Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Klomifen i Hashimotov tireoiditis

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno Klomifen i Hashimotov tireoiditis

Trebala bi početi s klomifenom međutim na zadnjem pregledu štitnjače mi je ustanovljen Hashimotov tireoiditis i ciste na štitnjači.Na uputama klomifena pročitala sam da se ne smije piti u slučaju problema sa štitnjačom.Zanima me da li je koja od vas koja ima problema sa štitnjačom pila klomifen i da li vam je pogoršao stanje štitnjače i šta su vam vaši ginekolozi rekli na upotrebu klomifena u tom slučaju???
    Svakako otići ću prije šta počnem s njim do gin jer kad smo dogovarali terapiju nisam znala ovo ali me zanimaju vaša iskustva?

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

simbi ja ti imam Hashimoto i hipothyreozu, uglavnom bitno je da li si na kakvoj terapiji, ja uzimam već 2 god Euthyrox i držim sve pod kontrolom i bila sam normalno na klomifenima i ništa mi nisu smetali. Ti ionako moraš na redovne preglede pa u slučaju da ti se nešto i poremeti liječnik ti mijenja th po potrebi.
    Da li ti piješ nešto za Hashimoto???
    Tvoj mpo ginekolog mora ionako biti upoznat s tvojim stanjem...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Klomifen i Hashimotov tireoiditis

Citiraj simbi prvotno napisa
    Trebala bi početi s klomifenom međutim na zadnjem pregledu štitnjače mi je ustanovljen Hashimotov tireoiditis i ciste na štitnjači.Na uputama klomifena pročitala sam da se ne smije piti u slučaju problema sa štitnjačom.Zanima me da li je koja od vas koja ima problema sa štitnjačom pila klomifen i da li vam je pogoršao stanje štitnjače i šta su vam vaši ginekolozi rekli na upotrebu klomifena u tom slučaju???
    Svakako otići ću prije šta počnem s njim do gin jer kad smo dogovarali terapiju nisam znala ovo ali me zanimaju vaša iskustva?
    Iskustva su da svaka stimulacija hormonalna malo digne TSH i da se žene mogu stimulirati, ali to treba pažljivo pratiti, ja bih ipak savjetovala odlazak nekome tko je baš specijaliziran za liječenje neplodnosti - znači nekog tko se bavi medicinski potpomognutom oplodnjom di se to sve pažljivo prati. Alternativno, obavijesti svog endokrinca. Mislim da ga možeš koristiti, ali je potreban monitoring i oprez i uključenost ginekologa koji je stručan baš za neplodnost (znači, ne socijalci i ginići "opće prakse") i tvog endokrinca.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nisam na nikakvoj terapiji zato šta su mi hormoni još uvijek dobri TSH mi je 2,9.Gin ću svakako obavjestiti o tome,a u poliklinici Cito sam specijalizirani su za neplodnost.Znam da uglavnom nakon Klomifena skoči TSH ali neznam ima li Klomifen kakav utjecaj na antitijela

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj simbi prvotno napisa
    Nisam na nikakvoj terapiji zato šta su mi hormoni još uvijek dobri TSH mi je 2,9.Gin ću svakako obavjestiti o tome,a u poliklinici Cito sam specijalizirani su za neplodnost.Znam da uglavnom nakon Klomifena skoči TSH ali neznam ima li Klomifen kakav utjecaj na antitijela
    Ako si u poliklinici CITO, ja bih bila mirna u smislu da će o svemu korektno voditi računa - samo im napomeni za Hashimoto ipak na početku terapije da ne bi bilo. Sretno !

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Tako je, obavezno endokrinca.....nije to za zezanciju....i obavezne kontrole
    Ja sam na početku išla svaka 3mj, a sad svakih 6mj....

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Hvala vam a naravno da ću napomenuti nije to baš nešto s čim se mogu zezati i svakako ću malo češće na kontrolu jer baš me strah toga

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

simbi ja sam koristila klomifen, nisam primjetila nekih posebnih nuspojava, izuzev laganog dizanja TSH.
    Ja sam sve na svoju ruku prekontrolisala prije početka uzimanja klomifena.
    Rekli su mi da je najbitnije da sam tada eutiroidna tj. da su rormoni u ravnoteži i normali.
    Doduše ja nemam hašimoto, nego odstranjenu štitnjaču.

Sad mene interesuje jel vi kontrolišete štitnu i hormone kod endokrinologa ili nuklearca?
    Ja sam oduvijek kod nuklearca, ne znam bi li endokrinolog imao širi pristup svemu ?

Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Koristim Euthyrox, bila i na klomifenima, hormoni trebaju biti u ravnoteži i neće biti problema. Prati TSH, može doći do laganog povišenja, ali ne bi trebalo biti značajno i zabrinjavajuće. Napomeni svojim MPO-ovcima, ina je napisala.

Citiraj MMK prvotno napisa
    simbi
    Sad mene interesuje jel vi kontrolišete štitnu i hormone kod endokrinologa ili nuklearca?
    Ja sam oduvijek kod nuklearca, ne znam bi li endokrinolog imao širi pristup svemu ?
    Ja kod endokrinologa ili sama (ne preporučujem) . Mislim da je svejedno, nuklearci su zapravo preuzeli štitnjaču i tvrde da jedini imaju kompletnu dijagnostiku i skoro svu terapiju u svojim rukama (osim naravno operacije). Prije operacije (i ja sam odstranila štitnjaču) sam bila kod odlične specijalistice nuklearne medicine na konzultacijama.

Nakon dugo vremena odlučila sam otići na kontrolu kod endokrinologa, i ono što mogu reći, užasno puno ovisi o samom liječniku, bio on endokrinac ili nuklearni, koliko je zainteresiran i kolika je njegova širina znanja i želja za pravim razgovorom s pacijentom, pregledom i određivanjem terapije.
    A kako doći do pravog liječnika - metodom pokušaja i pogreške (uz ipak neke preporuke).Mislim da sam sada na dobrom tragu...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •