Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Božićni suhi kolačići bez jaja

  1. #1
    lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    Plitvice-KC-Plitvice/Lika
    Postovi
    820

    Početno Božićni suhi kolačići bez jaja

    Drage mame, tate i trudnice,

    Zaboli me srce kad čitam recepte za razne kolače a ne smijem ih jesti a kamoli praviti jer sam alergična na jaja i orah a moje dijete na lješnjak i nešto manje na kravlje mlijeko.
    Lijepo Vas molim recepte posnih kolača ili kakve već pečete suhe ili keksiće bez jaja i lješnjaka da ih mogu i ja ispeći i da svi papamo.
    Ovim putem apeliram da mi ne dajete i stavljate linkove na makrobiotiku i veganske kolače i hranu nego prave jestive za normalne ljude.
    Pravim pitu mađaricu al za suhe nemam pojma što ću, imam neki recept za medenjake gdje osim brašna, meda, vode ide prašak za pecivo i soda bikarbona i mogu se odmah jesti.
    Dakle ako imate recepte molim vas napišite za suhe kolačiće.
    Hvala
    Lara 06.05.2008. ( dojenje 2 god. i 10. mjeseci )
    Ja sam mala curica i mamina i tatina princeza

    Stigao nam Leo 15.06.2012. (dojimo se)

  2. #2

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,228

    Početno

    Probaj ove:
    http://www.coolinarika.com/recept/zvjezdice-bez-jaja

    Ja nisam alergična na jaja, orahe ni lješnjake, ali to su mi ipak omiljeni keksići za Božić.

  3. #3
    lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    Plitvice-KC-Plitvice/Lika
    Postovi
    820

    Početno

    Super probat ću :D pa javim a vi dalje dajte recepte.
    Lara 06.05.2008. ( dojenje 2 god. i 10. mjeseci )
    Ja sam mala curica i mamina i tatina princeza

    Stigao nam Leo 15.06.2012. (dojimo se)

  4. #4
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    8,095

    Početno Re: Božićni suhi kolačići bez jaja

    Citiraj lasada prvotno napisa
    .
    Ovim putem apeliram da mi ne dajete i stavljate linkove na makrobiotiku i veganske kolače i hranu nego prave jestive za normalne ljude.

    :


    sorry, morala sam
    kad nađem neki recept napišem
    u mislima s Virgo30

    Umjetna inteligencija se ne može suprostaviti prirodnoj gluposti

  5. #5
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    14,121

    Početno

    Slani prutići:

    Koliko margarina, toliko sira i 1,5 puta više oštrog brašna.

    Ja obično radim sa 1 margarinom (250 g) i isto toliko sira, pa dodam isto toliko brašna i zamijesim, pa dodajem još brašna po potrebi (cca 125 g još) dok tijesto ne bude onak, kak treba...

    To razvaljam i izrežem na prutiće ili kolutiće, kalupom. Po izvornom receptu premazuje se žumanjkom, ali ja to ne volim pa premazujem kondenziranim mlijekom ili vrhnjem za kuhanje u koje razmutim malo soli. To mi je baš prava hrana za normalne ljude...

    Isto tijesto može se posipati makom, kimlom, ribanim sirom itd.
    Bolje biti dio rjesenja nego dio problema!

    L - 2000
    E - 2001

  6. #6
    lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    Plitvice-KC-Plitvice/Lika
    Postovi
    820

    Početno

    Ja imam recept za klipiće bez jaja koji se isto mažu jajetom al kako ja to ne smijem stavim malo margo i soli gore a kim kad ga posipam na margo kad se ispeku kolači spadne sa njih sav a baš volim kim.
    Upravo sam stavila na tanjurić margarin da bude mekan i čekam još vaših recepata tak da ovaj vikend bar jednu ili dvije vrste suhih kolačića ispečem. A od onih kremasti mađarica bez jaja je No. 1 na repertuaru a sveki će tortu bez jaja i ostalim ukućanim još nešto sitno sa jajima. A ja ću za sebe i malu bez jaja suhe kolačiće/ keksiće. Imam kalupe npr. zvijezdice, borići, srca, polumjeseci itd. Znate o čemu govorim pa bi mi super došla i neka fina smjesa za ispeći keksiće pa ih staviti u kutiju ili vrećicu da do Blagdana fino odstoje i budu mekani :D njami

    Mislila sam na recepte za normalne ljude znači bez posebnih začina koji se stavljaju u makrobiotiku i vegansku kuhinju.
    Lara 06.05.2008. ( dojenje 2 god. i 10. mjeseci )
    Ja sam mala curica i mamina i tatina princeza

    Stigao nam Leo 15.06.2012. (dojimo se)

  7. #7
    bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    820

    Početno

    I ja skupljam zdrave recepte...nešto sam našla(možda i ovdje) ali nisam isprobala,pa nemoj pitat šta i kako 8)
    (....mi ne smijemo km,sojino,bijelo brašno,čokoladu,jaja...)..
    .utješno je šta je mojem djetetu sve dobro,a tvoje je još malo pa nezna šta je dobro :

    KEKSI OD NARANČE PUNJENI SMOKVAMA I NARANČAMA

    Tijesto za kekse:

    3 šalice brašna
    pola šalice maslinovog ulja
    1 naranča
    75 g smeđeg ili običnog šećera
    par klinčića smrvljenih
    pola žličice cimeta
    prstohvat muškatnog oraščića
    pola žličice soli
    žlica praška za pecivo
    4 žlice margarina

    Koricu naranče naribajte i iscijedite sok od naranče.
    Najprije pomješajte brašno i začine. Zatim pomješajte tekuće sastojke, ulje, sok od naranče i šećer. Mješajte sve dok se šećer skroz ne otopi. Zatim tekuće sastojke umješajte u suhe sastojke, dodajte margarin i umjesite tijesto. Stavite na stranu.

    Za nadjev:
    150 g suhih smokvi
    1 naranča

    Narančin sok iscijedite. Smokve narežite na sitne komadiće i stavite da se moče oko sat vremena u narančinom soku. nakon toha tu smjesu dobro izmiksajte. Ako je pregusto dodjate još soka.
    Tijesto razvaljajte i oblikujte kekse. na svaki keks stavite po žličicu nadjeva od smokve i naranče. preklopite pažljivo sa drugim keksom i tako sve dok ne potrošite cijelu smjesu.
    Pecite oko 15 minuta na 180 celzijevih stupnjeva ili dok ne vidite da su pečeni.


    KEKSI S MAKOM (ili sezamom)
    3 šalice graham brašna
    1 šalica maka (ili sezama)
    1 šalica jabučnog soka
    bimba
    bimbo

  8. #8

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    76

    Početno

    Molim te - napisi ovaj tvoj recept za madaricu bez jaja!!!! Hvala

    pogledaj ovdje http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=78539 - pod OBICNI KEKSICI - te mi uvijek radimo, mozes ih raditi u slanoj ili slatkoj varijanti...mogu dugo stajati, moze ih jesti i malo dijete... ma bas su dobri!!!
    Ja sam ih prosle godine za Bozic radila u stilu (ne znam kako se zove ta vrsta, kao cvjetici, s pekmezom zalijepis dva keksica od kojih gornji ima rupicuu sredinu) - i bili su sasvim dobri (ne kao oni pravi, ali bez jaja i bijelog secera tesko i da mogu ispasti bas takvi).
    S 2000
    N 2007

  9. #9
    lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    Plitvice-KC-Plitvice/Lika
    Postovi
    820

    Početno

    Već sam vidjela te stranice za atopičare i alergičare ali ne želim peći kolače u koje ide dinkel brašno, integralno, javorov sirup, i drugi nekakvi / svakakvi začini i sastojci koji su meni nedostupni ili ih nemam gdje kupiti ili se ne mogu naručiti kod nas da dođu u Robni centar na Plitvice. Isto tako ne bih htjela eksperimentirati sa takvim sastojcima jer i nisu baš jeftini a nisam nikad probala. Nadam da me razumijete i zato sam takvu temu i otvorila za normalne kolače. Mi se držimo normalnih namirnica i začina kao što su npr.; polubijelo brašno, crno brašno, glatko ili oštro brašno, kukuruzno, palenta,griz, kokos brašno, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo, kakao u prahu, čokolada u prahu, čokolada za kuhanje, soda bikarbona, kvasac, cimet, klinčić, sol, papar, maslac, margarin, ulje suncokretovo, suho voće, grožđice, puding, škrobno brašno, med, voće,itd.
    Mislim da se od takvih sastojaka mogu ispeći dobri kolačići suhi o kojima je i tema a da su bez jaja. Umjesto jaja se stavi soda bikarbona ili prašak za pecivo to znam al imam smjesu koja mi je već dosadila i kad ju razvaljam imam kalupe raznih oblika pa pećem na plehu u pećnici da ispadnu kao keksi ( srca,borići,zvijezda repatica,mjesec,itd).
    Lara 06.05.2008. ( dojenje 2 god. i 10. mjeseci )
    Ja sam mala curica i mamina i tatina princeza

    Stigao nam Leo 15.06.2012. (dojimo se)

  10. #10
    lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    Plitvice-KC-Plitvice/Lika
    Postovi
    820

    Početno

    Recept za pitu Mađaricu je standardni samo izbacite jaja iz tijesta.
    Tijesto za 5 mlinaca:
    1 čaša vrhnja (ja stavljam 12% m.m.)
    2 dcl šećera
    1 žlica masti ili ulja
    1 prašak za pecivo
    To zamijestie i dodavate brašno koliko je potrebno dok posuda ne bude čista a smjesa kao kugla i tu smjesu razdužite i rasporedite na 5 komada.
    Svaki komad premjesite i razvaljajte valjkom /oklagijom7mlinčenjakom i pecite na protvanu okrenutom naopačke dok mlinci ne porumene al pazite da ne izgore oko 10 minuta možda i vadite ih na neku tacnu. Ja mlince stavljam tak da pobrašnim protvan i stavim mlinac da se peče, lako ga je skinuti i mora se malo protvan ohladiti prije nego idete staviti sljedeći mlinac. Kad valjam mlince pobrašnim ih ispod i gore tak da mi se ne lijepe.
    KREMA:
    u 3/4 litre mlijeka to vam je na mom podravskom jeziku trifrtalja litre, odvadite oko 1 dcl da možete u njemu izmučkati 5 žlica brašna oštro, 3 žlice kakaa, 3 žlice šećera( mjera su jušne žlice).
    Kad ostatak mlijeka zavrije ukuhati i stalno miješati na laganoj vatri tu smjesu jer se polako zgušnjava. Pazite da vam se ne primi za dno posude kad kuhate i kad se zgusne maknuti i gotovo.
    Ohladiti prirodno a može i na prozoru ili balkonu uz povremeno miješanje kremu i u hladnu kremu stavite 1 margarin za kolače. Ja stavim pola margarina jer mi ispadne puno kreme a sa pola margarina mi je taman i nemoram ostatak kreme baciti.
    GLAZURA:
    Po volji ja stavim 4 štangice čokolade (ulje+margarin+čokolada) rastopim da prevri na žiži (lagana vatra) i skoro ohlađenu da bude tekuća prelijem po Mađarici.
    DOBAR VAM TEK!
    Lara 06.05.2008. ( dojenje 2 god. i 10. mjeseci )
    Ja sam mala curica i mamina i tatina princeza

    Stigao nam Leo 15.06.2012. (dojimo se)

  11. #11
    lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    Plitvice-KC-Plitvice/Lika
    Postovi
    820

    Početno

    Isprobani recept moj
    VANILIN ROŠČIĆI

    Napomena: Ja ih volim peći ali su mi već dosadili i kad se ispeku morate ih jako nježno vaditi sa pleha onaj pleh crni veliki u njemu ja pećem, budu jako prhki i trgaju se, pucaju pa lagano nožem vaditi.

    Tijesto:
    30 dag oštrog brašna
    10 dag mljevenih oraha, badema ili lješnjaka
    15 dag maslaca
    2 jušne žlice mlijeka
    5 dag šećera
    2 vrećice vanilin šećera
    10 dag šećera u prahu

    PRIPREMA;
    Zamijestie tijesto od brašna,mljevenih oraha,šećera,maslaca,mlijeka,
    1 vanilin šećera.
    Oblikujte valjčiće debljine olovke, izrežite na komade oko 6 cm, te oblikujte roščiće. Namastite i pobrašnite lim za pečenje, pecite na umjerenoj temperaturi, koliko dugo dok se ne ispeku.
    Još tople roščiće uvaljajte u šećer u prahu u koji ste stavili 1 vanilin šečer.
    Pazite kad ih uvaljate u šećer opet mogu puknuti jer su prhki kad su bez jaja.
    Njami :D
    Lara 06.05.2008. ( dojenje 2 god. i 10. mjeseci )
    Ja sam mala curica i mamina i tatina princeza

    Stigao nam Leo 15.06.2012. (dojimo se)

  12. #12
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    14,121

    Početno

    Citiraj lasada prvotno napisa
    Isprobani recept moj
    VANILIN ROŠČIĆI

    Napomena: Ja ih volim peći ali su mi već dosadili i kad se ispeku morate ih jako nježno vaditi sa pleha onaj pleh crni veliki u njemu ja pećem, budu jako prhki i trgaju se, pucaju pa lagano nožem vaditi.
    Draga, sad za Božić investiraj u rolu papira za pečenje (ima u Lidlu). Meni je to spasilo glavu kod ovih i drugih sitnih kolača...

    Sad samo podignem dva suprotna ugla papira i saspem roščiće u zdjelu ili na tanjur.
    Bolje biti dio rjesenja nego dio problema!

    L - 2000
    E - 2001

  13. #13
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    14,121

    Početno

    Mali dodatak - ja sam racionalna Podravka, pa ne bacim papir nakon jednog pečenja... Imam dva pleha, pa pečem kifle u jednom, a u drugi slažem, pa kad se drugi peče, opet slažem na isti papir u prvom plehu. Zgodno je za veće količine....npr. 4 pleha sitnih zvjezdica koje se pune pekmezom.

    Inače, tijesto za te zvjezdice (ili tijesto za pitu) možeš uredno raditi i bez jaja. Umjesto margarina možeš staviti svinjsku mast. Bio je negdje recept za to tijesto sa masti na forumu... možda ga uspijem naći.

    Ja iz glave radim otprilike ovako:
    30 dag oštrog brašna T'400 (+ još 10 za eventualno dodavanje, jer tijesto treba osjetiti "pod rukom", nema tu omjera iz knjige, ovisi o sastojcima)
    25 dag margarina
    3 žlice vrhnja kiselog (20% mm ili domaćeg )
    na vrh noža soli
    na vrh noža sode bikarbone
    10 dag kristal šećera + jedna vrećica vanilin šećera

    To se umijesi (margarin na sobnoj temp.) i razvalja na neka 3-4 mm (ovisno kakve kekse volite). Ispečeš na pek-papiru i lijepiš 1+1 nekim pekmezom.

    Dio brašna može se u ovom receptu zamijeniti mljevenim orasima (ne radim to često, to je specijalitet moje svekrve ) ili bademima (to ja radim). Fini su i s prženim lješnjacima, a u osnovi je sve to isti recept.

    Može se i glazirati šećernom glazurom (2 žlice šećera u prahu + par kapi limunovog soka, ne previše da ne curi, treba dosta dugo miješati).

    Možeš dio brašna zamijeniti i s kokosovim, ali ne puno - ako su keksi bez jaja, hoće se raspadati. MOra biti sitno mljeveno - ubaciš žlicu do dvije na ovu količinu... Od takve smjese ja radim kifle, ispečem, umočim rogove u čokoladnu glazuru pa u kokos brašno.

    Sigurno će i tvoji keksići biti super...
    Bolje biti dio rjesenja nego dio problema!

    L - 2000
    E - 2001

  14. #14
    lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    Plitvice-KC-Plitvice/Lika
    Postovi
    820

    Početno

    Peterlin
    Odlična si od srcu baš prava podravka
    Imam ja papir za pečenje al ja posipam malo brašnom taj pleh crni i ne prime mi se, kolače vadim nožem al su te vanilin kiflice tako prhke da i kad ih uvaljam u štaub šećer poneki mi i tada pukne. Samo nježno. Poslušat ću te jer ću peći par vrsta kolačića pa ću upotrijebiti taj jedan list papira više puta. Radit ću ja zvijezdice, medenjake, vanilin kiflice i još neke i to po pola, tj. svaku vrstu pola mase za tijesto jer ostali ukučani jedu što će baka /sveki peći sa jajima kolače, tak da ne bacam ne mogu sama i neću pojesti toliko kolača, udebljat ću se
    Ja imam knjigu recepata koja se zove : Naši najljepši posni kolači , izdanja naklade Begen d.o.o.
    Nisam vam tu knjigu do sad spominjala jer sam htjela vaše recepte za SUHE kolačiće, ti svi iz knjige su mi naporni jer u svaki skoro recept ide cijeli margarin a meni je onda takav kolač premasan.
    Evo vam iz te knjige od mene isprobani medenjaci, ma super ispadnu i mogu se odmah jesti. Dala ja mami recept i pekla je i kaže da su mekani al nisu okusa kao oni sa jajima, al ida unutra cimet pa nije bezveze okus, meni s sviđa.
    MEDENJACI
    Potrebno je :
    400 g brašna, 100 g šećera, 150 g otopljenog meda,malo cimeta,limunova korica,prašak za pecivo, jezgra oraha ili badema (za ukrašavanje).

    Priprema:
    Staviti u posudu za miješanje sve sastojke, zamijesiti ih i ostaviti da tijesto miruje sat vremena. Nakon toga tijesto razvući na debljinu prsta pa okruglim malim kalupom vaditi pogačice. Posložiti ih u premazani lim, svakoj u sredini napraviti udubljenje i utisnuti jezgru oraha ili badema. Peći na 180 stupnjeva dok nisu pećeni.
    Lara 06.05.2008. ( dojenje 2 god. i 10. mjeseci )
    Ja sam mala curica i mamina i tatina princeza

    Stigao nam Leo 15.06.2012. (dojimo se)

  15. #15
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    14,121

    Početno

    He he... Dobar štos!

    U prave medičarske medenjake (starinske) isto ne ide jaje. Mislim da su čak malo voska stavljali u stara vremena. Moram se raspitati .... u našoj knjižnici je idući tjedan radionica licitara, pa si sve mislim otići i pitati recept za te starinske medenjake.
    Bolje biti dio rjesenja nego dio problema!

    L - 2000
    E - 2001

  16. #16
    Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    na turneji
    Postovi
    3,233

    Početno

    Za one koji vole kokos, a nema jaja.

    KOKOS PRUTIĆI
    1 dl vode
    30 dag šećera
    12 dag maslaca
    25 dag suhih keksa
    10 dag kokosa
    ruma po želji
    čokolada za glazuru (3 rebra velike čokse)

    Zakuhati vodu i dodati šećer, onako da se stvori kao sirup. Skinuti s vatre i dodati maslac narezan na kocke (neka se rastopi), kokos i mljevene kekse. Dobije se smjesa (kao tijesto) koju treba utisnuti u protvan. Preliti čokoladnom glazurom, ohladiti i rezati na prutiće.
    Belieberica (13.8.2002.) - izumitelj (30.11.2007.)
    trovremenska taft žena
    savjetnica za AS

  17. #17
    lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    1,289

    Početno

    http://www.rivrtici.hr/_html/radovi/pdf/Keksi,%20kolaci,%20torte!.pdf

  18. #18
    lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    1,289

    Početno

    http://www.rivrtici.hr/_html/radovi/pdf/Keksi,%20kolaci,%20torte!.pdf

  19. #19
    lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    1,289

    Početno

    kad ne ide ne ide.copy pasteate cijeli link i onaja zadnji dio koji mi je ostao neaktivan.ili tu dole nađi link:
    http://www.rivrtici.hr/_html/radovi/

  20. #20
    vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Lokacija
    vjesticica[at!]gmail.com
    Postovi
    3,005

    Početno

    Evo moj doprinos:

    Kamenčići

    U pitanju su medenjaci. Moraju se napraviti bar 10 dana ranije, i ostaviti da pečeni omekšaju u dobro zatvorenoj limenoj kutiji. Ime je takvo, što zbog oblika, što zbog agregatnog stanja nakon pečenja. Srećom, bar se oblik može izvesti drugačije

    Na niskoj temperaturi zagrijavati u šerpici 300g meda, 150g šećera i 80g maslaca. Kad se šećer rastopi, smjesu izliti u ćasu koja sadrži: 1/2kg brašna, 80g mljevenih badema, jedan prašak za pecivo (12g), kašičicu mljevenog karanfilića, 2 kašičice cimeta i 2 pune velike kašike ruma. Kašičice su one male, kojima se miješa kafa u šolji.
    Tijesto dobro umijesiti i ostaviti da stoji dan-dva na sobnoj temperaturi, pokriveno mokrom krpom.
    Rernu zagrijati na 180°C, i na nauljen pleh poredati prstenje napravljeno od bak-papira ili običnog dobro nauljenog papira.
    Traku širine 3cm zamotati u krug cca 5cm promjera i pričvrstiti običnom metalnom spajalicom, špenadlom ili čime god.
    U načinjeni "kalup" ubacivati loptice tijesta različite veličine. Obično ih u jedan "kamenčić" ide nekih 5-6.
    Peći u zagrijanoj rerni oko 25 min. Vaditi iz "kalupa" i kad se malo prohlade ravno u dobrodihtujuću metalnu kutiju sa poklopcem.
    Mogu se peći i bez "kalupa" kao loptice na namašćenom plehu. Ostaviti dovoljno prostora između loptica jer tijesto raste i "razliva" se pri pečenju.
    Meni je palo na pamet peći ih u kalupu za mafine, ali još nisam isprobala. Čini mi se kao skroz OK varanje na kartama

    Kad ukućani prestanu da lome zube na njih, znači da su dovoljno odstajali (ili je nestalo ostalih kolača )
    Prijatno!

    P.S. Mi smo jedne prilike, prilikom ljetnog (!) spremanja kuhinje, u neistraženim dubinama kuhinjskog špajza, našli jednu kutiju od mlijeka u prahu koja je sadržala dotične kolačiće, preostale od prethodnog Božića. Alaj su bili njamtastični!

  21. #21
    lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    Plitvice-KC-Plitvice/Lika
    Postovi
    820

    Početno

    Ajme vještićiceto sam tražila. Sutra ih pravim
    Lara 06.05.2008. ( dojenje 2 god. i 10. mjeseci )
    Ja sam mala curica i mamina i tatina princeza

    Stigao nam Leo 15.06.2012. (dojimo se)

  22. #22
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    8,095

    Početno

    vidi ovo

    nema jaja ni oraha, a isprobano su fini

    lani ih je na forum stavila imga , ali ne mogu to naći uz ovaj pretražnik
    u mislima s Virgo30

    Umjetna inteligencija se ne može suprostaviti prirodnoj gluposti

  23. #23

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609
    L., 08/08/05.
    F., 13/03/08.

  24. #24
    lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    Plitvice-KC-Plitvice/Lika
    Postovi
    820

    Početno

    Jučer sam zamijesila tijesto za kamenčiće /medenjake što je dala vještićica i dansa navečer ću ih ispeći al ne u kalupima nego ću razvljati i praviti kalupima oblike i peći ih na papiru za pečenje u limu.
    Javim kako će ispasti :D
    Hvala curke na receptima, pišite i dalje
    Lara 06.05.2008. ( dojenje 2 god. i 10. mjeseci )
    Ja sam mala curica i mamina i tatina princeza

    Stigao nam Leo 15.06.2012. (dojimo se)

  25. #25
    lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    Plitvice-KC-Plitvice/Lika
    Postovi
    820

    Početno

    Ponosno javljam da su medenjaci /kamenčići što je dala recept vještičica uspjeli.
    Napomena: pekla sam ih na 160 stupnjeva i jedva 10-tak minuta i to pečenje kružnim zrakom.
    Prva tura mi je skoro izgorila. Neki sam dan pekla zvijezdice onaj prvi recept na vrhu od coolinarke što je dala brigita2 i ispale mi dobro. Pa sam upotrijebila isti papir za pečenje da ušparam na papiru pa mi malo izgorio papir i medenjaci malo dobili po rubovima al se mogu jesti. Njih sam stavila na dno limene kutije pa se ne vide. Mase je bilo ukupno za 3 lima jer sam stavljala razmak oko 2-3 cm između jer su se dizali kod pečenja. Masa je stajala od jučer od 18 sati do danas, znači jedan dan pokrivena mokrom krpom kako piše u receptu.
    Jako sam zadovoljna, jedino MM kaže da mu je previše jedna žličica klinčića jer imaju jak miris, meni opet to paše.
    Evo i slikica:
    http://public.fotki.com/lasada/kolai/
    Lara 06.05.2008. ( dojenje 2 god. i 10. mjeseci )
    Ja sam mala curica i mamina i tatina princeza

    Stigao nam Leo 15.06.2012. (dojimo se)

  26. #26

    Datum pristupanja
    Dec 2009
    Postovi
    25

    Početno

    Sada sam stavila jedan recept u temu kolači za decu od 1-3 godine (tako nekako se zove )

  27. #27
    lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    Plitvice-KC-Plitvice/Lika
    Postovi
    820

    Početno

    Da, ja sam otvorila temu za božićne kolače za najmlađe od 103 godine zbog djeteta a zbog sebe sam otvorila temu božićni suhi kolačići bez jaja jer sam ja alergična na jaja.
    Vidjela sam recept ispribat ću ga.
    Hvala ti
    Lara 06.05.2008. ( dojenje 2 god. i 10. mjeseci )
    Ja sam mala curica i mamina i tatina princeza

    Stigao nam Leo 15.06.2012. (dojimo se)

  28. #28
    lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    Plitvice-KC-Plitvice/Lika
    Postovi
    820

    Početno

    Uh baš me nije dugo bilo a već sam i momka rodila.
    Podižem temu zbog nadolazećih blagdana pa pišite nove recepte ako imate neke fine isprobane bez jaja
    Lara 06.05.2008. ( dojenje 2 god. i 10. mjeseci )
    Ja sam mala curica i mamina i tatina princeza

    Stigao nam Leo 15.06.2012. (dojimo se)

  29. #29
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    5,474

    Početno

    ja radim bez jaja kekse,kore za mađaricu, tijesto za pitu, vučeno tijesto za štrudlu ili burek, čak i dvije vrste biskvita, sve se može bez jaja. U prhka tijesta stavljam putar, pola čašice kisleog vrhnja, oštro brašno,štaub šećer, sodu bikarbonu - to je baza, aostalo su nijanse.
    U vučeno tijesto vodu, brašno, ulje, sol
    Biskvit http://www.coolinarika.com/recept/883829/ malo je suhiji, ali malo ga poškropi mlijekom ili sokom što paše.
    Peace, sister, peace

  30. #30
    koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    1,654

    Početno

    Citiraj bimba iaia prvotno napisa Vidi poruku
    KEKSI OD NARANČE PUNJENI SMOKVAMA I NARANČAMA

    Tijesto za kekse:

    3 šalice brašna
    pola šalice maslinovog ulja
    1 naranča
    75 g smeđeg ili običnog šećera
    par klinčića smrvljenih
    pola žličice cimeta
    prstohvat muškatnog oraščića
    pola žličice soli
    žlica praška za pecivo
    4 žlice margarina

    Koricu naranče naribajte i iscijedite sok od naranče.
    Najprije pomješajte brašno i začine. Zatim pomješajte tekuće sastojke, ulje, sok od naranče i šećer. Mješajte sve dok se šećer skroz ne otopi. Zatim tekuće sastojke umješajte u suhe sastojke, dodajte margarin i umjesite tijesto. Stavite na stranu.

    Za nadjev:
    150 g suhih smokvi
    1 naranča

    Narančin sok iscijedite. Smokve narežite na sitne komadiće i stavite da se moče oko sat vremena u narančinom soku. nakon toha tu smjesu dobro izmiksajte. Ako je pregusto dodjate još soka.
    Tijesto razvaljajte i oblikujte kekse. na svaki keks stavite po žličicu nadjeva od smokve i naranče. preklopite pažljivo sa drugim keksom i tako sve dok ne potrošite cijelu smjesu.
    Pecite oko 15 minuta na 180 celzijevih stupnjeva ili dok ne vidite da su pečeni.
    omg, je li netko ovo pravio? jesu fini? zvuče super

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •