Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Beba na zadak

darcy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Beba na zadak

Našla sam neke vježbe koje bi mogle pomoći da se beba smjesti u pravi položaj, pa tko voli nek izvoli:
    1. Vizualizirati kako se beba spušta dolje glavicom duboko u zdjelicu - nekoliko puta dnevno, naročito u kombinaciji sa donjim vježbama i položajima.
    2. Plivati što češće - održava tijelo i zdjelicu opuštenima.
    3. Zibanje zdjelice - počnite u 32-35 tjednu; 3 puta dnevno po 10-15 minuta, kad ste praznog želuca a beba je aktivna. Položite ruke i koljena na pod sa zdjelicom iznad razine ramena (guza u zrak); noge blago razmaknute. GRavitacija gura bebinu glavicu prema maternici pa se beba može preokrenuti u pravi položaj.
    4. CD slušalice/iPod - stavite ih u gaće prema pubičnoj kosti i 6-8 puta dnevno po 10 minuta puštajte bebi glazbu. (valjda će uhom do glazbe, a i inače glazba stimulira stvaranje sinapsi, pa će bebica biti pametnija .
    5. Svjetiljka - polako ju pomičite od vrha maternice prema dolje do pubične kosti dok ste u položaju iz vježbe 3. (valjda ide okicama prema svjetlu)
    5. Masaža - na vrh trbuha stavite lijevu ruku, a desnu odmah gore ponad lijeve. MAsirajte trbuh u smjeru kazaljke na satu, nježno kao da utrljavate losion. Masirajte 10 minuta ili više nekoliko puta tokom dana.
    6. Kvačica - stavite ju na mali prst svake nogena vanjsku rub nokta, postranično, 30 min. dnevno - to je akupresurna točka. Isto možete raditi i pritiskom prsta umjesto kvačicom.
    7. Čaša narančinog ili drugog soka - u ležećem položaju na boku sa kukovima iznad razine stopala. Bebe se miču kad navali šećer.
    8. Stavite paketić s ledom na vrh trbuha kad ste praqznog želuca, 2 puta dnevno po 10 minuta. To radite kad ležite na leđima na podu, primaknutih koljena, stopala leže na podu, a pod stražnjicom imajte 3 jastuka. Ovo probajte sa vizualizacijom i slušalicama za glazbu.
    9. Mačka - stavite se na sve 4, zatim polegnite glavu i prsa na pod, a guza neka je u zraku. Istegnite leđa kao mačka u luk (oblik mosta) - glavu uvucite među ramena, pa nakon toga neka leđa zauzmu oblik stola.
    10. Stavite se na koljena tako da kukovi budu flektirani malo više od 90 stupnjeva, ali da vam kukovi ne pritišču trbuh, a glava, ramena i gornji dio trupa neka leže na podlozi svaka 2 sata po 15 minuta.
    Nadam se da će biti od koristi. Tko uspije prvi neka se javi i sretno!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Imam sta i da vjezbam,ako stignem sve isprobat od ovog svog zlocka...
    Sta stignem i koja mi bude najvise pasala tu cu i radit do uto kad idem na pregled,mozda budem imala srece

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

cure,javljajte pomaže li

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

danas cu da pocnem, javljam rezultate
    darcy hvala

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ova tema je došla ko naručena...
    a ako se na gogle upiše "položaj zadkom" ili "frank breech" mogu se naći i slikice vježbi, a ima i cijela stranica: http://www.spinningbabies.com/

ja danas krećem s vježbanjem :D sretno nam svima :D

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja danas bila na pregledu i lima se okrenuo na glavicu :D :D :D
    Uspjela sam .... jupiiiiii!

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Kate111 prvotno napisa
    Ja danas bila na pregledu i lima se okrenuo na glavicu :D :D :D
    Uspjela sam .... jupiiiiii!
    I nasa devojcica isto :D :D inace sam vezbe radila jedva 2 dana

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

KOLEsuper...bas sam sretna :D
    Ajmo i druge bebice :D :D :D

darcy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ma ovo je super, svaka vam čast vama i vašim bebicama! Baš mi je drago i držim fige i svima ostalima. Moja je, na svu sreću, duboko u zdjelici, dapače vrlo nisko, pa se vrti kao onaj na glavi iz Supertalenta!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj darcy prvotno napisa
    ... pa se vrti kao onaj na glavi iz Supertalenta

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo, i moj se bebač "okrenuo"... da li od vježbi ili spontano ne znam, ali bitno je da je sad prema dolje :D

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Thlaspi suupeer :D

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Thlaspi prvotno napisa
    evo, i moj se bebač "okrenuo"... da li od vježbi ili spontano ne znam, ali bitno je da je sad prema dolje :D
    Bravo za bebicu....
    :D :D :D

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala curke :D
    Mislim da se isplati vježbati, jer barem znaš da si dala sve od sebe

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi smo danas bili na kontroli, točno smo 31tj. i kaže meni doc. beba je na zadak ( ajme... nisam o tome uopće razmišljala i totalno sam se bedirala kad mi je rekao da ako se u iduća 2 tjedna ne okrene da ću morati na carski.. ne biiih jaaa....

Morat' ću početi s ovim vježbicama! Javim...

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mašnice, ma kakvo bediranje...Pa toliko puno još imaš do termine, kakve pobogu odluke o carskome s 33 tjedna, 7 tjedana prije termina! Neke se bebe okrenu rano, neke zadnji čas, neke nikad. A neke su s 31 tjedan okrenute glavicom dolje, a na sljedećem pregledu na zadak. Baš me čude takve rane prognoze.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mašnice, Vertex je u pravu, moj malecki je na svakom pregledu bio na zadak (osim jednom čini mi se), uglavnom kad sam bila u 39. tjednu na pregledu on se lijepo okrenuo glavicom - a rodio se veliki 4100, nisam vježbala

gorka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

mašnice, vježbe ti definitivno neće odmoći, ali pretjerana briga ovoliko daleko od termina - hoće.

šeći, pleši, plivaj i radi vježbe i u ovih još 9 tjedana će se bebač sigurno okrenuti

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

gorka i kikic, sada je još 5tjedana i bebač se u međuvremenu okrenuo
    Posljednje uređivanje od mašnica : 20.05.2010. at 17:58

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

hmm..meni te vježbice nisu pomagale,2 mjeseca se nije okretala,htjela je slušat valjda mamino srce na kraju izletila u 45 min sa obe noge napred,prirodnim putem u 45 min tak da ak se i ne okrenu bebice,ne mora bit strašno,kod nas bar nije bilo )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •