Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 204

Tema: Uspjeh MPO kod PCOS

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I ja sam jako dobro podnosila gonale, nikakve posebne nuspojave. Ni tjelesne ni psihičke. Primala 1 gonal dnevno, ukupno 10 komada. Rezultat - puunoo folikula, desetak jajnih stanica. Čak su mi smrznute 4 sad u zadnjem postupku. Ali još ništa od t.

Sanjička avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

I ja sam super reagirala na terapiju.Ali naravno da si dr. nije dao STVARNO truda mozda bi i ja zavrsila sa HS.

Ja sam primala samo gonale - do 14 dc po jednu ampulu a od 15 dc po dvije.Islo se na produzeni ciklus da ne dode do HS.Sve ukupno sam primila 35 ampula gonala.Dobili smo 10 js.Vracena su mi 3 zametka i 5 js je smrznuto!!
    Ishod je vidljiv......

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj tuzna prvotno napisa Vidi poruku
    igolina, meni je jedan dr rekao da zene sa PCOS-om nisu "low responderi", nego "slow responderi"

cure,nema niti jedna problema sa androgenima?
    Kako da ne, ja. Moj testosteron isto lagano povišen, estradiol strašno nizak..
    Jel ti itko rekao što vezano za estrogene i nisku razinu?

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Curke, sjetite me se u svojim molitvama, zakazana mi je punkcija za 14.5. u petak. 9dc na lijevom jajniku folikuli 15mm a na desnom 16mm, dr.B preporuča opću anesteziju pa pretpostavljam da ima više folikula.
    Držite fige da bude js i da budu dobre.
    Javim kako je prošlo!!!!

suzzie2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Jim prvotno napisa Vidi poruku
    Curke, sjetite me se u svojim molitvama, zakazana mi je punkcija za 14.5. u petak. 9dc na lijevom jajniku folikuli 15mm a na desnom 16mm, dr.B preporuča opću anesteziju pa pretpostavljam da ima više folikula.
    Držite fige da bude js i da budu dobre.
    Javim kako je prošlo!!!!
    Jim mislimo na tebe! Javi kako je prošlo!

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo da i ja javim svoje "nuspojave" gonala:
    prvih pet dana korištenja sve ok, niti jedan jedini simptom,ja se već zabrinula da gonal kod mene ne djeluje, ali od petog dana uzimanja pa na dalje promjene raspoloženja, cice nabubrile,bolne, stomak napet, žiganje u jajnicima, podmukla bol u krstima...
    ali sve se da izdržati samo da bude jajnih stanica.

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Curke, evo i ja preživjela punkciju. 30ak js sa samo jednog jajnika (bez anestezije). Znači da naši pco jajnici ipak mogu dati dobre rezultate .

Igolina1 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

skidam kapu Jim! stvarno! 30js bez anestezije nije dječja igra.
    sad se odmori i pripremi da primiš svoje mrvice!!

Sanjička avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Isuse Boze,zar toliko i to sa samo jednog jajnika??!!
    Stvarno svaka cast,skidam kapu do poda.........
    Kada je transfercic?

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala hvala . .... sve vam javim !!!

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
    Kako da ne, ja. Moj testosteron isto lagano povišen, estradiol strašno nizak..
    Jel ti itko rekao što vezano za estrogene i nisku razinu?
    ne,kao niska razina estrogena se prevazilazi u VTO ,ukoliko se vidi da endometrij nije debeo dovoljno(kako skuzih,nizak estrogen rezultira tankim endometrijem) ,onda daju estrofem,kao i utrice za progesteron.

mene vise muce poviseni androgeni,jer moja dr. je rekla da takvo okruzenje nije dobro za embrij,tj.njegovu implantaciju.
    osim toga,raste mogucnost hiperstimulacije....
    ja pijem gluformin,kaze da ce to vremenom smanjiti androgene, nisu ekstremno povecani doduse,ali ipak jesu...

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Curke jučer obavljen ET, vraćena 2 embrija 5 dan nakon punkcije. Dobila utrogestan, andol 100, estrofem, 1 ampula brevactide i normabel 2mg po potrebi.
    Dr.B kaže da su embriji za 5 a endometrij lijep.
    Čekamo betu!

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Samo da prijavim neuspjeli pokušaj ivf-a i negativnu betu
    Ipak raduje nas savršena reakcija jajnika na medikamente unatoč PCOS, oplodnja i djeljenje sve do stadija blastice...i to je razlog za sreću..zar ne !?
    Sada čekamo postupak sa smrznutim js !

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Drage moje, evo i ja sam u pirpemi za prvi ivf u Mariboru. Htjela bih vaše mišljenje šta vi mislite o mojoj situaciji i šansama u ivf jer stvarno nisam baš upućena a i prva je vantjelesna pa sam zbunjena od svega. Od svog PCOS imam gojaznost kao jednu od posledica, nemam problema sa dlakama ( naprotiv na depilaciju idem svaka 3 mjeseca jer nemam baš ništa ), ciklusi su na svakih 35-40 dana bez ikakvih tableta, zadnji ciklus pred početak priprema za ivf mi je kasnio pa sam pila primolut-nor da bi uštimala ciklus i krenula sledeći sa kontracepcijom po mariborskom protokolu. Zbog toga su me i prebacili u postupak u jun iz maja jer mi je ciklus već prešao predviđene termine. Pila sam klomifen u martu 2009.god. i ostala trudna ali je bila vanmaterična. Sad sam na gonalima po 2 ampule dnevno od ponedeljka, nemam nikakvih posebnih simptoma, od jutros ( 4-ti dan na gonalima ) malo me bole krsta kao kad trebam dobiti i to je to. Pomislila sam kako meni ove injekcije nikako ne djeluju ali vjerovatno će sad tek krenuti posle prve sedmice primanja. U MB sam u ponedeljak na uzv. Kontrolni uzv koji sam radila prije gonala je bio ok, nema cisti itd. Šta vi mislite o svemu ovome?

Lua avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Evo da se i ja prijavim....oduvijek imam PCO,nemam redovite menstruacije, osim ako nisam na kontracepcijskim pilulama ili Dabrostonu-odnosno sad na Duphastonu. Ponekad mjesecima nisam imala (čak do 8-9 mj.),a uz sve to još imam i povišeni prolaktin! Što se tiče simptoma: debljanje-ne,dlake-ne (svijetla kosa,svijetla put),koža-suha do vrlo suha zimi (rijetko kad poneki prištić). A što se tiče izgleda jajnika-svi dr se slažu: školski primjer za PCO!!! ...kao biserna ogrlica... E sad,ovako krećemo: pokušaj s Klomifenom,ali ništa-narasla velika cista 6-7 cm,koju sam riješila Duphastonom (inače bi trebala na operaciju!). U međuvremenu MM napravio spermigram koji dolazi s lošim rezultatom- teška oligoasth. Odmah nas moja gin šalje u KBC-RI na daljnju obradu gdje nam kažu da moramo u postupkak MPO- ISCI. Malo razmišljamo i odlučujemo: idemo van! Prva opcija bila Maribor (ali tamo se čeka oko 1 god.),slučajno u kontakt dolazim s osobom koja surađuje s jednom klinikom u Pragu i možemo odmah krenuti .Odlazimo na konzultacije i dobivam protokol Gonal F Pen i Cetrotide. Imam 26 JS,od toga 17 zrelih i na kraju 8 zametaka. Dva mi vrate,ali na žalost nije uspjelo;ipak ostalo je 6 zamrznutih pa idemo opet u 9. ili 10. mj. E da, u Pragu MM radi spermiogram i oba puta nalazi su više nego dobri (nakon prvog puta zamrzavamo za svaki slučaj) i idemo metodom PICSI (odabiru se samo zreli spermiji pomoću hijaluron podloge).
    Nadam se da nisam udavila s predugačkim tekstom; drago mi je da ima i ova tema za nas sa PCO. Koliko sam primjetila nitko ne spominje prolaktin i PCO,pa me zanima ako tko ima kakva iskustva da podijeli....

Veliki pozzdrav i što brži uspjeh svima....

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

http://forum.roda.hr/threads/10396-P...o%C4%87a/page2

drage cure, kako se vi nosite sa nuspojavama pcosa? kao sto je vazna vjezba, prehrana, dobar doktor i pravilno lijecenje, tako je vazno i smanjiti stres i poboljsati kvalitetu zivota. ja sve navedeno poduzimam osim preoblema sa stresom, stalno sam nesretna i nervozna, a za to mi je dovoljan jutarnji pogled u ogledalo, i kad si vidim izbrazdano i crveno lice od akni srusi mi se cijeli svijet. probala sam cak i meditirati, ali uzalud.sad kad pokusavam zatrudnjeti to mi nkako ne ide na ruku. ima li tko kakv savjet?

p.s gore je link na moj isti post u dugoj slicnoj pcos temi ali evo i ovdje vas je dosta

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

..posavjetuj se s ginekologom...

...meni je prvi AIH sa klomifenom uspio....

..nakon 4 godine povlačenja po raznoraznim nesposobnim ginekolozima...

anakob avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Lua, nakon koliko ciklusa sa duphastonom si se riješila one ciste jer i ja vodim bitku s njom

Lua avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj anakob prvotno napisa Vidi poruku
    Lua, nakon koliko ciklusa sa duphastonom si se riješila one ciste jer i ja vodim bitku s njom
    Ja sam imala sreće pa je cista odmah s prvom M otišla (jest da mi je doza Duphastona bila 2*2 tbl/dan).

Pozz i sretno!

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Bok cure...
    malo podižem temu da ne otvaram novu, a vezano je uz PCO...javila sam se na prije začeća, ali možda ću ovdje prije dobiti odgovor...
    nisam u mpo, još...
    naime, imam dvoje divne dječice začete "iz prve" prirodnim putem , ali to je bilo prije dosta godina i tad nisam imala policistične jajnike. Sad pokušavamo treće već neko vrijeme i ne ide, a želja je velika.
    Odlučilli smo do jeseni nastaviti ovako (možda nam pomognu more, sunce...), a onda ginekologu...

Imam nekoliko pitanja ako mi netko može pomoći...po čemu znate da imate anovulatorne cikluse i koje bi pretrage trebalo napraviti, kojim putem krenuti, ginekolog mi je spominjao kontracepcijske pilule, koja je njihova uloga u lječenju PCOS?

Hvala unaprijed na odgovorima....oprostite ako ovo pitanje ne spada na ovu temu....
    želim vam svima da što prije dođete do svojih bebica....

sildad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mjerenje bazalne temperature u kombinaciji sa LH trakicama i vađenje progesterona u lutealnoj fazi dat će ti odgovor da li imaš ovulaciju.
    Znam neke cure kojima su kontracepcijske pilule sredile ciklus, ali ja osobno ne bi igrala na tu kartu, obzirom da kažeš da želiš šta prije do bebe.

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

sildad, hvala na brzom i jasnom odgovoru.
    Čitala sam da se lh trakice mogu naručiti preko net-a, ali znaš li ima li ih u apotekama i da li da tražim baš pod tim imenom?
    Ne bi ni ja kontracepciju, nekako mi je logičnije da se prvo utvrdi imam li ovulaciju pa da dalje vidimo kako, inače ciklusi su mi uredni, 28-30 dana i jednako obilini.
    još jednom hvala...

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Pozdrav žene, ja sam jučer bila kod dr i rekao mi je da opet nemam ovulaciju a to isto mi je rekao i u 12mj. Pa sam se zapitala jel ja uopće imam ovulaciju, iako imam redovite menge i iako sam prije godinu dana radila dokaz ovulacije i bila je! Mene zanima sljedeće: Jel ja mogu ovulirati uz gonale,decapeptyle i ovitrelle pošto u 9 mj idem u postupak za prvi ivf? Prošli mj bila sam na aih-u i zanima me jel uz klomifene dođe do ovulacije 100%pošto na dan aih-a nitko ne gleda ultrazvukom ima li ovulacije? Kako vi liječite pcos? Jel ima kakvih tableta da se to popravi? Unaprijed vam hvalaaaaaa!

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

kika 222, da bar postoji tableta za pcos ne bi onda bilo ni ove teme ni pcos podforuma nazalost ne postoji lijek uopce a kamoli tableta...procitaj malo po forumu o pcosu a ima i na rodinim stranicama opseznih tekstova.

sildad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mirta, mislim da se LH trakice mogu kupiti i u apoteci, ali mislim da su dosta skupe. Ja sam naručivala preko neta, ne sjećam se više odakle, ima ih i na ebayu, dobiješ 25 komada + 5 testova na trudnoću, a vrlo su jeftine, oko 10-ak dolara. Čak sam zadnji put profitirala, naručivala sam za prijateljicu i nisu došle 2 mjeseca i onda sam im pisala da nisu stigle, pa su poslali 2 pakovanja, tako da sam imala za prijateljicu i za sebe. ))
    Jedini problem kod tih trakica je da ženama sa PCOS radi visokog LH, zna stalno pokazivati pozitivan rezultat. Ja bi ti iz svog iskustva savjetovala da mjeriš bazalnu temperaturu i kad se dogodi porast temp., vadiš progesteron 7 dana nakon.
    Druga mogućnost je da ideš na folikulometriju.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj sildad prvotno napisa Vidi poruku
    Jedini problem kod tih trakica je da ženama sa PCOS radi visokog LH, zna stalno pokazivati pozitivan rezultat.
    bas sam o tome razmisljala i pitala se postoji li i ta mogucnost

snow.ml avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

kika222 ja sam ti teški PCOS i dva puta sam pila klomifene, s tim da su oba puta bile jako slabe JS, čak drugi puta sve tri prazne...tek kad sam dobila inekcije onda se kvaliteta popravila...tako da je moguća ovulacija ali je upitna kvaliteta tih stanica...npr.moja frendica ima isto PCOS pa je prirodno ostala trudna...to vjerovatno nije svima isto...
    a u mom potpisu vidiš uspjeh nakon prvog stimuliranog...
    sretni tebi i naravno svim ostalima !!!

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

snow, znaci ova prva 3 ivf su bila uz klomifen a zadnji( usjesni ) je bio stimulirani ( inekcije)?

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ja sam sad bila na klomifenima i nisam uopce reagirala, na 21dc nema ni jednog folikula a endometrij se malo zadebljao, danas je 9 mm a na 16 dc je bio 5 mm. Zna li itko mozda sto znaci kad se endometrij zadebljava a folikuli ne rastu?

snow.ml avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

da,zadnji je bio stimulirani i uspješan...kad sam bila samo na klomifenima maternica mi isto nije bila zadebljna pa sam pila tablete za zadebljanje, neznam više kako se zovu...a kad sam bila u stimuliranom postupku bila je taman zadebljana...

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj snow.ml prvotno napisa Vidi poruku
    kika222 ja sam ti teški PCOS i dva puta sam pila klomifene, s tim da su oba puta bile jako slabe JS, čak drugi puta sve tri prazne...tek kad sam dobila inekcije onda se kvaliteta popravila...tako da je moguća ovulacija ali je upitna kvaliteta tih stanica...npr.moja frendica ima isto PCOS pa je prirodno ostala trudna...to vjerovatno nije svima isto...
    a u mom potpisu vidiš uspjeh nakon prvog stimuliranog...
    sretni tebi i naravno svim ostalima !!!
    Hvala ti na odgovoru. Ja sam imala 3 folikula na dan aih-a ali nemam pojma jesam li imala js pošto na SD nitko ne radi ultrazvuk na dan inseminacije! Pijem neke čajeve i čekam jesen! Hvala i tebi abys ali znam da ne postoji neka čarobna tabletica samo sam neinformirana a i dr nisu baš neke pričalice, svi se žure i škrti su na riječima!!

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

kika 222,ja sam radila 2x AIH na SD,UZV na dan AIH mi je rađen samo jednom,drugi put ne...no bez obzira rade li UZV na dan inseminacije,ne može se znati ima li jajne stanice ili su folikuli prazni..to se može utvrditi samo punkcijom..

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj kika222 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala i tebi abys ali znam da ne postoji neka čarobna tabletica samo sam neinformirana a i dr nisu baš neke pričalice, svi se žure i škrti su na riječima!!
    potpuno te razumijem, meni je isto bilo , nitko me nije sljivio 5 % dok nisam dosla na ovaj forum i rodine stranice i pocela proucavati, i dobila puno savjeta od dobrih ljudi ovdje.

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Hvala vam žene i samo hrabro naprijed! Da nije svih Vas bila bih puno žalosnija jer mi godine idu, a ja nemam nikog koga mogu zvat 100% svojim!!..Tu se naravno ne ubraja moj šećer... Znam ja ca sve nas čeka jedna mrva sreće negdje!!!)

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

..našla jedan zanimljiv link dok sam nešto tražila...http://www.poliklinika-ivf.hr/kongre...20-%20PCOS.pdf

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

zanimljivo stvarno, dosta sam razumjela, ali dosta i nisam. znas li sto je ivm?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo što sam našla na engl.
    What is IVM?

With in vitro maturation (IVM) eggs are removed from the ovaries and are collected when they are still immature. They are then matured in the laboratory before being fertilised.
    The difference between IVM and conventional in vitro fertilisation (IVF) is that the eggs are immature when they are collected. This means that the woman does not need to take as many drugs before the eggs can be collected as she might if using conventional IVF, when mature eggs are collected.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ne znam jel kužiš, uglavnom punktiraju se nezrele j.s. i onda dozrijevaju u labaratoriju prije nego se oplode...ja nisam znala da se to kod nas radi?

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

kuzim sve, zvuci dobro! Radi li se uopce to kod nas igdje?

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

rade li u CITO IVM?

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

taj članak je pisala dr Baldani iz petrove...sad ne znam dal tamo ade..i dal uopće gdje rade...
    Posljednje uređivanje od tina2701 : 16.07.2011. at 15:41

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj KLARA31 prvotno napisa Vidi poruku
    rade li u CITO IVM?
    i mene zanima to

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Abys prvotno napisa Vidi poruku
    kuzim sve, zvuci dobro! Radi li se uopce to kod nas igdje?
    da,rade na SD...prošli stimulirani,su to radili na jednoj mojoj nezreloj js..nažalost neuspješno!

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

bas mi je drago sto ima toga u nas, cini mi se da je to super opcija za pcos-ovke. Mozda ce se jos netko javiti tko je bio u ivm postupku, i jos bolje da se javi netko kome je ivm uspio Mene tek ceka prvi ifv,pa cemo dalje vidjeti

A tebi Kiara neka iduci put bude uspjesan!

sildad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Abys, mislim da ti to u pravoj stimulaciji neće biti ni potrebno. Imat ćeš ti puno pravih zrelih i dobrih folikula.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Abys ne znam jesi li vidjela postotke uspješnosti te IVM metode više je nego duplo manja u usporedbi sa klasičnim IVF-om...tako da ne znam zašto se tome veseliti? U slučaju da se slučajno desi punkcija j.s. koje su nezrele onda OK, ali svjesno ići na to a samo je 12% uspjeha ja tu iskreno ne vidim neki napredak

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

da, imate pravo, ali ja sam na to gledala s neke druge strane, u smislu da ce zenama sa pcosom biti lakse jer ne postoji rizik od hiperstimulacije, a znama opcenito biti lakse jer se ne moraju kljukati sa toliko hormona i ljekova. Mozda u buducnosti kada ga usavrse ivm bude i uspjesniji, tko zna.

sildad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemoj se toliko opterećivati s tim, a nisi još ni počela. Hiperstimulacija se stvarno događa u jednom malom postotku. Ja isto razmišljam kao Mimi, pitanje je koliko su te JS na kraju kvalitetne.Znam da se ti sad bojiš stimulacije jer ti je to sve nepoznato, ali vjeruj mi nije to nikakav bauk, kad sve prođe vidjet ćeš da nije ništa strašno.

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Abys ako te išta tješi ja znam puno žena koje imaju pcos,i skoro svakoj je uspilo iz 1 ili 2 stimulacije,i to samo klomifenom! A na žalost znam dosta žena kojima je idiopatska neplodnost i godinama ne uspjevaju pokušaji umjetne oplodnje.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

da ali ja ocito nisam ta vidis iz potpisa

ali valjda ce upalit Femara ili koji drugi ljekic vidjet cemo sto ce reci doktor na iducem pregledu.
    istina, malo se bojim tog prvog ivf-a...ali tu smo sve u slicnom sosu, pa me malo tjesi da vas ima toliko koje ste to prosle i da nije toliko strasno. Postoje li neke dugorocne stetne posljedice umjetne oplodnje?

pusa

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •