Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 154

Tema: Fizička aktivnost nakon ET ili FET

  1. #51

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    909

    Početno

    Ja sam nakon ET-a odlezala 15 minuta i nakon toga sam isla u petosatni shoping, s tim da sam samo lagano setala po shoping centru i gurala lagana kolica a mm je radio sve ostalo. Dr. mi je rekao da nastavim sa zivotom kao i inace, samo da ne dizem nista tesko. Ja upravo tako i cinim. S tim, da se moram sloziti s gore pomenutim da je to sve individualno. Ja sam imala i imam uzasne bolove i probadanja u jajnicima i donjem dijelu trbuha i pila sam tablete protiv bolova. Vidjet cemo ishod

  2. #52
    Mimek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    907

    Početno

    i ja stalno osjećam jajnike... fatamorgana jesi li imala puno folikula ? ja to ne mogu pripisati bolovima nakon punkcije jer sam imala samo tri na lijevom jajniku, a sad osjećam oba.

    mirovala sam par dana, ali nisam skroz ležala i kad sam osjetila da se sve nekako smirilo krenula sam raditi, ali nakon prvog dana na poslu opet ih osjećam malo žešće !?!? ne tako da moram piti tablete protiv bolova...

    da i ja očekujem ishod

  3. #53

    Datum pristupanja
    Jul 2010
    Lokacija
    osijek
    Postovi
    370

    Početno

    žao mi je što je tema zamrla jer je vrlo korisna..

    što kažete na stepenice nakon et?
    naime, živim na 5 katu (odn. 6.nivou ako računamo i prizemlje) u zgradi bez lifta. Do stana imam 89 stepenica. Na bo sam do sada i bila zbog tih silnih stepenica, ali sada bih morala ići raditi nakon par dana mirovanja po punkciji (uvijek me sve boli i drugi dan).
    što da radim??

  4. #54
    sildad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Split
    Postovi
    428

    Početno

    Cura koju znam osobno, ostala je trudna upravo na IVF-u gdje je iza transfera kupila nekoliko litara soka i to sve vukla pješke na 6.kat.

  5. #55
    nina32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Postovi
    359

    Početno

    I ja sam stepenarila jer stanujem na 4 katu i implantiralo se, ali je zavrsilo kiretazom. Naravno da ne mislim da su stepenice tome krive, ali cisto iz neke predostroznosti mislim da cu u iducem pokusaju boraviti kod svojih roditelja gdje postoji lift

  6. #56

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,366

    Početno

    Citiraj zlatta prvotno napisa Vidi poruku
    što kažete na stepenice nakon et?
    naime, živim na 5 katu (odn. 6.nivou ako računamo i prizemlje) u zgradi bez lifta. Do stana imam 89 stepenica. Na bo sam do sada i bila zbog tih silnih stepenica, ali sada bih morala ići raditi nakon par dana mirovanja po punkciji (uvijek me sve boli i drugi dan).
    što da radim??
    Ja ne bih brinula zbog toga, zapravo nikada ni nisam, a imam priblizno toliko koliko i ti stepenica do stana u zgradi bez lifta. Vjerujem da hodanje po stepenicama ne moze bitno utjecati na to hoce li do trudnoce doci ili ne, kao i ni na samu trudnocu. Bude li te nakon punkcije sta boljelo, ili nakon transfera probadalo, ili budes li u prvim tjednima trudnoce jako umorna penjuci se po stepenicama, jednostavno stanes na trenutak, odmoris se i polako ides dalje.

  7. #57
    legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    816

    Početno

    odlicna tema.
    1 IVF ICSI - lezala dva tjedna (sa jednim letom 7dnt zg-du), beta 0, psihicki jaaaako naporno
    2 IVF - lezuckala tjedan dana, dalje sve normalno, beta 0
    sada u trecem postupku, lezala samo dan transfera, vec drugi dan u auto (dobro nisam ja vozila) i 600 km zagreb-dubrovnik. bez nekog mirovanja. jucer 6dnt kada me vec uhvatila lagana siza peglala, usisavala, brisala prasinu, radila kolace.... sve ono sto inace mrzim (jeli to simptom trudnoce??) ma uglavnom radim nesto da se zabavim. u pon se vracam na posao (uredski, zna nekada biti stresan ali koliko mu dopustis - sad imam nesto vaznije u mislima pa tesko da me nesto osim bete moze stresirati).
    uglavnom vodila sam se ovim uputama.

  8. #58
    nina32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Postovi
    359

    Početno

    Hvala legal alien na ovom tekstu iz kojega odvajam ovu rečenicu-
    "After the embryo transfer is complete, your bed will be wheeled from the procedure room into a private room, all while you remain laying flat on your back".
    Da li je netko imao takvo iskustvo? Naime, ja sam se nakon transfera odmah ustala i otpješačila do sobe(nije bilo taxija) još se i pomokrila usput (rekli su mi da nema problema)pa sad kad ovo čitam pitam se pitam zašto mene (nas?) nisu vozikali....

  9. #59
    alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010
    Postovi
    1,024

    Početno

    Ja sam u 5 transfera 4 puta odlezala 2 sata u bolnici sa podignutim donjim dijelom kreveta.Jedini put kad sam imala ET,ustala sa stola i otpjesacila kuci imala sam - na testu i betu 0.Mozda nema veze lezanje nakon transfera ali meni je nakon tog neuspjeha bilo vrlo vazno da odlezim 2 sata i platila sam extra za to,ali ne zalim,dubile bi na glavi samo da uspijeNakon svakog transfera sam slijedeci dan radila sve normalno,isla na posao,vozila preko 100km...

  10. #60
    tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Lokacija
    RI
    Postovi
    2,925

    Početno

    [QUOTE=nina32;
    Da li je netko imao takvo iskustvo? Naime, ja sam se nakon transfera odmah ustala i otpješačila do sobe(nije bilo taxija) još se i pomokrila usput (rekli su mi da nema problema)pa sad kad ovo čitam pitam se pitam zašto mene (nas?) nisu vozikali....[/QUOTE]

    To je po novom u KBC RI, prije nas se vozilo na ležaju do sobe i tamo smo ležale s jastukom ispod guze 2 sata. Sada nakon transfera idemo pješke u tu istu sobu i ležimo sat vremena bez jastuka.
    Ja mislim da je to više kako kome odgovara i psihološki nam je lakše. Ja ne bi ni ležala...ne bi ostajala doma, sve kao i inače samo laganini. Dr. Reš me je čak uvjeravao da možemo trčati nakon transfera...

  11. #61
    alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010
    Postovi
    1,024

    Početno

    I da...sa stola za ET su me svaki put ''prenosili'' na krevet i tako sa podignutim donjim dijelom me vozali po cijeloj bolnici do sobe

  12. #62
    legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    816

    Početno

    kako je ovo jos mlada grana medicine i jos se puno toga ispituje (na nama??) klinike nisu uskladjene oko ponasanja nakon transfera (zapravo ni oko puno drugih stvari). sada navodno po nekim istrazivanjima cak ni lezanje od 30 min nakon transfera ne povecava sanse za trudnocu. evo link
    ups sad sam vidjela da mozda bas i ne treba usisavati...

  13. #63
    nina32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Postovi
    359

    Početno

    Citiraj tigrical prvotno napisa Vidi poruku
    Dr. Reš me je čak uvjeravao da možemo trčati nakon transfera...
    hhaaaa, koja legenda!

  14. #64
    frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Postovi
    3,141

    Početno

    ja sam nekako sklona Resovoj teoriji...

    VV je prije bila najuspjesnija MPO klinika u Hrvatskoj, a tamo se nakon transfera prosece do kreveta i lezi nekih 15-20 minuta jer je krevet vec potreban nekom drugom... nakon toga prosjedis ili stojis u cekaonici i po nekoliko sati dok dodjes na red dr-u, a rezultati su im bili odlicni...
    i, koliko se sjecam, u nekim vrlo uspjesnim inozemnim klinikama se nakon transfera lezi na trbuhu tak da ovo "flat on your back" i "guza u zraku" pada u vodu...

    mislim...embrij nema gdje iz maternice, a da je za postizanje trudnoce kljucno mirovanje, ne bi nas bilo 6 milijardi na svijetu...

  15. #65

    Datum pristupanja
    Sep 2011
    Postovi
    8

    Početno

    bok svima,ja sam u petak bila na svom 2.IVF-u,tj na transferu u VV.Nakon prvog se nisam usudila izaći iz kuće previše dana,samo sam laganini kuhala ručak i sl,no mislim da sad idem van nakon 3 dana jer je sestra rekla da su neke žene išle na skijanje poslije transfera i da ona misli da treba mirovati samo prvi dan.Doktor je rekao da se može ići raditi nakon 7 dana.Za mene je to nemoguće jer radim u vrtiću

  16. #66
    tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Lokacija
    RI
    Postovi
    2,925

    Početno

    Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam nekako sklona Resovoj teoriji...

    VV je prije bila najuspjesnija MPO klinika u Hrvatskoj, a tamo se nakon transfera prosece do kreveta i lezi nekih 15-20 minuta jer je krevet vec potreban nekom drugom... nakon toga prosjedis ili stojis u cekaonici i po nekoliko sati dok dodjes na red dr-u, a rezultati su im bili odlicni...
    i, koliko se sjecam, u nekim vrlo uspjesnim inozemnim klinikama se nakon transfera lezi na trbuhu tak da ovo "flat on your back" i "guza u zraku" pada u vodu...

    mislim...embrij nema gdje iz maternice, a da je za postizanje trudnoce kljucno mirovanje, ne bi nas bilo 6 milijardi na svijetu...
    Potpisujem! Ja uopće ne mirujem, jedino ne dižem jako teške stvari i ne usisavam (rekla sam MM da se to ne smije, pa to on radi već godinama)

  17. #67
    Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Postovi
    7,121

    Početno

    martuška nitko ti od dr. neće preporučiti strogo mirovanje nakon ET-a, mirovanje da u smislu da se ne dižu teške stvari, da se ne sexa ili vozi bicikl ali može se većinu stvari raditi koje inače normalno radiš, mi to sami sebi zacrtamo u glavu da treba strogo mirovati pa sam tako i ja prvih par puta provela većinu vremena na kauču i nije uspjelo, sad više neću jer vidim da nije do toga. Ja isto radim u vrtiću i planiram ići raditi nakon transfera jer mi se već nakupilo tih bolovanja svako toliko i mislim da ako bude beta pozitivna da ću tek tada razmišljati o bolovanju

  18. #68
    bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,067

    Početno

    I ja sam nakon prva 2 transfera skoro cijelo vrijeme do bete doslovno prelezala, nakon toga sam samo 2- 3 dana nakon transfera odmarala, a poslije svaki dan do bete setala i kuhala, nisam radila nikakve teske poslove. Mislim da je bolje normalno se kretati

  19. #69

    Datum pristupanja
    Sep 2011
    Postovi
    8

    Početno

    cure moje,mislim da bar 7 dana treba biti doma jer je tako rekao dr Alebić,,a još me uvijek strah Mala mimi ići na posao, i nakon tih 7 dana(ti bar znaš kako je nama).Mogu ti reći da imam grižnju savijesti zbog tolikog bolovanja svakih mjesec i pol,ako ne uspije pa budem morala opet ici,mozda odem raditi nakon 7 dana,ali me je jako strah

  20. #70
    anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    1,089

    Početno

    Martuška, tako je tebi rekao dr. Alebić, ali svaki doktor i svaka klinika, koliko sam primijetila ima svoju filozofiju tako da je najbolje raditi onako kako svakoj od naš paše, odnosno ono što svaka od nas misli da je najbolje za nju. A samo napomena kako mirovanje nije dobro za cirkulaciju ilitiga za prokvrljenost maternice.

  21. #71
    Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Postovi
    7,121

    Početno

    martuška i ja sam bila prestrašena oko svega prvih par puta čak i kad sam malo jače kihnula me boli strah da se nije nešto pomaklo, ali naučiš se opustiti s vremenom oko tih stvari. Jedino što je mene strah da ne poberem baš neku gripu ali kad pogledam unazad stvarno ne znam kad sam zadnji put imala gripu i kolika je vjerojatnost da će mi se sad baš desiti. Opet znam cure koje su sa virozama bile na transferu i ostale trudne i jedna čak sa vodenim kozicama tako da ne znam koliko uopće ima smisla paziti se od svega. Pokušaj ne dizati djecu a ostalo mislim da nije problem

  22. #72
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,676

    Početno

    Slažem se s Rešom, a jedna forumašica mi je ili rekla ili napisala da je rađeno istraživanje di su žene pozicionirane nakon transfera naopačke, i da niti to nije imalo nikakve veze ni sa čime. Uvjerena sam da stepenice sim-tam, dizanje tereta sim-tam, ono, power pumting yoga ili zen lebdenje ili taj omiljeni "jaki stres" (koji niko od nas nema, osim ovih koji su stvarno ono tlak šizi i štajaznam - psihoproblemi i moraju se enivej liječiti, ne zbog transfera) - embrij couldn't care less.

    Mirovanje je poželjno jedino zbog žene i to onih koje su na rubu HS-a, a kako im se valjda opeterećenijima ne da šacat koje su to - onda everybody take it easy.

    Opet, ko je to u Hrvatskoj u prijetnji z HS, ako se vrte ti blagi protokoli? Samo PCOS-ašice koje prvi put kreću itd.

    Sve je zapisano u embriju. Nema šanse da mu išta smeta / išta koristi. Tijek određuju njegovi kromosomi, a nikakvo peglanje, 89 stepenica, ležanje.... a ja sam sve uvjerenija i da ni sport ni seks nemaju ama baš nikakve veze.... jer žene onda ne bi začimale (jel' se tako kaže) ni prirodno.

    Mislim... čim je preporuka "napravite onako kako vam paše" - to je ništa, placebo, i to znači - mi to, u stvari, ne znamo, a vi kako želite.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 02.11.2011. at 16:19

  23. #73
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,676

    Početno

    Ono... neka malo leže, ajde, ne može odmoć', valjda je to neki konzervativni reasoning, plus razmišljanje - žene bi htjele bit doma jer će inače imat grižnju savjesti, pa ajde onda - nek' budu doma. Međutim, vrlo brzo tu iskustvo donese promjenu šprance. Mislim, pogotovo ako se ide iz mjeseca u mjesec.... mislim... neke žene s VV-a i prirodnjaka iz mjeseca u mjesec preležaše, maltene, najbolje godine... doduše, brzo se razum uključi pa shvatiš da ne možeš tako i da to nema veze, tako da dođe praktični korektiv vrlo brzo.

    Ja sam uvjerena da će za 10 godina ukinut sve zabrane. Ko što smanjuju vrijeme ležanja po klinikama nakon transfera... u MB-u je to 2 h da se kao malo smanje grčevi maternice, jer transfer nije isto što i seks doma, zato.

    Ali, ako to maknemo, kad se maternica smiri - po meni sve drugo nema nikakve veze, a kamoli brojenje stepenica.

  24. #74
    Nera29 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011
    Lokacija
    rijeka
    Postovi
    205

    Početno

    ina33 baš je tako!

  25. #75
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,676

    Početno

    Inače, u MB-u kažu i da se smiju djeca dizat - ono 15-16 kg, ne sad baš nanašat cijeli dan, ali to nije ionako za kralježnicu dobro, preteški su to već stvorovi. Andiko je baš nosala maloga nakon transfera jer je bio bolestan i uspilo je.

    Ljudi, ponašajte se normalno, ALI pazite na znakove HS-a - pojačan obim u struku, nemogućnost piškenja - sve piše tu u brošuri na linku, pogotovo ako ste u rizičnoj kategoriji - mlada, tek kreće u IVF, jajnici PCOS ili negdje slično, a imali ste pravi stimulaciju (onon, 30 gonala), pogotovo ako ste sad u Petrovoj (imaju neke nerazumljive sheme bez supresije (bez suprefacta, cetrotidea, decapeptyla, ako sam dobro shvatila, pa mlađe završe u HS-u).

    Ovo - čučnut, tvrda kakica, (a svima je tvrda zbog utrogestana) i moju omiljenu - uf, jaki stresss itd - batalite tu priču jer nema veze.

  26. #76
    legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    816

    Početno

    ina tvoji su mi postovi super jer si smjer hiperrealizam. moram bookmarkirat tvoje gornje postove da se podsjetim kad budem ponovno u 2ww periodu.

  27. #77

    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Lokacija
    zg
    Postovi
    609

    Početno

    Primjer moje frendice:4.-ti IVF,drugi dan nakon transfera išla raditi,posao joj je takav da je cijelo vrijeme na nogama i dosta stresan,svaki dan nakon posla bile po kavama i navečer bi dolazila doma,beta pozitivna a danas saznala da nosi blizance.
    Prva 3 postupka je bila na bolovanje,mirovala,odmarala i ništa.
    Mislim da je i ovo primjer kako sve teorije o mirovanju padaju u vodu, najbitnije postupit onako kako svaka od nas za sebe misli da je najbolje.

    Ja sam također do sad uvijek bila na bolovanju,ali od narednog transfera mijenjam taktiku,2-3 dana doma i onda na posao.Možda upali!

  28. #78

    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Lokacija
    Novi Zagreb
    Postovi
    36

    Početno

    ovo je odlična tema. Naime, spremam se na drugi IVF (sutra idem na prvi UZV) i sva sam na iglama kaj da napravim- bolovanje ili posao. Već osam dana se zamaram da li da na poslu kažem di idem zbog bolovanja ili da samo nestanem. Meni je jako kompicirana situacija na poslu- nakon prošlog IVFa su zaposlili novu curu koja sad radi samnom i mislim da mi se sprema otkaz..... ali nije to sad najbitnije. bitno je što sam čitajući ovu temu odlučila da ću ovaj puta poslije transfera ići raditi pa samim tim i izbjeći bilokakav razgovor na temu IVFa sa direktorima. U prvom postupku sam bila doma i manje više mirovala i ništa- u potpisu.....

  29. #79
    legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    816

    Početno

    lezati, odmarati, raduckati po kuci, raditi na poslu mislim da stvarno nema nekakvog utjecaja na uspjeh postupka. meni je osobno psihicki puno lakse ako idem na posao i uglavnom radim sve sto i inace radim (minus planinarenje i pilates).
    doduse ne pomaze to sto su mi postupci u zagrebu a ja zivim u dubrovniku tako da od prvog uzv do transfera uzmem GO i ponasam se kao turist po zagrebu. i kao samo usputno svratim do klinike. i moj je plan sljedeci postupak (krio) odmoriti dan transfera i nazad na posao.

    u svakom slucaju smarta sretno u ovom postupku!

  30. #80
    spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    678

    Početno

    a sto vi mislite o 6-7 sati voznje u autu kratko nakon transfera? da li je bolje u tom slucaju biti suvozac?

  31. #81
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,676

    Početno

    Citiraj spodoba prvotno napisa Vidi poruku
    a sto vi mislite o 6-7 sati voznje u autu kratko nakon transfera? da li je bolje u tom slucaju biti suvozac?
    Načelno, u MB-u preporučaju da se u tom slučaju ipak bude suvozač. Ali, znaš mene - kakve to veze uopće ima, mijenjanje brzina i držanje noge na gasu i implantacija. Pitaj svog MPO-ovca, poznavajući ga, on će ti reći budite bolje suvozač. Ali, to su ti sve onako... odokativne i naučene sheme. Ako ga možda izcimaš a zašto, sumnjam da će ti naći neki argument stila "istraživanja su pokazala da vrtnja volana, kuplunga i gasa itd.". Osim ako sve overridea uvijek palećim i nikad konkretnim argumentom "i to je jedan stres" za organizam. Sretno !
    Posljednje uređivanje od ina33 : 29.11.2011. at 10:52

  32. #82

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,686

    Početno

    Spodoba, u Mariboru kažu da je na sam dan transfera OK vožnja do 2h ili do 150 km ako se ne varam, a sve više od toga bolje pričekat drugi dan dok se maternica smiri. Ne znam koliko "kratko" nakon transfera si mislila. Ja bih radije bila suvozač radi svoje komocije na takav put nakon transfera, iako mi inače nije nikakav bed odvoziti 7h, ali nakon ET znam osjećati napetost u predjelu trbuha pa bi mi bolje pasao polegnutiji položaj od vozačkog. Ali utječe li to a implantaciju - sumnjam...

  33. #83
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,676

    Početno

    Evo još primjera - jedna stara forumašica... koji je ono bio nick.. na t, neki kratki, u doba daniele32, je odvozila, nakon transfera, sama, štreku mabiror-beograd, ako se dobro sjećam - rezultat transfera - usjpešan.

    Ja i inače nakon transfera nemam baš i kao suvozač poluležeći položaj, tj. položaj u vožnji, aktivnoj ili pasivnoj, je isti.

    Mislim da u MB-u čak savjetuju ne bit ni suvozač ako je put dulji od 150 km taj dan, tj. da se prespava u Mariboru, ali to nisam sto posto ziher.

    U svakom slučaju - pitaj dr-a pa probaj posložit sa svojom logistikom. U svakom slučaju, napravi nešto oko čega ćeš ti bit mirna, jer neke "objektivnosti" vezano za uspjeh implantacije tu ti nema. Ako je embrij ono fanta, on će se implantirat pa makar ti radila i sklekove, otrčala maraton i dizala utege nakon transfera. Ako nije, možeš visit i u položaju šišmiša - od implantacije piši kući propalo.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 29.11.2011. at 11:22

  34. #84
    spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    678

    Početno

    hvala cure..ma to su glasna razmisljanja, sve to zbog logistike. ako bi se zvijezde poklopile da se svi vracamo zajedno natrag..sto bi znacilo 6-7 sati putovanja. u suprotnom bi ostala i na kraju opet sama morala voziti jer bi MORALA biti vozac..dakle onda bi se ja i cura vracale same..

    neka carobnjak kojim cudom iscopra lijepe embrije, lako cemo za ostalo

  35. #85

    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Lokacija
    Novi Zagreb
    Postovi
    36

    Početno

    Citiraj legal alien prvotno napisa Vidi poruku
    lezati, odmarati, raduckati po kuci, raditi na poslu mislim da stvarno nema nekakvog utjecaja na uspjeh postupka. meni je osobno psihicki puno lakse ako idem na posao i uglavnom radim sve sto i inace radim (minus planinarenje i pilates).
    doduse ne pomaze to sto su mi postupci u zagrebu a ja zivim u dubrovniku tako da od prvog uzv do transfera uzmem GO i ponasam se kao turist po zagrebu. i kao samo usputno svratim do klinike. i moj je plan sljedeci postupak (krio) odmoriti dan transfera i nazad na posao.

    u svakom slucaju smarta sretno u ovom postupku!
    hvala legal alien, sretno i tebi.......sretno vam svima

  36. #86
    kameleon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    Postovi
    576

    Početno

    Nakon prvog transfera doktor napisao mirovanje, iako nisam mislila ići raditi ( radim u jaslicama), pa sam pitala kako i koliko, pa je dr rekao...pa nemojte planinariti, plivati, imati odnose, dizati teško...ja mirovala prvi dan, ostale dane lagano šetala, kuhala, čistila, vozila... ništa od bete

    Danas mi je 4dnt i ovaj put dr. rekao ne dizati teško,bez odnosa..uobičajeno..i ovaj put uzela bolovanje( ne bi imala herca da ne dignem djecu,a neki u mojim jaslicama imaju i preko 15 kg) i malo više mirovala za svaki slučaj...iako mislim da to nije presudno, ali dala sam si oduška i zaposlila muža ( on je na go tako da je uz mene- kuha,čisti, radi kolače....mmmmmmm) malo nek me razmazi!!!!
    šetam lagano od 2dnt, pokušavam si uljepšati dane do bete- knjige, hobiji-crtanje,oslikavanje, filmovi, crtići..pa šta bude!!

    javim vam za betu 15.3.!!!!!
    pozdravi svima i puno puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da nam se bebice uhvate čvrsto za mamice!!!

  37. #87
    izida avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    19

    Početno

    Mislim da je dobro da imamo mirovanje nakon ET jer svatko od nas ima razlicite nacine zivota, godine, dijagnoze... Ako imas posao koji je laganiji mozes uvijek prekinuti mirovanje i otici raditi, dok oni koji imaju teze fizicke napore mogu barem malo pricekati da im se embrij ili embriji bolje ugnjezde

  38. #88
    izida avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    19

    Početno

    Kada sam imala prvi IVF bila sam dosta "uplasena" (nije bas dobra rijec, nego samo nisam htjela napraviti nista krivo, ako me razumijete), kako stanujemo u staroj zgradi na 4. katu (102 stepenice ne racunajuci one ispred zgrade) preselili smo se kod mojih roditelja-10.kat ali imaju lift Pazili su me poput princeze, ostala na bolovanju, ali beta 0 Zatim za sekundarni smo odlucili da nam je najljepse doma, taman i zimski praznici poceli i da sam mozda previse lezala prvi put, pa smo vise setali ali beta opet 0. Imate kakav savjet za ovaj put?

  39. #89
    linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Postovi
    2,401

    Početno

    ja se držim nekakve sredine
    nakon transfera odležim taj dan, s time da nakon punkcije se jako pazim ali dosta hodam, vježbam nogama rukama da pojačam cirkulaciju
    od 2dnt svakodnevno šećem, kuham, kućni poslovi (ne sada panje prozora ia čak niti ne peglam)
    a pogotovo izlazim van, na svjež zrak pokušavam onaku duboko disati, šećem pesa, sjednem na čaj

    kada je vrijeme za utriće legnem i odmorim koliko je moguće i koliko mi se da, čitam knjigu ili pogledam film
    kako radim u školi i svakodnevno na poslu imam puno stepenica na bolovanju sam, a i strah me gripe te puno stajanja

  40. #90
    The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Lokacija
    sj-zap Hrvatska
    Postovi
    421

    Početno

    Moja frendica je 1. dan nakon transfera išla raditi (urednica u izd. kući, ludnica od posla, 10-satno radno vrijeme), a 5 dana nakon transfera letila avionom ZG-Pariz (i nazad, naravno).
    I sada čeka blizance. Toliko o tome
    živa istina, treba roditi u 7. mj.

    Mirovanje-nemirovanje, sve je to stvar naše grižnje ili ne-grižnje savjesti...Usudila bih se reći, čak biblijskog osjećaja krivnje koje majke tradicionalnim odgojom (nadam se uglavnom nesvjesno) usađuju ženskoj djeci.
    Čitala sam malo američke i britanske forume na tu temu. Čini mi se da žene vani manje miruju od nas na ovim prostorima.
    Posljednje uređivanje od The Margot : 20.03.2012. at 12:10

  41. #91
    samosvoja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Nemacka
    Postovi
    117

    Početno

    Osecam se prozvanom da i ja nesto kazem
    Mislim da je lezanje kontraproduktivno,meni je to moj lekar ovde u Nemackoj rekao.Kada se lezi,slaba je prokrvljenost materice i to je lose za imlantaciju.Ja se stvarno cudim kako vi uspete da odlezite...Ja sam lezala na pocetku moga icsi puta,cisto zbog psihe...
    9.put kada je napokon i uspelo imala sam najveci stres u zivotu ikada...Za vreme cekanja bete svaki dan bih dobila bar po par losih novosti od brata kome se sumnjalo da ima rak pluca sa samo 22 godine...Sta reci osim da sam samo nedeljama plakala i cupala kosu....Sta reci,tad se primilo,toliko o stresu i da pukao mi je film tako da sam svaki dan vozila biciklo u prirodi da se bar malo smirim i dodjem sebi..
    Moj lekar kaze (a i ja tako mislim) samo DOBAR EMBRIJ,i nista drugo

  42. #92
    Giselle avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Postovi
    25

    Početno

    e ovo potpisujem!
    nakon samog transfera je moguce da je maternica pod stresom; kateter, embriji koji ulijecu zajedno s medijem u kojem su uzgajani danima, hormoni od stimulacije i nateceni jajnici...pa je mozda dobro da se malo odlezi, odmiruje 1 dan, mozda 2-3. Zene povezuju nemirovanje i nelezanje s neuspjehom, jer smo obmanjene objavljenim rezultatima raznih klinika i stopom uspjeha po transferu od ca. 40%, sto je suludo. Ako citate znanstvene radove sansa je oko 15% po svakom pokusaju i tek nakon 5 uzastopnih pokusaja se dodje do kumulativne stope od 50%, a nakon 12 ciklusa i do 84%. Dakle, to sto nismo lezale.....a pogotovo biti na bolovanju i radit od sebe bolesnicu
    Ja npr. idem na bazen na plivanje, vozim bicikl na posao...
    Ove prave statistike nisu napuhane, ali daju nadu jer pokazuju da samo trebamo biti uporne i uspjeh nece izostati! Najgore je kad nam vecini ne uspije iz 1. puta pa 100000 pitanja-kako zasto, di je poslo po zlu, kad su sanse bile "40%". Nigdje, treba cekati dobar embrij i igrati loto, to je to! Znanost brojeva, za sada jos uvijek, nazalost. Ovdje u Svicarskoj kazu da za zenu do 34g treba oko 8-9 jajnih stanica da bi se ostvarila jedna trudnoca. Za zene od 40ak godina treba i 20 jajnih stanica. Ipak treba ostati racionalan i cim manje emotivan!
    Sretno svima i strpljen-spasen!

  43. #93
    frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Postovi
    3,141

    Početno

    evo što liječnici kažu o mirovanju nakon ET-a:

    Mirovanje nakon ET-a
    U početku IVF-a savjetovalo se višednevno mirovanje nakon ET-a. Danas, kada je cijelo liječenje manje invazivno, dovoljno je 30 minuta mirovanja nakon ET-a. Ta se tvrdnja temelji na dokazima da je isti CPR postignut s 20 min mirovanja kao i s 24-satnim ležanjem nakon ET-a. Cochraneova analiza 2009. g. utvrdila je nepromijenjen CPR s kraćim ležanjem nakon ET-a (30 min) – OR 1,00 (CI 0,54-1,85). Tim je nalazima sukladna i preporuka NICE clinical quideline 2004 (1,3,39).
    Više ili manje ležanja nakon prijenosa zametaka daje iste rezultate (OR 1,13 CI 0,77-1,67). Štoviše, sve se češće preporučuje obvezna i umjerena fizička aktivnost i tjelovježba u razdoblju nakon ET-a. Zgodna je uzrečica, savjet: „Povedite zametke u šetnju...”

    evo i link: http://www.poliklinika-ivf.hr/index....lesne-oplodnje

  44. #94
    Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Postovi
    7,121

    Početno

    Čak sad preporučuju i spolne odnose nakon ET-a što su prije par godina strogo zabranjivali?

  45. #95
    frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Postovi
    3,141

    Početno

    e, da - to sam zaboravila zakeljiti! dakle, cure i dečki - bacite se na posao

  46. #96
    Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Postovi
    7,121

    Početno

    Evo ja ću, dal ovo oko ET-a znači i prije i nakon?
    Spolni odnos
    oko ET-a navodno poboljšava stopu implantacije, jer seminalna tekućina poboljšava receptivnost endometrija. Ističe se poboljšanje IR-a i od 50%. Čini se da nije opravdana zabrana spolnih odnosa (39).
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 14.10.2012. at 15:34

  47. #97
    laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji
    Postovi
    3,564

    Početno

    Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ja ću, dal ovo oko ET-a znači i prije i nakon?
    Spolni odnos
    oko ET-a navodno poboljšava stopu implantacije, jer seminalna tekućina poboljšava receptivnost endometrija. Ističe se poboljšanje IR-a i od 50%. Čini se da nije opravdana zabrana spolnih odnosa (39).
    nadam se da MM "bukvalac" ovo neće pročitati

  48. #98
    Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Lokacija
    ISTRA
    Postovi
    5,560

    Početno

    ni moj

  49. #99
    linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Postovi
    2,401

    Početno

    a ja preksinoć sanjala sex, mmmm, da sam ujutro skoro pa zaboravila na očito zastarjele savjete, a njemu još ujutro vijori zastava

  50. #100
    Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Lokacija
    ISTRA
    Postovi
    5,560

    Početno


Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •