Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Novi Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Novi Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu

Jučer je za nas (i naše prijatelje) bio muzejski dan - posjetili smo kao prvo zbirku grafika NSK-a izloženu u Muzeju za umjetnost i obrt (pozor, stalni postav je zatvoren do 20.01.!), a zatim novootvoreni Muzej suvremene umjetnosti.

I, iako smo očekivali da će prvi muzej biti klincima zanimljiviji od drugoga ispalo je obrnuto - u prvom smo se zadržali oko 1 sat, a u drugome oko 2 sata i ne može se reći da je klincima bilo dosadno!

Osobno, moram reći da sam od muzeja suvremene umjetnosti očekivao manje, mislio sam da će biti više mazarija koje samo autoru govore nešto, a manje zanimljivih instalacija i sličnih djela ... no, ugodno sm se iznenadio. Naravno, dosta toga klincima ne govori tako puno - neki eksponati se referenciraju na iskustva i sjećanja posjetioca, neki imaju ironičan ili pak apsurdan pristup ... no, ima dosta toga što je klincima ipak donekle razumljivo ii pak jednostavno zabavno.

Recimo ...
    - instalacija sa više kupaonica/WC-a i mnoštvom prolaza i kvazi-tuševa, idealno za igru skrivača i/ili šetanje (1. kat)
    - instalacija sa bijelim letvicama i podom kroz koju se može šetati (nataknu se papuče!) (2. kat)
    - instalacija sa strobo-svjetlom (2. kat)
    - snimka operacija na lutkama (2. kat)
    - neobični bicikli (2. kat)
    - video instalacija sa 4 ekrana (2. kat)

Ima toga još, ovo su bili najzanimljiviji detalji.
    (pogledajte nešto fotki na http://picasaweb.google.hr/nepoznatizagreb/Muzej#)

Isto tako, isplati se zaviriti u "slijepe prostore" u kojima nema ništa osim pokoje klupe (jedan takav je na 1. katu s pogledom ka Avenue Mall-u), navodno je i WC na prvom katu zanimljiv, to nismo osobno vidjeli (onaj u podrumu nije) ...

Na žalost, neki dijelovi su nedovršeni, ima rupa u zidovima, fale dijelovi gelendera ... stoga, pripazite an djecu i upozorite ih na takve svari.
    Famozni tobogani jučer nisu radili zbog kiše.

Na kraju, ako nekoga smeta: ima nešto izložaka sa temom erotike odnosno prizora golog ljudskog tijela ... meni se osobno ništa od toga nije činilo neprikladno za djecu (osim možda izloška/fotografije koju prilažem u fotkama, koja je i tako malog formata i ne baš uočljiva): video instalacija sa prizorima polugolih i golih muškaraca u turskoj kupelji, snimke performansa Vlaste Delimar i Gorana Trbuljaka ... no, eto, budite upozoreni. Sve u svemu, mislim da se isplati posjetiti taj muzej s djecom!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Fala na iscrpnoj informaciji... Planirali smo otići već i prije ali imali smo malog bolesnika pa smo odgodili. MOžda drugi tjedan ako sve bude štimalo...

Ja ću se morati debelo potruditi savladati nelagodu i strah od tobogana i sličnih mjesta (djeci je to glavna motivacija). Starijeg zanima i zgrada, a mlađi ima oko za umjetnost, pa bi ga moglo zanimati i ono unutra. Vidjet ćemo pa dojaviti, ako ne ugnjave da ih opet po 100-ti put vodimo u ljubljeni Tehnički muzej (starijega) ili Prirodoslovni (mlađega). Namamit ćemo ih barem prvi put.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super za ove iscrpne informacije :D
    vjerojatno cemo otici sljedeci tjedan

koliko je upad?

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

U MSU još nismo bili, planiramo ovih dana.
    Tate, drago mi je da ste obišli MUO i pogledali izložbu koju je vizualno opremilo i postavilo moje malo poduzeće 8)
    Nadam se da ti se svidjelo, a zaista nije za malu djecu.

cinderella avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj emily prvotno napisa
    koliko je upad?
    http://www.msu.hr/#/hr/info/
    (skrolaj do dna stranice, imaš sve cijene)

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tatek...Kora je super odreagirala na sve eksponate koje si naveo....Jako su joj se svidjeli!
    Bili smo na otvorenju (što i nije bila najbolja ideja organizacije radi-jer MSU ne bih dala da organiziraju ni vrtnu zabavu, kamoli otvorenje) nismo odoljele...(ja naručito).
    Iako sam ju upozorila da je velika gužva i da me mora drzati za ruku, kad je vidjela instalacije samo je pojurila....
    Postav me beskrajno razveselio jer sm dobila napokon vidjeti neke stvari uživo (kao što su Kniferovi autoportreti s početka '50-tih!).
    Naravno spustili smo se toboganom (tobogan joj nisam spomenula unaprijed inače bi me "udavila").
    Bili smo i ovu nedjelju da pokažemo našem tateku postav i mogu reči da mi je bilo milo oko srca vidjeti toliko ljudi u muzeju!
    Po meni radovi Vlaste Delimar ili Toma Gotovca jesu malo specifićni, ali bez negativnosti....Kora ih je primjetila, što je po meni skroz ok...
    uglavnom, toplo preporučam!

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Tatek, super su slike, moracemo da pogledamo kad sledeci put dodjemo u ZG.

Anchi pp :D

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa
    U MSU još nismo bili, planiramo ovih dana.
    Tate, drago mi je da ste obišli MUO i pogledali izložbu koju je vizualno opremilo i postavilo moje malo poduzeće 8)
    Nadam se da ti se svidjelo, a zaista nije za malu djecu.
    Hej, Anchi, baš ste super to složili!
    Znam da niste odgovorni za sami prostor (koji je po meni tak-tak, nekako prehladan, kao neki veliki špičasti ledeni brijeg ili škrinja za zamrzavanje ... fali mi neka čovjeku prisnija komponenta, ne toliko u dimenzijama koliko u izboru materijala i bojama) niti za izloške (koji su po meni natprosječno zanimljivi), ali mi se sam postav čini sasvim na mjestu, pregledan i logičan ... što mislim da je najveći komplimenat za takav posao.

Kaj se tiče pogodnosti za djecu, tu se ne bih složio sa tobom - jest da tu ima određena doza "golotinje" (kako su to nekad nazivali naši stari ), ali to nisu nikakvi ofenzivni izlošci, nema prizora seksa recimo, već su to uglavnom gola ljudska tijela u raznim situacijama koje nisu strane i dječjem umu.

Jedini izložak za koji smatram da zaista nije za djecu je onaj kojeg sam pokazao na ovoj fotki http://picasaweb.google.hr/lh/photo/...eat=directlink Iako mi se to čini kao zanimljiva foto-kolažna provokacija za odrasle, ovaj izložak nipošto nije za dječje oči. Što se tiče ostalih eksponata, ne sjećam se da sam vidio još nešto tog ranga ili još ofenzivnije (tipa ponižavajuća upotreba tijela, eksplicitni seks ili nešto slično).

Vi koji ste bili na izložbi, jel se vi sjećate još nekog izloška tog tipa, možda sam ja nešto previdio?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Tobogan?

Super za ove info sve gore. Ima četvrtak do kasno pa se da i poslije posla.

Tobogan je za djecu ili i za odrasle? Vidio sam da se Bandy spušta ali nije mi baš mjerilo.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala za informacije

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

bili super se proveli! Tenks!
    Htjela sam sam dodat ida vikendom imaju zgodne radionice - moja Di koja nema ni 5 je sat i pol koncentrirano radila na krivotvorinama - za riknut. Kak si je bila važna 8) neviđeno. Baš lijepo i ozbiljno rade s klincima. To je ipak rijetkost. Eto probajte mislim da su termini subotom popodne oko 16h i ned oko podne. provjerite naravno točno vrijeme itemu

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

program edukacije u MSU pogledajte ovdje
    http://www.mdc.hr/index.aspx

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ako idete na tobogan obucite jakne jer je ulaz u tobogan unutra, a izlaz vani. Mislim da ima neko dobno ograničenje, do šest godina se ide u pratnji roditelja (nisam sigurna, treba provjeriti).

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj lonni prvotno napisa
    Ako idete na tobogan obucite jakne jer je ulaz u tobogan unutra, a izlaz vani. Mislim da ima neko dobno ograničenje, do šest godina se ide u pratnji roditelja (nisam sigurna, treba provjeriti).
    Na jednom mjestu piše da je ograničenje 3 godine (to je valjda za ulazak na tobogan općenito, sa ili bez roditelja),a na drugome da je 6 godina (to valjda znači da djeca do 3 godine uopće ne smiju na tobogan, a klinci 3-6 godina smiju, ali u pratnji roditelja.

UBR, tobogan mi se čini podosta strm i dugačak i nisam siguran da li je takvo što uopće pogodno za klince ispod 6 godina sa i bez roditelja ... i meni samom baš ne bi bilo svejedno kliznuti s takve visine kroz taj tunel.

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

meni taj tunel izgleda opasno

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    Citiraj lonni prvotno napisa
    Na jednom mjestu piše da je ograničenje 3 godine (to je valjda za ulazak na tobogan općenito, sa ili bez roditelja),a na drugome da je 6 godina (to valjda znači da djeca do 3 godine uopće ne smiju na tobogan, a klinci 3-6 godina smiju, ali u pratnji roditelja.

UBR, tobogan mi se čini podosta strm i dugačak i nisam siguran da li je takvo što uopće pogodno za klince ispod 6 godina sa i bez roditelja ... i meni samom baš ne bi bilo svejedno kliznuti s takve visine kroz taj tunel.
    Mi smo danas bili u muzeju i na toboganu, i uopće nije strmo - dapače, trenje u toboganu bilo je poprilično, i vrlo sporo se spušta.
    Muzej je inače interesantan, čak i nama koji smo iz skroz drugog područja interesa

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj spunky125 prvotno napisa
    meni taj tunel izgleda opasno
    X

(Ali to nema veze s toboganom, ja izbjegavam sve tunele, podzemne garaže i slična mjesta.... čak i liftove često.... ) Mojoj djeci bi se sigurno svidjelo.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

bili danas sa klincem od 2 godine i 9 mjeseci na toboganu ja nisam išla jer kad izađeš iz tobogana moraš oko muzeja izvana do ulaza po jakne,a nisam htjela da mi mali bude "gol" na zmrzlini.no MM je išao sa njim i bilo je ok,i nisam baš primjetila trenje-kad su se spuštali izvana sam vidjela kak mi se sinu digla kosa na glavi (i to onak ko da ga je struja stresla) od brzine :/ a ima kratku kosu.no,njemu je bilo super,crkavao je od smijeha.pozitivno je što se spuštaš u vreći pa nije prljav tobogan.i da,pravilo je da manji od 6 godina moraju sa roditeljima,a mlađi od 3 ne smiju.ali eto... .muzej je inače OK,očekivala sam veću napučenost djelima i više skulptura i sl.ali OK,a neke stvari su mi upravo genijalne.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo i mi smo se danas prošetali kroz muzej i jako nam se svidjelo, puno toga nas se dojmilo ali ponajviše muškarac koji pljuje na vlastiti grob kojeg sam se ja prestrašila i bezglavo pobjegla Lei se najviše svidio audio vodič koji smo posudili, ali i kupaonice i Murtićeve slike. Niz tobogan se nismo spustili jer su se odrasli bojali.

Kasnije smo se prošetali kroz Avenue Mall a na kraju otišli na Bundek koji je još dijelom zaleđen pa je jako zabavno bacati kamenčiće na led. Sve u svemu bio je to jedan krasan novozagrebački izlet

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hvala tatek na iscrpnom izvještaju, fotke su genijalne. Nadam se da ćemo jedan od narednih vikenda i mi obići MSU.

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi u nedjelju bili 1. put. M (2,5 god) je odusevljena - bojama kaj su spricnule, kosuljom kaj se pegla pod kamenjem, prevrnutim autom, biciklima i desecima drugih stvari. Mravi su odlicni a i tamna soba u kojoj je zamislila da su cudovista pa ih je isla preplasiti skupa s cuvaricama
    Zanimljiv je nacin na koji je dozivjela sve izlozeno. Morali smo ici danas opet. I ponovno su je odusevile iste ali i neke nove stvari. Nama je najdrazi 2. kat pa 3. a 1. najmanje, izuzev ateljea - nikako joj nije jasno zakaj je tam takav nered
    Tobogan je na kraju najmanje zanimljiv. Jednom se samo spustile.
    Mi cemo uskoro opet, nama je u susjedstvu, a tko nije bio, od nas takodjer stize preporuka!

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zbirka Richter, toplo preporučam, radionice su im super, prostor je krasan, a atmosfera ugodna!

http://www.mdc.hr/hr/kalendar-dogada...0&t=d&vid=2692

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Za koju je to dob?

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

"Sudjelovanje u radionici je besplatno, namijenjena je predškolskoj djeci, a materijal osiguran."

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

to sam procitala. al i dalje ne znam jel za dijete od 2 i pol. utoliko sam pitala.

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

imaš broj od MSU. Nazovi i pitaj....

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

poslala sam odmah mail, evo malo prije se javila gospodja. Fala puno na pomoci!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •