Citiraj alga prvotno napisa Vidi poruku
Razmišljamo da zbog nedovoljnog vremena dijete ne upišemo dalje 4. razred OGŠ. Nemamo primjedbi na profesora ili školu, ništa slično nije tu u pitanju, a nije ni važno za moje pitanje. Ako želi svirati, može se dalje baviti i privatno, u smislu odlaska na privatne sate kao što je radila prije upisa, a prednost je da to traži daleko manje vremena i angažmana od OŠ, mana je naravno daleko veća cijena, ali to isto sada nije tema.
Ako traži manje vremena i angažmana, to znači da se manji radi i manje napravi te manje nauči.

Citiraj alga prvotno napisa Vidi poruku
Ono što mene zanima me vaše objektivno iskustvo vas kojih ste završili OGŠ a ne bavite se profesionalno glazbom. Koja bi, osim pristupačnije cijene trebala biti prednost škole nad tečajem? Čitam u nekim postovima „nek se nađe“, „može dobro doći“, a zanima me za što točno bi moglo dobro doći, prije nego donesemo odluku. Kakve ste koristi imale u životu od toga što ste završile baš školu a ne glazbeni tečaj recimo? Jeste li imale kakve koristi od sviranja uopće? Možete li danas bez poteškoća kada vam se svira izvaditi note i za svoju dušu odsvirati si neku kompoziciju?
Druga dilema koja me muči je da ta profesorica nema baš puno učenika, bi li joj stvorili kakav problem kod ispisa? Zanimaju me vaša iskustva/viđenja, možda sam nešto previdjela što bi moglo utjecati na odluku.
Nakon OGŠ sam upisala srednju glazbenu uz svoju "osnovnu" srednju školu. Odluku o upisu srednje donijela sam u 8. razredu, ne ranije.
Ne mogu nabrajati tu što mi je još sve donijelo to dodatno obrazovanje, preosobno je, ali donijelo mi je puno dobroga. Da sam ostala samo na osnovnoj glazbenoj, smatram da bih također bila na dobitku, ali ne mogu znati šbbkbb. Sviram još uvijek.

Ali ovo je kritično:
Škola=obrazovanje
Tečaj=hobi