Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Romer-First class plus

sierra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Romer-First class plus

Čini mi se da je najbolje da dijete ipak ostane bar do 13 kg okrenuto u suprotnom smjeru,a naša stara koja je navodno do 13 ,več sad sa 7 čini se premala. šta mislite o ovoj sjedalici? jel se može na nju isofix baza? gdje ju ima za kupit i cijena,ak neka dobra duša slučajno zna

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

evo na temi ispod (ili iznad?) ove je link na tu as http://b2c.baby-center.si/webclassif...rentClassID=87

nema isofix bazu
    cijena u sloveniji oko 250eura

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam je nedavno htjela nabaviti, na kraju sam odustala ali ne radi kvalitete i što nije dobra, nego će mi prijateljica posuditi autostolicu 9-18kg pa ćemo se malo strpiti.
    Nema isofix bazu.

Ja sam je htjela narućiti iz Engleske http://www.pramworld.co.uk/category/...itax_Car_Seats.

sierra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Več sam se ponadala da ću i ja naručiti a kad ono,ne dostavljaju u Hr.......

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj sierra prvotno napisa Vidi poruku
    Več sam se ponadala da ću i ja naručiti a kad ono,ne dostavljaju u Hr.......
    Ah, znam...Ja bih je naručila na adresu u susjednu Sloveniju.

sierra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Eto je več u autu,al nisam sigurna jesmo li je dobro namjestili. tj po uputstvima sve štima al nekak mi čudnpo da nije ukopana. prodavačica nam ju je slagala i rekla je da mora tak malo,da se to nemože učvrstiti. Al s druge strane njena kolegica je rekla da ga radije i dalje vozimo u jaju Nania nego u ovoj od 0-18 pa ih ne smatram prestručnima. hehehhe kad sam več kod prodavačica,na rotoru u turbo limaču mi je rekla da je Bubu sjedalica odlična i da se skuplje razlikuju eventualno po matrijalu i razvikanom imenu ahahahah

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Sierra, ja nešto razmišljam o istoj AS trenutno. Jesi našla kakve ocjene? Ja nisam uspjela nać nikakav konkretan link. Znam da je Römer ime i kvaliteta, ali bih htjela vidjet svejedno..

Gdi ste na kraju kupili i pošto?
    Posljednje uređivanje od Neroslava : 19.02.2010. at 01:22

sierra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Kupili smo U brežicama u Baby centru za 250 eura.na to smo dobili 5 posto popusta na gotovinu pa je 137 eura,i slijedeći put diožemo povrat poreza na to 39 eura.........dakle ispadne te na kraju oko 1450 kn

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja sam ju nasla i ovdje:
    http://www.baby-walz.at/L/0/Sucherge...mb3_search_pi1[searchstring]=r%C3%B6mer+first+class&dmc_mb3_search_pi1[subaction][search].x=0&dmc_mb3_search_pi1[subaction][search].y=0
    a najblizi ducan u Austriji je:
    Grazu
    adresa:
    Ostbahnstraße 3

Znaci na tu cijenu ide jos dolje austrijski pdv.

Isto nisam uspjela naci testove ali racunam da ako su ostale njihove sjedalice sa najvisim ocjenama da niti ova ne moze puno zaostajati po kvaliteti i sigurnosti!

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I ja s ti računam (iako i dobra imena su se znala ''proslavit'' s lošimm modelom), al me opet muči to kaj nema nikvog testa, a znam da kombinirane AS obično prođu lošije na testovima.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Jel ima netko noviju info o ovoj sjedalici? Mi je planiramo naručiti kao prijelazno rješenje, a kad bude hodao nabaviti neku s isofixom.Zašto gotovo da nema testova za dobar dio 0-18kg modela?!

cowgirl avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mi imamo kao drugu sjedalicu, kad ne idemo našim autom, jer imam BeSafe Combi isofix koju mi se ne da svaki put izvlačiti van, a i nema svaki auto u kojem se vozimo isofix.
    U smjeru suprotnom od smjera vožnje, a za to sam ju kupovala, se ne da baš u svaki auto savršeno zategnuti. Nema pravu kopču kad se montira u suprotnom smjeru, tako da se namučiš dok ju fiksiraš, ako auto nema one pojaseve koji se ne mogu olabaviti. Ima neku kao kuku za koju se zatakne pojas da se ne izvlači, ali nije to to.
    Ja sam ju u sestrinom autu zato radije montirala na prednji sic jer bih ju tamo bolje ukopala nego na stražnjem.
    U smjeru vožnje se montira i zategne kopčom bez problema, ali u smjeru vožnje ima i boljih AS.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja imam tu stolicu i meni je bila ok, koristila je u obrnutom smjeru do 14 mjeseci a kod vecine jaja to ne bi bilo moguce jer beba ipak preraste.
    Ovo s ucvrscivanjem bas i ne kuzim... ja nisam vidjela da jaja imaju te kopce za pojaseve (bar ne ona od frendica koje sam vidjela) a kod mene u autu je ionako nemoguce zatgnuti pojas jer je uvijek labav dok auto ne pocne naglo kociti. Ali tada je mislim cak bilo dobro sto je velika i teska, jer su se pojasevi blokirali svaki puta. Mi bi smo je jos dodatno sa naslonom prednjeg sjedala blokirali na straznjoj klupi... Dodatna prednost je bila sto beba i unazad sjedi jako visoko, tako da se nikada nije bunila jer je imala dobar pogled, a mislim i da je udobna jer uvijek spava cim je malo dulja voznja...

Tetka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ovo je i moja opcija. Najjeftinija je u Kiki 1790 kn, ali neznam kako s prelazom granice Slovenije sad otkako se ovo s carinicima dogodilo i kako je pojacana kontrola?
    Postoji li u Slo obrocna otplata?

cowgirl avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ja imam tu stolicu i meni je bila ok, koristila je u obrnutom smjeru do 14 mjeseci a kod vecine jaja to ne bi bilo moguce jer beba ipak preraste.
    Ovo s ucvrscivanjem bas i ne kuzim... ja nisam vidjela da jaja imaju te kopce za pojaseve (bar ne ona od frendica koje sam vidjela) a kod mene u autu je ionako nemoguce zatgnuti pojas jer je uvijek labav dok auto ne pocne naglo kociti. Ali tada je mislim cak bilo dobro sto je velika i teska, jer su se pojasevi blokirali svaki puta. Mi bi smo je jos dodatno sa naslonom prednjeg sjedala blokirali na straznjoj klupi... Dodatna prednost je bila sto beba i unazad sjedi jako visoko, tako da se nikada nije bunila jer je imala dobar pogled, a mislim i da je udobna jer uvijek spava cim je malo dulja voznja...
    U tome i je stvar, jer BeSafe npr. možeš učvrstiti u suprotnom smjeru u svakom autu da ne mrda ni milimetra bez obzira da li je isofix ili ne.
    Znam da jaje nema kopče, ali od kombinirane sam očekivala nekakav sistem učvršćivanja.
    First Class sam kupila da ju i u tuđim autima mogu voziti u suprotnom smjeru do 13kg (koliko ima sada) ali to nije bilo moguće. Već par mjeseci nema šanse da stane u suprotan smjer, a i AS se ne može super zategnuti, ako auto nema "neotpuštajuće" pojaseve.
    Točno je da je čvrsta i teška i to mi je super, ali se zapravo dosta kratko koristila u suprotnom smjeru.
    Učvršćivanje sjedalom auta nema nikakvog smisla, jer u sudaru sjedalo auta također leti naprijed.
    U biti sam ja očekivala, zbog iskustava sa BeSafe da će i ostale kombinirane biti na toj razini, ali zato je valjda i razlika u cijeni .

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Za forumašicu mama_jos_malo, pišem naše iskustvo..

Nama je se ta sjedalica pokazala odličnom. Preživjela je dvije prometne nesreće od kojih je druga bila jako teška, ostala je savršeno na svom mjestu i bebe su bile neozlijeđene.-
    I da odmah pojasnim, znam da je propis takav da nije sigurno voziti dijete u AS koja je bila u nesreći, ali ta prva je bila lagana (auto u kojem je bila AS je stajalo na mjestu, drugo je se kretalo nevelikom brzinom i lakše udarilo prednji kut auta), tako da smo se nakon detaljnog pregleda autosjedalice i nikakvih vidiljivih oštećenja na stiroporu i plastici, odlučili ipak koristiti je i dalje.
    Koristili smo je u više auta i u svakom smo je uspjeli dobro učvrstiti i fiksirati, ne znam što je točno problem kod cow_girl. Koristili smo je od rođenja djeteta, dakle jako dugo u smjeru suprotnom od vožnje, a potom i u smjeru vožnje. U svakom slučaju, ne škodi otići na Rodin pregled AS da budete sigurni da je dobro postavljena i učvršćena.
    Čak razmišljam da opet istu kupim za drugo dijete...
    Posljednje uređivanje od *mamica* : 28.01.2013. at 14:10

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mene brine što nema testova na ADAC, bar ja nisam našla?!

cowgirl avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Problem s fiksiranjem First class sam imala u starom Peugeotu 106. Ona u tom smjeru nema pravu kopču za fiksiranje. Ovo isključivo ovisi o izgledu zadnje klupe auta i vrsti pojasa. U Toyoti imamo one zatezajuće pojaseve i tu se svaka AS fiksira bez imalo muke.
    U smjeru vožnje ima kopča i tu nema problema, ali za smjer vožnje ima puno boljih AS. Mene je ona isključivo zanimala za što duže korištenje suprotno od smjera vožnje.
    Za usporedbu u BeSafe se do sada vozila suprotno od smjera vožnje (dakle skoro do 4 godine), a u First Class jedva do 2 godine starosti. S tim da je tada bila jako sitna.
    No i razlika u cijeni je između ove dvije je dvostruka.

Ima Römer sada i 2 modela za vožnju suprotno od smjera vožnje 9 do 25kg, samo ne znam ima li ih kod nas. Max Way i Multi tech 2.

Za ADAC ne znam, tada mi je to bila jedina opcija, osim Nanie.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

strucnjaci pomagajte

mali je do 6. mjeseca zivota bio u MC cabriofixu, tada mu je glavica jedan prst od ruba i odlucili smo se za ovu kombniranu sjedalicu,

sve je bilo ok dok ga prije mjesec dana (sad ima 16.5 mjeseci i 13 kg) nismo okrenuli (sjedalicu) u smjer voznje, u uputstvima stoji da remenje mora biti u ravnini ili iznad ramena, a nama je dva prsta ispod visine ramena iako smo na najgornjem utoru

jedan od razloga za prelazak u vecu grupu je taj, al uvijet je min. 15 kg

sta da radimo, jel da opet uzimamo neku kombiniranu ili da cekamo jos 2 kg i da predjemo u vecu grupu

koja je znacajka remenja ispod visine ramena (kada je suprotno od smjera voznje) i iznad visine ramena (kada je sjedallica postavljena u smjeru voznje)

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Jesi sigurna da su prenisko? Tj da ti dijete sjedne skroz do kraja u stolicu?
    Ja sam stariju vozila do 2,5 g a mladji se sad vozi, ima 21 mjesec i nisu mu prenisko pojasevi.

Sto se iduce tice, moja je imala blizu 15 kg kad sam je odlucila prebaciti u novu sjedalicu, kupili smo evolvu koja je I/II/III i jos 1,5 godinu je vozili u njoj kao kat1, onda je vec ipak presla 18kg pa smo skinuli pojaseve i sad je kat2, malac je paralelno cijelo vrijeme u njenoj staroj sjedalici. Ja preferiram da su sto dulje vezani sa pojasevima stolice jer se puno manje mogu glupirati, nakon sto sam je pocela vezati s pojasom auta imali smo period kad nije lijepo sjedila pa smo se malo raspravljale a ima 4 godine, ne znam na sto bi to licilo da sam probala kad jeimala 2,5...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Sad tek vidim da ti ima tek 1,5 godinu, znaci obavezno moras neku stolicu koja je kat1, ja bih provjerila da li stvarno nisu dobro pojasevi na postojecoj jer je dizajnirana za djecu do 4 godine koja su puo visa i od najviseg 1,5-godisnjaka

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

ne znam jel ima jos koja caka, al procitala sam uputstva nekolliko puta i ne vidim gdje grijesim

remenje je u najvisljem utoru, u to sam sigurna, mislim da i malca dobro stavim u sjedalo, punim ledjima je naslonjen, a guza fino usjedne

i meni je to cudno jer bi nas trebala jos dugo sluzit, a nisam ni mislila da nece dok nisam u uputstvima procitala ovo o visini remena

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Gog,

Nevjerojatno mi je da ti dijete od 6 mj visinom preraste MC cabriofix, i sa 16 mj Romericu. Ma da je ne znam kakav dugonja, meni je u to tesko povjerovat dok ne vidim svojim ocima

Jeste bili dignuli sve moguce umetke za novorodencad ispod guze ako su dolazili sa sjedalicom (obicno se koriste do samo odredene kilaze i onda se moraju ukloniti). Da li je dijete bilo vezano u laganoj odjeci?

Gdje se nalazite, mozda cete imati priliku otici na rodin besplatni pregled autosjedalica?

I znam da si stoput provjerila, ali provjeri jos jefnom visinu utora, ako treba skini cijelu presvlaku.

Postavljanje utora na pravilnu visinu ima veliku sigurnosnu znacajku. Npr, u smijeru voznje, utori u razini ramena ili malo iznad ce u slucaju frontalnog sudara puno bolje zadrzati dijete na mjestu. Ako bi pojasevi bili prenisko, tijelo ce vise poletjeti prema naprijed (probaj si vizualizirati).

Suprotno je kod voznje u suprotnom smjeru. U tom slucaju pojasevi trebaju biti u razini ramena ili malo ispod. U slucaju da su pojasevi visoko iznad ramena, ako dode do frontalnog sudara bit ce lufta da dijete isklizne iz sjedalice.

Nadam se da cemo uspjeti naci u kojem grmu lezi zec, makar nam slike slala da istrazimo, jer stvarno bilo bi steta da niti u dvije godine moras kupovati trecu autosjedalicu.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

pa koliko je visoko/tesko dijete?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Dijete je u svakom slučaju premalo (premlado) za sjedalicu 15-36 kg, bez obzira na težinu, o njoj ne trebate ni razmišljati. Ako bi ova fakat bila preniskih utora, alternativa bi bila klasična AS 9-18 kg.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

hvala drustvo,

danas jos jednom sve provjerim, pa se cujemo

cowgirl avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Eventualno rješenje, ako je stvarno toliko visoko dijete, je kombinirana grupe 1-2-3 npr. Römer Evolva. U njoj se može pojasevima sjedalice vezati do 18 kg, ali opet visina pojaseva može postati problem i prije tih 18 kg, no sigurno ne ovako rano. Nakon toga se koristi kao AS grupe 2 i dijete se veže pojasom automobila.
    Grupu 1 možda i nema smisla sada kupovati, jer ako je sada već problem visina, bit će i sa nekom drugom grupe 1 u puno kraćem roku od predviđenog. Ako možete posuditi ili ako bi ju poslije nasljedilo drugo dijete, onda ok.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Rjesenje moze biti i sjedalica kao npr cybex koja u grupi jedan ne koristi pojaseve nego jastuk ispred sebe, a nakon 18 kg se koristi kao booster s naslonom. Tu sigurno necete imati problem s visinom utora, jer utora- nema

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Evo, problem je rjesen, remenje je u najvisem utoru, ali ja nisam podigla jastucic koji ide preko remenja, pa se remenje spustalo na visinu proreza na jastucicu

I dalje sam ostavila remenje u najgornjem utoru i podigla jastucic tako da je sada remenje oko 1 cm iznad visine ramena, jel to ok?

za sada smo rjesili problem, al nekako mi se taj 1 cm cini premalo da bi bilo dosta prostora do cetvrte godine

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Super!!!!

A jel ga taj jastucic podize i ispod guze?

Ne znaci taj 1 cm do utora i 1 cm djetetovog rasta u visinu... Djeca rastu i u nogama, pa je to mozda i jos 4-5 cm visine. Moj ima 3 godine i bas smo isto na knap s visinom utora, a nije ni blizu 15 kg (ima tek 12.5) tako da cemo i mi morati smisliti neko rjesenje za tu medjufazu.

Koliko ti je dijete visoko?

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

ne, jastučić je samo na leđima, onaj za bebe nismo ni stavljali

jutros smo ga mjerili, visok je 86 cm

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

morao bi u toj sjedalici biti barem još nekih 15 cm i s obzirom na sadašnju visinu sasvim sam siguran da ste ga prerano izvadili i iz cabriofix-a

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    morao bi u toj sjedalici biti barem još nekih 15 cm i s obzirom na sadašnju visinu sasvim sam siguran da ste ga prerano izvadili i iz cabriofix-a
    x

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ja se nadam da cemo jos dugo biti u ovoj sjedalici, jer smo stvarno zadovoljni sa njom, a i malcu se svidja

a iz cabriofixa smo izasli tek kada mu je glavica bila jedan prst od gornjeg ruba naslona, a negdje sam procitala da je to jedan od znakova da je sjedalica premala

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

koliko se ja sjecam moj je prerastao jaje visinom sa cca 82 cm, cca 15 mj... bebe od oko 6 mj imaju oko 65 cm... ja ne znam sto je tom tvom jaju bilo da ga je visinom preraslo prosjecno sestomjesecno djete.

kad dijete ima tako 6 mj i cini se da je preraslo jaje, dovoljno je malo promjeniti nagib sjedalice, da vise nije pod 45 stupnjeva, nego da je strmija, jer tad vec moze drzati cvrsto glavicu i kut od 45 nije pod obaveza kao za novorodence. Na taj nacin guza bolje upadne u najdublju tocku i voznja se moze nastaviti jos mjesecima.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    koliko se ja sjecam moj je prerastao jaje visinom sa cca 82 cm, cca 15 mj... bebe od oko 6 mj imaju oko 65 cm... ja ne znam sto je tom tvom jaju bilo da ga je visinom preraslo prosjecno sestomjesecno djete.

kad dijete ima tako 6 mj i cini se da je preraslo jaje, dovoljno je malo promjeniti nagib sjedalice, da vise nije pod 45 stupnjeva, nego da je strmija, jer tad vec moze drzati cvrsto glavicu i kut od 45 nije pod obaveza kao za novorodence. Na taj nacin guza bolje upadne u najdublju tocku i voznja se moze nastaviti jos mjesecima.

Nisam ovo znala

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Malo tko zna, zato nastojimo pomoci. Bitno je da niste prerano dijete prebacili u smjer voznje, nego ste kupili kombiniranu da se dulje vozi u suprotnom smjeru.
    Nadam se da ce se jos dugo moci voziti u Romerici (cca do 100 cm). Svakako preporucam ako imas priliku da u blizini imas pregled AS, pa da AS savjetnik pogleda da li je sve ok s visinom utora.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

svjesni smo rizika vožnje u neprikladnoj sjedalici i pogotovo bez nje, tako da o tome jako vodimo računa

ja sam u slavoniji i u zadnjih cca 10-tak mjeseci, čini mi se d je bio samo jedan pregled, al sam kasno vidjela objavu i nismo stigli otići, nadam se da će uskoro biti još koji pregled, pa da ćemo otići

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •