-
sad se,vjerojatno,izlažem riziku da me gađate jajima, ali riskirat ću...
Da najprije kažem: nije mi namjera nikoga po/u-vrijediti, niti kritizirati. Svjesna sam da je Roda organizacija bez prihoda i da su donacije potrebne za sve akcije i rad udruge. Sigurna sam da organizacija rasprodaje nije malen izdatak, da košta i prostor,a i vrijeme kao i da je tu brdo troškova koje ne mogu zamisliti.
Ali mi se čini da je 30% ipak dosta velik postotak.
Zapravo, kako kome.
Ako prodamo, npr, svih 30 komada po 20 kn-to je 600 kn. Znači doniramo 200 kn.
Pretpostavljam da ima prodavatelja kojima taj iznos nije velik, kao i onih koji prodaju da očiste ormare,a utržak im nije prva misao.
Ali ima nas i takvih koji prodajemo jer nam u mjesečnom budžetu fali za klopu....a 200 kn je,uz malo mašte, dovoljno za tjedan dana ručka.
Pa,možda bi se moglo razmisliti za snižavanje fiksnog postotka donacije...?
A mislim da bi trebalo i na obavijesti/uputama za rasprodaju napisati da je postotak fiksni (bez obzira koliki je). Jer ova sadašnja rečenica zvuči kao molba, tj da je ostavljeno svakome na izbor koliko će ostaviti.
UH, eto, ja napisala....nemojte me razapeti
-
Štajaznam, meni se osobno taj postotak čini sasvim ok.
Ne želim te razapeti, ali moram te pitati - ako ti je prevelik taj postotak a nedostaje ti novaca u kućnom budžetu - zašto jednostavno te stvari ne ponudiš preko oglasa?
Ne vidim kako bi ti itko mogao zamjeriti što ćeš svoje stvari ponuditi negdje drugdje jer ti je potrebno više novaca.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma