Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 126

Tema: Bušenje ušiju

 1. #1
  kate avatar
  Datum pristupanja
  Dec 2003
  Lokacija
  Zagreb
  Postovi
  2,703

  Početno Bušenje ušiju

  Već mjesecima slušam kako hoće probušiti uši (ima 5 godina). To mi je katastrofa u svakom smislu, ali naravno većina curica u vrtiću ima probušene uši.
  Pa zlu netrebalo, ima li neko iskustva gdje se to efikasno može obaviti, koliko košta i općenito procedura oko toga. Ja odavno ne nosim naušnice, pa se ni ne sjećam kako to sve ide, znam samo da mi se nije sviđalo.

  Hvala.

 2. #2

  Datum pristupanja
  May 2006
  Lokacija
  Split
  Postovi
  3,209

  Početno

  Ja sam danas ponovno probušila...nakon puuuno godina ))

  E sad, ja sam u Splitu pa ti neće pomoć di sam bila (u zlatarni blizu Galerije Modrić, di je prije bio dućan Sax). Barem ti mogu reći da dođeš u zlatarnu, odabereš kakvu medicinsku naušnicu želiš, zlatar je umetne u specijalni pištolj, na uhu napiše točkicu, pištoljem umetne naušnicu, to boli malo, cijeli dan osijećam i nije baš bezbolno, al izdržavam
  E sad, kad sam bila mala, imala sam 4 il 5 godina, jako sam htjela nosit svojje naušnice i ne sjećam se značajnije boli, bar ne psihičke, valjda sam se jako trudila bit heroj Treba još uzeti u obzir da mi je tada mama bušila uši iglicom...
  Sada bušenje i naušnica koštaju samo 10 kn, a prije je bilo više. Inače, bušila sam jedno uho jer mi je rupica bila jako nisko, jer kad mi je mama bušila, nije valjda dobro naciljala, a uho u međuvremenu naraslo.

  Zna li netko zašto se medicinke moraju nosit 2 tjedna?

 3. #3
  Tattoo avatar
  Datum pristupanja
  Oct 2009
  Postovi
  371

  Početno

  Najbolje je otići u neku provjerenu zlatarnu. Što se boli tiče, ja bušila tri puta (dva puta mi zaraslo, drugi put baš zato jer sam prerano skinula medicinke i nisam više mogla stavit obične, tako da je bolje držati i malo duže nego se zeznut ko ja). Zadnji put kad sam bušila je bilo već u odrasloj dobi i tad me bolilo par dana, al kad sam bila klinka sigurno nije jer ne bi mamu tražila da ponovimo kad mi je prvi put zaraslo (jer jedno vrijeme nisam nosila naušnice, moja mama baš i nije bila pobornik).

 4. #4
  XENA avatar
  Datum pristupanja
  Nov 2009
  Lokacija
  Rijeka
  Postovi
  1,028

  Početno

  Mi smo Lauri probušili uši sa nekih 12 mjeseci i to je super prošlo, međutim uz živahnu djevojćicu smo uspijeli izgubiti četvore naušnice što doma što u jaslicama. Kada je izgubila zadnju naušnicu to je bilo negdje prošlo ljeto ja sam odustala od naušnica jer se jednostavno ne isplati. Laura puni u 5mj 4 godine i kada sama izrazi želju da ima naušnice neće mi uopće biti problem udovoljiti joj, dapače.

  Medicinke se moraju nositi određeni broj dana da bi se rupica formirala te u potpunosti zarasla te se time spriječila mogućnost infekcije kod umetanja drugih naušnica

 5. #5
  Eci avatar
  Datum pristupanja
  Dec 2005
  Lokacija
  Zagreb, Gajnice
  Postovi
  2,097

  Početno

  Ira (7) j e probušila uši prije par mjeseci kod Jonija (nisam sigurna kako se piše) u Ilici kod Britanca. Za njih sam dobila preporuke. Nije ju bolilo, košta 30 kn po uhu i u to dobiš i naušnice (medicinka) može izabrati između nekoliko modela. Nosila j e medicinke 4 tj. i stavila neke obične. Nakon nekog vremena joj je naoteklo jedno uho, ali je brzo prošlo i od tada ih stalno nosi, mijenja i sve je super. Sada ih može staviti žmirečki, na početku je to bila drama od pola sata.

 6. #6
  Adrijana avatar
  Datum pristupanja
  Aug 2004
  Lokacija
  ČK
  Postovi
  1,317

  Početno

  Lara moli otkad je navršila 4 godine. Još nisam popustila.
  Meni je to jednostavno ružno vidjeti na malim curama.

 7. #7
  mrkvica05 avatar
  Datum pristupanja
  Jul 2008
  Lokacija
  zagreb
  Postovi
  916

  Početno

  Mi smo našoj curički dali probušiti s 4,5 g. i to na njezin zahtjev. Meni su i ranije, ali ja njoj nisam htjela tako rano (iako je i nekima 4 i pol rano). Platili smo 40 kn ukupno. Nosila je medicinke neka 2 tj., a zlatar nam je rekao da svakodnevno malo provrtimo naušnice da se ne zalijepe, ali nikako skidati tijekom ta 2 tj.
  Ima baš zgodnih naušnica i baš mi je fora s njima. Sad za rođendan dobila jako slatke u obliku cvijeta. Mogla bi mama malo "posuditi".

 8. #8

  Datum pristupanja
  Oct 2009
  Lokacija
  Novi Zagreb
  Postovi
  751

  Početno

  Ja sam veliki protivnik bušenja uha, jer je uho prepleteno završecima živaca čije stimuliranje ima za učinak promjenu u radu određenih organa. Svako bušenje, rezanje i sličan zahvat na tijelu prekida vezu između tkiva, dijelova i tijela islično. Kod potrebnih operacija, naravno imamo za to valjan razlog, ali uplitanje u tjelesne zakonitosti samo radi estetike meni nisu opravdane.
  evo jedan link koji sam na brzaka našla gdje je prikaz uha i mjesta koja su ključna u akupunkturnoj terapiji, pa sad ti znaj gdje bi najpametnije postaviti naušnicu, a da to jednog dana za posljedicu neće imati visoki krvni tlak, glavobolje ili tome slično.
  Djeci od 4 ili 5 godina se to sasvim lijepo može objasniti, kako što je to učinio moj tata i na tome mu veliko hvala. Zbog toga ja nemam probušene uši, a takovo razmišljanje ću pokušati prenijeti i na svoje dijete.
  Molim vas najiskrenije i dobronamjerno da stoput promislite prije nego donesete svoju odluku. Mislim da smo u 21. stoljeću dovoljno napredni da nam ne trebaju ti ostaci uljepšavanja primitivnih naroda koji nemaju nikakvu korisnu svrhu i koji bi trebali ostati iza nas.
  http://images.google.hr/imgres?imgurl=http://www.herbateka.eu/slike/earms.gif&imgrefurl=http://www.herbateka.eu/%3Fq%3Dnode/388&usg=__Y6h8gjbEFDuWJFXb4m3NNK8bvGs=&h=352&w=337 &sz=35&hl=hr&start=8&um=1&itbs=1&tbnid=pSDk2um9Vo3 _yM:&tbnh=120&tbnw=115&prev=/images%3Fq%3Dakupunktura%2Buha%26hl%3Dhr%26client% 3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:en-GBfficial%26sa%3DN%26um%3D1
  Posljednje uređivanje od marijanada : 10.02.2010. at 09:17

 9. #9

  Datum pristupanja
  Oct 2009
  Lokacija
  Novi Zagreb
  Postovi
  751

  Početno

  oprostite na grznim tipfelerima, nisam stigla sve ispraviti u dvije minute

 10. #10

  Datum pristupanja
  Feb 2010
  Postovi
  3

  Početno

  moja kći je bušila s 3god, jako je to željela što zbog prijateljica, što jer su nas nepoznati stalno pitali je li curica ili dečko. mislim da ako je to tako opasno ne bi to ljudi u civiliziranim zemljama radili svojoj djeci. isto je bilo kod zlatara, dugo (par mjeseci) smo nosili medicinke i vrtili ih. inače, bušenje je prošlo super za prvo uho, za drugo je skoro odustala kad je skužila koliko boli i malo se cimnula tako da nije baš simetrično (ha ha).da, povremeno gubimo naušnice ali nastojimo ne staviti neke preskupe tako da ne žalimo za izgubljenima. povremeno mijenjamo i najbolje su se pokazale male alkice jer se ćepići ili izgube ili inficiraju ako ona po tom operira.nikad to ne bih djetetu stavila samo zato što se meni svidja, mislim da svaka mama zna procijeniti da li može to još odgoditi. moja me dugo pilila i dobila za rockas

 11. #11
  mrkvica05 avatar
  Datum pristupanja
  Jul 2008
  Lokacija
  zagreb
  Postovi
  916

  Početno

  [QUOTE=marijanada;1539904]cMislim da smo u 21. stoljeću dovoljno napredni da nam ne trebaju ti ostaci uljepšavanja primitivnih naroda koji nemaju nikakvu korisnu svrhu i koji bi trebali ostati iza nas.

  Vjerujem da si kao što si i sama napomenula, s dobrom namjerom napisala svoj post. Ali ova rečenica mi je zapela za oko.
  Po čijoj procjeni su to primitivni narodi? Ako se ne varam, to se u etnologiji/antropologiji zove eurocentrizam. "Mi smo napredni, svi ostali su zaostali."
  Mogu prihvatiti prvi dio posta o prekidanju protoka energije (a taj dio učenja o energiji isto potječe od nekih primitivnih naroda, sigurno nije došlo iz ne znam, Basela ili Pariza). Ja sigurno nisam ljubitelj piercinga po čitavom tijelu, ali mislim da je to stvar ukusa. A uljepšavanje i ne treba imati ikakvu korisnu svrhu, zato i je uljepšavanje, čista estetika.

  Malo ili puno OT, ali eto. Bez zlih namjera.

 12. #12
  kate avatar
  Datum pristupanja
  Dec 2003
  Lokacija
  Zagreb
  Postovi
  2,703

  Početno

  Znači ta cijena uključuje medicinske?
  Jel netko bušio uši u City centru, ima tamo neka zlatarna?

  ima mi smisla to sa živčanim završetcima

  hvala svima

 13. #13

  Datum pristupanja
  Mar 2004
  Lokacija
  Zagreb, Staglisce
  Postovi
  182

  Početno

  Kate, ja sam prije nekih mjesec dana vodila laru u City centar busiti usi u tu zlatarnu. Njoj je sve proslo ok. Jos uvijek nosi medicinke. 30 kn za oba uha i nusnice

 14. #14

  Datum pristupanja
  Oct 2009
  Lokacija
  Novi Zagreb
  Postovi
  751

  Početno

  mrkvice, Naravno da je bez zlih namjera, a nažalost nema velike veze sa eurocentrizmom, jer se ne odnosi na usporedbu sa današnjim društveno-kulturnim okruženjem, već u pravom smislu riječi koju sam upotrijebila: primitivni narodi.
  Pojašnjenje riječi primitivan je ovdje http://hjp.srce.hr/index.php?show=search , a pojam "primitivni narodi" je danas opće poznat i uvriježen i nije stvoren mojim utjecajem.
  Primitivno nije nužno i loše, jer kako si i sama spomenula, dio njihovih učenja i običaja i danas koristimo za našu dobrobit. Moja je želja naglasiti da su neki primitivni načini uljepšavanja u vrlo izravnoj vezi sa narušavanjem ili mogućem lošem utjecaju na zdravlje onoga tko na sebi provodi neke od takovih načina uljepšavanja kao što je probadanje dijelova tijela radi umetanja ukrasa.
  Čistom estetikom bih mogla nazvati stavljanje ukosnice, narukvice, lančića i slično koji za posljedicu nemaju trajno oštećivanje tijela.
  Posljednje uređivanje od marijanada : 11.02.2010. at 16:21

 15. #15
  malena beba avatar
  Datum pristupanja
  Dec 2006
  Lokacija
  dalmacija
  Postovi
  7,656

  Početno

  moja nema probusene usi, meni to nije lijepo vidjeti na maloj djeci. osim toga, meni je busenje usiju sa 4-5 god ostalo u sjecanju
  kao jako traumaticno iskustvo.

 16. #16
  Tashunica avatar
  Datum pristupanja
  Jan 2007
  Lokacija
  tamo, tamo daleko
  Postovi
  5,397

  Početno

  mora da sa mnom nešto nije u redu , jer se uopće ne sjećam bušenja ušiju kao nečeg traumatičnog, ali se sjećam kako sam baš obožavala nositi naušnice.
  na žalost samo do puberteta onda sam postala alergična na ama baš sve, od biže do zlata.

 17. #17
  bucka avatar
  Datum pristupanja
  Jan 2005
  Lokacija
  zagreb
  Postovi
  5,072

  Početno

  Citiraj malena beba prvotno napisa Vidi poruku
  moja nema probusene usi, meni to nije lijepo vidjeti na maloj djeci.
  X
  ja nikad u životu nisam imala probušene uši niti ih namjeravam probušiti!
  jednostavno ne volim nakit!

 18. #18

  Datum pristupanja
  Jul 2009
  Lokacija
  ZAGREB
  Postovi
  183

  Početno

  nekidan smo nećakinju vodili na bušenje ušiju, ima 7 godina, isto su rekli ne vadit 2 tjedna i vrtit svaki dan, nije ju bolilo, al je problem kad se kosa zapetlja oko naušnica a to se događa svaki dan po barem 5 puta a sestra i ja smo obadvije prošle faze piercinga po kojekakvim djelovima tjela, pa smo joj odma u apoteci kupili octenisept, jer taj sprej u piercing studiu preporučuju za njegu svježih rupica...zlu netrebalo, al rađe daš 30kn više neg da se upali...

 19. #19

  Datum pristupanja
  Aug 2009
  Lokacija
  zagreb
  Postovi
  552

  Početno

  ja imam probušene uši(osnovna škola cca 13,14 g) i volim nakit al mi je užas bušiti maloj djeci, pogotovo bebama. prijateljicin tata je liječnik i kakve nam je priče rekao o slučajevima koji su dolazili radi infekcije zbog bušenja u svakakvim zlatarnama( npr. dobro su prošle one kojima su "samo odstranili dio ušne resice radi inf..). da imam curicu ne bi joj dala dugo da si zbuši uši...

 20. #20
  Marion avatar
  Datum pristupanja
  Nov 2009
  Lokacija
  Deutschland
  Postovi
  223

  Početno

  Zasto ne sacekate, kad bude imala 12-13-15 godina bice dovoljno velika da odluci sama, sad je jos premala da bi ona znala sta hoce i koje su posledice busenja usiju?

  Meni su ih probusili kad sam bila mala i nisam se nauzivala noseci nausnice, jer su mi usi oticale i gnojile se na sve moguce metale (cak i zlato), ali natrag se ne moze rupice su tu bez nausnica.

 21. #21
  Točkica avatar
  Datum pristupanja
  Aug 2004
  Lokacija
  s pogledom na Kvarner.....
  Postovi
  978

  Početno

  Citiraj zarrin prvotno napisa Vidi poruku
  ja imam probušene uši(osnovna škola cca 13,14 g) i volim nakit al mi je užas bušiti maloj djeci, pogotovo bebama. prijateljicin tata je liječnik i kakve nam je priče rekao o slučajevima koji su dolazili radi infekcije zbog bušenja u svakakvim zlatarnama( npr. dobro su prošle one kojima su "samo odstranili dio ušne resice radi inf..). da imam curicu ne bi joj dala dugo da si zbuši uši...

  Ja sam bušila u 8. osnovne, završila na hitnoj zbog zagnojene obje ušne resice, čepići od naušnica su se jednostavno utopili u resicama, niz vrat curio gnoj, katastrofa.....

  Meni je također ružno vidjeti naušnice na maloj djeci ( osobito bebama) i nemam namjeru svojima bušiti još jako dugo.

 22. #22

  Datum pristupanja
  Jul 2009
  Lokacija
  ZAGREB
  Postovi
  183

  Početno

  te sve moguće alergijske reakcije su uglavnom alergije na nikl, nikl je sadržan i u biži i u srebru i zlatu i svemu živom, ovisno o čistoći metaka reakcije su moguće i to jako gadne...ja nosim uglavnom srebro, i nekad mi se javi reakcija, nekad ne, to ovisi o čistoći koja se golim okom ne vidi, a iz iskustva znam da ni provjereno prodajno mjesto ne garantira...ko ima problema s tim, a želi jako naušnice ima opciju kirurškog čelika ili titana...na kirurški čelik su gotovo nemoguće reakcije ( takve osobe bi dobile i reakciju na beštek za jelo) a na titan još manje, gotovo nema zabilježenih slučajeva...u svakom slučaju ko odvede klince nek provjeri kako zlatar dezinficira resice i dali je prije oprao ruke, ako dezinficiraju s onim malim krpicama zapakiranim u male vrećice ( ko antiseptičke maramice) vjerojatno je da nije dobra dezinfekcija, još pogotovo ako nije oprao ruke i sa zmazanim ćevapima dira naušnicu i resicu...kupite octenisept, pa vi osobno dezinficirajte klincima uho, i svako juto i večer s jednim štapićem za uho namočenim s octeniseptom pobrišite prednju i stražnju rupicu...i da,ako primjetite da se gnoji uho, nemojte odmah izvlačiti naušnicu van, jer se vanjske rupice brzo zatvore i gnoj nemre izaći van, probajte to malo stisnut i pojačati higijenu, ili pravac doktoru...

 23. #23
  Trina avatar
  Datum pristupanja
  Nov 2006
  Postovi
  6,675

  Početno

  Marijanada, sad znamo otkud ove silne bolesti jer jedno 90% ženske populacije na svijetu ima probušene uši a mi se čudimo otkud sve te smetnje. Baš smo primitivni.

  Moja kćer je dva puta imala probušene uši i oba puta se ugnojilo pa smo ih morali skinuti (zapinjala je na kosu pa bi povukla i eto) i saad je zapela da oće opet. A mene strah da joj se opet ne upali

 24. #24

  Datum pristupanja
  Jul 2009
  Lokacija
  ZAGREB
  Postovi
  183

  Početno

  trina jesi sigurna da je samo od zapinjanja kosom, da nije možda alergija?nakon koliko vremena joj se počne gnojit?

 25. #25

  Datum pristupanja
  Nov 2007
  Lokacija
  zagreb
  Postovi
  176

  Početno

  Bok,evo ja sam se sada ubacila.vidjela sam naslov,pa ni neznam dali je tvoje djete već probušilo uši.Ja sam svovoj kći bušila uši sa 3 godine.
  vidjela je da starija kći ima naušnice pa bi i ona,naravno...mi smo tada bili na moru bilo je to ovo ljeto...
  bili smo u 4 zlatarnice,nitko joj nije htipo bušiti uši;em jer su bile mlade radnice pa su se bojale djetetu bušiti uši;em jer bi dijete vrištalo kad probuše jedno uho pa ga boli pa onda neda drugo.to nije bio slučaj kod moje S.Mi smo došli u jednu već 5 zlatarnicu gdje me je vlasnik poznavao i pitao moju kći dali hoće bijele ili žute,i tako pričao s njom dok joj je bušio.naravno da joj je pokazao prije s čim će to raditi i kako sve na dječji način.ja sam je ohrabrivala,ali to nije bilo potrebno jer je bila jako hrabra.bušenje sam platila 30 kn.mislim da se ne moraš bojati za svoju kći,ali svakako razgovarati s njom i spremiti je da zna ipak što je čeka.evo nadam se da sam ti pomogla....

 26. #26
  XENA avatar
  Datum pristupanja
  Nov 2009
  Lokacija
  Rijeka
  Postovi
  1,028

  Početno

  Tek sad vidim kako sam skupo prošla, mi smo bušenje platili 80kn. Drugi put kada dođe do toga drugom zlataru!

 27. #27
  Arijana avatar
  Datum pristupanja
  Dec 2003
  Postovi
  2,225

  Početno

  Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
  Mi smo Lauri probušili uši sa nekih 12 mjeseci i to je super prošlo,
  Kako izgleda bušenje uha djetetu od 12 mjeseci . Da ne govorim o bebama...
  Ja se svog bušenja sjećam jer sam imala 12-13 godina. Znala sam što mi se radi, kako će to napraviti, s čim i bila sam spremna na naglu oštru bol, ali i pored svega toga sam se tako stresla kad je "okinuo" . Sad, ja imam malo niži prag boli, ali ipak...
  Dijete od 1g. ne zna ni što mu se radi, ni zašto se to radi, kako se onda ne prepadne i ne počne vrištat, nego još dozvoli da se to napravi i s drugim uhom, sjedeći, pretpostavljam mirno ?
  Evo, to sam se uvijek pitala, a nisam imala priliku saznati.

 28. #28
  Arijana avatar
  Datum pristupanja
  Dec 2003
  Postovi
  2,225

  Početno

  Izgleda da će mi odgovor na ovo pitanje i dalje biti misterij

 29. #29
  Anemona avatar
  Datum pristupanja
  Sep 2007
  Lokacija
  sjeverozapadna
  Postovi
  10,904

  Početno

  Citiraj Arijana prvotno napisa Vidi poruku
  Izgleda da će mi odgovor na ovo pitanje i dalje biti misterij
  I mene zanima odgovor.
  Ja sam veliki protivnik bušenja ušiju maloj djeci. Negdje nakon 10. - 12. godine, kad dijete samo i svjesno izrazi želju da bi probušilo uši. I kad točno zna što će se događati, onda eventualno može, prije ne.
  Ja sam ih probušila negdje u 1. srednje. Naušnice ne nosim jer sam alergična na sve, uključujući zlato.

 30. #30
  XENA avatar
  Datum pristupanja
  Nov 2009
  Lokacija
  Rijeka
  Postovi
  1,028

  Početno

  Nije bilo apsolutno nikakvih problema, zlatara je bilo strah kako će Laura odreagirati ali sve je dobro prošlo.Malo je zaplakala kod uboda a imam sliku gdje mi se smije par minuta nakon postavljanja naušnica.
  Mislim da je dijetetu veća trauma bušenje ušiju kada je starije jer zna šta ga čeka.

 31. #31

  Datum pristupanja
  Aug 2006
  Lokacija
  SZ Hrvatska
  Postovi
  1,942

  Početno

  Moja kćer je dala probušiti uši sa ca 6,5 godina. Sama je izrazila želju da želi, dugo me nagovarala i onda sam popustila.
  Nosila ih je par mjeseci i gotovo. Skinula ih je i više ne želi nositi, više joj nije fora. Dok joj ponovno bude fora, vjerojatno ćemo morati opet bušiti.
  Nikako nisam za bušenje ušiju djeci koja nisu dovoljno stara da sami izraze želju da to hoće.

 32. #32
  Administratorica puntica avatar
  Datum pristupanja
  Jun 2008
  Lokacija
  Zagreb
  Postovi
  6,628

  Početno

  Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
  I mene zanima odgovor.
  Ja sam veliki protivnik bušenja ušiju maloj djeci. Negdje nakon 10. - 12. godine, kad dijete samo i svjesno izrazi želju da bi probušilo uši. I kad točno zna što će se događati, onda eventualno može, prije ne.
  meni su bušili uši ni ne znam kad, na slikama od prvog rođendana sam već imala naušnice

  Za utjehu, ne sjećam se kako je to izgledalo, da li je bolilo itd.

  Ja Keksićki neću bušiti uši. Grozno mi je vidjeti djecu a probušenim ušima, ne znam zašto. Kad dođe do srednje škole, ako bude htjela bušit uši, dogovorit ćemo se

 33. #33
  tropical avatar
  Datum pristupanja
  May 2007
  Postovi
  934

  Početno

  ja se samo nadam da dečki sa 5 godina ne dobiju takve ideje. kad će imati 16, e onda.. vidjet ćemo.

 34. #34
  jelena.O avatar
  Datum pristupanja
  May 2008
  Lokacija
  ZAGREB-ŠPANSKO
  Postovi
  23,280

  Početno

  nećakinja hoće za poklon (13 rođ) bušenje ušiju, gdje i kolko ?

 35. #35
  Rivendell avatar
  Datum pristupanja
  May 2011
  Lokacija
  Zagreb
  Postovi
  1,351

  Početno

  Nas četiri sestre, svima probušene uši do 3. mjeseca, mama iz Slavonije, kaže da se tako to tamo radi, kao bolje što je beba manja neće dirati. Meni to grozno za vidjeti, ali ok.
  Imala sam dosta piercinga po tijelu, samo mi se pupak upalio, ostalo (jezik, nos) bez problema prošlo. Htjedoh reći da se u tim salonima sve radi u rukavicama, sa sterilnom iglom koja je jednokratna, nakit je od kirurškog čelika isto steriliziran... I uz sve te mjere mi se upalilo, tako da mi je iz sadašnje perspektive bušenje ušiju u zlatari nezamislivo.

 36. #36
  Boxica avatar
  Datum pristupanja
  Jul 2009
  Lokacija
  Zagreb
  Postovi
  2,309

  Početno

  Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
  nećakinja hoće za poklon (13 rođ) bušenje ušiju, gdje i kolko ?

  u zlatarnama, nekad je bilo oko 30,00 kn...buši se sa naušnicama medicinkama koje mora nositi mjesec dana

 37. #37
  genius avatar
  Datum pristupanja
  Aug 2010
  Lokacija
  ravnica
  Postovi
  685

  Početno

  ja sam probušila curama uši negdje oko 8.mj. od rođenja i to ne zato jer se u slavoniji tako radi nego zato što sam ja htjela i što je to meni lijepo. dijete sam posjela u krilo pridržala glavicu i teta nam je probušila jedno uho,malo je zaplakala (ali nije vrištala niti se otimala)iprije nego se snašla ona joj je i drugo probušila. platili izišli van i kao da se nije ništa ni dogodilo. da je boljelo vjerovatno malo i je ,ali mislim ništa više od recimo uboda iglom kod vađenja krvi.iskreno mislim da se je više uplašila onog zvukapištolja nego same boli. par dana smo mazali kremicom i sve ok.
  i sad nakon par god. vidim i drago mi je da se i curama sviđa,čim uđemo u zlatarnu ili dm one vršljaju i pregledavaju naušnice. starija ih ima nekoliko i sama si več promjeni.
  cijena bušenja i medicinki je 30,oo kn
  Posljednje uređivanje od genius : 18.04.2012. at 15:27

 38. #38
  Bebinja avatar
  Datum pristupanja
  Feb 2009
  Lokacija
  Malo Misto
  Postovi
  642

  Početno

  Meni je nekako barbarski bušenje ušiju pogotovo kod skroz malih beba,izgledaju mi kao ženice ;(
  Ja svojoj curici neću bušiti,ne svidja mi se to.
  Ja sam imala probušene uši ,samo problemi ,non stop su bile gnjojne.

 39. #39
  lola_34 avatar
  Datum pristupanja
  Apr 2007
  Lokacija
  Zagreb
  Postovi
  956

  Početno

  Dakle, zakaj ja nisam vidjela ovaj topik malo ranije ?

  Ja svojoj curki neki dan dala probušiti uši u zlatarni u Malešnici.

  Ženska mi ponudila dvije opcije: za 50 Kn (bušenje + naušnice) i bezbolniju (i skuplju, naravno) varijantu za 130 Kn. Naravno da sam nasjela .

  Jedino kaj je dobila lijepe naušnice uz to, u obliku cvjetića.

  Eto, bar neka netko nauči iz mog iskustva.
  Posljednje uređivanje od lola_34 : 18.04.2012. at 16:13

 40. #40
  jelena.O avatar
  Datum pristupanja
  May 2008
  Lokacija
  ZAGREB-ŠPANSKO
  Postovi
  23,280

  Početno

  naušnice su bile prave ili medicinke.

  ja sam inače bušila s 22 god, nakon jednog posjeta pragu gdi sam si kupila jedan minijaturne, znala sam nosit i po dve različite u jednoj rupi, a već cca 6.5 godina ne nosim naušnice.
  moja klinka nema još probušene uši
  Posljednje uređivanje od jelena.O : 19.04.2012. at 07:46

 41. #41
  lola_34 avatar
  Datum pristupanja
  Apr 2007
  Lokacija
  Zagreb
  Postovi
  956

  Početno

  Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
  naušnice su bile prave ili medicinke.
  Medicinske, samo lijepe .


  Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
  moja klinka nema još probušene uši
  A moja me žicala, žicala, pa sam na kraju popustila .

 42. #42
  Boxica avatar
  Datum pristupanja
  Jul 2009
  Lokacija
  Zagreb
  Postovi
  2,309

  Početno

  Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
  Medicinske, samo lijepe .

  A moja me žicala, žicala, pa sam na kraju popustila .
  pa sad je već velika, pa neka ima...zašto ne?
  moja je ko tvoja i ako me sad bude tražila, ići ćemo...

  ali mi nije padalo na pamet da joj ranije bušim, pogotovo kad je bila beba...
  meni je to ružno za vidjeti, ali i prebrutalno, da svjesno nanosim bol vlastitom djetetu...
  kad su dovoljno veliki za to, neka sami odluče

  ja sam sebi probušila u srednjoj školi i od onda stalno ih nosim jer osim vjenčanog prstena to mi je jedini nakit

 43. #43
  superx avatar
  Datum pristupanja
  Jan 2009
  Lokacija
  zagreb
  Postovi
  1,391

  Početno

  Da užas, još onda kada netko stavi maloj bebi ono žuto zlato ,meni je to jednostavno ružno i nikada nebi pikala dijete iz ljepote!

 44. #44
  Cathy avatar
  Datum pristupanja
  May 2007
  Lokacija
  Zagreb
  Postovi
  5,981

  Početno

  Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
  Ženska mi ponudila dvije opcije: za 50 Kn (bušenje + naušnice) i bezbolniju (i skuplju, naravno) varijantu za 130 Kn. Naravno da sam nasjela .
  A jel nekako objasnila ovo "bezbolnije"?

 45. #45
  lola_34 avatar
  Datum pristupanja
  Apr 2007
  Lokacija
  Zagreb
  Postovi
  956

  Početno

  Ne. Nisam ja ni pitala.

  Izabrala sam 'skuplju' varijantu jer su se tamo nudile ljepše naušnice (cvjetići ovakvi, onakvi...), za razliku od 'običnih' medicinskih.

 46. #46
  jelena.O avatar
  Datum pristupanja
  May 2008
  Lokacija
  ZAGREB-ŠPANSKO
  Postovi
  23,280

  Početno

  obične medicinke su kružne, ili ona točkica s okom ( takvu sam ja imala)

 47. #47
  lola_34 avatar
  Datum pristupanja
  Apr 2007
  Lokacija
  Zagreb
  Postovi
  956

  Početno

  Ma da, i tu kod ove, ali je za 130 Kn nudila ljepše (stvarno ne znam ima li razlike u tehnologiji bušenja), pa smo se polakomile .

 48. #48
  crnkica avatar
  Datum pristupanja
  Mar 2009
  Postovi
  494

  Početno

  i ja nisam htjela bušiti uši svojoj kćeri, ali onda je došao pritisak jer sve u vrtiću imaju probušene uši i tako da sam popustila. nije ju moglo spriječiti ni to što sam rekla da ću ju boliti...nije odustajala...a kad je probušila nije se ni javila....
  inače meni isto tako nema ništa ružnije kad vidim da maloj dječicici stave one alkice pa još i nekakav privjesak...ma užas

 49. #49
  Cathy avatar
  Datum pristupanja
  May 2007
  Lokacija
  Zagreb
  Postovi
  5,981

  Početno

  Pitanje, imam ideju djeci probušiti uši na moru, da li se onda smiju kupati?

 50. #50
  Osoblje foruma apricot avatar
  Datum pristupanja
  Jan 2004
  Lokacija
  zagreb, istočno od... svega
  Postovi
  32,437

  Početno

  pa morska voda je ljekovita

Pravila pisanja postova

 • Ne možete otvoriti novu temu
 • Ne možete ostaviti odgovor
 • Ne možete stavljati privitke
 • Ne možete uređivati svoje postove
 •