Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: bris rodnice na BHSB

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno bris rodnice na BHSB

recite mi molim vas koje su od vas radile bris BHSB pred kraj odnosno u 35. ili 37. tjednu trudnoće

naime bris je tražio liječnik koji me void u bolnici, ali ga moj socijalac nije želio napraviti, dao mi je uputnicu i rekao da mi ga naprave u bolnici jer se kod njih manje čeka

u bolnici sam dobila odgovor da oni nemaju mogućnosti raditi briseve osim za ležeće pacijente tako da nisam obavila bris

da li je to neka poteškoća za porod i imate li ideju gdje bih ga mogla obaviti

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

To je nešto što rade rutinski na Merkuru(dođeš sa uputnicom).
    Ja sam odbila.Rodila kod njih bez problema(bar što se brisa tiče).

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

evo ja napravila prosli cetvrtak, danas nalaz gotov. u biti bi to trebale sve trudnice. ja sam mislila obavit to sutra kod dr. harni, al sr. u vinogradskoj je vidla uputnicu među papirima i dala dr. u da uzme bris. ne kuzim di su ti rekli da to rade samo lezecim pacijentima, pa za to treba najobicnija sterilna epruveta sa stapicem i odnijet u mikrobioloski.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

tvom gin. je to sekunda posla, jer sve epruvte za briseve imaju u ordinaciji :/
    samo trebaš odnjeti na mikrobiologiju

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

da, zaboravila ak je pozitivan onda bi sad trebala popit antibiotik i provjerit, ili se neposredno pred porod dobije antibiotik venozno da se beba ne inficira. probaj svom socijalnom rec nek ti uzme bris, ma katastrofa, da moras nekog molit i trazit da radi svoj posao za koji ce jos bit i placen. mora ti ga napravit.

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hej, ja sam 35, taman cu u pon biti 36 i zvala sam za pretragu u bolnicu (inace idem privat) i zena mi rekla da moj gin nije normalan sto me tek sad salje jer da cu roditi prije nego nalaz bude gotov, kao treba im 3 tjedna :?

jel zna netko di se to privat moze napraviti, a da bude brze gotovo?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Što je to BHSB uopče?
    Ja sam vadila briseve na aerobe, klamidiju, ureaplasmu i mikoplasmu. Jel to to?

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Beta hemolitički streptokok grupe B.
    kazu da moze biti problematican ako a beba pokupi tijekom poroda. nalazi se u rodnici i urinu. ako ga imas, trebas tijekom poroda kolko sam shvatila dobiti nekakav antibiotik...

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

nasla privat, nalazi za tjedan dana i to samo zato jer su praznici. ne znam jel to ide u reklamu pa ako jos nekog zanima nek se javi na pp.

kako mi dignu zivce ti ljudi u bolnicama a sad su valjda jos dodatno unervozeni zbog bozicnica......

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Dakle za taj streptokok trebaju nekakvi posebni brisevi il ga nađu u ovim standardnim? Meni je sve bilo sterilno pa sad ne znam dal da se traumtaziram dodatno radi toga :/

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

roza, ja mislim, ali nisam sigurna da taj spada u ove aerobe koje si radila.
    ja sam ga imala u trudnoći, pila antibiotike, povukao se, ali se opet vratio, i ja i M bile nakon poroda deset dana u bolnici na antibioticima.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To je bris rodnice. Oni brisevi grlica su nesto drugo.

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

a nemam pojma. meni je moj gin rekao da ga napravim i ja mislila da je to nesto redovno ko i ostalo kaj sam radila, dok mi sestra u bolnici nije napravila paniku da je prekasno i da nije jos dozivjela da se nekog tako kasno salje. a sad sve kaj citam kaze da se to manje vise radi u mom terminu i da neki ginekolozi niti ne salju na taj bris...najbolje da pitas svog gina...
    :/

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tajuska, doktor je bio u pravu. To je obrisak rodnice koji se radi (po nekima totalno nepotrebno) u 36. tjednu trudnoce. To nisu brisevi cerviksa, nego u principu obrisak perineuma. Sestra u bonici je krivo skuzila.
    To je jos jedna od dvojbenih pretraga koja se gura trudnicama.

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

moguce da je krivo skuzila, ali napraviti paniku i poklopiti slusalicu....za poluditi.
    ma da, vidim da nije skroz nuzna, ali ovu cu napraviti. po pitanju ovoga mogu nesto napraviti da zastititm dijete...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

spada u aerobe i uzima se s cerviksa.. ja sam radila u 36 il 37 u Vinogradskoj, i nije istina da treba 3 tjedna , ak je nalaz negativan, moze bit gotovo i za 2 - 3 dana, jedino ak je pozitivan onda se jos ceka da se vidi antibiogram - na koji antibiotik reagira..

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj mihim prvotno napisa
    spada u aerobe i uzima se s cerviksa.. ja sam radila u 36 il 37 u Vinogradskoj, i nije istina da treba 3 tjedna , ak je nalaz negativan, moze bit gotovo i za 2 - 3 dana, jedino ak je pozitivan onda se jos ceka da se vidi antibiogram - na koji antibiotik reagira..
    pa u zaboku izgleda treba
    nema veze, kud sve sam placala tud i ovo....

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma meni je i aerobe i anaerobe vadila i sve one druge, a ovo mi nije uopče spominjala, što više rekla je da vjerovatno nećemo imat više niti jedan vaginalni do pred porod, a imale smo samo 1 u cijeloj trudnoći
    Al ne znam kako bi ga mogla dobit! Kako se to inaće dobija? Ja nemam baš nekog problema nikad s tim bakterijama, pa se nadam da je i sad OK.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj tajuska prvotno napisa
    dosta su skupi ti brisevi, zato sam ti to i napisala. meni je 3 tjedna previse, cini mi se da te se htjela rijesit, pa za sve mikrobioloske pretrage je dosta 7 - 10 dana.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dosta su skupi ti brisevi, zato sam ti to i napisala. meni je 3 tjedna previse, cini mi se da te se htjela rijesit, pa za sve mikrobioloske pretrage je dosta 7 - 10 dana.
    krivo. obrisak rodnice je doista obrisak rodnice, a ne cerviksa. doktor uopce ne treba spekulum za to.

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

znam, fala ti.

a ko zna kaj joj je bilo, meni se to isto cinilo puno predugo, ali obzirom na to u kojem nam je zdravstvo stanju i da su sad svi ovi praznici, cak se nebi niti cudila da se otegne. zvala sam i za termin kod socijalca i zena je rekla sve nakon blagdana...a nakon blagdana sam ja vec prakticki u terminu. sam da ne krenu sad strajkati ili nekaj (mislim, podrzavam ja njih i znam da puno rade, narocito sestre, za nikakve novce, i sa jos ovo s bozicnicama, ali stvarno ne bih htela radati usred strajka).

kosta 300 kuna. tolko me kosta svaki pregled pa cu jos i ovaj zdurat.

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Ma meni je i aerobe i anaerobe vadila i sve one druge, a ovo mi nije uopče spominjala, što više rekla je da vjerovatno nećemo imat više niti jedan vaginalni do pred porod, a imale smo samo 1 u cijeloj trudnoći
    Al ne znam kako bi ga mogla dobit! Kako se to inaće dobija? Ja nemam baš nekog problema nikad s tim bakterijama, pa se nadam da je i sad OK.
    ma da?? ja sam imala kratki vaginalni svaki put...sorry na off topic.

a ovo uglavnom pise da vecina zena to ionako ima u sebi, ali njima ne uzrokuje poteskoce, moze biti samo problematicno djetetu. ali kao sto je marta napisala, nije to nuzna pretraga. neki salju, neki ne...

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Streptococcus haemolyticus grupe B se vadi kao bris cerviksa
    U principu ti ne smeta ali stvara probleme kod poroda, odnosno prelazi na dijete kod vaginalnog poroda. i to može biti dosta ozbiljno

kad sam ja svog pitala da zašto nakon pozitivnog nalaza i popijene terapije ne šalje me na kontrolu rekao je da ne treba.
    Da nalaz može biti lažno negativan, tj. da ti je količina bakterija tog trena preniska i da se neće naći u brisu. zbog toga kod svih trudnica kojima je otkriven se u toku i nakon poroda daje antibiotik. kao i bebi nakon poroda.
    ja im bum bome na sva zvona vikala da su mi ga našli da ne reskiram.
    mislim da je u pitanju meningitis i sepsa kod bebe

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

dobila nalaz koji kaze:

nalaz mikrobioloske pretrage
    < 5 polimorfonukleara u vidnom polju

kultura:
    fiziološka flora rodnice

joj, zasto uz nalaz ne ide prijevod na hrvatski :/

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Podižem temu i trebam hitan odgovor.

Trudna sam 38 +3 i danas sam dobila nalaz na BHS B koji mi je pozitivan. Naravno, zvala sam odmah doktora i kaže mi da odmah dođem po terapiju, ali zanimaju me konkretna iskustva i kako se liječi. Vidim po forumima da je lako moguća zaraza bebe na porodu, spominju se neke injekcije na porodu koje štite bebu.....

Mame koje ste imale iskustva, utješite me, ako možete.

Do sada su mi svi nalazi bili dobri, nemam nekih poteškoća većih tako da ništa nije upućivalo, pa mi stvarno nije jasno od kuda i zašto sad ovo, a izgleda da može biti i baš opasno.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

1/3 zena ima u rodnici BHS i vecina uopce ne zna za njega. U porodu se beba moze zaraziti i mozebitno razviti sepsu, ali ta sansa je jako mala. Uistinu mala. Uopce nije istina da je lako moguca zaraza bebe na porodu.
    Povecava se neznatno ako je rijec o prijevremenom porodu i/ili bebi male tjelesne mase.
    Nije dokazano da oralno uzimanje antiobiotika utjece na BHSB u rodnici. Nakon ture antibiotika mozes ga imati ili nemati, a ako ga nemas, nista ti ne garantira da se opet nece pojaviti za nekoliko dana. Uglavnom, neki podaci pokazuju da je od lijecenja u trudnoci vise stete nego koristi.
    Ako te to doista jako brine, onda trebas traziti da ti tijekom poroda daju antibiotik.

Ovdje ima jedan ok članak o BHS: http://www.mothering.com/community/a...tics-necessary

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj nela08 prvotno napisa Vidi poruku
    Podižem temu i trebam hitan odgovor.

Trudna sam 38 +3 i danas sam dobila nalaz na BHS B koji mi je pozitivan. Naravno, zvala sam odmah doktora i kaže mi da odmah dođem po terapiju, ali zanimaju me konkretna iskustva i kako se liječi. Vidim po forumima da je lako moguća zaraza bebe na porodu, spominju se neke injekcije na porodu koje štite bebu.....

Mame koje ste imale iskustva, utješite me, ako možete.

Do sada su mi svi nalazi bili dobri, nemam nekih poteškoća većih tako da ništa nije upućivalo, pa mi stvarno nije jasno od kuda i zašto sad ovo, a izgleda da može biti i baš opasno.
    Ja sam imala BHSB, ali u urinu, ne u rodnici. Rekli su da nema veze i da svejedno di je procedura je ista. Prije poroda dobiješ antibiotik i to je to. Samo to treba biti 2 ili 4 sata prije poroda (ne sjećam se), a ne 5 minuta prije. Tako su meni objasnili.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    1/3 zena ima u rodnici BHS i vecina uopce ne zna za njega. U porodu se beba moze zaraziti i mozebitno razviti sepsu, ali ta sansa je jako mala. Uistinu mala. Uopce nije istina da je lako moguca zaraza bebe na porodu.
    Povecava se neznatno ako je rijec o prijevremenom porodu i/ili bebi male tjelesne mase.
    Nije dokazano da oralno uzimanje antiobiotika utjece na BHSB u rodnici. Nakon ture antibiotika mozes ga imati ili nemati, a ako ga nemas, nista ti ne garantira da se opet nece pojaviti za nekoliko dana. Uglavnom, neki podaci pokazuju da je od lijecenja u trudnoci vise stete nego koristi.
    Ako te to doista jako brine, onda trebas traziti da ti tijekom poroda daju antibiotik.

Ovdje ima jedan ok članak o BHS: http://www.mothering.com/community/a...tics-necessary
    Jako me brine.....

zelena avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj nela08 prvotno napisa Vidi poruku
    Jako me brine.....

Imala sam BHSB u rodnici, prošla terapiju antibioticima i BHSB i dalje ostao - kod prijema za porod (s obzirom da je to navodno opasno za novorođenče pri prorodu) naglasila sam da to imam i tijekom poroda sam primila antibiotike intravenozno i sve je prošlo o.k.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Evo i ja mucim istu muku,isto smo i trudne, meni je termin 25.03.
    gibekolog mi rekao da sad ne treba nikakva terapija nego samo da naglasim na porodu da dobijem profilaksu, a u bilnici mi rekli da moram doci bar 6h prije, i sad sam luda zbog toga jer sam prosli puta jedva stigla na porod

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

llella ne brini, čak i ako ne stignes toliko uraniti, trebas samo reci sta je na stvari.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj llella prvotno napisa Vidi poruku
    gibekolog mi rekao da sad ne treba nikakva terapija nego samo da naglasim na porodu da dobijem profilaksu, a u bilnici mi rekli da moram doci bar 6h prije, i sad sam luda zbog toga jer sam prosli puta jedva stigla na porod

Pa da, to si i ja mislim. Imamo jedno sat i pol do bolnice, ako se jako požurimo.....

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

kad su tebi to potvrdili?

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Jucer, nikada nisam nista imala, u 12 mj sve ok,i sad eto ludim
    sinoc sam stavila cesnjak,sutra idem kod homeopatice pa se valjda budem rijesila toga

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Kaže mi ginekolog da ću vjerovatno morati ostati u bolnici na intravenoznoj terapiji...((..Jel netko imao takav slučaj?

dao mi do petka, kada sam naručena na pregled Amoksicilin 500 mg, 2 kapsule svakih 8 sati.

na nalazu mi piše:

BHS B pozitivan

S amplicilin, R klindamicin, S penicilin, R eritromicin

S znači da je bakterija na taj antibiotik senzibilna, a R da je rezistentna, kaže da je Amosicilin najbliži amplimicinu....

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo informacija iz bolnice, pa se možda neka slijedeće mama ne bude živcirala par dana, kao ja....
    U kratko, bila jučer na pregledu u Vinogradskoj i rekli su mi šta i tu neke cure (a ja ipak mislim da ginekolog zna bolje, pa ga slušam i brinem se), dakle dobije se ta injekcija (profilaksa) prije poroda i to nema čak ni potrebe za žurbom (dakle pitala sam koliko sati ranije trebam doći....kako bi to uopće mogla znati i uspjeti iskalkulirati????), nakon toga je beba sigurna na porodu i to je sva mudrost.

Nema potrebe za antibioticima ili intravenoznom terapijom nekoliko dana ranije itd. Nadam se da je upravo tako, jer dva doktora i dvije medicinske sestre su mi rekli isto....
    Uglavnom nakon par dana živciranja, noćas sam se odmorila i naspavala.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Evo da i ja javim,rodila jucer,dali mi antibiotik intravenozno,ali nije uspio iscuriti niti pola jer sam rodila za 15 min, danas Hani vadili krv i sve je u redu, ona nece dobiti antibiotik.
    I nitko nije radio nikakvu frku oko toga.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

llella cestitam!

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Hvala

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo da i ja javim,rodila jucer,dali mi antibiotik intravenozno,ali nije uspio iscuriti niti pola jer sam rodila za 15 min, danas Hani vadili krv i sve je u redu, ona nece dobiti antibiotik.
    I nitko nije radio nikakvu frku oko toga.
    Baš me nešta propikava, pa se nadam isto uskoro.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

slucajno nabasala na ovo,imam poruku za sve trudnice :u americi je bris na bhsb prije poroda normalna stvar,ja sam rodila curicu sa bhsbom ,sepsa u krvi i nosu ,bila je kriticno 24 sata,15 dana smo bile u bolnici,ja sam radjala pod 39 temperaturom i nitko nista nije znao dok se nije rodila ,dok ju nisu pregledali i dok nisu skuzili da ona ima sepsu ,a ja da gorim od temp,primarijus u vinogradskoj bolnici se derao na mene di ja zivim da mi je dijete skoro umrlo i zasto nisam napravila bris ,JA SAM BRIS TRAZILA ,GINEKOLOGINJA JE REKLA DA NE TREBA.Da li je ovo dovoljna informacija ?pozdrav

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Uh, ja sam taman maloprije dobila nalaze briseva i svi OK, osim ovoga, naravno! I sad već sat vremena googlam i sekiram se. Sutra idem ginici po terapiju. Nadam se da ne može bebi bit ništa u ovako ranoj trudnoći, sad sam 10 tjedana. Čitam da uglavnom može biti opasno pri prolasku bebe kroz porođajni kanal, a za ovo ranije ništa nisam našla.... Zna li itko?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

hermina ja sam ga imala otkriven je negdje oko 20 tt ili prije, uglavnom može raditi problema npr. izazvati prijevremeni porod ako se ne liječi, ja dobila kuru amoksicilina i sad sam ga ponovila u 35 tt pa ćemo vidjeti jeli treba još šta, no svakako ću dobiti i antibiotik za vrijeme poroda

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Da može biti jako opasno i ako se potvrdi trebate dobiti profilaksu na porodu, najkasnije 4 h prije poroda, ako se ne dobije profilaksa, a bakterija je prisutna može doći do ozbiljih zdrastvenih posljedica za bebu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •