Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: autosjedalice iz sudara

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno autosjedalice iz sudara

Zanima me gdje i kad se mogu prekontrolirati autosjedalice koje su bile u sudaru,ja ne vidim na njima nikakva oštećenja ali bih ipak bila mirnija kad bi netko to stručno pogledao.Recimo pojasi od vozača i suvozača su se morali mijenjati jer su nakon sudara bili neispravni,a izgledali su ok.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U principu se ne mogu pregledati odnosno ne pregledavaju se. Romer pregledava njihove, ako ces im slat (i platit postarinu koja je koliko i nova sjedalica), ali su kod korason samo na osnovu slike i na njoj vidljivih znakova stresa zakljucili da je treba zamijeniti. Sve druge kompanije kazu da, ako je sjedalica bila u sudaru, treba se zamijeniti. Pogledaj si upute za sjedalicu, pise ti tamo.

Problem je u tome sto je moguce da je doslo do ostecenja u plastici (kao kod korasonine recimo) a koja nisu vidljiva (za razliku od njenih), ostecenja u mehanizmima i sl. Testiranje sjedalice da se provjeri da nije doslo do takvih ostecenja radi se u specijalistickom laboratoriju kojeg, po mojim saznanjima, nema u Hr. Kako je i to samo po sebi skupo, testirati svaku pojedinacnu sjedalicu, sve kompanije (osim Roemera) kazu da sjedalicu treba zamijeniti ukoliko je bila u sudaru.

Postoji americka studija koja kaze da ukoliko je sudar bio pod niskom brzinom (manje od 10 km/h) postoji mogucnost da se sjedalica ne treba zamijeniti. U svim drugim slucajevima treba se nabaviti nova a ova dobro razbiti prije nego se baci u smece, da je ne bi netko drugi uzeo i koristio za svoje dijete.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ok,dat ću je odmah MM da kad bude u firmi uništavao glomazne stvari da i nju samelje!Hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •