DanijelaDanči prvotno napisa
Draga, znam kako ti je, i mi već dosta dugo znamo za dijagnozu azoospermije i uvijek nekako već odustanemo kad se pojavi neka nova nada i kažemo ajmo još i to isprobati.Ja sam htjela podijeliti naša iskustva s dr. Lučingerom. MM je kod njega bio sam (sad mi je žao zbog toga jer doktori obično mog muža bace u depresiju iz koje ga ja izvlačim mjesecima i nakon što sam to shvatila, uvijek i ja idem s njim), to je bio prvi doktor s kojim se susreo nakon spermiograma na kojem su bile same nule. Napominjem, to je bilo dok je on još radio na VV. Lučinger mu je odmah napravio punkciju, rekao da su našli tri nekakva i četiri nikakva spermija (pisani nalaz nikad nismo dobili). Uglavnom, rekao je mom mužu da nikad neće imati djece i da ide na doniranu spermu ili usvajanje. Naravno, to nam je bio šok i dan, danas mislim da je to mogao puno blaže izreći, nekako s više ljudskosti i suosjećanja. Moj muž tvrdi da je bio vrlo hladan i bezosjećajan. Nakon toga išli smo kod dr. Peroša koji se pokazao puno susretljiviji i kao puno toplija osoba. On nam je čak dao i nadu (biopsija koju još uvijek čekamo) i dao nam da napravimo sve pretrage. Nakon toga, razgovarali smo s puno ljudi koji su nam rekli da je Lučinger vrhunski stručnjak, ali da mu se ne da baviti s teškim oblicima neplodnosti, već se bavi onima za koje vjeruje da im može pomoći. U tom smislu, vi mu možete vjerovati jer ako se želi baviti vašim slučajem, to znači da doista vjeruje da ima šanse. S druge strane, sad radi u privatnoj klinici pa sigurno ima i manje pacijenata te se svima može potpuno posvetiti. Zaključak je da je on izvrstan liječnik, samo ponekad ima krivi način ophođenja pa se na to treba pripremiti. Želim Vam sreću!