Ostala sam duzna napisati ishod moje trudnoce- djecak , 4150/55 ,apgar 10, rodjen potpuno prirodnim porodajem, bez ikakvih intervencija
Prvi bolovi poceli u ponoc, u bolnicu otisla u 4,30 ,a u 5 vec mazila svoje zlato. Stigla sam u bolnicu potpuno otvorena,bila sam presretna kad su mi rekli, jer to je znacilo da smo u finisu, i tako je i bilo. Par napona i moj veliki djecak je bio u mom narucju, nisam pukla, nisu me rezali, bilo je brzo, intenzivno, ali bar je kratko trajalo.
Najsmjesnije je bilo kad sam rekla babici (koju smo probudili, i htjela je sama da me porodi da ne budi ostale) da je IVF trudnoca, i kad se zena odjednom "razbudila" i rekla da mora onda zvati dr-a, a ja je pocela tjesiti ,kao: " Pa nemojte mi sad paniciti, moja trudnoca je uredna, i sve je ok ,kao i svaka druga trudnoca..." hahaha, na kraju je ipak pozvala dr -a koji je samo konstatovao da je sve kako treba, rekao mi kad da guram, kad da stanem i cestitao mi bebu i sto sam insistirala na prirodnom porodjaju!
Inace je to bio dr kod kojeg sam vodila trudnocu, i rekao je da bi bio sretan kad bi svaka trudnica tako gledala na trudnocu i porodjaj ,bez straha i panike .
Eto, fino sam se ja sad ishvalila, ali tako je na srecu bilo, a i da ohrabrim neku buducu mamicu koja ima dvojbe. Jos samo da naglasim da se radilo o urednoj trudnoci, za rizicne trudnoce ovo ne vazi.