Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 67

Tema: Školske uniforme

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Školske uniforme

Jel nekome od vas na pamet palo kako bi to dobro bilo da se uvedu školske uniforme?
    Meni je i to svaki dan kad se curica oblači - zapravo to već počinje navečer - "Što da obučem mama sutra u školu, što da obučem....?"
    Oduvijek - ali baš oduvijek je voljela oblačiti se - kao beba bi već dopuzala do ormara i vadila svu odjeću i navlačila na sebe (i to je još drži) i ja više ne znam što bi, navečer složimo nešto no vidim ona ujutro opet nešto drugo - s jedne strane mi je i slako što voli biti i lijepa i uređena no pomalo me smeta što je to ipak škola. Ne pati ona na markirano no mislim da bi baš zgodno bilo da imaju neke lijepe uniforme.

Znam da bi to bilo gotovo nemoguće uvesti u škole no zanima me jel vam se to čini Ok - ili vas podsjeća na komunizam?
    Mene one ružne plave kute podsjećaju na komunizam ali sada ima preslatkih uniforma koje bi se i curama dopale. Mojoj sigurno bi jer i fura neki sl. stil.
    Evo ovdje jedan link i stvarno ima super modela:

http://zenim.wordpress.com/2009/05/0...chool-uniform/

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imali smo prije dvije godine veliku raspravu na tu temu (ono kad je Primorac najavio tu mogućnost).
    Ja sam bila zagovornik školskih uniformi, ali puno cura se uopće nije slagalo s uvođenjem uniformi.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

meni je to super
    ali, uvijek sam se pitala kako npr. male britanke zimi podnose ta gola koljena...

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja u tome vidim samo +:
    - nemam brige što će dijete obući
    - dijete nema brige što će obući
    - nema uočljivih socijalnih razlika
    - čuva se lijepa odjeća koju dijete inače oblači
    ...
    no ak je tema već bila - slobodno zaključajte -
    ili ćemo navijati da se ponovno pokrene tema kod Ministra školstva (koje kao nema većih problema - knjige?!?! )

Ja sam skroz za - pa i za uvođenje da se curice ne šminkaju - gledam jedan dan curica 7 razred - bolje i jače (žešće) našminkana od mene a ja se stvarno šminkam (puder tekući/ kamen, rumenilo, maskara, sjajilo, sjenilo, olovka) e a ona ulickana ko glumica!
    Meni to nije OK - a obućene su isto neke ko za svadbu (baš se vidi skupa i svečana odjeća).
    No dobro - mišljenja su svakakva i ne treba previše raspravljati, još ću samo dodati kako se prijateljica od moje kćeri (to je bio tada 4 raz) još onda jako šminkala (maskara, crna olovka, crveni ruž) i kad sam njenu mamu pitala da šta joj ona to dozvoli, rekla je: "A kad će se šminkati ako ne sada?"
    no dobro, to je malo off topic.
    kako god - no meni su ove uniformice preslatke.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni je isto to super! Prvenstveno zbog toga što manje do izražaja dolaze socijalne razlike i što bi se time sva djeca osjećala jednaka.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

da - pa i roditelji bi uštedjeli - platitli bi tu uniformu a sva ostala odjeća kod kuće manje bi se nosila/prala/uništavala pa i kupovala manje jer nema toliko potrebe. Sve u svemu +

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

rebe, majica i udobne cipele slicne patikama su uniforma za skolu

ali, moja je jos relativno mala, nije pocelo smisnkanje i slicno, niti ima specijalnih zahtjeva za robom

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

NatasaM - da, još je mala, čekaj tamo negdje od 5.tog pa nadalje.
    Meni je čist zgodno kad idem u školu pa ih gledam - baš mi je zanimljivo, ima svega.

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Hm....ove uniforme su mi ipak maaloooo....too short and too kinky...

Škola za Kreativni razvoj ima, npr. prepoznatljive tamnoplave pamučne hlače (kao od trenirke), žute majice sa logom lava (zaštitni znak škole) i takve jakne. Viđamo par dječice koja dolaze u našu muzičku školu i prepoznatljivi su s vrata. Ja sam za takvu varijantu.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Bilo bi zgodno i da si postavila anketu!

I meni se ideja sviđa i slažem se sa svim navedenim argumantima ali i sa bilbo7, vezano uz dužinu suknjica, slatke su ali ipak sam za ponešto konzervativniju varijantu!

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj enchi prvotno napisa
    Bilo bi zgodno i da si postavila anketu!

I meni se ideja sviđa i slažem se sa svim navedenim argumantima ali i sa bilbo7, vezano uz dužinu suknjica, slatke su ali ipak sam za ponešto konzervativniju varijantu!

je - istina, meni su zapravo OK i na curicama to slatko stoji jer su i vitke i mlade i sve 5 no ..... da..... nekima bi se i previše možda svidjelo.
    Mada se i ovako bez uniformi neke curice razgole i više nego ove prikazane. tako da....... hm

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A taman htjedoh napisati da su suknje preeeekratko. Anyway, uniforme u školi....ima + i ima -.

+ je definitivno taj što bi se uklonile socijalne razlike među djecom. + je i taj što bi onda skužili da ti u školu uđe netko od učenika tko tu ne pripada.

- je taj što bi roditelji to, naravno, morali plaćati. Pa sad vi računajte svako koliko bi vaše dijete preraslo uniformu i svako koliko biste morali nabaviti novu. A ima i još jedan problem. U Lijepoj našoj kada se naručuje tako velika količina (računajte da vam za svako dijete trebaju bar 2 ili 3 uniforme!), pa da još ne bude skupo.....pati kvaliteta uniforme. :/ Nakon koliko bi se podrapala?

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

hahahaha - da i tko bi to šivao????? Javni natječaj (ako ga ima) bi dobila neka ujna od ministra koja bi šivala jednu uniformu po cijeni od ..... 800,00kn i onda bi bila obavezna naravno.
    Joj eto opet skandala.
    Bolje onda ne - nismo mi za to.
    Bolje i dalje jedni podrapani u školu a drugi u markama Lacoste, D&G, Versace i šta ti ja znam sve te perverzije....
    i naravno i oni srednje klase (kao mi) - samo se pitam dokle će biti te srednje klase?

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Dok bude svijeta i vijeka.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Meni se načelno sviđa ideja s uniformama i to u smislu identiteta: uniforma djetetu odgovara na pitanje: tko sam ja? gdje mi je mjesto? što mi je činiti? - ako kojiput dijete to zaboravi. Dijete u školskoj uniformi ne može se naći negdje gdje mu nije mjesto a da to nije primjećeno i da samo ne zna da mu tu nije mjesto. Mislim da uniforma ima svoja duboka opravdanja, ali provedba ideje me jako vuče na ovo što piše DiLala, tak da mislim da to nije za naše uvjete.

Inače, opravdanje da uniforme smanjuju očiglednost socijalnih razloga uopće ne stoji jer se socijalne razlike ne očituju kroz hlače i majicu nego kroz detalje: mobiteli, nakit, tehnologija i sl. Osim toga "elita" uvijek nađe nove i maštovite načine da se izdvoji i istakne svoje adute.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

uniformiranost - da, ali u policiji, vojsci i ambulantama i to je to.
    meni paše kad u banci nisu uniformirani, a više bih voljela da su i u vrtićima bez kuta iako znam da je u vrtićima praktičnije ovako.
    ali škole - no way.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uniforme s linka bi ukinule neke uocljive soc. razlike, ali bi poboldale one druge razlike, u duljini nogu, zaokruzenosti koljena i tankoci listova.
    mislim da bi cure ipak glasale da se vidi da su siromasne

i kao sto je netko rekao, kod nas bi kostale oko 800 kuna. a pozeljno je imati dvije. samo da se netko ne sjeti da bi mogao zaraditi :/

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mislim da se cure sa debelim nogama nikako ne bi osjećale ravnopravne sa onima sa mršavim nogama

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

JA bih voljela da imam uniformu.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da su ovakve uniforme bile obavezne kada sam se ja školovala, ne bih išla u školu.
    Daleko od toga da nemam lijepe noge ali ne bih tada suknju na sebe stavila ni mrtva. I još k tome tako kratku! No way! Radije bih se prerušila u dečka

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A to da se ne bi vidjele razlike među djecom čisto sumnjam. I još bi se stvorile nove na račun fizičkog izgleda.
    A kompleksa cijeli repertoar :/

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kaj su ove uniforme sa slike stvarno za djecu?
    meni to vise lici na accessories za neke sex-games.
    ne bih da mi dijete to nosi, brrr

inace - glavni argument protiv uniformi mi je peglanje - sve ih treba peglati.
    cak i ako dijete ima dvije, moji su svaki dan zmazani, sto znaci: svaki dan bih morala kao sumanuta jednu ubaciti u pranje, a drugu skidati sa strika i peglati.
    a u glavi vec vidim scenarije u kojima sam propustila pranje, pa ujutro na brzinu susim fenom ili u mikrovalnoj, ili prefarbavam fleke markerima da se ne vide...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Da su ovakve uniforme bile obavezne kada sam se ja školovala, ne bih išla u školu.
    Daleko od toga da nemam lijepe noge ali ne bih tada suknju na sebe stavila ni mrtva. I još k tome tako kratku! No way! Radije bih se prerušila u dečka
    Potpis na sve

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ionako sumnjam da bi suknje prošle kao obavezne - ne mora uniforma imati samo jedno izdanje. Pa tko bi dopustio djetetu na -nešto da hoda u suknjici?
    Osim toga, izgled uniforme može propisati svaka škola za sebe.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja nemam ništa protiv uniformi, ali praktičnih. Ova kruta odijelca, pa sexy štih, pa kravatice, kratke suknje, peglanje - ne sviđa mi se. Ali ono što je netko spomenuo za jednu zagrebačku školu, to mi je baš super. Hlače i majice kakve djeca inače nose, samo karakterističnih boja i s nekim znakom škole, pa recimo još da imaju izbor između dva ili tri modela i da mogu izabrati ono što im dobro stoji.

Luminitsa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nisam baš za uniforme, jer znam da bi se u Hrvatskoj netko dogovorio s nekim i isporučio uniforme vrlo upitne kvalitete i na njima obrao kajmak, a za koji mjesec bi cijela stvar propala. Bolje uvesti stroži dress code, bez šminke, spajkova i dekoltea u školu.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj DiLala prvotno napisa
    ja u tome vidim samo +:
    ....
    x
    još da su neke lijepe uniforme...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Aj nemojte biti doslovni. Uniforma može biti i traperice i bijela majica. I nema masovnog natječaja i nabave. Ili kratkih seksi minjaka.
    Ponavljam: to već sada svaka škola za sebe može propisati etičkim kodeksom.
    Pitanje je samo koliko je to nekome prihvatljivo ili ne.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja isto ne bi išla u školu sa ovakvom uniformom...

Nego, pa u 1. razredu smo mi morali nositi kecelje, bile su obavezne.

Meni bi bile ok uniforme ne jako skupe - hlače neke i može čak i obična pamučna majica.
    Iako, ne bi se vidjela soc. razlika, ali bi se svejedno znala...

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Aj nemojte biti doslovni. Uniforma može biti i traperice i bijela majica. I nema masovnog natječaja i nabave. Ili kratkih seksi minjaka.
    xxx
    potpis na ovo.

Svakako bi trebalo zabraniti ultra kratke minice i šminkanje (na sreću nemam kćeri ), a bilo bi dobro jednostavno uz traperice sugerirati boje + amblem koje bi onda predstavljale tu školu.

Mislim da bi to bolje funkcioniralo od strogih i krutih uniformi ili ružnih plavih kuta (koje smo svi mrzili, jelte).

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ivorka prvotno napisa
    xxx
    potpis na ovo.

Svakako bi trebalo zabraniti ultra kratke minice i šminkanje (na sreću nemam kćeri ), a bilo bi dobro jednostavno uz traperice sugerirati boje + amblem koje bi onda predstavljale tu školu.

Mislim da bi to bolje funkcioniralo od strogih i krutih uniformi ili ružnih plavih kuta (koje smo svi mrzili, jelte).
    X
    I zaboravila sam reći da sam mrzila te plave kecelje...

I daaaa...amblem

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa i u Kreativnom razvoju imaju uniforme: žute majice.

Jeftino, a prepoznatljivo. I nema uočljivih soc.razlika.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Još prije 20 godina u Londonu sam vidjela kako funkcioniraju uniforme... Nije to viktorijanski kod (iako zna bit i toga, u skupim školama imaju svečane uniforme, ali za svaki dan to se ne nosi).

Obično ima 2-3 garniture (najmanje) i to sezonske, za djevojčice čak je moguć izbor hlače ili suknja, za dječake hlače duge ili hlače do koljena, već prema sezoni i temperaturi. Hlače (odnosno suknja) su od udobnog samta, majica pamučna (dugi ili kratki rukavi). I to je sve. Peri-deri!

Ne bih se bunila da se propiše neki dress-code tipa plave hlače+žuta majica, dapače.... To bi možda bio dobar kompromis. Danas se znam zaprepastiti kako osnovnoškolci dolaze u školu golih trbuha i zadnjica, nafarbani i svakako (ne svi, dakako) i ne mogu reći da mi se to dopada.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Još prije 20 godina u Londonu sam vidjela kako funkcioniraju uniforme... Nije to viktorijanski kod (iako zna bit i toga, u skupim školama imaju svečane uniforme, ali za svaki dan to se ne nosi).

Obično ima 2-3 garniture (najmanje) i to sezonske, za djevojčice čak je moguć izbor hlače ili suknja, za dječake hlače duge ili hlače do koljena, već prema sezoni i temperaturi. Hlače (odnosno suknja) su od udobnog samta, majica pamučna (dugi ili kratki rukavi). I to je sve. Peri-deri!

Ne bih se bunila da se propiše neki dress-code tipa plave hlače+žuta majica, dapače.... To bi možda bio dobar kompromis. Danas se znam zaprepastiti kako osnovnoškolci dolaze u školu golih trbuha i zadnjica, nafarbani i svakako (ne svi, dakako) i ne mogu reći da mi se to dopada.
    x na sve, ja sam i mislila na stil kakav je u VB - no kod nas bi se taj iznos popeo u "nemoguće za prosječne građane - pa čak i srednji sloj".
    A ove uniformice sa linka - suknjice su ipak manje izazovne nego što ja u školi od curica vidim.
    I da - šminkanje bi TREBALO zabraniti. Al vjerojatno bi se onda javili nekakvi kaj štite prava djeteta. 8)

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Iskreno rečeno ne vidim niti jedan jedini razlog koji bi išao u prilog školskim uniformama...Kao prvo meni je to izuzetno nepraktično jer bi ili prala svaki dan ili bi u ormaru trebala imati 4-5 komada potpuno iste odjeće...Kao drugo ne vjerujem da bi se time "prikrile" socijalne razlike...jer onaj tko ih želi vidjeti vidjet će ih i po torbama, šlapama, tenisicama, pernicama...ju nejm it...Kao treće..u našoj školi djeca ne hodaju golih pupkova i guza niti našminkana....tak da :/ Na nama roditeljima je da djecu učimo da ne gledaju tko što ima na sebi nego u sebi i da ih upozorimo da haljine za plažu nisu primjerene učionici...I na kraju meni škola puno ljepše djeluje u tom nekom dječjem šarenilu nego da su svi odjeveni potpuno isto...onak mi to malo vuče na određene institucije s ograničenim kretanjem osoba koje u njima borave Netko je spomenuo da se tim uniformama dokazuje pripadnost određenoj školi...čemu to? osim ako se ne radi o nekom natjecanju...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Prvenstveno zbog:

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    Meni se načelno sviđa ideja s uniformama i to u smislu identiteta: uniforma djetetu odgovara na pitanje: tko sam ja? gdje mi je mjesto? što mi je činiti? - ako kojiput dijete to zaboravi. Dijete u školskoj uniformi ne može se naći negdje gdje mu nije mjesto a da to nije primjećeno i da samo ne zna da mu tu nije mjesto.
    A to je pogotovo izraženo ako u istoj zgradi ima više škola i kod srednjoškolaca.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Prvenstveno zbog:

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    Meni se načelno sviđa ideja s uniformama i to u smislu identiteta: uniforma djetetu odgovara na pitanje: tko sam ja? gdje mi je mjesto? što mi je činiti? - ako kojiput dijete to zaboravi. Dijete u školskoj uniformi ne može se naći negdje gdje mu nije mjesto a da to nije primjećeno i da samo ne zna da mu tu nije mjesto.
    A to je pogotovo izraženo ako u istoj zgradi ima više škola i kod srednjoškolaca.
    Meni to nije uopće nije razlog za uvođenjem uniformi...ako djetetu pogled na učiteljicu nije dovoljan da se podsjeti gdje se nalazi i što tu radi onda ga nikakav komad odjeće neće moći vratiti u realnost...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj yaya prvotno napisa
    Meni to nije uopće nije razlog za uvođenjem uniformi...
    Tebi možda niti jedan razlog neće biti opravdan. Ili nekome drugome. Kako god - nekome neće biti pravo.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://zenim.wordpress.com/2009/05/0...chool-uniform/

a hlače?
    ja miniće sam nosila samo vani
    u školu nismo smjeli ništa iznad koljena

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj yaya prvotno napisa
    Meni to nije uopće nije razlog za uvođenjem uniformi...
    Tebi možda niti jedan razlog neće biti opravdan. Ili nekome drugome. Kako god - nekome neće biti pravo.
    Pa do sad mi niti jedan i nije...pisalo se da bi se time ublažile socijalne razlike...ja sam napisala da onaj tko ih želi vidjeti vidjet će po masu drugih stvari
    Pisalo se o pripadnosti određenoj školi..ja sam pitala čemu to osim ak nije riječ o nekom natjecanju...
    Pisalo se o praktičnosti...ja sam pitala kako može biti praktično osim ako u ormaru nemaš 3-4-5 potpuno istih komada odjeće...ili pereš svaki dan

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

He he he... perem svaki dan i ovak... I krpam skoro svaki dan!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    He he he... perem svaki dan i ovak... I krpam skoro svaki dan!
    Pa da..u tome i jest fora što dođe doma poprilično prljava...al ne moram prati svaki dan jer ima dovoljno komada odjeće..da ima uniformu biolo bi povuci potegni

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ako nastavite ovako ispast će Hrvati najprljavija nacija :/

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ako nastavite ovako ispast će Hrvati najprljavija nacija :/
    Ne kužim...Ako se svaki dan presvuče u čisto, uostalom kao i ja i MM nije prljava nego čista, zar ne?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Onda bit će da smo najveći čistunci.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma pranje nije neka frka, jer djeca se prljaju jako do neke dobi, a onda to polako ide na bolje... Isto ovisi koje je godišnje doba - sad je još toplo pa ja ne dižem frku ako mi doma dođu ovakvi onakvi, jer znam da su se putem od škole do doma popeli barem na tri drveta i slično.

A uniforma ili dress code bi meni pomogla utoliko što bih uštedjela živce s mlađim sinom koji svako jutro mora sat vremena birati što da obuče. Btw. mislim da mi je ova rasprava ipak prosvijetlila pamet - djeca mi jednostavno imaju previše krpa... :/

Kao i sve, i uniforma ima dobrih i loših strana. A taj se još nije rodiJo tko bi svima ugodiJo... Da nam u školi propišu uniforme, ja bih i u tome našla dobru stranu.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Čuvala sam klince u Londonu i u školi u koju je išao "moj" klinac su djeca nosila najobičnije bijele košulje bez ikakvih oznaka (dugi/kratki rukavi), sive hlače na crtu (duge/bermude) ili plisirane šosiće, sive čarape, crne cipele i crveni prsluk ili kardigan s amblemom škole. Ništa fancy, ništa skupo, svi klinci su imali potpuno identične, pa pretpostavljam da je škola sređivala nabavu. Škola u susjedstvu je imala ležerniju uniformu - samterice i pamučne majice s amblemom škole.

Naravno da onda moraš za dijete imati 5 košulja i barem 3 para hlača, ali u čemu je razlika ako ionako djecu 5 puta tjedno oblačite u pet različitih kombinacija? Maleni kojeg sam čuvala je imao manje robice u ormaru (uključujući i uniforme) nego moj AA, a ja stvarno ne pretjerujem s kupnjom odjeće.

Ako već nije očigledno, ja sam za uvođenje uniformi u osnovne škole. Jedina mana koju vidim i koju ste već spomenule je da bi u RH netko u tome vjerojatno vidio dobar biznis pa bi cijene uniformi bile astronomske...

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj DiLala prvotno napisa
    ja u tome vidim samo +:
    Ja ne vidim plus, a najviše me smeta ova zadnja stavka.

Moja curka ima TZK 3x tjedno i učiteljica moli roditelje da djeca dođu u donjem dijelu trenerke, kako bi što manje vremena gubila na presvlačenje, da im više ostane za igru.
    Slažem se s tim, ali posljedica toga je da fina roba koju sam kupila za školu stoji u ormaru i dijete je preraste za nekoliko mjeseci i onda imam osjećaj da bacam novac.

Ove godine nisam ništa puno robe kupila za školu, samo 2 nove trenerke jer to ionako nosi 60% vremena.

A da nema socijalnih razlika, ni to nije točno, jero nda bi se opet gledalo tko nosi markiranu obuću, a tko "no name", ili bi u pitanju bila jakna, ruksak...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ili mobitel, ili torba, ili naljepnice ....

neka bude socijalnih razlika
    neka budu vidljive

na roditeljima je da djecu odgajaju da gledaju čovjeka a ne odjelo

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kako se pere plisirana suknjica? Ja pojma nemam, meni se održavanje tih uniformi isto čini problematično. Nitko u mojoj obitelji ne nosi ništa što se ne može ubaciti u veš mašinu i oprati, i svaki dan svi sve skinemo sa sebe i peri! Znači trebalo bi imati pamučne uniforme, i to više kompleta, radi održavanja. A moram priznati da mi se niti uniformiranost kao takva ne sviđa previše.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •