Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: crostata italiana

  1. #1

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    130

    Post crostata italiana

    300 gr. glatkog brasna
    120 gr. di secera
    3 jaja(1 cjelo i 2 zutanjka)
    150 gr. maslaca
    malo soli
    1 limun(korica limuna naribana)
    marmelada po zelji(200 gr je dovoljno)

    U brasno umjesati sol,limunovu koricu,1 jaje i 2 zumanca,maslac prethodno izrezato na manje komadice i secer.
    Cjelu bastu brzo umjestati i spojiti u kuglicu(jako je bitno raditi brzo jer tjesto pod rukama otapa maslac i ako postane previse elasticno moze se desti da crostata postane tvrda ane prhka(ona mota biti prhka!)

    Kuglicu zamotati u plasticnu foliju i ostaviti u frizider pola sata da se odmori.
    Pripremiti pleh za crostatu i isto tako brzo je razvaljati,debljine o.5 cm,postaviti na pleh i praviti formu pleha(korpice) namazati marmeladom i ostatak tjesta razvaljati i rezati na trake.Trake poredati po crostati i staviti u pecnicu na 180° oko 30-ak minuta

    Recept je isproban i odlican je,garantiram!!!Svakako napravite!

    oh.neeeeeeeeeeee...nemogu staviti sliku....


    http://www.lagonero.it/images/grandi/Crostata-lamponi.jpg ovo je crostata nasla sam sliku na netu,

  2. #2

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Velika Gorica
    Postovi
    485

    Početno

    Mljac - mljac....ovo jako često pravim. Imam malo drugačiji recept, ali probat ću svakako i ovaj tvoj.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •