Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Koliko pelena treba kupiti?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno Koliko pelena treba kupiti?

Prvo pozdrav svima!
    Imam pitanje.. Kupila bih platnene pelene pusa prirodi - organski pamuk.. Zanima me, ako tko koristi iste, dal su zadovoljni?
    I novorođenčetu treba pelena kroz dan i noć.. otprilike.. Hvala

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

pardon.. fali mi dio teksta.. koliko treba pelena?

Mama Medo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nama treba 8-9 pelena dnevno (ne presvlačim ju po noći, perem svaki drugi dan)
    koliko će ti trebati ovisi i o tome kako ćeš ih sušiti - meni se rodine puse dosta dugo suše. to sada ljeti nije problem, ali ako zimi zareda nekoliko vlažnih dana bez vjetra, a ja nemam sušilicu, a ne mogu sve radijatore zatrpati pelenama :/ (dobro, nemem taj problem jer imam puno previše pelena, al ovisnost o platnenima je tema drugog topica )
    ni to ti nije strašno jer ćeš kad se navikneš na platnene bez problema si pripomoći tetrama i švedskima ili sl.
    dakle moja preporuka 25-30 kom. (i sa 20 može funkcionirati, a sa 30 nemaš brige)

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Novorođenče treba često presvlačiti, jer često jede, pa često kaka. Ja sam presvlačila svakih 2 sata, pa i češće. Prvih 2-3 mjeseca sam presvlačila i po noći 1-2 puta, ovisi koliko se budio.
    Meni su super bile poketice, brzo se suše. Ja sam na njih stavljala zaštitne gaćice, radi eventualnog curenja kakice. To mi je bila odlična kombinacija.
    Po meni je optimalno 30 pelena za početak, a i sad kad je veći, s tim brojem komada uvijek se stignu posušiti.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

A koliko bi to, odokativno, koštalo?

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Pogledas na stranice proizvodjaca platnenih- Rode, Luci, Flafi, Natura itd. Obicno je na paket pelena popust u odnosu na cijenu pojedinacnog komada i obicno ti dodju i zastitne u paketu. Paketi su, mislim, po 5, 10 ili 20 pelena. Nisam sigurna, ali na njihovim stranicama sve lijepo pise.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Hvala! Trenutno sam jako zagrijana za tu opciju, ali me malo muči sušenje jer nemam sušilicu. No, otom, po tom!

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ni ja nemam susilicu,ovisim o milosti bure... Ali, sa svojih 25 komada platnenih, svega nekoliko puta sam koristila jednokratne jer nisam imala suhih, iako se u tim slicajevima mogu koristiti i tetrice sa zastitnom.

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako je problem susenje, kombiniraj sa "svedskom pusom"
    malo je mozda kompliciranije jer se veze, nema cicak ni drukere, ali brze se susi i jeftinija je

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

minimum 30

ja ga isto presvlacim na 2 sata, ustvari nekada duze ako duze spava, hajde da kazem u proseku na 3 sata.. a kad je budan pa sisa, obavezno i posle podoja uvek se popiski

evo npr.

imamo 20 tetri to kombinujem sa svedskim uz zastitne gacice ili vunene pull on.

i imamo 15 od tots bots od bambusa

i 15 prefolds-rodinih i to ide za zastitnim isto

uglavnom ne moramo svaki dan da peremo vec svaki drugi, ali ja kad vidim sunce i mogucnost susenja napolju perem..
    inace imamo i 2 u 1, masinu sa susenjem tako da nekada odvrtim da malko prosusi pa dosusim napolju na vazuhu i suncu..

svakako planiram da kupujem jos pelenica, makar tetri, cisto da zimi budem mirna sto se tice susenja, jer treba i mi malo da se peremo ne samo on

lionne avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mi smo imali 20 i bilo nam je dovoljno! Na dan trošili cca 7 u početku, prale su se svaki drugi dan (jednu noć pelene, drugu noć naša roba ), sušile se prvo vani, a dosušivale na radijatorima.

Možda jednom mjesečno bi nam se desilo da nema suhih, a tada bi ili iskoristili tetru ili stavili jednokratnu (u godinu dana potrošili bi jedan paket, za ovakve izuzetke i za duža putovanja)

Tko želi biti komotan sa brojem pelena, a financije su ograničenje, stvarno je najbolje kombinirati sa nečim jeftinijim kao što su švedske puse, kako je Renata preporučila.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

U startu smo imali 20 komada , susili ih vani i sve je bilo ok , ALI meni su predivne pa sam se postupno pretvorla u hrckicu koja ih je skupljala po vrsti, boji , kroju..
    Uzmi to u obzir.

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja sam dok je mala bila kombinirala sa tetrama+švedska tako da nam je 15kom bilo sasvim dovoljno. (uzmi u obzir da se grijemo na toplanu i imam sušilicu kad je frka )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •