaru stajati u kadu i pusti lagano vodo. To su meni savjetovali i nama je upalilo a bila je kjako mlada (godinu dana). Meni je inače to hvatanje urina i kod curica i kod dečki teška muka.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Što se tiče hvatanja urina, nemam iskustva, ali ako sumnjaš na uroinfekt možeš kupiti pago sok od brusnice u DM-u i ponuditi Zari. On povoljno djeluje na mokraćne kanale, spriječava da se bakterije hvataju na stjenke, pa joj dok dođu nalazi tako bar možeš olakšati. Sok je bez kontraindikacija pa joj bez brige možeš dati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super za ovo hvatanje u kadi, probat ću i to i vrećicu sutra ujutro, a idem kupiti i sok od brusnica (baš sam neki dan čitala da je to super protiv esch. coli, dobro si me podsjetila!)

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi smo na scintigrafiju obavili na Šalati kod doktorice Batinić. Privatno (popodne) i platili pregled 700 kuna. S obzirom da tu pretragu u Osijeku joj nisu mogli gotovo 9 mjeseci napraviti (niti uvesti kateter) ovo je bilo prava pjesma. Također sam čula i da je doktorica Andrea Cvitković Kuzmić jako dobra (u Klaićevoj bolnici). Mi smo nažalost da u fazi da nam jedino kirurg može pomoći
    Nadam se da će ti ovo malo pomoći.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ovako smo mi radile,dobro oprati pipicu,večer prije(Lara je bila manja),prebrisati sa octaniseptom ujutro kad se probudi i na potpuno suho nalijepiti vrečicu dakle nikakve kreme i sl.Vrečice smo kupovale u apoteci,i nije bilo razlike za cure ili dečke,vrečice za urin.U čaši nije dobro nositi jer se množe bakterije isto kao i da bi bilo dobro da se čim prije preda urin a ako to već nije moguće da se drži na hladnom a ne na sobnoj temperaturi.Vrečicu nije tako teško zaljepiti,nas je odmah sestra naučila pa nije bilo problema,važno je samo započeti odozdola,zaljepiti je na pregibu između pipice i debelog crijeva,te povući prema gore,i isto tako na pregibima zalijepiti.Ne znam gdje morate predati urin inače mi smo išle u klaičevu,za šalatu smo čuli da su odlični ali skupi,no nemoj mješati pregled nefrologa i kontrolu urina

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Krivo sam se izrazila,ne da ti mješaš nego je pregled nefrologa(a oni na šalati su odlični za to),sasvim nešto drugo od kontrole urina i urinokulture,što možeš predati vjerujem u labu po mjestu stanovanja

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mamaLare prvotno napisa
    U čaši nije dobro nositi jer se množe bakterije isto
    Kako misliš u čaši se množe bakterije? Čaša mora biti sterilna.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mislila sam na one obične čaše,oprosti,zato jer ih rijetko tko može sterilizirati to se nije odnosilo na ove iz apoteke,nisam ni znala za to jer je Lara bila manja kad smo to radili pa su nam za jedinu opciju ponudili vrečice.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni su te vrećice noćna mora. Ja sdam jedva Frani uspjela staviti a s dečkima je lakše neg s curicama. Zato su mi u jednoj apoteci preporučili čaše (mislim 4 kn)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo, uspjeli smo s vrećicom od prve, samo što smo jako malo skupili jer piški kap po kap (valjda ju pecka ili boli dok piški, nemam pojma).
    odmah su nam napravili nalaz, ima dosta bakterija i leukocita, nešto sluzi, dobila je sinersul pa ćemo vidjeti.
    puno hvala svima na savjetima i informacijama.
    (kupili smo i čaše i vrećice, ali s čašom nismo uspjeli, počela je vrištati kad sam ju stavila u kadu i pustila vodu, nemam pojma zašto)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobro je lutonjice što ste uspjeli s vrećom. i dobro je što joj je odmah dan sinersul. on će potamaniti sve loše što ima, a i sve manje će je boljeti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

napravili smo novi urin, a doktorica nam radi tek u ponedjeljak popodne pa imam pitanja :/

na prvom nalazu imala je dosta bakterija i dosta leukocita, i nešto sluzi.
    8 dana je pila sinersul.
    današnji nalaz kaže da nema bakterija i sluzi, ali da ima dosta leukocita i rijetko epitelnih stanica.
    kaj bi to moglo biti?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Možda neka upala? :/

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jeste radili urinokulturu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemam pojma, zato pitam.
    ona je super, ništa ju ne boli, nema problema.
    jedino što ima gusti žuti iscjedak :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nismo radili urinokulturu, na to će nas valjda poslati u ponedjeljak....

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ako ima dosta leukocita onda mislim da bi mogla biti negdje upala,tako je barem bilo kod nas,da li znaš koliko leukocita,što ti piše na nalazima?Javi mi a ja ću prekopati Larine papire,znam da negdje imam označeno koliki bi morali biti!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema broja, samo piše "dosta".
    tako je i na prošlom nalazu pisalo doslovce "dosta bakterija" i "dosta leukocita i "nešto sluzi" :?

očito ćemo po prvi put u životu završiti na antibioticima.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Bilo bi ipak bolje, sada, prije antibiotika pričekati nalaz urinokulture.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa zar nije već popila antibiotike, sinersul?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Da.
    I vrlo vjerojatno je bio krivi izbor.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nije mi jasno zašto odmah nisu radili urinokulturu?
    Ili barem kad su vidjeli da u urinu ima i bakterija i leukocita i sluzi? I zašto je dobila Sinersul, a ne Klavocin?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Kakva je situacija kod vas,što je rekla pedica??

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eto danas smo nosili urin na urinokulturu i antibiogram pa ćemo vidjeti...
    za sada nije ništa više dobila od lijekova, jedino je pedica rekla ako zakuri ili ima drugih problema da dođemo i prije nego su nalazi gotovi.
    inače, leukociti su joj 75, a smjeli bi biti manje od 10 :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i da, pedica mi je djelovala totalno zbunjeno, kao da fakat nema pojma kaj se dešava
    i gleda te leukocite i kaže mi "pa to je onaj prvi nalaz"
    "nije, pa sad sam vam ga donijela, to je nakon sinersula"
    "hmmmm....hmmmmmm....od kad do kad je točno pila sinersul?"
    "od srijede do srijede"
    "hmmmmmm... hmmmmmm... joj....hmmmm... ajde urinokultura.."
    :shock:

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

možda je ona tu upalu dugo vukla ali bez simptoma, kad sinersul nije uspio niš napraviti? pa je sad buknulo i zato su leukociti tako visoki. ajd' držim fige da urinokultura nešto pokaže...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Drž'te se Lutonjice! Nadam se da ima dobrih vijesti..Moram priznati da je to popriličan broj leukocita koji upućuje na jaku upalu..barem prema onome što sam ja do sada uspjela skužiti..Javi brzo dobre vijesti !

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ajd, idem opisati svoje pozitivno iskustvo.
    Imao sam gadnu infekciju, potamanio rundu cefalosporinskih antibiotika najnovije generacije i... štanga, bakterije nebrojive.
    Zatim mi je doktorica predložila da probam nešto prirodno što je dobila na testiranje i... čis' k'o suza u 3 dana.
    Stvar se zove RowaTinex, a radi se o nekakvim eteričnim uljima u sitnim pikulicama i fino miriši kada se čovjek podrigne

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Davore, drago mi je da je tebi uspjelo, ali stvarno mislim da Lutonjica mora pričekati nalaze urinokulture i antibiogram i po njemu reagirati. Urinarne infekcije kod male dijece nisu ni šala ni predmet eksperimentiranja sa prirodnim lijekovima. Svaka upala do 5-6 godine, ako se pravodobno ne liječi može uzrokovati teška oštečenja bubrega, a ako se upale ponavljaju oštećenja mogu biti tako jaka da u odrasloj dobi zahtjevaju dijalizu ili nedaj Bože presađivanje bubrega.
    Zato kažem - jako ozbiljno to treba shvatit i u slučaju potvrde upale bubrega napraviti dodatne pretrage koje bi isključile ili potvrdile VUR i na taj način reagirati pravilno i sprijećiti slijedeće upale.
    Lutonjice, sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma meni je to sve totalno čudno jer ona od simptoma ima samo gusti žuti iscjedak... ok, i to je grozno, ali nju ništa ne boli, normalno piški, kaka, jede, igra se, vesela je...
    nemam pojma, baš me zanimaju sad ti nalazi (a najranije će biti preksutra gotovi, izludit ću).

inače, dokica mi je rekla da nisu bubrezi u pitanju jer u urinu nema krvi. nemam pojma jel to stvarno točno ili kaj.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ma meni je to sve totalno čudno jer ona od simptoma ima samo gusti žuti iscjedak... ok, i to je grozno, ali nju ništa ne boli, normalno piški, kaka, jede, igra se, vesela je...
    nemam pojma, baš me zanimaju sad ti nalazi (a najranije će biti preksutra gotovi, izludit ću).

inače, dokica mi je rekla da nisu bubrezi u pitanju jer u urinu nema krvi. nemam pojma jel to stvarno točno ili kaj.
    pa obično ako je kakva mikrohematura, odnosno ako ima problema s pijeskom, kamencima u bubrezima...u mokraći bi bilo eritrocita koji onda ukazuju na takve probleme..ne shvaćaj me doslovno, jer sam ipak samo laik s nekakvim iskustvom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma svaka informacija je dobrodošla, budući ja nemam nikakvog iskustva s uroinfektima...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kod mokraćne infekcije može i ne mora biti krvi (eritrocita) u urinu. Isto tako leukociti u urinu se mogu naći i kod drugih bolesti i stanja koji nisu upala.... Pretpostavljam da onaj broj od 75 L bio u urinu, a ne u krvi, što i nije tako visoko. Obično je kod jakih infekcija u urinu MASA leukocita.
    Ako nije pravilno uzet uzorak (malo urina, dugo stajala vrećica,....) kod curica se može dogoditi da se u urinu nađu leukociti iz rodnice (pogotovo kad spominješ žuti iscjedak). Tim više što se Zara ne tuži na peckanje, bolove, ne mokri češće. A opet, te ste simptome primjetili ranije.
    Moguće da je Sinersul samo smanjio broj bakterija, ali ne i razriješio upalu. Ako se to dogodilo postoji mogućnost da i urinokultura bude sterilna, a upala ipak tinja. Obično se napravi pauza od bar tjedan dana nakon zadnjeg antibiotika za uzimanje urinokulture (ako, naravno, ne gori pod nogama).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •