Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: HSG- anestezija da ili ne?

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno HSG- anestezija da ili ne?

Bok ekipa...nisam vam se javljala jaaako dugo...

No... eto ja samo skoknem malo al to ne znaci da sam vas i zaboravila!!!

Nego ...

Curke molim pomoc!!!!!!!!

Evo sad sam zvala Rijeku i njima je stroj za HSG pokvaren tak do daljnjega nis....

Te sam ih pitala za anesteziju da li daju za rengenski Hsg i zena mi je sa cudom rekla: Neee!!! Ko sto opce pitam......

....a bas znam za slucaj kad je curka radila rengenski Hsg da je opala u nesvjest od boli... (bas u Rijeci..)...

Sto vi mislite, kakva imate iskustva? (u Zagrebu, bilo gdje..)

Bas vas pitam direkt za rengenski HSG.....

Puno vam hvala unaprijed!!!!

martina123..:IDEMO DALJE!!!!

anna avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam obavila taj grozni pregled prije dvije godine, upravo u Rijeci.
    O anesteziji nije bilo ni riječi. No mene je bolilo zato što mi je jedan jajovod začepljen, onaj koji je prohodan nisam ni osjetila. Bez obzira na iskusnog i vrlo ljubaznog dr Vlastelića i pomoć sestre, bolilo je!

Ako su ti jajovodi prohodni nećeš ni osjetiti. To ti upravo i želim!!!!

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Draga Anna...

Ufff.....

Ja sam ti kod doktorice Ljiljane Randic...

Meni je bez veze sto me salju na taj pregled pogotovo sto mi muz ima los nalaz..

Prije tri mjeseca je operirao varikokelu i sad je nedavno izvadio opet Spermiogram koji mu je Oligo asthenozoospermia....

prije mu je bio bolji nalaz - asthenoteratozoospermia tako da mu je tak los nalaz jos radi operacije..

Probali smo tu jednu Inseminaciju, nije islo...

Dakle ako idem na Ivf zasto mi je bas tak bitan taj pregled? Naime znam da bolje vide maternicu i sve, ali......??????...

anna avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Uff.. ovo vrijedi za dr Randić!

Oni obavljaju taj pregled kod svih koje imaju problema sa začećem, iako se kod postupka IVF- a "preskaču" jajovodi i ide se direktno u maternicu, ali šta se mora, mora se.

Stisni zube i budi hrabra!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam obavila HSG u Rijeci. Bolilo me iako su jajovodi prohodni, ali sve se da izdrzati. Boli samo dok zahvat traje, za pola sata si kao nova.
    Pozdrav i sretno.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam RTG HSG radila na Sv. Duhu, kod superBaumana. Dobila sam neku anesteziju, ošamutilo me, ali nisam zaspala. Kasnije sam još odspavala. Što se boli tiče, zapecnulo je sekundu prije nego je rekao da je gotovo. Doduše, pokazalo se da su jajovodi prohodni pa je vjerojatno djelomično zbog toga bilo lakše.

martina, želim ti najbezbolniji HSG!!!!! pusica!!!

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

RTG HSG radila u Rijeci u siječnju. Nalaz:prohodno.
    Bolilo jako ali kratko (niti 10 sekundi). Nakon što sam se ustala sa stola sve mi se zamračilo na jedno pola minute, oblio me hladni znoj no odmah su mi pomogli da se sjednem dali mi hladni oblog (svak hvala sestri Miri).
    Nakon minut-dva sve prošlo, obukla se i prošetala sa sestrom natrag do sobe. Sutra nakon vizite otišla kući.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

zaista nije strasno. ja sam hsg radila u lipnju u rijeci, radio mi je vlastelic i cak je tri puta namijestao, prvo plasticni dio onad zeljezni...malo je neugodno, lai brzo prodje i poslije malo malo krvaris, ali izdrzljivo je ikratko traje, cure jako boli ako je neprohodno ili ako imaju endometriozu.
    i nasa je dijagnoza ologoastheno i tri inseminacije iza nas...sad cekam petak...
    mislim da randicka ni ne radi hsg, ona je malo "kruta" , djeluje grubo ,ali je ok, vlastelic pak blag i ugodan...
    sretno!

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Cure nemam rijeci, genijalne ste!!!!!!!!!

Od sveg vam srca hvala!!!!!

Posto stroj za RTG HSG ne radi do daljnjega u Rijeci, jos cu malo pocekat, a onda bi probala u Zagrebu...

Jelkica hvala ti za info o Sv.Duhu, ja cu jos vidjeti i za Petrovu pa cu na kraju odluciti!..
    Jelkice odavno te nisam citala..

Moje RIJECANKE prave ste mi, HVALAAA!!! Naime mm je iz Rijeke pa eto odtud ta linija... Ona izgleda malko grubo (doktorica), thanks na utjesi!!(ha,ha,ha..)

Dugo sam bila sa jednim gin pa sam sad malko plasljiva za druge, al polako...

Pusa svima!

p.s. Malo sam tuzna radi nase Meli, bila je toliko sretna.....ah....

TIGY avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Martina, želim ti puno sreće i bezbolan HSG !!! Baš mi je drago vidjeti te ponovo, tu sa nama ... :jeeeeee:

Inače,HSG sam osobno preskočila i uradila u sklopu laparaskopije, na moju veliku sreću,
    pa ti nemam ništa za reći, osim da ti poželim super dobar nalaz i prohodan teritorij ... (((hug))).
    A cure su ti uglavnom već sve i objasnile ...

P.S. A što se naše Meli tiče, to je zaista strašno što ta cura proživljava, srce mi puca, zar je baš moralo tako biti ?!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene je jako bolilo-i to nekih minutu, možda više. Ali meni je ulaz u jajovode "pokazivao otpor" pa me bolilo vjerojatno zbog toga.
    Jajovodi su, srećom, prohodni.

U svakom slučaju, prije pregleda, popij neku tabletu protiv boli.

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Curke..

Tigy.... I meni je drago evo ovak vam se vratiti...!!!!

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ah samo da vam javim..

Ja vam se, na zalost, moram malo pojadati..naime dole me sve jace probada, povraca mi se i vrti mi se...trebala bi mi biti ovulacija!... Bas osjecam jak pritisak dole...

Zadnja dva mjeseca nemam krvarenja, al do tada imala sam krvarenja od dana ovulacije do kraja dana menstroacije...

Nemam problem sa Policisticnim jajnicima i hormoni su mi donekle ok...

mah....

Početno

Uh mene je HSG boleo kao nista u zivotu!!! Da sam znala, insistirala bih na anesteziji!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Lea011 prvotno napisa
    Uh mene je HSG boleo kao nista u zivotu!!! Da sam znala, insistirala bih na anesteziji!
    Potpisujem.

Tinkili avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ne zelim plasiti ekipu, ali meni zbog nesnosnih bolova i kontrakcija maternice koje su nastupile po uvodjenju katetera hsg na kraju uopce nije bilo moguce napraviti. Nekoliko sam puta kolabrirala nakon unosenja katetera, pa putem do rtg aparata pa tamo na stolu, da je na kraju izbezumljeni doktor odustao od svega. Na kraju smo se dogovorili i napravili laparaskopiju i histeroskopiju pod totalnom anestezijom.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ja bi radije isla odmah na laparo da se mene pitalo.....ali nije......hsg me je bolio....radila u kbc firule....dobila neku inekciju u guzu....kao da nisam....

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Meni je HSG u usporedbi s punkcijom bio pjesma. Boljelo jest, ali kratko, a i dobiješ nekakvu inekciju za opuštanje i kasnije za bolove u bolnici (mene su ostavili taj dan ležati, za svaki slučaj).

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam HSG radila u Zadru prije nekih 2 godine.Dobila sam samo neku inekciju protiv bolova. Mene taj HSg uopče nije bolio.Kažu da ne boli kad su jajovodi prohodni.A ja sam nakon toga imala 2vanmaterične trudnoče i odstranjena su mi oba jajovoda.E sad očito da nisu ipak bili tako prohodni ili neznam u čemu je na kraju bila stvar ali kažu da kad su neprohodni boli...pa sad ti budi pametan.I na slici od HSG_a je tekučina prošla do kraja bez nekog zastoja.....

Vojvođanka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hsg radila u Rijeci prije 2 god. - bol je bila izdržljiva - ništa naspram punkcije - nakon 2h ležanja otišla doma - desni j. O.K. ljevi sa zaostatkom

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Radila sam HSG na SV.Duhu kod dr B.katastrofa...boliloko sam vrag...jajovodi su prohodni,i dobila injekciju Tramal+Apaurin..ošamutilo me al bol je bila kratka,tupa i nesnosna,mislila sam da ću se onesvjestiti..na kraju preživjela i nadam se ne ponovilo se..

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

cure vjerujte nije to nikakva bol naspram poroda... ali što je to za naše bebice, sve, apsolutno sve se zaboravi... Sretno!

barbyRI avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja sam lani u 6mj radila hsg u RI,dr vlastelic mi radio i koliko znam ne daju anesteziju.postupak ne traje dugo,nije ugodan,dosta je bolan ali prezivi se.... cak me bolio vise od punkcije.nakon pregleda malo sjedes na stol dok dodjes k sebi jel ti se povraca i vrti,bar je meni tako ali poslije sat,dva sam bila ko nova....sretno!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    Radila sam HSG na SV.Duhu kod dr B.katastrofa...boliloko sam vrag...jajovodi su prohodni,i dobila injekciju Tramal+Apaurin..ošamutilo me al bol je bila kratka,tupa i nesnosna,mislila sam da ću se onesvjestiti..na kraju preživjela i nadam se ne ponovilo se..

jesi isla poslije na laparoskopiju?

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja sam radila HSG kod dr.Kune u Vinogradskoj, ali ultrazvučni, i moram reći da bol nisam osjetila samo pritisak u maternici..(jajovodi su bili prohodni)
    a o anesteziji nije bilo ni riječi.. za dvije minute gotova cijela priča..

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

crvenkapice,nisam išla na laparoskopiju..

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ja se nekad stvarno pitam dali su mi jajovodi prohodni ili ne, mada je hsg pokazao sve okay,

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja sam radila hsg u cito,bez anastezije i bolilo je ko sam vrag.čak sam mislila da ću se onesvijestiti.neponovilo se.neželim nikoga plašiti ali baš je bolilo.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Radila dva puta ultrazvucni u Vinogradskoj,tri godine razmak.Prvi puta podnosljivo
    jako neugodan osjećaj ali izdrzljivo,a drugi puta sam mislila da ću se raspasti od
    bolova i dosta sam krvarila a jajovod je bio prohodan-kao i pvi put.Valjda ima veze
    i koji dr radi HSG.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj vedre prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam radila hsg u cito,bez anastezije i bolilo je ko sam vrag.čak sam mislila da ću se onesvijestiti.neponovilo se.neželim nikoga plašiti ali baš je bolilo.
    čisto sumnjam da su u cita radili bez anestezije. jesi li dobila 2 inekcije u guzu? ako jesi, a garant jesi, to je bila lokalna. plus su ti štrcnili još u vaginu prije samog hsg-a. a to sam skužila tek na 4. punkciji na kojoj nisam dobila anesteziju jer sam imala samo 2 stanice, da su mi istu stvar uradili na hsg-u.
    mene nije ništa bolilo za vrijeme hsg-a.
    sve je to individualno.
    bolilo me je doduše kad je lokalna inekcija popustila. ali izdržljivo.
    ali nakon 8. postupaka mogu reći - hsg je mačji kašalj.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja sam radila hsg u čakovečkoj bolnici, bez ikakve tablete za bolove, a kamo li injekcije. rekli su mi da se za to ne daje ništa!! bolilo me

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Radila u bolnici u Zaboku RTG HSG, dobila duplu dozu droge jer sam urlala ko Tarzan + antibiotik u venu, sva sam odrvenila ali uzasnu bol sam i dalje osjecala...Ne znam uopce o cemu ovisi ta kolicina boli?!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

koliko su meni rekli - ovisi o prohodnosti - ako su prohodni manje boli.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

sta vas zapravo boli? stavljanje onog katetra ili ustrcavanje kontrasta??
    ....mene je bolilo stavljanje katetra jer je dr. bio toliko zivcan i smotan dok je stavljao....i nije uspio.....a ja crkla kad nisam...onda je drugi dr. sutradan probao i bezbolno stavio....( znaci do dr. je)....a kontrast nista osjetila nisam, valjda zato sto su jajovodi bili prohodni....( sorry ako se ponavljam meni je to bilo uzasno iskustvo koje nikad necu zaboravit, a 2 punkcije vec zaboravljene)

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ja imam prohodne jajovode i bolilo me ko sam vrag..mislila sam da ću crknut..bolilo me uštrcavanje kontrasta.
    a dobila sam tramal+normabel u venu..
    tak da ja ne kužim do čega je..

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

crvenkapice, mene je puno vise boljelo stavljanje tog kontrasta, odnosno kad je to pod pritiskom krenulo...naprosto sam vidjela kako mi se trbuh nadize i spusta....s obzirom da sam rodila, stavljam tu bol u rang jakih trudova. No, ocito je to sasvim individualno i ovisi o nekoliko faktora - velicina katetera, prohodnost jajovoda, prag na bol, ljecnicka praksa.....

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

mene je više boljelo stavljanje katetera, možda zbog toga jer je dr. bila nova pa se učila kako sam poslije shvatila. a što se tiče kontrasta, nisam previše osjetila jer sam već bila na pola u nesvjesti. inače mi je lijevi jajovod bio nešto malo "zaštopani" a desni ok.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

pinky
    iskreno,nisam dobila inekciju u dupe ,jer kao bila je neka gužva pa nisu mogli,ali može biti da su mi nešto prije štrcnuli u vaginu.to ti neznam..uglavnom njima svaka čast.bili su prekrasni.sestra me je držala za ruku i baš je bila pažljiva ali bolilo je ludo.poslje su mi dali vode da dođem sebi jer sam bila bila ka zid i za srušiti se.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja dobila protiv boli u jedno i neki antibiotik u drugo dupe, i sve super prošlo.
    a 3 godine sam zbog svog kukavičluka odgađala hsg (pa i sve ostalo) jer sam se naslušala svakakvih horora.
    a to je, ko i sve ostalo, strašno individualno, ko porodi.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

blago tebi Pinky.mislim se ,da su i meni dali toliko toga možda me nebi toliko ni bolilo
    ma znam i ja da je to sve od žene do žene

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja sam u varazdinu radila rengenom i dobila sam samo apaurim u ruku i nista me nije boljelo.

pea avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    čisto sumnjam da su u cita radili bez anestezije. jesi li dobila 2 inekcije u guzu? ako jesi, a garant jesi, to je bila lokalna. plus su ti štrcnili još u vaginu prije samog hsg-a. a to sam skužila tek na 4. punkciji na kojoj nisam dobila anesteziju jer sam imala samo 2 stanice, da su mi istu stvar uradili na hsg-u.
    mene nije ništa bolilo za vrijeme hsg-a.
    sve je to individualno.
    bolilo me je doduše kad je lokalna inekcija popustila. ali izdržljivo.
    ali nakon 8. postupaka mogu reći - hsg je mačji kašalj.
    Ja sam prije par dana radila Hsg u Cita,dobila sam samo inekciju Voltarena,mene je bolilo iako su oba jajovoda prohodna.
    Iza toga dva dana krvarenje i sad sam kao nova

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

joj pea koji slaaaatki avatar!!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj tikica_69 prvotno napisa Vidi poruku
    crvenkapice, mene je puno vise boljelo stavljanje tog kontrasta, odnosno kad je to pod pritiskom krenulo...naprosto sam vidjela kako mi se trbuh nadize i spusta....s obzirom da sam rodila, stavljam tu bol u rang jakih trudova. No, ocito je to sasvim individualno i ovisi o nekoliko faktora - velicina katetera, prohodnost jajovoda, prag na bol, ljecnicka praksa.....
    mislim da da....iako neki tog dr. hvale meni je odradio katastrofalno, vjerovatno je pokusavao staviti veci kateter ( ili nisu imali manji) i gurao na silu ko sivonja....a ja se patila ....a kontrast mi je bio slicno kao kad .....da prostite , imam odnos sa muzem ....pa znate vec...

ela avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

HSG radila prije 2,3 godine u Splitu Cito, bolilo strašno. Nalaz- jajovodi prohodni. Dijagnoza - kriva. Laparoskopijom potvrđeno.
    Savjet: ako sumnjaš u začepljene jajovode, hsg nije sigurna metoda da se utvrdi stanje istih. Bolje pođi na laparoskopiju - 100% pouzdana. Ako baš inzistiraš na hsg-u onda obavezno anestezija. Ovo je sve iz osobnog iskustva, vrlo bolnog.

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Mene HSG nije nimalo boio,samo neugodno stavljanje katetera mi je bilo,a kontrast sam osjetila kako mi ide prema trbuhu,al ocigledno je dr bio njezan pa mi nije naglo uštrcao vec polako tako da mi je proslo super,a jako sam se bojala.

M_i_D avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Ja sam radila SONO HSG prije dvije godine kod Škvorca, pripremala sam se mjesecima, bojala, frka panika, a na kraju nisam ništa osjetila.Nalaz OK.

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja sam prije HSG-a popila doma Voltaren i Normabel 5 mg a u bolnici sam dobila još i injekciju Voltarena. bolilo je, ali kratko dok ide kontrast i nije neizdrživo. meni su jajovodi bili dobro prohodni.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •