-
Torta od kokosa
Moj sin želi kokos tortu za rođendan. Kako ja kokos ne volim nisam nikad tako neštpo radila, a za probnu nemam cajta.
Ima li neki jednostavan, garantiranouspješan recept? I s garancijom da je biskvit mekan
-
imam ja, moram iskopati pa napišem. Fina je jako.
-
eeee to je naša tradicijska
8 jaja, razdvojiš bjelanjke i žutanjke
od bjelanjaka istučeš snijeg i dodaš 4 žice šećera i 200 g kokosovog brašna (kokos dodaj na kraju kad je snijeg gotov, samo ga lagano umiješaj tako da ti se ne spuste bjelanjci.
tu smjesu uliješ u kalup za tortu prethodno namazan putrom pa u pećnicu na 180°C nekih pola sata-45 min (treba gledati, kad je onako zlaćahno onda je gotovo. Pustiš da se po malo hladi.
in the meantime radiš kremu:
na pari miješaš žutanjke sa 4 žlice šećera, dok se šećer lijepo otopi, da ga se ne osjeti pod zubima. staviš na hlađenje
200 grama čokse tamne rastopiš na vatri sa žlicom crne kave - pustiš da se ohladi
200 grama putra malo razradiš vilicom
sva tri sastojka kad su hladna izmiksaš
biskvit odnosno to kokos tijesto razrežeš vodoravno, nafilaš kremom, poklopiš, namažeš odozgora kremom i posipaš sa malo koksa da izgleda lijepo, kao da je snijeg po njoj padao.
meni je ova torta mrak! samo poprilično zasitna
-
Biskvit:
8 žutanjaka
8 žlica šećera
dodati
8 žlica oštrog brašna
3 žlice kakaa
8 bjelanjaka snijeg
Prije nego što mažeš kremu namočiti biskvit (s mlijekom i malo ruma).
Krema:
pola litre mlijeka
4 žlice oštrog brašna
10 dkg kokosovog brašna
Kuhati, kad se ohladi dodati:
20dkg maslaca
2dkg štaub šećera
2 vanili šećera - ovo troje posebno izraditi i staviti u kremu
Meni je ovo torta mog djetinjstva jer ju je mama često radila, a ja obožavam kokos.
-
E, da, krema se maže iznutra i izvana po torti tako da ona bude bijela.
-
imate i onu rafaelo tortu na topicu recepti.
ukucajte u pretrazivac.
-
San, ova tvoja spoj uživanja za mene (200g tamne čokolade) i MM-a (200g kokosa). Zvuči savršeno!
-
-
San, ispala je savršena! (kako sam počela dodavati kokos u bjelanca, a mješati mješalicom od miksera, tako su bjelanca krenula dole, uspjela sam ubaciti nešto više od 100g kokosa i dobila jako tanko tijesto. jedva sam ga izrezala po horizontali, ali je torta ovako ispala još elegantnija na oko
)
-
e da, kad padne snijeg, okus se ne mijenja, samo je torta niža. ako ćeš ju raditi još koji put onda možeš prvo napraviti snijeg mikserom i dodati šećer malo po malo, a onda samo sa onom metalnom pjenjačom (jel se tako zove, ono sa žicama..?) umješati kokos lagano. tako ti se neće spustiti snijeg.
-
Hvala na receptima, cure.
Napravila sam za današnji rođendan davorkinu, iako je ova od Sun bliža mom ukusu, al ne slavim ja, a jan želi kremu od kokosa
Sun, tvoju ću prvom prilikom.
Inače, koliki su vaši kalupi za torte?
-
Opet mi je ispalo nisko tijesto (što mi u opće ne smeta) Sun, koliki je tvoj kalup? A možda je i do nešto manjih jaja (radim sve po propisu, umutim bjelanca dobro, pa šećer po malo, pa kokos ručno polako).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma