Stranica 9 od 14 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 694

Tema: Dječje predstave i kazališta?????

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Mrvica6 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav!

Može li mi netko preporučiti što bi bilo bolje pogledati? Naime, dvoumim se između Trnoružice u ZKL-u i Miffy u Trešnji. Za Trnoružicu me strah da mi se dijete (dječak 2 g.) ne uplaši vještice (zna ju inače nevoljko spomenuti jer ju je vidio na TV-u) - pročitah da je ta vještica malo strašna i da je predstava malo "mračna", dok Miffy svi preporučuju, ali se tu bojim da mu ne bi bila dosadna jer traje 60 min (a ulaznice nisu jeftine 40 kn/kom) i da je previše pjevanja... Inače voli (od crtića) Pinokija, Zvonka, Bumbu, Zvončicu (zapravo, za drugo ni ne zna, ali ove baš voli za razliku od nekih crtića s TV-a).
    Hvala!
    definitivno Miffy - puno je šarenije, dinamičnije, veselije, rekviziti su veliki i pregledni, ne moraš sjediti u prvom redu da bi nešto vidjela. ovo u zkl je super, ali za malo stariju djecu...
    Posljednje uređivanje od kudri : 28.02.2013. at 16:19

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Pogledali smo novi naslov "JaTiOnoMi" u Maloj sceni. Predstava obrađuje temu posvojenja - muškarac, žena i njihovo buduće dijete pokazuju kroz što sve prolaze ljudi "na čekanju". Neobično, lijepo, istinito i dirljivo. Jedina primjedba je da piše 4+, a to mi se čini malo prerano, tj. nije prerano za djecu koja su upoznata s pojmom posvojenja i načina kako se ono ostvaruje, inače teško da će shvatiti sve fine metafore i alegorije koje se provlače kroz predstavu.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

pogledali u kazalistu dubrava jucer pinokia: mene nije pretjerano dojmio no klince je

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Vjerojatno je vec negdje spominjano, no da ne pretrazujem postove, a zelim da istaknem:
    Preporucujem gotovo sve predstave u Kazalistu Zaprude: Jaje, Krokodil Marko, Uzbuna u dzungli, Jagor ...
    Tko nije bio: Rijec je o malom kazalistu u ne bas dojmljivom prostoru, no, zato su predstave odlicne, jednostavne i interesantne, a lutke kvalitetno izradene.

Osim toga, preporuke za MCUK, Travno.

Uzivajte u gledanju svake subote.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Drugi vikend u Maloj sceni je revija kazališnih predstava

PETAK 12.4.2013.
    22.00 Planet art – Prekidi, odrasli

SUBOTA 13.4.2013.
    10.00 Lutkarski studio Kvak - Bajka o zmaju i ljubičastoj vili, za djecu od 2,5 - 10 godina
    11.30 Studio kubus - Zlatna koka, za djecu od 4 -10
    17.00 Act lab & Mala scena - Ja,ti,ono,mi, djeca, za djcu od 4 -10 godina i odrasle
    18.15 Teatar Tirena - Tko je to izumio, za djecu od 8 -12 godina
    21.00 Bacači sjenki - MŽŽM (muški za žensku publiku), za odrasle

NEDJELJA 14.4.2013.
    10.00 Lutkarska scena I.B.Mažuranić - Trnoružica, za djecu od 2 - 10 godina
    11.30 Tvornica lutaka - Živ Živ Živ - o hrvatskim zaštićenim vrstama, za djecu od 3+
    17.00 Triko cirkus teatar & Mala scena - Iglica, za djecu od 4 - 10 i odrasle
    18.30 Mala scena - Život je san, za mlade 11+ i odrasle
    21.00 Playdrama - Picasso, za odrasle

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Drugi vikend u Maloj sceni je revija kazališnih predstava

.......
    ma ljubi te deda! sad znam kako provodimo vikend

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi smo na koncertu Zagrebačkih mališana ovu nedjelju u Lisinskom...

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Dali je netko gledao POSTOLAR I VRAG u ZKL? Ako jest, može kratki osvrt jel se djeci svidilo? Curica ima 3 i po godina a tematika mi nekako malo mračna pa me zanima. Hvala!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo gledali, to je originalni tekst, i po mom mišljenju nije za malu djecu.

edit: premda je dvorana po običaju bila puna male djece, čak i beba - no ne znam baš što su oni imali od te predstave.
    Posljednje uređivanje od Mima : 08.05.2013. at 09:04

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Puno hvala!

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo gledali, to je originalni tekst, i po mom mišljenju nije za malu djecu.

edit: premda je dvorana po običaju bila puna male djece, čak i beba - no ne znam baš što su oni imali od te predstave.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Gledao tko Ja buku u Trešnji? Piše od 4 godine ali meni se po sadržaju čini pomalo apstraktno (drugim riječima ni ja nisam skužila o čemu je riječ )

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Obično smo u Trešnji u prvih 5 redova pa me muči koliko je 13. red udaljen? Taman ili ipak predaleko? Sveukupno ima 23 reda ali za 40 kn po sjedalu mi nije baš svejedno hoće li mini škvadra vidjeti dobro.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Crvenkapica u Tresnji, molim dojmove. Da li je vuk 'strasan' kao u original prici?

Hvala!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mrvna ja sam bila na par predstava s klincima u višim redovima čak i na balkonu, oni su vidli sve.

a u svakom slučaju ima tam i onih sjedalaica za uzet da se povisi

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da li treba karte kupiti unaprijed, ili se može na dan predstave?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zavisi dal ima, ali postoji mogučnost rezervacije u trešnji, tu ti je raspored http://www.kazaliste-tresnja.hr/raspored-predstava

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Zna li netko koliko traje opera Ivica i Marica u HNK, je li to nešto što bi i petogodišnjaci mogli pogledati?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

nama je bila odlična predstava ivica i marica u zkl, i nakon 2 mjeseca pamti i igra se scene iz te predstave koliko ju se dojmila (dob 4 godine)

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Tu predstavu smo gledali sa sinovima, tada četverogodišnjacima, curka je bila u trbuhu . Bila im je odlična. Ali pretpostavljam da je znatno kraća od opere.
    Posljednje uređivanje od suncokret : 31.10.2013. at 08:24

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    Tu predstavu smo gledali sa sinovima, tada četverogodišnjacima, curka je bila u trbuhu . Bila im je odlična. Ali pretpostavljam da je znatno kraća od opere.
    Kraća jest, ali stil predstave je sličan. Mislim da opera traje oko 2 h, s pauzom računaj oko 2,5 h. Na predstavljanju u HNK prije dva tjedna rekli su da su predstavu koncipirali tako da bude pristupačna i djeci i odraslima, tako da mislim da su djeca dio ciljane publike.
    Ja se spremam sa svojim devetogodišnjakom u prosincu, tek tad ću moći dati svoje osobne dojmove.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    Kad prebrzo pišem... nisam skužila da se radi o predstavi u ZKL, mislila sam na operu "Ivica i Marica" u Dječjem kazalištu Dubrava koja je bila na repertoaru prije 4-5 godina. Moj tada 4-godišnjak ju je dvaput odgledao, bio je oduševljen (kao i mi odrasli). Inače, ekipa koja je radila tu predstavu (skraćenu verziju opere za djecu) sad je radila na prijevodu cijele opere na hrvatski jezik.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Crvenkapica u Tresnji, molim dojmove. Da li je vuk 'strasan' kao u original prici?

Hvala!
    Tek sad vidim da si pitala.

Predstava je predobra!
    Ono baš za sve uzraste: malu i veću djecu, odrasle, bake, dede,
    čak sam sigurna da bi se svidjela i teenagerima...

A vuk je priča za sebe, totalno je fora napravljen. Mi ga se doma svako malo sjetimo i
    imitiramo. Ma kakvi strašan.
    A i drugi likovi su skroz fora napravljeni, onak slojevito, da starijima ne bude dosadno, a
    klincima fora i da sve mogu skužit.

Predstava jest stavljena u moderniji kontekst ali opet nije previše odvojena od onog originalnog.

Ima hrpa fora detalja u predstavi koji su baš upečatljivi pa ih djeca poslije prepričavaju, glume.
    Totalna zabava za sve.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

tanja, hvala.
    i mi se spremamo u prosincu, a curku ne povesti bi bilo teško-ona mora sve što i braća .

sonči avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Mi smo Crvenkapicu odgledali u Trešnji u subotu. Predstava je bila predobra.
    curka mi ima 4 godine i oduševljena je bila.
    Vuk je presmješan ,uopće nije ništa strašno i na kraju i vuk ima svoj sretan završetak. Ma mrak predstava.
    Svakako preporučam za pogledati.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi crvenkapicu gledali u nedjelju, imamo 3 i pol godine. Da, vuk nije strašan, jako je simpatičan čak su se i djeca čudila pa kako je on dobar. Mi oduševljeni!

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Danas je počela prodaja karata za Orašara. Požurite jer je dobar dio već prodan.

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mi smo danas u Trešnji pogledali Ja Buku, malom je bilo smiješno i sve je skužio, prije par dana je u Žaru ptica gledao Janka i čarobni grah, isto mu se svidjelo

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Danas je počela prodaja karata za Orašara. Požurite jer je dobar dio već prodan.
    uspjeli
    idemo opet, već se veselimo!

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I mi ćemo na Orašara u prosincu

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

jel planira netko u komediju na monty pythona s malo većom djecom?
    mislim da je za dva tjedna premijera

http://www.komedija.hr/web/?page_id=4554

ne znam jel djeci primjereno. i kuže li

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mi se vratili sa Iglice u maloj sceni, predstava meni osrednja, malom super a pogotovo djed mraz nakon predstave koji je poimence svako dijete posebno zvao na pozornicu i dijelio darove,čekao da roditelji pofotkaju...nismo dugo bili u maloj sceni, definitivno naijtimnija atmosfera je tamo

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    jel planira netko u komediju na monty pythona s malo većom djecom?
    mislim da je za dva tjedna premijera

http://www.komedija.hr/web/?page_id=4554

ne znam jel djeci primjereno. i kuže li
    Ne znam, ali imam isto pitanje za Komediju općenito (a i druga kazališta).
    Idete li što gledati od "odraslih" predstava sa malo većom djecom, i što bi bilo za preporučiti?
    Kolegica mi je rekla da je Čisto ludilo u Komediji jako zabavno, i da je njenoj djeci bilo super.
    Ja recimo planiram svoju curku voditi na Jalta, Jalta (premda nisam sigurna koliko će skužiti pozadinu priče).

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj vida prvotno napisa Vidi poruku
    Mi se vratili sa Iglice u maloj sceni, predstava meni osrednja, malom super a pogotovo djed mraz nakon predstave koji je poimence svako dijete posebno zvao na pozornicu i dijelio darove,čekao da roditelji pofotkaju...nismo dugo bili u maloj sceni, definitivno naijtimnija atmosfera je tamo
    Je, i mi smo bili i mali je oduševljen.
    Jedino sam ja imala problem sa objašnjavanjem zašto su neki pokloni veći od drugih.
    Spasila sam se sa teorijom da svako dijete dobije ono što ga zanima, i da baš ne bi bilo zgodno da je on recimo dobio "Hello Kitty" puzzle.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam, ali imam isto pitanje za Komediju općenito (a i druga kazališta).
    Idete li što gledati od "odraslih" predstava sa malo većom djecom, i što bi bilo za preporučiti?
    Kolegica mi je rekla da je Čisto ludilo u Komediji jako zabavno, i da je njenoj djeci bilo super.
    Ja recimo planiram svoju curku voditi na Jalta, Jalta (premda nisam sigurna koliko će skužiti pozadinu priče).
    Od "odraslih" kazališta mi idemo zasad samo u HNK.
    U drugim kazalištima nisam dosad naišla na predstave koje bi bile i za školarca i za odrasle.
    Doduše, neke "Komedijine" predstave bile bi vjerojatno primjerene (npr. Jalta). Što se "Spamalota" tiče, tu sam jako skeptična. Iako me predstava zanima, radije bih da prvo upozna original Monty Pythona, a onda obradu.

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Je, i mi smo bili i mali je oduševljen.
    Jedino sam ja imala problem sa objašnjavanjem zašto su neki pokloni veći od drugih.
    Spasila sam se sa teorijom da svako dijete dobije ono što ga zanima, i da baš ne bi bilo zgodno da je on recimo dobio "Hello Kitty" puzzle.
    Da, da i ja sam bila u istom problemu, posebice jer je malac blizu nas dobio 3 poklona...ali sve poželjeno je djed mraz ostavio ispod bora

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo od ovih odraslih predstava bili na Čistom ludilu u Komediji i na Stilskim vježbama.
    Čisto ludilo joj se jako svidjelo i još je danima znala prepričavati neku foru. Stilske vježbe su joj bile dosadne.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Bas odlican topic ! Pogotovo jer je moja ovogodisnja Novogodisnja rezolucija da redovito vodim sina u kazaliste a muza u kino.
    Dale ste mi volju da bukiram Crvenkapicu u Tresnji.
    A od sada cu dalje pratiti da vidim sto cete jos preporuciti.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Aaaaaaaaaaa, trenutno Crvenkapica ne igra.
    Sta drugo da idemo gledatiovih dana? Radi se o petogodisnjaku koji moze dugo sjediti ako mu je zanimljivo i jako voli muziku i ples.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam imaju li još uvijek Pipi Duga Čarapa na repertoaru, nama je bila mrak - dinamitna, skakala je među publiku i spuštala se s balkona.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

www.zkl.hr predstave po 20 kn svaki dan
    www.kazaliste-tresnja.hr princeza i žabac
    www.zar-ptica.hr besplatno
    www.mala-scena.hr nova predstava "godišnja doba"
    www.kazalistedubrava.hr u westgateu za vikend 2 predstave
    www.tvornicalutaka.hr nažalost nemaju ažuriran program za 2014.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 03.01.2014. at 06:57

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj vida prvotno napisa Vidi poruku
    Da, da i ja sam bila u istom problemu, posebice jer je malac blizu nas dobio 3 poklona...ali sve poželjeno je djed mraz ostavio ispod bora
    ne znam kako drugima, ali meni je bilo očajno to darivanja u maloj sceni pogotovo ako upadnete s darivanjem neke medijski eksponirane djece(neću sad navoditi o kome se radi) naime pokloni su bili i veličine 2 metra, ja stvarno ne znam da li su ti roditelji normalni, zar oni nemaju darivanje djece doma ili se baš moraju pokazati pred svijetom, moj je mali bio u totalnom bedu (dobio tek toliko neku slikovničicu,cd, neke slatkiše u maloj vrećici), ja sam rekla: NIKAD VIŠE!!!!, da predstavama u Maloj sceni, ali NE Božićnom darvivanju u Maloj sceni

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj fjora prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam kako drugima, ali meni je bilo očajno to darivanja u maloj sceni pogotovo ako upadnete s darivanjem neke medijski eksponirane djece(neću sad navoditi o kome se radi) naime pokloni su bili i veličine 2 metra, ja stvarno ne znam da li su ti roditelji normalni, zar oni nemaju darivanje djece doma ili se baš moraju pokazati pred svijetom, moj je mali bio u totalnom bedu (dobio tek toliko neku slikovničicu,cd, neke slatkiše u maloj vrećici), ja sam rekla: NIKAD VIŠE!!!!, da predstavama u Maloj sceni, ali NE Božićnom darvivanju u Maloj sceni
    E ovo je bed.
    Mi smo dobili na poklon ulaznice pa mi je bilo žao ne iskoristiti.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Za sve one kojima je dosadno na djecjim kazalisnim predstavama- Princeza i Zabac, (Kazaliste Tresnja) 4 odraslih i 2 djece (skoro 5 i skoro 4 god) i svi odusevljeni.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ajme mogu zamisliti, u takvojsituaciji bi i moj bio totalno u komi.

Vidim da vas je nekoliko islo na to darivanje u M. Scenu, a da im posaljete emailove i napisete kako su se djeca osjecala. Mozda da im se sugerira da uvedu limit na broj i velicinu poklona- jedan ili dva paketa po djetetu velicine max avionske rucne prtljage.
    Kao sto si rekla, pa valjda imaju darivanje i doma.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Mrs Happy prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme mogu zamisliti, u takvojsituaciji bi i moj bio totalno u komi.

Vidim da vas je nekoliko islo na to darivanje u M. Scenu, a da im posaljete emailove i napisete kako su se djeca osjecala. Mozda da im se sugerira da uvedu limit na broj i velicinu poklona- jedan ili dva paketa po djetetu velicine max avionske rucne prtljage.
    Kao sto si rekla, pa valjda imaju darivanje i doma.
    A gle, u kakvoj su oni situaciji i kako su jedva opstali di bi još došli i sa time...
    Ja im se divim kako su i ovo super odradili...
    A sugeriranje, jučer sam bila sa djetetom u zoološkom, i stojimo pred nastambom na kojoj piše"da hranjenje uzrokuje probavne smetnje toj životinji" a roditelj do mene otvara smokiće i komentira svome djetetu" vidi kako se veseli hrani" nastavak možeš zamisliti...

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

X
    Ja sam očekivala da će svatko dobit paketić, više simbolično, a ne ovakav cirkus

Mi smo bili na Orašaru u HNK i toplo preporučam svima za sljedeću godinu. Bilo je super i nama i klincima

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    A gle, u kakvoj su oni situaciji i kako su jedva opstali di bi još došli i sa time...
    Ja im se divim kako su i ovo super odradili...
    A sugeriranje, jučer sam bila sa djetetom u zoološkom, i stojimo pred nastambom na kojoj piše"da hranjenje uzrokuje probavne smetnje toj životinji" a roditelj do mene otvara smokiće i komentira svome djetetu" vidi kako se veseli hrani" nastavak možeš zamisliti...
    Ajme!

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Mrs Happy prvotno napisa Vidi poruku
    Za sve one kojima je dosadno na djecjim kazalisnim predstavama- Princeza i Zabac, (Kazaliste Tresnja) 4 odraslih i 2 djece (skoro 5 i skoro 4 god) i svi odusevljeni.
    Piše da je od 5+, jel ima smisla voditi nepune četverogodišnjake?

Hvala

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj jos nema 5, ali ce vrlo uskoro, a prijateljica mu ce navrsiti 4 za par mjeseci. Oboje su uzivali. No, prijateljica je mala pametnica i intektualno napredna za svoje godine pa smo znali da njoj nece predstavljati problem sto je to predstava za starije. Odsjedila je ona i odgledala sve od pocetka do kraja sa punom paznjom. Mozda ovi mladji ne kuze neke fore i neke suptilne komentare i sale, ali ja mislim da su oni i tako namjenjeni roditeljima.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Evo korisna informacija za kazalište-ljupce: Obavijest Kazališta Trešnja:

28.01.2014.
    VESELI PETAK
    Jer ste vi to tražili....
    Prošle sezone od veljače smo pokrenuli "VESELI PETAK" - kampanju koja se svidjela mnogim ljubiteljima Trešnjinih predstava.
    Naime, ideja je da se svaki petak (isključivo na blagajni Trešnje) mogu kupiti ulaznice za sve vikend predstave po cijeni od 20 kuna!
    Za svaku izvedbu smo osigurali po 100 ulaznica po ovoj povlaštenoj cijeni stoga POŽURITE, jer već od ovog petka, 31. siječnja možete kupovati ulaznice!
    Živio petak, živio veseli petak!

Stranica 9 od 14 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •