Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: Prelazak s kombiniranja na isključivo dojenje...?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Prelazak s kombiniranja na isključivo dojenje...?

Beba ima sad mjesec dana. Dojimo od početka, ali smo oko tjedan dana uveli AD nakon dojenja jer je beba bila nervozna i neprestano plakala a provela nekih 40 minuta na svakoj dojci... :/
    Tako ona doji 5 puta na dan po sat i pol najmanje i nakon toga dobije 100ml na bočicu.
    Mirna je i puno spava. Po noći ne traži obrok (spava od 22h do 5h).
    Nakon mjesec dana je dobila samo 600g...
    Ono što bih voljela je da isključivo doji, ali se bojim da mi mlijeko nije dovoljno dobro kad, još uz nadohranu, dobija tako malo na težini...
    Kad se probam izdojiti, to bude samo oko 50 ml iz obje dojke
    Nisam nikad imala onaj osjećaj "nadolaska" mlijeka. Je li moguće da imam još ono prvo, slabije mlijeko?
    Mogu li preokrenuti situaciju na isključivo dojenje? Kako?
    Zadnja dva dana nisam dojila (nakon posjeta pedijatrici) jer sam se prepala da mi je dijete gladno, pa ju šopam bočicama

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Zaboravila sam napisati: ima dovoljno mokrih pelena i dovoljno ukakanih pelena dnevno i sve ostalo je u redu. Snažna je, mirna i obično dosta spava.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

600 grama nije mali prirast. mislim, manji je od kilu, ali nije mali

moj sin je bio mrsavko, u prva 4 mjeseca je dobio 600, 500, 500, 200. kad smo poceli s dohranom jeo je kao sumanut, a opet je dobivao malo na tezini

ovo sto je beba plakala i bila nervozna, to se dogadalo navecer ili tokom cijelog dana?

bocicu dajes navecer?

koliko cesto beba doji dnevno?

izdajanje nije nikad pokazatelj koliko imas mlijeka, ja nisam (uz obilje mlijeka) mogla nikad izdojiti vise od 30-40 ml, ma nista

proizvodnju mlijeka ces povecati tako da bebu stavljas sto cesce na cicu, ali uvjeri se da je polozaj dobar i da zaista guta. ako zelis nabildati proizvodnju, mozes jos izdajati nakon podoja.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    ovo sto je beba plakala i bila nervozna, to se dogadalo navecer ili tokom cijelog dana?
    To se događalo nakon sat i pol dojenja, skoro svaki put.

bocicu dajes navecer?
    Bočicu dajem svaki put nakon što sisa dugo i onda nervozno pusti sisu i plače.

koliko cesto beba doji dnevno?
    Beba se budi oko 5 puta dnevno, pa onda proces papanja traje 2-2,5 sata pa onda spava.

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Svakako pokusaj nabaviti DVD Mlijecna staza u Rodi ili pogledaj po forumu- Indi je stavila linkove. Pronaci ces odgovore na mnoga svoja pitanja (saznat ces npr. da ne mozes imati nedovoljno dobro mlijeko i tako to ). Nadam se da ce ti porasti samopouzdanje i da ces opustenije krenuti s dojenjem. I svakako nastavi dojiti jer koliko ti beba popije toliko se stvori mlijeka, ako ga ne pije smanjit ce se proizvodnja.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja bih je još i budila po noći za jedan podoj - predugo je od 22h do 5h

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da, noc je najbolja za dojenje. meni se nekad cini da moja k. zivi samo od mlijeka koje po noci posisa

cuj, po ovome sto si napisala meni se cini da beba stvarno puno spava (podoj 5 puta dnevno mi se cini premalo). mozda i previse, a to je ukleti krug. mozda da ju probas buditi svaka 2 sata na podoj? najbolje da probas pogledati ovaj dvd sto je Mimah napisala, i ako nakon toga imas jos nedoumica nazovi sos telefon za dojenje, tamo ce ti cure najbolje reci.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Da... i meni se čini da previše spava. Tako je od početka. Mislila sam da je to normalno jer je ona ok i sretna i sve... lijepo piški i kaki, a ja u početk sretna što mogu spavati po noći... a sad vidim da je to problem :/ . Pokušat ću s buđenjem.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno Problemi i poteškoće kod dojenja

Moj problem isto spada pod ovu temu. Imam praktički identično iskustvo.
    Preko dana malca stavljam redovito na sisu, kada god pokaže želju (kada je budan ), ali i dalje dajem 6 puta dnevno bočicu, koju naravno posisa (iako ne svaki put sve).

Htjela bih preko noći uvesti isključivo dojenje ali ne znam smijem li to naglo ili postepeno...... Teško mi je kombinirati noću, predugo traje a ja samo što se ne onesvjestim od umora.

Drugi problem je što je veliki spavalica, a kada spava nemoguće ga je dobiti da jede.... Da li da ga budim ili da čekam da ogladni pa makar prošlo i više od 4 sata?

Star je mjesec dana.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Moja je prije spavanja katastrofa nervozna, ali to nije glad. Mi se zatvorimo u mračnu i tihu sobu i, najčešće, prije nego što se smiri na sisi, moram cupkati s njom. Jednom ju rukom pridržavam, drugom guram sisu. Ona pusti, urla ja opet guram i tako zna trajati i po 15-20 min.

Mi imamo braconju koji je samo 15 mj stariji i ne ide u jaslice i poprilično je glasno dijete, a sekica je jako osjetljiva na zvukove pa poludi od pretjerane stimulacije tijekom dana.

Sad ima 5 mj i to se dosta smirilo. Najčešće nervoza traje vrlo kratko pa mogu leći s njom i pustiti ju da sisa koliko hoće. Prvih mjesec-dva sisala je i po 3-4 h prije nego je pustila, a sad smo smanjili na cca pola sata.

Normalno je da dijete visi sa sise prvih mjesec-dva (nekad i duže).

Izbaci sat iz sobe, ako treba izbaci i kalendar, i dakako, izbaci sve koji ti govore da previše dojiš (mene su optužili i za pedofiliju nakon podoja od sat vremena-malena imala 2 mj, ali to je sasvim druga tema). Jedino tako možeš biti opuštena. Nije bitan ni broj ni duljina podoja ako beba lijepo napreduje i ako su popiškene u pokakene pelene na broju. Neke bebe brzo i efektno sisaju, a neke dudlaju satima. Sveje to normalno.

Nadolazak mlijeka također ne moraš osjetiti. Dok sekica sisa u prazno i samo se smiruje na sisi, zna odjedamput početi aktivno gutati pa po tome znam da joj je mlijeko krenulo jako nadolaziti. Nekad se čak i naljuti pa pusti jer joj u tom trenutku nije potrebno mlijeko, već utjeha.

Sekica je prvu noć prespavala sa 15-20 dana. U zadnje vrijeme se počela buditi, ali je dosta dugo spavala do 7-8 h ujutro. Nisam ju budila jer nije bilo potrebe. Nikad nije dobila kilu u mjesec dana. Mislim da to nije bitno. Bitno je da postoji napredak.

Ali za izbacivanje ad ti je najbitnija noć jer će tad najlakše navući mlijeko pa ju probaj prikopčati zbog toga. Bebe su tad najsmirenije. Pusti ju da dudla koliko hoće.

Imaš one nepropusne podloge za kinderbed s pamukom preko nepropusnog sloja (muller prodaje) pa stavi to ispod sebe da ne promočiš madrac. Imaš i potkošulje s elastinom koje samo povučeš sa sise prema dolje da ti trbuh i leđa nisu goli. Prikačiš bebu i spavaš. Sretno

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nemam ovakovo iskustvo, ali kad bi bila u takvoj situaciji najvjerojatnije bi počela izbacivati jednu po jednu nadopunu flašicom, a sve više dojila. Da li si primjetila da su ti u neko doba dana cice punije (tvrđe)? Moje su ujutro. U to vrijeme bi bebi dala samo cicu, pa makar i obje (ako misliš da joj nije dosta), a ukinula bi bočicu. I tako obrok po obrok.

Ni ja nikada ne uspijem izdojiti više od 60 ml mlijeka iz jedne dojke. To je zato što izdajalica ne uspije probuditi laktaciju novog mlijeka, nego iscijedi samo ono mlijeko koje se već nalazi u dojki. Beba popije puno više nego što mi uspijemo izdojiti.

Sretno!

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Danas je treći dan od kada smanjujemo AD.
    Na cici zna provesti po sat vremena. Dam mu kada traži, ali nemogu prebrojati koliko je puta, jer brijem da je nekako manje puta ali duže (iako kažu da bi trebao biti češće) između hranjenja bočicom.

Kada dobije cicku voli drijemati na njoj, za to vrijeme vidim da dudla pomalo - slabijim intenzitetom - ali bitno je da se vilica pomiče ako se ne varam?

Čim ga skinem sa nje (on nikako da ju baš ispusti i stvarno zaspe), većinu puta se odmah razbudi i želi još.
    Vidim da kada ga dojim na jednu iz druge zna ponekad curiti, pa je to valjda dobar znak.

Od izdajalice nula bodova, bole me cicke od nje i nikako da izmuzem neku truda vrijednu količinu (iz obje sve zajedno max 40 mL kada imam sreće)..... Većinom skoro pa ništa ne izađe.

Ujutro su mi punije ali navečer mi se čini da je manje mlijeka, a i on tada voli zaspati i nikako da mu imam šanse dati cicku...

Noću je miran, probudi se taman na vrijeme za bočicu pa mu ju dam da ne gladuje predugo, i cicku nakon toga, iako ju ne želi baš uvijek jer najčešće odmah zaspe....
    Ujutro kada se probudi i postane nemiran opet mu "uvalim" cicku prije bočice.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo kombinirali izdojeno i ad jedno tjedan dana, kada je moja kci bila novorodjence (imali smo strahovitih problema s dojenjem). Onda sam je vratila na dojku (nakon sto sigurno 7 dana nije dojila) i posve izbacila AD. Danas mislim da sam bila previse hrabra i da sam trebala postupnije izbacivati ad, ali vjerovala sam da ce se baciti na dojenje i da ce kroz 24 - 48 sati mlijeko doci u dovoljnoj kolicini. Tako je i bilo.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da samo pojasnim, nisam AD izbacila u jednom danu ali sam ga smanjila u par dana iako je neka uputa bila da se smanjuje puno postupnije, no ne sjecam se vise detalja.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Coflek,neko pravilo bi bilo prvo ponuditi sisu a onda AD ne znam smisao takvog ukidanja AD-a kad bebać prvo doji flašicu a tek onda sisu pogotovo noću kada je idealno vrijeme da izvuče štoviše tvog mlijeka.Ne želim pametovati ali uvijek ide prvo sisa a ondflašica a nadam se da će se javiti i netko stručniji na tvoj post.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Ma znam da treba prvo cicka. Tako i radim preko dana, ali po noći zaspem kao truba i probudim se taman kada mu je već vrijeme za bočicu.

Niš, od mog ranijeg buđenja nema koristi jer je njega nemoguće probuditi dok on to ne želi, pa ću čim se javi (a točan je kao urica) prvo dati cicku a tek onda bočicu....

S obzirom da voli jako dugo cicati, koliko dugo da ga držim na cici prije bočice noću? (on je u stanju cuclati cijeli dan i noć)
    Tu fakat nisam pametna....

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

I moja malena bi najradije čitavo vrijeme spavala s cicom u ustima. Kad skužim da je prestala vući i da cica "glumi" varalicu, izvadim je. Ako nije još čvrsto zaspala, ona je ponovno uhvati i tako to nekoliko puta ponovimo dok ne zaspi čvrsto. Teško je to vremenski odrediti, nekad dulje, nekad kraće.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Sve dok vuče ne vadi mu je kad prestane vući ili pada u san ponudi flašicu,u pravilu uvijek imaju sličan ritam što se tiče sisanja pogotovo noću kad im ništa ne smeta.

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i kod mene se javlja nekako nezadovoljstvo preko dana
    do sad je fino cicao ali kako je imao jake grčeve MM je rekao da mu dam na flašicu i sad se je malo navikao na flašicu
    po noći mi super jede na cici makar mislim da ne pojede baš puno ali ja imam puuunooo mlijeka pa već u 6 ujutro moram izdojiti jer me počnu boliti grudi
    izdojim skoro 2 dc iz jedne cice
    ako nekome treba mlijeka... slobodno neka se javi
    a sad sam čvrsto odlučila da mu više niti pod razno ne dajem na bočicu
    do sada je dobivao 1,5 kg na mj. pa mi je pedijatrica rekla da ako on malo i izgubi neće mu ništa faliti jer sam isto u jednom trenutku isto imala manje mlijeka pa sam mu dala AD ali izgleda da je to bio samo skok u razvoju

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i da htijela sam reći
    prvih mj. i pol mi je isto po cijeli dan proveo na cici ali sad zna pocuclati za 5 min.
    a zadnje mlijeko je najmasnije i to zadnje se teško izvlaći s izdajalicom

Sofija I Velika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Moja Ida je otpočetka dobivala AD jer su je premjestili na ped, i onda mi je pedijatrica na pedijatrijji (kad sam i ja došla da budem s njom) rekla (kad ju je došla pregledati, a ona baš bila sišla sa cice) da mi je dijete GLADNO, i rekla sestrama da joj donesu bočicu. Ona je imala grčeve i plakala je, ja sam mislila da sam spremna na dojenje, ipak nisam bila.
    Mama mi nije dojila, ni sveki, mm i mama su stalno govorili da nije gladna pa smo kombinirali, dok mi jedan dan mama nije rekla "menisečini da ti ona sve više bocu a sve manje sisu jede" i meni se nešto prelomilo. I ja sam odlučila da ćemo se riješit bočice, i cicali smo i cicali i dan i noć i sa dva i pol mjeseca prešli isključivo na cicu.
    U biti, najveća promjena koja se trebala desiti je bila ona u mojoj glavi, kad sam ja samoj sebi rekla da sam ja i moje sise dovoljno dobra za moje dijete. A trebalo je i neke ljude poslat gdje im je mjesto i neke druge uvjerit da je ispravno to što radim.

I DANAS MOJA PRINCEZA IMA PUNIH DESET MJESECI I SISA JOJ JE JOŠ UVIJEK NAJBOLJA PRIJATELJICA. (desna. lijeva joj je samo prijateljica)

Sofija I Velika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

I da dodam da su mene toliko bili izludili da sam ja sa ŠTOPERICOM mjerila koliko provede vremena na kojoj cici. (ovo ulazi u kategoriju nipošto ne činiti)

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Hvala svima na potpori!

Ali imamo novi problem.... Osim što ne kaka već 5.-i dan (dobio je D3 kapi, navodno to može biti i od toga), od noćas u 12 se još nije popiškio!

Stvarno me već brine... Smanjili smo AD na 180 mL dnevno a sutra bismo ga trebali prema "rasporedu" i skroz eliminirati, ali bojim se da ne pregladni....

Zadnja tri dana je navečer nemoguć, hoće cicu - neće cicu, hoće se puuuno nositi pa krene kmečati i tako stalno.

Stvarno ga često stavljam na cicku, ali on često zaspe na njoj i imam osjećaj da mu ona više služi kao utjeha nego hrana, i možda su jako tihi, ali gutljaje i ne čujem uvijek.

A ponekada ju kao želi ali ju brzo pljucne i počne zujati oko sebe....

Po noći spava ko truba, od 12 kada dobije zadnji obrok idući traži tek nešto iza 4 ujutro, a prije toga se neda razbuditi. Tako da ga u 4 stavim na cicku, i on već nakon 10 min zaspe.... al skroz

Do sada je uvijek imao popišane pelene, pa me ovo sada zaista brine.....

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

da nadopunim, napokon se popiškio oko 11 danas

Svejedno me brine ovo noćašnje i jutrošnje nepiškanje....

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ovdje je tekst u kojem je opisano kako znati da li beba samo vrši pokrete sisanja ili i pije. A ovdje su i super filmići.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Joj puuuuno ti hvala!

Ovo je mrak! Sada tek vidim da moj većinom dudla u prazno.... Sad mi je još gore....... A niš, probati ćemo sa kompresijama.
    Radi on i pokrete kojima pije ali puno rijeđe.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Nemoj se uzrujavati. Podmiti ga kompresijama i pokušaj popraviti položaj prihvata. Ovdje je super nacrtano kako (Par milimetara čuda čini. Provjereno )I pazi da ne mijenjaš strane prečesto.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Danas sam mu zadnji puta dala bočicu! Joj sve me strah kako će sada nadalje biti, ali moramo probati!
    Napokon se pokakao
    I danas se tek popiškio nakon 8 sati, ali čini mi se da on spava ko truba preko noći pa mu se neda piškiti (koja teorija ha ? )
    Pedica je rekla da ako prođe više od 9 h između piškanja , onda da odemo doktoru.
    Inače pregled mokraćnih puteva je prošao ok, sve izgleda normalno (u trudnoći su mu našli pijelone na bubreščićima ali se smanjuju )

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj coflek prvotno napisa Vidi poruku

Smanjili smo AD na 180 mL dnevno a sutra bismo ga trebali prema "rasporedu" i skroz eliminirati, ali bojim se da ne pregladni....

.
    imam nekolicinu pitanja i nedoumica.
    kako ovo mislis?? i vidim da ste danas dali zadnju bocicu? koliko cesto ga dojis? jesi povecala kolicinu mlijeka? koliko cesto piski nakon te pauze od 8 sati??koliko puta dnevno bude popisana pelena??

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Dojim kada god zatraži i koliko god želi biti na njoj. Teško mi je reći koliko točno puta jer to zna biti i po nekoliko između bočica.
    Smanjivali smo po preporuci 30 mL svaka 3 dana i dobro je to podnosio (osim što nije 6 dana kakao, ali i to je jučer obilno obavio ). Naravno nisam mu davala odjednom cijelu količinu nego razdijeljeno na 6 obroka, tako je npr zadnja tri dana dobivao 6 puta po 30 mL.
    Nekako nam se poklopilo da smo jučer bili i kod doktora pa sam mu zadnju bočicu dala kada smo se vratili oko 14h i od tada isključivo cicka.

Inače mijenjala sam mu pelene 6 puta dnevno i uvijek su bile popišane (osim ova zadnja dva dana što nisu bile jutarnje).
    I nakon te pauze zadnja dva dana je uredno nastavio piškiti tokom dana!

Sada ih mijenjem i češće (od kada smo samo na cicki jer koliko sam shvatila suha pelena je znak gladi - možda sam krivo shvatila), i mogu reći da je svaka popiškana. Čak je i ona jutrošnja bila zapiškana što mi je izuzetno drago.

Noćas se malo ranije budio nego inače na hranjenje ali ništa strašno.

Čini mi se da imam više mlijeka. Kada god stisnem cicku nešto iscuri iz nje. Čak i kada je dugo na njoj i "iscijedi" ju, nakon par minuta odmora ako ju opet stisnem mlijeko ide. Nisu to sada neki slapovi ali štrcne.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Kako ja nemam nikakvog iskustva s AD tako ne mogu ništa sa sigurnošću tvrditi ali sam iz tvog posta stekla dojam da ste do jučer imali 180 ml AD dnevno a danas ništa? Mislim da se ne bi tako naglo smjelo ukinuti ad, već i tih preostalih 180 ml smanjivati tako da se svaki treći dan daje po 30 ml manje (ako je bilo po 30 ml u obroku to bi značilo svaki treći dan ukinuti po 1 obrok ad) i to isključivo pod uvjetom da beba normalno kaka/piški.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

hm... Možda sam krivo shvatila....

Na početku je po obroku dobivao 120 mL i to 6 puta dnevno, pa 90 mL 6 puta dnevno, pa 60 mL 6 puta dnevno i sada za zadnje po 30 mL 6 puta dnevno.

Pretpostavljala sam da je ovak ok?

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Ma katastrofa!

Sada vidim da sam totalno pogrešno shvatila to skidanje sa AD!
    Umjesto 30-50 mL po danu svakih nekoliko dana ja sam smanjila 30 mL po obroku svakih nekoliko dana.....
    Tako da npr 3 dana umjesto 720 mL dobije ukupno 670 mL..... (a sada je umjesto 720 mL dobio 540)
    Što znači da sam mu ja dala svaka tri dana 180 mL manje umjesto maximalnih 50 mL manje....

Upucat ću se!

Pokušavam dobiti SOS telefon ali trenutno nikoga nemogu dobiti.

Inače mali zaista svaku pelenu i dalje ima popiškanu, no čisto sumnjam da će se tako skoro pokakati opet...

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Eto mene opet

Čula sam se sa vrlo ljubaznom tetom sa SOS telefona. Uglavnom, ništa strašno s obzirom da i dalje piški kako treba. Na vaganju 26.02. smo vidjeli da je Matija dobio 1700 g u 5 tjedana što je i više nego dobro pa je i sama pedijatrica preporučila ukidanje AD.
    Vratiti ćemo se na neku količinu AD-a od cca 450 dnevno. Noću ću i dalje primjenjivati isključivo dojenje što je najbolje za bebača i mene a dalje se držati propisanog smanjivanja od 30 mL od dnevne ukupne količine svaka tri dana.

Čovjek uči dok je živ..... Moram priznati da od kada se malac rodio ja nisam baš sva svoja, malo zaboravljam neke stvari a i očito slabije kapiram.... No o tome nekom drugom prilikom...

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Nisam tip od poslovica ali ima neka sa sve je dobro što se dobro završi... Sad samo polako.
    A što se smotanosti tiče ja i dalje (mala ima godinu dana) ne mogu složiti jednu prosto proširenu kak se spada Našla sam neki pojam koji to opisuje (mamnezija) i sad se furam na to. A što će poslodavac misliti o tome vidjet ćemo
    p.s. a i prirast je super
    Posljednje uređivanje od grom : 03.02.2010. at 17:44 Razlog: mamnezija :-)

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Evo kako smo mi smanjili AD sa 600ml na nekih 100 i manje, pa možda nekom pomogne naš raspored.

Napravila sam orjentacioni raspored na tri sata- 9-12-15-18-21 a noćne podoje uopšte ne brojim pa ih nisam stavljala u računicu.

Prvo se nudi sika, bar 15-20 minuta do pola sata poticanja na aktivno dojenje, pa onda bočica. I to ne na dudu nego kašikom, al moraš u nečem smućkat AD, zato kažem 'bočica'. Jedino je večernji termin u 21 prije spavanja išao na dudu, s najmanjom rupicom (piše na pakovanju da je za 0+ tj za prvi mjesec starosti) i nikakav problem nam nije napravila

Prvo sam uvela 5 bočica na dan, po 180ml.
    Od toga 3 bočice AD u 9,15 i 21h a dvije izdojenog u 12 u 18h.
    Ovaj raspored smo imali 7 dana.

Od naredne sedmice sam pomalo smanjivala količinu izdojenog u 12 i 18 ali još više poticala dojenje. Mislim da smo u roku dvije sedmice obje bočice izdojenog zamijenili dojenjem, ostale su dakle još 3 AD.

Sad se ponovo bacam na izdajanje i jednu dozu AD odmah uspijevam zamijeniti sa izdojenim - niko sretniji od mene, napokon nam ide

Ostaje AD u 9 i 21 ali ne gledam na to već u onaj 'termin' veće doze izdojenog u 15h pomalo smanjujem količinu u bočici a forsiram dojenje. To smo uspjeli potpuno zamijeniti za još jednu sedmicu. Trljam ruke, ne smijem nikom ništa reći, molim Boga da nam dobar ritam potraje.

Prošla je još jedna sedmica i jednog jutra po prvi put se dešava da bebač neće više da jede! Ja napravim al on neće! Pjevam, ljuljam, kreveljim lice, al ništa ne pomaže, on plače ko kišna godina. Stavim ga na siku još 3 minute i on zaspe dubokim snom i spava po prvi put svoj 'prijepodnevni' san jedno sat i po i ja sam šokirana!!!!
    Probala sam još dva tri puta al ista stvar. Tako je sam izbacio jutarnju veliku dozu.

ostala samo još jedna boca AD, 180ml u 21h.

E sad, kako sam tačno tu 'dozu' razbila u 3x60ml zaista se više ne sjećam, mislim da se u tom periodu mališa prehladio pa nam se svaki raspored poremetio, ali sveli smo se na 3x60ml sa terminima 9-15-21.

Do sad smo potpuno izbacili jutarnje dodavanje, popodne mu dajem 60ml na kašiku a uveče 90 ili 120 na bočicu.
    Nekad uspijem izdojiti manje pa mu to dajem popodne a uveče onda ide AD, a nekad uspijem izdojiti 120 što mu dajem pred spavanje a popodne 60ml AD.

Ja se i dalje trudim da potpuno zamijenim AD sa izdojenim pa ću onda opet smanjivati i to a forsirati dojenje iako brojimo dane do uvođenja dohrane

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Nataša, puuuno hvala na ovako detaljnom rasporedu, ali ja nemogu izdojiti više od 20 mL (u najbolje dane max 40 ml i za to mi treba cca 45 min).
    Tako da mi ta varijanta otpada......

Forsiram cicku koliko god mogu, pa ćemo vidjeti....

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

samo polako! i ja sam isprva znala izdojiti po 20 ml za pola sata, al ne daj se obeshrabriti!

ja sampraktikovala izdajati cijeli jedan dan (i noć) za naredni dan, muka al se isplati, vjeruj mi na riječ!

govorim ti kao mama čiji je stariji odrastao isključivo na AD. Ovo naše dojenje, koliko god mukotrpno bilo, isplati se višestruko toliko da ti nemam riječi kojima bi to opisala, niti adekvatne usporedbe da dočaram razliku između dojenog i AD djeteta!

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Coflek Nije to ništa čudno. Ja sam se izdajala nekoliko meseci i kad sam došla na 40 ml bila presretna. Za izdajanje treba tehnika a za tehniku vremena. I naravno upornost (treba se izdajati min 8 puta dnevno i nikako ne preskakati noćna izdajanja)... samo hrabro

Nataša

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

grom

OT
    poviri gmail

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Nije me duuugo bilo. Na žalost zahvaljujući pedijatrici.
    Ubila je u pojam moju želju da samo dojimo.... (na kratko)

Nakon moje zabune oko smanjenja AD nastavili smo kako "treba". 5 dana poslije tog išli smo na ponovno vaganje (14 dana nakon zadnjeg), i kada je vidjela da je dobio "samo" 150 grama tu je izbio veliki PROBLEM.

Pa me propitala koliko mu čega dajem, ja objasnih (naime davala sam 90 mL na bočicu, ostalo cica) ona se zgrozila i prokomentirala "Pa Vi svome djetetu nedate jesti"
    Iako je to bilo kao kroz neku njenu šalu nemogu niti opisati kako sam se zacrvenila i skoro rasplakala, jer to je najgore što možete reći majci koja se muči uspostaviti dojenje....

Njena je teorija da prvo dam cicu, pa kad ju pusti AD-a koliko god hoće.... Ne kužim tu politiku! On je AD-a u stanju popiti 200 mL da mu dam jer je pero ždero, pogotovo kada hrana tako lako teče! (osim kada mu se pajki).

Cijeli dan poslije sam bila nervozna i plačljiva, i čak sam par dana bila u fazi - ma dovraga i dojenje i sve, nemogu ja to!!! Tako da sam mu davala 120 mL AD-a nakon cice. (nisam se baš držala onog - daj koliko hoće), i za 7 dana je na vaganju imao +300 g i njoj je to super.

Tada nam je pak rekla, sada probajte malo više sa cicom. Pa ko tu koga zaje....???

Po meni je 300 g možda mrvicu previše. Smatram da je ona njena teorija pogrešna i da sam nastavila sa cica+90 mL uz postupno smanjivanje jednako dobro bismo napredovali.
    Ili griješim?

Sada sam pak prehlađena i jedva dišem i puno hropljem tako da mi ga je teško imati na miru na cicki (zbog mene), ja zahropljem, njemu cicka izleti iz usta.... pa moram ispuhati nos što je teško sa samo jednom rukom....i tako stalno nešto!

Stvarno se nadam da će biti bolje, ili bar ostati na ovome kako smo sada, jer mi puno znači taj kontakt koji imamo

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Njena je teorija da prvo dam cicu, pa kad ju pusti AD-a koliko god hoće.... Ne kužim tu politiku! On je AD-a u stanju popiti 200 mL da mu dam jer je pero ždero, pogotovo kada hrana tako lako teče! (osim kada mu se pajki).

Cijeli dan poslije sam bila nervozna i plačljiva, i čak sam par dana bila u fazi - ma dovraga i dojenje i sve, nemogu ja to!!! Tako da sam mu davala 120 mL AD-a nakon cice. (nisam se baš držala onog - daj koliko hoće), i za 7 dana je na vaganju imao +300 g i njoj je to super.

Tada nam je pak rekla, sada probajte malo više sa cicom. Pa ko tu koga zaje....???

Po meni je 300 g možda mrvicu previše. Smatram da je ona njena teorija pogrešna i da sam nastavila sa cica+90 mL uz postupno smanjivanje jednako dobro bismo napredovali.
    Ili griješim?

Sada sam pak prehlađena i jedva dišem i puno hropljem tako da mi ga je teško imati na miru na cicki (zbog mene), ja zahropljem, njemu cicka izleti iz usta.... pa moram ispuhati nos što je teško sa samo jednom rukom....i tako stalno nešto!

Stvarno se nadam da će biti bolje, ili bar ostati na ovome kako smo sada, jer mi puno znači taj kontakt koji imamo [/QUOTE]

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja ne kužim kaj je problem osim što si ti prehlađena?!

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Pa "problem" je što smatram da na način ako mu dajem iz bočice koliko god hoće , manje će tražiti cicu (možda nije razumljivo iz mog maila ). Kada se dobro napije iz bočice puno je pospaniji a cicu iduća 4 sata ni ne doživljava. Ako mu ju ponudim igra se sa njom - doslovno....
    Dobro, ja onda izdojim to mlijeko za drugu priliku, ali draže mi je da posiše.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •