Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Trogirski rafioli

  1. #1
    Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    812

    Početno Trogirski rafioli

    TROGIRSKI RAFIOLI Za tijesto (list):4 žutanjka4 žlice šećera5 dag masnoće (2,5 dag masti+2,5 dag sunc. ulja)1 1/2 dl mlijeka50 dag brašna Priprava: Na laganoj temp. otopiti 5 dag masnoće s 4 žlice šećera, a potom tome dodati mlijeko. Nakon toga maknuti sa štednjaka i dodati žutanjke (jedno po jedno), promiješati smjesu i pridodati joj brašno. Nadjev: 25 dag badema (malo prženih na suhoj tavi) - od ove količine 1/2 krupno nasjeckamo, a 1/2 sameljemo20 dag šećera2 dag margarina1 vanilin-šećernaribana korica 1 limuna i 1 narančemalo rumaizribana čokolada (2-3 rebra)3-4 keksa Petit beurre4 bjelanjka Priprava: Najprije otopiti margarin s 20 dag šećera, nakon što smo maknuli sa štednjaka, dodati tome vanilin-šećer, koricu limuna i naranče, malo ruma, izribanu čokoladu, samljevene kekse i bademe. Izraditi čvrsti snijeg od bjelanjaka i na kraju ga dodati smjesi i dobro promiješati. Izrada rafiola: List tijesta razvaljati 8ne predebelo ne pretanko), izrezivati krugove s čašom, na sredinu svakoga žličicom rasporediti nadjev, rubove krugova navlažiti s malo vode (kako bi se čvrsto zalijepili), preklopiti i učvrstiti vilicom. Rafiole peći u prethodno zagrijanoj pećnici (cca 175-180 C). SRETNA PRIPRAVA. Na kraju se trud isplati, jer su prefini i zgodan su dar, ili za bilo koju svečanu prigodu.
    Istina mi je ljubav, a misao sestra.
    Victoria, 2003.
    Felix, 2006.

  2. #2
    Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Bestovje
    Postovi
    6,893

    Početno

    ajme
    idem si ja uredit taj recept tak da ga mogu procitat:

    TROGIRSKI RAFIOLI

    Za tijesto (list):
    4 žutanjka
    4 žlice šećera
    5 dag masnoće (2,5 dag masti+2,5 dag sunc. ulja)
    1 1/2 dl mlijeka
    50 dag brašna

    Priprava: Na laganoj temp. otopiti 5 dag masnoće s 4 žlice šećera, a potom tome dodati mlijeko. Nakon toga maknuti sa štednjaka i dodati žutanjke (jedno po jedno), promiješati smjesu i pridodati joj brašno.

    Nadjev:
    25 dag badema (malo prženih na suhoj tavi) - od ove količine 1/2 krupno nasjeckamo, a 1/2 sameljemo
    20 dag šećera
    2 dag margarina
    1 vanilin-šećer
    naribana korica 1 limuna i 1 naranče
    malo ruma
    izribana čokolada (2-3 rebra)
    3-4 keksa Petit beurre
    4 bjelanjka

    Priprava: Najprije otopiti margarin s 20 dag šećera, nakon što smo maknuli sa štednjaka, dodati tome vanilin-šećer, koricu limuna i naranče, malo ruma, izribanu čokoladu, samljevene kekse i bademe. Izraditi čvrsti snijeg od bjelanjaka i na kraju ga dodati smjesi i dobro promiješati.

    Izrada rafiola:

    List tijesta razvaljati (ne predebelo ne pretanko), izrezivati krugove s čašom, na sredinu svakoga žličicom rasporediti nadjev, rubove krugova navlažiti s malo vode (kako bi se čvrsto zalijepili), preklopiti i učvrstiti vilicom. Rafiole peći u prethodno zagrijanoj pećnici (cca 175-180 C).

    SRETNA PRIPRAVA.
    Na kraju se trud isplati, jer su prefini i zgodan su dar, ili za bilo koju svečanu prigodu.
    Posljednje uređivanje od Mukica : 07.03.2010. at 19:36
    *samohrana majka *ex Roda *Cuvarica Snova

    Oskar 061299 & Melita 250402 & Lavinijin Emil 041290

  3. #3
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    2,703

    Početno

    Trogirske rafiole sam jednom jela, u Trogiru, a gdje drugdje i ostali su mi u mljac sjećanju.
    Svi rafioli koje sam nakon toga probala nisu mi bili tako fini.
    Morat ću za vikend ovo probati napraviti.
    You can feel sore tomorrow. Or you can feel sorry tomorrow.

  4. #4
    Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    812

    Početno

    Mukice, puno ti hvala za intervenciju.Jednostavno sam u žurbi napravila po principu "kopiraj-zalijepi".Cmokić!
    Istina mi je ljubav, a misao sestra.
    Victoria, 2003.
    Felix, 2006.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •