Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: koliko nosite bebe?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno koliko nosite bebe?

moj malac ima 6 tjedana i na rukama je uvijek osim kad spava ili jede. dobro, sad ima faze po pola sata da moze lezati na miru i 'igrati' se s nama. ostalo ga nosimo. svi mi kazu da pretjerujemo i da ga moramo odviknuti od nosenja, ali on jednostavno place ko kisna godina (od prvog dana) i mi ga nemamo srca slusati. jednostavno nece prestati. i sve price pustite ga da se isplace pa ce bit ok - ne idu. jedan dan sam ga tako pustila 45 min (bio je suh, sit, dobro obucen...) i nije prestao plakati. i tih 45 min mi je bilo turbo previse da ga pustim da place. ali kazem svi me 'upozoravaju' da to nije dobro. kako vi to rijesavate? ja si nekako mislim da to nosenje uopce nije takva katastrofa i da ce sigurno i sam jednom odustati ili cu mu moc objasniti kad bude malo veci da to tako ne ide. naprosto mi se cini premali za neke teske odgojne metode, za pustanje da place i čeličenje njegove izdržljivosti. jesam li u pravu? koliko vi nosite svoju djecu?

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

rjesavam tako sto ga nosim
    znam da ti nisam puno pomogla

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imas puno topika na tu temu, prespor mi je forum pa cu potraziti kasnije. Nosi dijete, njemu to ocito treba. Doći će faza kada se neće htjeti dati u ruke

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I naša je bila non-stop na rukama.Svejedno je stalno drečala.Tako je bilo do nekih 6 mj. i bilo je iscrpljujuće.Čak je i sada većinom na rukama,ali nije stalno :/ .Zna se zaigrati sama 5-10 minuta i opet na ruke.Voljela bih da to mogu promjeniti,ali šta je tu je.Ako nema muža da je preuzme,doručkovaću u 2-3 sata,kuća je u haosu,nosimo samo odjeću koja se ne pegla,često nemam vremena kuhati i tako...Pripremi se na to...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Slušaj sebe, sama si dala odgovore
    Ja svog nosim kad god želi, i sa 10kg mi nije težak..brzo brzo rastu, uživaj u svakom momentu

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Bebica ti je još jako mala i nalazi se u sasvim normalnoj razvojnoj "fazi naručja" koja traje do cca 6. mjeseca starosti. Treba joj osjetiti tvoju blizinu, toplinu, jer je ne tako davno tek stigla u ovaj za nju ogromni, zbunjujući svijet. Jesi li pokušala koristiti sling ili maramu?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I potpisujem bubicu, slušaj sebe a ne druge.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Re: koliko nosite bebe?

Citiraj anamix prvotno napisa
    ja si nekako mislim da to nosenje uopce nije takva katastrofa i da ce sigurno i sam jednom odustati ili cu mu moc objasniti kad bude malo veci da to tako ne ide. naprosto mi se cini premali za neke teske odgojne metode, za pustanje da place i čeličenje njegove izdržljivosti. jesam li u pravu?
    jesi
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...er=asc&start=0
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...er=asc&start=0

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ma pusti babske price o tom kak ce se naviknut i slicno. meni su isto isli na zivce takvi komentari... i uopce mi nije jasno zakaj je to nekom tolko tesko, necu filozofirat puno, a mogla bi. uglavnom moj maleni se isto stalno nosao i bio nam na rukama, a od kad hoda sam ( 10 mj ) vise nije htio, uvijek je hodao, nismo ni kolica koristili, jedino kad bi isli u veliku kupovinu onda ona iz ducana. jedino se dugo uspavljivao na rukama, a jako je velik i bilo me malo strah zbog druge trudnoce, al ko da je znao, vec na pocetku trudnoce jednostavno vise nije htio zaspat na rukama, negdje s 14 mj.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

meni se najbolje pokazao slingm narama mi je nezgodna da je motam svaki cas. za napolje, dobro je i jedno i drugo.
    nikada ga nisam pustila da cvili i place, niti minut.

u prvim danim dosta smo koristili kolica

no, on je ustvari uvek imao problem kad mu se spava, ovako je o.k.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo ti nekoliko odgovora za okolinu koja misli da pretjerujes
    Prednosti nosenja bebe

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Tako maloj bebi jedina poznata stvar si ti i ne vidim razloga zašto se ne bi trebao vezati za to,uostalom to je traženje sigurnosti u jedinom utočištu za koje zna ,by the way,moja će sad 5 mjeseci i većinu vremena je na rukama.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ma ja isto sve tako mislim, ali me zbunjuju svi sa strane. bake, patronažna, pedijatrica...svi kažu nek se navikne na život bez nošenja, a ja stvarno ne vidim razlog da pustim dijete da plače. i šta onda...mislim kako beba od 6 tjedana da shvati da se ne treba nositi uglavnom nastavljamo kao i do sada - nosenje, mazenje i ljubljenje
    lady gray poceli smo koristiti sling, ali meni treba jos malo prakse, no za sad se pokazao kao dobra pomoc da malo odmorimo ruke

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I je kikić imao tu fazu plakanja ali zapravo njemu je bilo dosadno
    sad ga stavim u kolica i prićam s njim i igram se a on se meni smije
    jedino ako jako plaće onda je opet na rukama

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mi smo tina nosili i nosili, sling, marama pa onda na ruke. i onda je došlo vrijeme kad mu to više nije zanimljivo. ja bi ga nosala a on bi na puzzle malo gmizao. nosi i ljubi dijete. brzo to prođe. prebrzo

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Evo, i ja prijavljujem bebu koja apsolutno uziva u nosanju. Iskreno, uzivam i ja, i zaista mi je prebrzo proslo ovih skoro 11 mj.
    Potrazi nosiljke - sling, maramu, kasnije i mei-tai da ti bude malo lakse, a i bebi je ultra zanimljivo kad je zavezes na sebe i onda radis nesto po kuci
    Pusa

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi se nosamo evo već pet mjeseci! Samo nosaj i uživaj

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moje prvo dite je bilo stalno na rukama. ni sekund je nisi u budnom stanju mogao spustit a da ne urla. iskreno, mene je to zgazilo i nije mi bilo niti malo ugodno ni lipo ni zabavno. bilo je dana kad bi s njom izašla na parking dočekat muža da dođe s posla i da je on malo nosi. zgazilo me nošenje.
    i onda sam rekla - s drugim nema šanse da tako postupam. neka urla, neka cvili, neka plače dok se ne onesvijesti - neću ga nosit.
    možeš mislit kako sam naum provela u djelo. za poludit. mekani zvekani se nosi li nosi.
    iskreno, kičma mi se raspada. zgrbavila sam se kao kakva starica, ali ga opet nosim. ko može odolit onom krezubom osmjehu od uha do uha kad me ugleda. a i ne mogu podnit plač. ide mi na živce.
    zvekani je stvarno velika beba. ima preko 9 kila i teško mi ga je nosit. ruke mi otpadaju. pa ga stavim u klokanicu i hodam ko profa baltazar po kući. i tad mi je malo lakše.

meni je "prednost" šta ja radim pa ga počnem nosit tek popodne kad dođem s posla. inače ne znam bi li ga baš cili dan mogla nanašat po rukama. a i on nije baš zadovoljan stalno na rukama. njemu je draže malo po rukama malo igre na krevetu.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

moja se prva beba nosila i nosila. on je to volio a ja sam mislila da je to ok. neki drugi nisu, ali s vremenom ti postane svejedno što drugi pričaju. i s vremenom ojačaš pa ti i nije teko teško nositi.
    druga beba nije ljubiteljica nošenja, nego želi različite vrtste zabave. jednostavno je takva. u početku bi je ja uzela pa nosila, a ona bi plakala, trebalo mi je vremena da shvatim da hoće nešto drugo.

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Nikako se nemoj pridržavati one stare,pusti ga nek se isplače i sam će prestati.Djeca nisu kućni ljubimci pa da ih se dresira.Slobodno ga mazi i nosi,tako malu bebu NIKAD ne možeš razmaziti.Ja svog nikad nisam pustila da plače,čim bi malo zacmekao,odmah bi ga uzeli u naručje,dan danas ni ne znam kakav mu je pravi plač i uopće nije razmažen nego baš suprotno,jako je druželjubiv i nikoga se ne boji.Ja bih ti čak preporučila da ga ne nosiš samo ti i tata,nek ga nose dede,bake i ostali.A naš malac nije samo na rukama nego se voli i sam poigrati na trosjedu sjedeći s igračkama ili na podu na dekici.I što je najbitnije nikad nemoj nikoga slušati kako da odgajaš svoje dijete.Ono je samo tvoje,a mama uvijek zna što mu paše,a što ne.

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Živo me zanima kako zagovornici nenošenja beba argumentiraju svoj stav. Na koji bi točno način okrutno i bezosjećajno ignoriranje uplakane bebe trebalo pomoći njezinom razvoju?
    Ne sumnjam da ima i takvih roditelja kojima je vlastita komocija na prvom mjestu pa bavljenje djetetom doživljavaju kao napor kojeg se na ovaj ili onaj način treba osloboditi, ali mene se njihovi savjeti ne bi posebno dojmili.

Moje djevojčice su stalno na rukama. Ako ne mojim, onda tatinim, bakinim, djedovim... Kad sam sama s njima, to je poseban izazov - tada mi je sling nezaobilazno pomagalo.

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

I mi našeg Mališu stalno nosimo, tj. kad god poželi. Nezamislivo mi je da plače ili da pokazuje neki oblik nezadovoljstva, a da ga ne uzmem(o) u ruke. Uživam u tome. U zadnje vrijeme, kako raste, muž ga više nosi od mene, jer meni postaje težak za na ruke... no, kad ga ne mogu nositi, a sama sam, onda ga držim dok sjedim ili legnemo jedno pored drugo pa pričamo i zabavljam ga... Obožavam ga nositi i gledati, obožavam ga gledati dok on gleda okolo po predmetima, dok gleda van, divno nešto...

Duboko me uznemiri i pomisao da bi netko mogao ostaviti bebu da rida i ignorirati tako što po tko zna kojim izgovorima... grozno!

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moj je Lupko toliko na rukama da ponekad čisto odahne kada ga spustimo u krevetić da se igra mobilom ili ga stavimo u sjedalicu da sedi i gledi i zveca

sutra će napuniti dva mjeseca, a već samostalno drži igračke

zlatno pravilo: poštuj sebe i ono što ti tvoje tijelo i duša govore, pokušala sam slušati dobronamjerne savjete, ali ne mogu protiv sebe: previše mi je stalo do bebe (koja je usput vrlo velika i teška) koju sam previše dugo čekala

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Jamoju bebolinu nosam iskljucivo kada to sama zatrazi! Inace bas i nije neka beba koja se puno voli nosati, a kada zeli to je uvijek zato jer bi se mazila! Preprepreslatka mi je kako me obuhvati s obe rukice i cvrsto uhvati za majicu i stisne glavicu meni na prsa!

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

I mi se nosimo do mile volje. Ta faza ionako brzo prolazi... klinci brzo narastu tako da treba iskoristiti sada dok nas trebaju.

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

nosimo se nosimo. Sad se bliži već 10 kg pa je sve teža i teža, ali ne odustajemo. Sad je u fazi da me rukicom obuhvati oko vrata i mazi me po kosi na vratu. Evo sad sam se naježila. I uglavnom nakon nošenja i obavljanja nekih kućnih zadataka , tipa pranje suđa, znam ju spustit i dijete zadovoljno što je radilo nešto s majkom valjda prepričava igračkama u mobilu šta je radila! I mir neko vrijeme. Dok ne dosadi i to, a sad dolazi faza kad joj sve brzo postane dosadno i traži još novih stvari i još i još i još....

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ana je konstanto nosena u marami jedimo nocno spavanje provodi pored mene a ponekad i na menipreko dana mozda ukupno skupi jedva 20-ak minuta da nije nosena i uzivamo obe

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

moja beba (7 tjedana) preko noći tj. od 8 do 8 zadnjih dva tjedna spava kao top tako da samo pojede i spava dalje. po danu je druga priča, tad je ili na jastuku na trosjedu da me može vidjeti i svako toliko je nosim, a posebno voli kad se ljuljam u ritmu lagane muzike. nekad mi se čini da baš hoće svoj mir pa se počne meškoljiti i spustim je u kinderbet pa gleda one medeke koji se vrte i uživa..očito je solo brijač ).budući da je otkad smo došli iz rodilišta vani užasno hladno i nije nam zgodno u kolicima jer oko kuće nema normalnog pločnika onda se šećemo po stanu super stvar je elastična marama koju koristim kad je muči probava i redovito se u njoj smiri i zaspi na meni.
    mama mi je dala super savjet i njega se držim i stvarno mi je pomoglo da dijete bude mirno. (iako, možda je samo takav karakter). dižem je samo ako pokazuje da to želi tj. ako plače a nije gladna i nisu grčevi. dok god gleda okolo (još mi uvijek nije jasno u što se to zapilji u zidu ) ili je jednostavno mirna ne započinjem s drugom zabavom. u početku mi je je bilo žao da leži sama, a sad uživam u miru

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

e da, što se tiče puštanja bebe da plače, ne vjerujem u to. do sad sam to probala samo jednom i to možda 5 minuta i činilo mi se da će doživjeti živčani slom. premala je to beba, treba je samo maziti

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nosila neprestano obojicu (do godine dana), sa M. sam se preporodila sa maramom, tu je i spavao dok nesto radim. Ne vidim nikakve beneficije od nenosenja, naprotiv.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jako se malo nosimo, razlog je što imam konstantne križobolje i dijagnozu išijasa, a i većinu sam vremena sama doma. Ali valjda postoji neka prirodna ravnoteža, da ne kažem "šesto čulo" djeteta koje je podosta samostalno i s tri mjeseca može dosta dugo provesti na baby gymu i viperu kojeg smo nedavno dobili. Ne plače gotovo nikada kada joj je dosadno, nego isključivo kad je gladna (čak ni ukakana i upišana pelena nije više signal za plač).
    U pravilu nose je češće drugi nego ja (bake kad su u posjeti i MM kad stigne s posla doma).

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo intenzivno nosili malca do nekih njegovih 9 mj. - do tada je bio ili na rukama ili se igrao na podu. Nakon toga je stabilno propuzao i onda se i digao na noge i vise nije htio na ruke. Sad ga nosimo povremeno, kad trazi i kad je umoran.
    Posljednje uređivanje od BusyBee : 15.02.2010. at 11:34

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mi smo se intenzivno nosili prva 3mj, sad se čak buni na rukama neki puta, neki puta još paše, sad joj više odgovara papati na siki i ležati na meni (malo spava, malo jede, malo vuče rub dekice, malo mi se smije i ja njoj...) i tako i po 4, pošto vidim da joj se sviđa tako ležati u mom naručju, ne vidim potrebu da ju više tako nosim po cijele dane, kad u nošenju zna i negodovat, a ovako ne
    jednostavno svaka beba si odabere što joj se u kojem razdoblju najviše sviđa

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

tako i po 4h, greškom sam izostavila h u prethodnom postu

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Moja cura je još u rodilištu bila jedina u sobi koja bi počela plakati kada bih ju spustila u krevetić. Čak sam jednom i ručala s njom u naručju, med. sestra samo što me nije namlatila. Mala u jednoj ruci, žlica u drugoj. Kod kuće smo je isto stalno nosali, na rukama, u marami (jedino je tako htjela spavati po danu pa sam je nosila i po 3 sata), hopsali na lopti zbog grčeva... Svi se sprdali i govorili nam kako pretjerujemo, kako neću od nje moći ni ručak skuhati, kako neće htjeti spavati osim u marami, kasno naučiti hodati... Dijete sada sa 7,5 mjeseci bude u vrtiću više od pola sata u komadu (dobro, malo zna kenjkati jer joj bude dosadno), sa 6,5 mjeseci se počela dizati na noge i puzati i to joj je glavna preokupacija, spava po sat vremena danju u krevetiću (iako, moram priznati draže joj je spavati sa sikom u ustima, a i ja se odmorim)... Tako da, samo nosi bebicu. Nosila si ju 9 mjeseci u najljepšem i najtoplijem gnijezdu, a sada najsličnije tom gnijezdu je tvoje naručje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •