Pogledali smo novi naslov "JaTiOnoMi" u Maloj sceni. Predstava obrađuje temu posvojenja - muškarac, žena i njihovo buduće dijete pokazuju kroz što sve prolaze ljudi "na čekanju". Neobično, lijepo, istinito i dirljivo. Jedina primjedba je da piše 4+, a to mi se čini malo prerano, tj. nije prerano za djecu koja su upoznata s pojmom posvojenja i načina kako se ono ostvaruje, inače teško da će shvatiti sve fine metafore i alegorije koje se provlače kroz predstavu.
pogledali u kazalistu dubrava jucer pinokia: mene nije pretjerano dojmio no klince je![]()
Vjerojatno je vec negdje spominjano, no da ne pretrazujem postove, a zelim da istaknem:
Preporucujem gotovo sve predstave u Kazalistu Zaprude: Jaje, Krokodil Marko, Uzbuna u dzungli, Jagor ...
Tko nije bio: Rijec je o malom kazalistu u ne bas dojmljivom prostoru, no, zato su predstave odlicne, jednostavne i interesantne, a lutke kvalitetno izradene.
Osim toga, preporuke za MCUK, Travno.
Uzivajte u gledanju svake subote.
Drugi vikend u Maloj sceni je revija kazališnih predstava
PETAK 12.4.2013.
22.00 Planet art – Prekidi, odrasli
SUBOTA 13.4.2013.
10.00 Lutkarski studio Kvak - Bajka o zmaju i ljubičastoj vili, za djecu od 2,5 - 10 godina
11.30 Studio kubus - Zlatna koka, za djecu od 4 -10
17.00 Act lab & Mala scena - Ja,ti,ono,mi, djeca, za djcu od 4 -10 godina i odrasle
18.15 Teatar Tirena - Tko je to izumio, za djecu od 8 -12 godina
21.00 Bacači sjenki - MŽŽM (muški za žensku publiku), za odrasle
NEDJELJA 14.4.2013.
10.00 Lutkarska scena I.B.Mažuranić - Trnoružica, za djecu od 2 - 10 godina
11.30 Tvornica lutaka - Živ Živ Živ - o hrvatskim zaštićenim vrstama, za djecu od 3+
17.00 Triko cirkus teatar & Mala scena - Iglica, za djecu od 4 - 10 i odrasle
18.30 Mala scena - Život je san, za mlade 11+ i odrasle
21.00 Playdrama - Picasso, za odrasle
Mi smo na koncertu Zagrebačkih mališana ovu nedjelju u Lisinskom...![]()
Dali je netko gledao POSTOLAR I VRAG u ZKL? Ako jest, može kratki osvrt jel se djeci svidilo? Curica ima 3 i po godina a tematika mi nekako malo mračna pa me zanima. Hvala!
Mi smo gledali, to je originalni tekst, i po mom mišljenju nije za malu djecu.
edit: premda je dvorana po običaju bila puna male djece, čak i beba - no ne znam baš što su oni imali od te predstave.
Posljednje uređivanje od Mima : 08.05.2013. at 09:04
Gledao tko Ja buku u Trešnji? Piše od 4 godine ali meni se po sadržaju čini pomalo apstraktno (drugim riječima ni ja nisam skužila o čemu je riječ)
Obično smo u Trešnji u prvih 5 redova pa me muči koliko je 13. red udaljen? Taman ili ipak predaleko? Sveukupno ima 23 reda ali za 40 kn po sjedalu mi nije baš svejedno hoće li mini škvadra vidjeti dobro.
Crvenkapica u Tresnji, molim dojmove. Da li je vuk 'strasan' kao u original prici?
Hvala!
mrvna ja sam bila na par predstava s klincima u višim redovima čak i na balkonu, oni su vidli sve.
a u svakom slučaju ima tam i onih sjedalaica za uzet da se povisi
Da li treba karte kupiti unaprijed, ili se može na dan predstave?
zavisi dal ima, ali postoji mogučnost rezervacije u trešnji, tu ti je raspored http://www.kazaliste-tresnja.hr/raspored-predstava
Zna li netko koliko traje opera Ivica i Marica u HNK, je li to nešto što bi i petogodišnjaci mogli pogledati?
nama je bila odlična predstava ivica i marica u zkl, i nakon 2 mjeseca pamti i igra se scene iz te predstave koliko ju se dojmila (dob 4 godine)
Tu predstavu smo gledali sa sinovima, tada četverogodišnjacima, curka je bila u trbuhu. Bila im je odlična. Ali pretpostavljam da je znatno kraća od opere.
Posljednje uređivanje od suncokret : 31.10.2013. at 08:24
Kraća jest, ali stil predstave je sličan. Mislim da opera traje oko 2 h, s pauzom računaj oko 2,5 h. Na predstavljanju u HNK prije dva tjedna rekli su da su predstavu koncipirali tako da bude pristupačna i djeci i odraslima, tako da mislim da su djeca dio ciljane publike.
Ja se spremam sa svojim devetogodišnjakom u prosincu, tek tad ću moći dati svoje osobne dojmove.
Kad prebrzo pišem... nisam skužila da se radi o predstavi u ZKL, mislila sam na operu "Ivica i Marica" u Dječjem kazalištu Dubrava koja je bila na repertoaru prije 4-5 godina. Moj tada 4-godišnjak ju je dvaput odgledao, bio je oduševljen (kao i mi odrasli). Inače, ekipa koja je radila tu predstavu (skraćenu verziju opere za djecu) sad je radila na prijevodu cijele opere na hrvatski jezik.
Tek sad vidim da si pitala.
Predstava je predobra!
Ono baš za sve uzraste: malu i veću djecu, odrasle, bake, dede,
čak sam sigurna da bi se svidjela i teenagerima...
A vuk je priča za sebe, totalno je fora napravljen. Mi ga se doma svako malo sjetimo i
imitiramo. Ma kakvi strašan.
A i drugi likovi su skroz fora napravljeni, onak slojevito, da starijima ne bude dosadno, a
klincima fora i da sve mogu skužit.
Predstava jest stavljena u moderniji kontekst ali opet nije previše odvojena od onog originalnog.
Ima hrpa fora detalja u predstavi koji su baš upečatljivi pa ih djeca poslije prepričavaju, glume.
Totalna zabava za sve.
tanja, hvala.
i mi se spremamo u prosincu, a curku ne povesti bi bilo teško-ona mora sve što i braća.
Mi smo Crvenkapicu odgledali u Trešnji u subotu. Predstava je bila predobra.
curka mi ima 4 godine i oduševljena je bila.
Vuk je presmješan ,uopće nije ništa strašno i na kraju i vuk ima svoj sretan završetak. Ma mrak predstava.
Svakako preporučam za pogledati.
Mi crvenkapicu gledali u nedjelju, imamo 3 i pol godine. Da, vuk nije strašan, jako je simpatičan čak su se i djeca čudila pa kako je on dobar. Mi oduševljeni!
Danas je počela prodaja karata za Orašara. Požurite jer je dobar dio već prodan.
Mi smo danas u Trešnji pogledali Ja Buku, malom je bilo smiješno i sve je skužio, prije par dana je u Žaru ptica gledao Janka i čarobni grah, isto mu se svidjelo
jel planira netko u komediju na monty pythona s malo većom djecom?
mislim da je za dva tjedna premijera
http://www.komedija.hr/web/?page_id=4554
ne znam jel djeci primjereno. i kuže li![]()
Mi se vratili sa Iglice u maloj sceni, predstava meni osrednja, malom super a pogotovo djed mraz nakon predstave koji je poimence svako dijete posebno zvao na pozornicu i dijelio darove,čekao da roditelji pofotkaju...nismo dugo bili u maloj sceni, definitivno naijtimnija atmosfera je tamo
Ne znam, ali imam isto pitanje za Komediju općenito (a i druga kazališta).
Idete li što gledati od "odraslih" predstava sa malo većom djecom, i što bi bilo za preporučiti?
Kolegica mi je rekla da je Čisto ludilo u Komediji jako zabavno, i da je njenoj djeci bilo super.
Ja recimo planiram svoju curku voditi na Jalta, Jalta (premda nisam sigurna koliko će skužiti pozadinu priče).
Od "odraslih" kazališta mi idemo zasad samo u HNK.
U drugim kazalištima nisam dosad naišla na predstave koje bi bile i za školarca i za odrasle.
Doduše, neke "Komedijine" predstave bile bi vjerojatno primjerene (npr. Jalta). Što se "Spamalota" tiče, tu sam jako skeptična. Iako me predstava zanima, radije bih da prvo upozna original Monty Pythona, a onda obradu.
Mi smo od ovih odraslih predstava bili na Čistom ludilu u Komediji i na Stilskim vježbama.
Čisto ludilo joj se jako svidjelo i još je danima znala prepričavati neku foru. Stilske vježbe su joj bile dosadne.
Bas odlican topic! Pogotovo jer je moja ovogodisnja Novogodisnja rezolucija da redovito vodim sina u kazaliste a muza u kino.
Dale ste mi volju da bukiram Crvenkapicu u Tresnji.
A od sada cu dalje pratiti da vidim sto cete jos preporuciti.![]()
Aaaaaaaaaaa, trenutno Crvenkapica ne igra.
Sta drugo da idemo gledatiovih dana? Radi se o petogodisnjaku koji moze dugo sjediti ako mu je zanimljivo i jako voli muziku i ples.
Ne znam imaju li još uvijek Pipi Duga Čarapa na repertoaru, nama je bila mrak - dinamitna, skakala je među publiku i spuštala se s balkona.
www.zkl.hr predstave po 20 kn svaki dan
www.kazaliste-tresnja.hr princeza i žabac
www.zar-ptica.hr besplatno
www.mala-scena.hr nova predstava "godišnja doba"
www.kazalistedubrava.hr u westgateu za vikend 2 predstave
www.tvornicalutaka.hr nažalost nemaju ažuriran program za 2014.
Posljednje uređivanje od čokolada : 03.01.2014. at 06:57
ne znam kako drugima, ali meni je bilo očajno to darivanja u maloj sceni pogotovo ako upadnete s darivanjem neke medijski eksponirane djece(neću sad navoditi o kome se radi) naime pokloni su bili i veličine 2 metra, ja stvarno ne znam da li su ti roditelji normalni, zar oni nemaju darivanje djece doma ili se baš moraju pokazati pred svijetom, moj je mali bio u totalnom bedu (dobio tek toliko neku slikovničicu,cd, neke slatkiše u maloj vrećici), ja sam rekla: NIKAD VIŠE!!!!, da predstavama u Maloj sceni, ali NE Božićnom darvivanju u Maloj sceni
Za sve one kojima je dosadno na djecjim kazalisnim predstavama- Princeza i Zabac, (Kazaliste Tresnja) 4 odraslih i 2 djece (skoro 5 i skoro 4 god) i svi odusevljeni.![]()
Ajme mogu zamisliti, u takvojsituaciji bi i moj bio totalno u komi.
Vidim da vas je nekoliko islo na to darivanje u M. Scenu, a da im posaljete emailove i napisete kako su se djeca osjecala. Mozda da im se sugerira da uvedu limit na broj i velicinu poklona- jedan ili dva paketa po djetetu velicine max avionske rucne prtljage.
Kao sto si rekla, pa valjda imaju darivanje i doma.
A gle, u kakvoj su oni situaciji i kako su jedva opstali di bi još došli i sa time...
Ja im se divim kako su i ovo super odradili...
A sugeriranje, jučer sam bila sa djetetom u zoološkom, i stojimo pred nastambom na kojoj piše"da hranjenje uzrokuje probavne smetnje toj životinji" a roditelj do mene otvara smokiće i komentira svome djetetu" vidi kako se veseli hrani" nastavak možeš zamisliti...![]()
Moj jos nema 5, ali ce vrlo uskoro, a prijateljica mu ce navrsiti 4 za par mjeseci. Oboje su uzivali. No, prijateljica je mala pametnica i intektualno napredna za svoje godine pa smo znali da njoj nece predstavljati problem sto je to predstava za starije. Odsjedila je ona i odgledala sve od pocetka do kraja sa punom paznjom. Mozda ovi mladji ne kuze neke fore i neke suptilne komentare i sale, ali ja mislim da su oni i tako namjenjeni roditeljima.
Evo korisna informacija za kazalište-ljupce: Obavijest Kazališta Trešnja:
28.01.2014.
VESELI PETAK
Jer ste vi to tražili....
Prošle sezone od veljače smo pokrenuli "VESELI PETAK" - kampanju koja se svidjela mnogim ljubiteljima Trešnjinih predstava.
Naime, ideja je da se svaki petak (isključivo na blagajni Trešnje) mogu kupiti ulaznice za sve vikend predstave po cijeni od 20 kuna!
Za svaku izvedbu smo osigurali po 100 ulaznica po ovoj povlaštenoj cijeni stoga POŽURITE, jer već od ovog petka, 31. siječnja možete kupovati ulaznice!
Živio petak, živio veseli petak!