Ti si koristila metodu "isplači se do iznemoglosti" kako ju ja volim "od milja" zvati. Ona ne radi na principu da se dijete nauči poslušnosti, jer u toj dobi niti ne postoji poslušnost/neposlušnost, nego dijete shvati da te može zvati do mile volje a mama neče doči. Eto, u kratko i pojednostavljeno to se dogodi kod takve metode.
Ja sam veliki protivnik iste, ali se slažem da je život puno jednostavniji ako je tako.
I dalje stojim kod teze da su djeca tako kratko bespomočne bebe, i da je stvarno potrebno posvetiti im pažnju koju traže.
I s tom pažnjom, odnosno kako ti kažeš "skakanjem na
svaki kme" dijete stekne sigurnost u tebe kao roditelja, jer zna da si tu uz njega kad te zove, a time i sigurnost u sebe i lakše se osamostali kad za to dođe vrijeme.
Naravno kad imamo 2,3,4 djece u igri da nemam toliko vremena na raspolaganju, i sve je to puno teže, ali opet ne vidim niti jedan razlog zašto trenirati ovo jedno.
I zašto ljudi izbacuju rečenice tipa: dijete zna što mu odgovara i odmah to koristi. Pa neka "koristi" Bože mili, to mu je i posao. Ispada ne daj Bože da dijete naviknemo na pažnju, ljubav, odgovaranje na njegove potrebe, sigurno će postati zahtjevni monstrum.

Neki dan na poslu komentira starija kolegica, dijete odmah koristi. Pa što koristi? Uopće se na zabrinjavam oko toga. Neka "koristi" moju pažnju, ja sam zadovoljna jer mu ju mogu pružiti.