Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Torta od kokosa

  1. #1
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno Torta od kokosa

    Moj sin želi kokos tortu za rođendan. Kako ja kokos ne volim nisam nikad tako neštpo radila, a za probnu nemam cajta.
    Ima li neki jednostavan, garantiranouspješan recept? I s garancijom da je biskvit mekan

  2. #2

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    1,715

    Početno

    imam ja, moram iskopati pa napišem. Fina je jako.

  3. #3
    Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    ni na nebu ni na zemlji
    Postovi
    3,379

    Početno

    eeee to je naša tradicijska

    8 jaja, razdvojiš bjelanjke i žutanjke
    od bjelanjaka istučeš snijeg i dodaš 4 žice šećera i 200 g kokosovog brašna (kokos dodaj na kraju kad je snijeg gotov, samo ga lagano umiješaj tako da ti se ne spuste bjelanjci.
    tu smjesu uliješ u kalup za tortu prethodno namazan putrom pa u pećnicu na 180°C nekih pola sata-45 min (treba gledati, kad je onako zlaćahno onda je gotovo. Pustiš da se po malo hladi.

    in the meantime radiš kremu:
    na pari miješaš žutanjke sa 4 žlice šećera, dok se šećer lijepo otopi, da ga se ne osjeti pod zubima. staviš na hlađenje
    200 grama čokse tamne rastopiš na vatri sa žlicom crne kave - pustiš da se ohladi
    200 grama putra malo razradiš vilicom
    sva tri sastojka kad su hladna izmiksaš

    biskvit odnosno to kokos tijesto razrežeš vodoravno, nafilaš kremom, poklopiš, namažeš odozgora kremom i posipaš sa malo koksa da izgleda lijepo, kao da je snijeg po njoj padao.

    meni je ova torta mrak! samo poprilično zasitna

  4. #4

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    1,715

    Početno

    Biskvit:
    8 žutanjaka
    8 žlica šećera
    dodati
    8 žlica oštrog brašna
    3 žlice kakaa
    8 bjelanjaka snijeg
    Prije nego što mažeš kremu namočiti biskvit (s mlijekom i malo ruma).
    Krema:
    pola litre mlijeka
    4 žlice oštrog brašna
    10 dkg kokosovog brašna
    Kuhati, kad se ohladi dodati:
    20dkg maslaca
    2dkg štaub šećera
    2 vanili šećera - ovo troje posebno izraditi i staviti u kremu

    Meni je ovo torta mog djetinjstva jer ju je mama često radila, a ja obožavam kokos.

  5. #5

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    1,715

    Početno

    E, da, krema se maže iznutra i izvana po torti tako da ona bude bijela.

  6. #6

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    632

    Početno

    imate i onu rafaelo tortu na topicu recepti.
    ukucajte u pretrazivac.

  7. #7
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    San, ova tvoja spoj uživanja za mene (200g tamne čokolade) i MM-a (200g kokosa). Zvuči savršeno!

  8. #8
    Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    ni na nebu ni na zemlji
    Postovi
    3,379

    Početno

    je, je je. ja ju radim za svaki rođendan na koji idemo

  9. #9
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    San, ispala je savršena! (kako sam počela dodavati kokos u bjelanca, a mješati mješalicom od miksera, tako su bjelanca krenula dole, uspjela sam ubaciti nešto više od 100g kokosa i dobila jako tanko tijesto. jedva sam ga izrezala po horizontali, ali je torta ovako ispala još elegantnija na oko )

  10. #10
    Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    ni na nebu ni na zemlji
    Postovi
    3,379

    Početno

    e da, kad padne snijeg, okus se ne mijenja, samo je torta niža. ako ćeš ju raditi još koji put onda možeš prvo napraviti snijeg mikserom i dodati šećer malo po malo, a onda samo sa onom metalnom pjenjačom (jel se tako zove, ono sa žicama..?) umješati kokos lagano. tako ti se neće spustiti snijeg.

  11. #11
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    Hvala na receptima, cure.
    Napravila sam za današnji rođendan davorkinu, iako je ova od Sun bliža mom ukusu, al ne slavim ja, a jan želi kremu od kokosa
    Sun, tvoju ću prvom prilikom.
    Inače, koliki su vaši kalupi za torte?

  12. #12
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    Opet mi je ispalo nisko tijesto (što mi u opće ne smeta) Sun, koliki je tvoj kalup? A možda je i do nešto manjih jaja (radim sve po propisu, umutim bjelanca dobro, pa šećer po malo, pa kokos ručno polako).

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •