Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 204

Tema: Božićni kolačići, part III

  1. #51
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,748

    Početno

    onaj sa suhim vocem ,traditional xmas dark fruitcake ili kak vec

  2. #52

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Ja ću to večeras.... bude bolji kada malo odstoji....
    Majo, jesi slikala da ne moram ja?

  3. #53
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,682

    Početno

    Meni se to ne da. Pravila sam ga godinama, pa mi dosadio. Mislim da cu tradicionalisticki zaviriti u bakinu tekicu.

  4. #54
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,439

    Početno

    nikako ne uspijevam trazvaljati tijesto za keksiće - lijepi mi se za oklagiju.
    šta da radim?
    (to mi je treći danas - možda sam umorna)

  5. #55

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,299

    Početno

    ja kuharica početnica radiću ovih dana apricotine bajadere/recept od prošle godine/, zvjezdice s pekmezom, kuglice...joooj imam par mrak recepata za kuglice od moje bake-žene/kuharice/žive legende koje još nisam nigdje slične vidjela, napisaću vam - al moram prvo prepisati od nje!

  6. #56
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,188

    Početno

    pokvasi oklagiju ili je naulji
    a mozes izmedju oklagije i tijesta postaviti i bakpapir

  7. #57
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,682

    Početno

    ako brasno nije opcija, stavi izmedju dva lista backpapira pa razvaljaj. al isto probaj s manjim komadom, za svaku sigurnost.

  8. #58
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,903

    Početno

    Citiraj anek prvotno napisa
    joooj imam par mrak recepata za kuglice od moje bake-žene/kuharice/žive legende koje još nisam nigdje slične vidjela, napisaću vam - al moram prvo prepisati od nje!
    daj, daj!

  9. #59

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,299

    Početno

    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    Citiraj anek prvotno napisa
    joooj imam par mrak recepata za kuglice od moje bake-žene/kuharice/žive legende koje još nisam nigdje slične vidjela, napisaću vam - al moram prvo prepisati od nje!
    daj, daj!
    sutra sam kod nje popodne i ispuniću tekicu

  10. #60
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,439

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa
    ako brasno nije opcija, stavi izmedju dva lista backpapira pa razvaljaj. al isto probaj s manjim komadom, za svaku sigurnost.
    jel da dodajem još brašna?
    ne bih htjela da budu ko slastičarski - da se osjeti brašno...

  11. #61
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,682

    Početno

    mozes malo, moguce da ti se lijepi jer ti je brasno bilo svjeze i jos dosta vlazno.

  12. #62
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,439

    Početno

    martaaaa, koliko ti treba da dođeš do mene?

    (ma idem sad uzeti fen i puhat da se osuši brašno)

  13. #63
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,682

    Početno


    u sljedecih tri mjeseca, nisam u mogucnosti. mozda za Uskrs?

  14. #64
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,439

    Početno

    bujrum!

  15. #65
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,748

    Početno

    nisam slikala.

  16. #66
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,439

    Početno

    cure, spasile ste me sa tim papirom (zašto se JA toga nisam sjetila)!

    ide ko po loju!
    eno, jedna tepsija se već peče!

    hvala do neba (dopuštate li posebnu zahvalu na Portalu kada recept bude objavljen)?

  17. #67
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,682

    Početno

    ma daj, kakve zahvale, stavi negdje u tips&tricks.
    inace s bakpapirom mozes razvaljati sta god hoces. kad radim tortu s preljevom (cokoladnim ili nekim koji se mora t ako fino razliti da se presijava) uvijek ju oblozim marcipanom. a marcipan se taaaako tanko moze razvaljati da bude proziran. zivio bakpapir.

  18. #68
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,188

    Početno

    I ja, a i moja sudjerica smo zahvalne bakpapiru!

    Apri, ja bih ipak jednu malu plaketu

  19. #69
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,980

    Početno

    Citiraj tinars prvotno napisa
    Imam jedan brzinski, prava božićna kombinacija: cimet+čokolada+jabuke. Na stolu djeluje kompliciranije nego što je, a meni je GENIJALAN:

    Darjin kolač (naziv je prema mom izvoru, ne znam originalno ime)
    Biskvit:
    3 žumanjka
    1 žl cimeta
    limunova korica
    17 dag šećera
    1 dl ulja
    2 žl kakaa
    2 dl mlijeka
    20 dag brašna + 1 prašak za pecivo
    Nadjev:
    3 bjelanjka
    3 žl šećera
    2 naribane jabuke
    Glazura:
    3 rebra čokolade
    2 žl šećera
    1 žl mlijeka
    3 dag maslaca
    Mikserom istući žumanjke, šećer, cimet i malo naribane limunove korice, dodati ulje, kakao, mlijeko i na kraju brašno i prašak za pecivo. Ispeći na 180°C (cca. 15 min). U međuvremenu istući bjelanjke sa šećerom pa umiješati naribane jabuke. Time nadjenite pečeni kolač pa još malo zapecite (još cca. 15 min). Ohlađeno prelijte glazurom.
    Molim Tinu ili nekog drugog da mi napiše da li ovo "žl" iz gornjeg recepta znači žlica ili žličica

  20. #70
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,682

    Početno

    ja bih (iskusno) pretpostavila da je žl žlica za juhu, osim u slucaju cimeta. tu bih rekla zlicica.

  21. #71
    saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,054

    Početno

    Ah konačno sam popravila komp pa evo i mene... Mimine nadjevene trokutiće, ali sa lješnjacima pod obavezno (moj muž ih obožava), medenjake i to ću probati ajvicine, kekse od čokolade i naranče, kolač sa kestenom i dalje ne znam. Prošle sam godine radila gotovo sve koje sam našla ovdje... Ove godine moram paziti na liniju pa ne znam...

  22. #72
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,721

    Početno

    Citiraj saška prvotno napisa
    Ah konačno sam popravila komp pa evo i mene... Mimine nadjevene trokutiće, ali sa lješnjacima pod obavezno (moj muž ih obožava), medenjake i to ću probati ajvicine, kekse od čokolade i naranče, kolač sa kestenom i dalje ne znam. Prošle sam godine radila gotovo sve koje sam našla ovdje... Ove godine moram paziti na liniju pa ne znam...

    Kakvi su to keksi od čokolade i naranče, molim lijepo

  23. #73
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,439

    Početno

    sedam

  24. #74
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,935

    Početno

    ja se guštam na svojih 10-ak vrsta.
    gibam u getro po još neke sitnice i moram složiti listu što ću sve praviti.

    roladicu od plazma keksa
    roladu od kokosa
    neke kiflice-zvjezdice od lješnjaka
    kuglice od marcipana s čoksom



    uf...
    mljack

  25. #75
    Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,702

    Početno

    Kako to Mirela čuvaš do božića. Ja uvijek pečem sve zadnji dan. Ove godine sam odlučila ranije početi ali me je strah da ćemo sve pojesti do tada a ostaci da će se posušiti :D

  26. #76
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,906

    Početno

    Moj mali prilog, ovo su pravi bozicni (ili barem zimski)

    ANISETE / CIMETE

    2 jaja
    2 zutanjka
    15 dag secera

    Mijesati s mikserom oko 5 minuta.

    2 zlice anisa u prahu (moze cimet)
    14 dag ostrog brasna
    14 dag glatkog brasna
    10 dag krupno rezanih oraha
    10 dag krupno rezane cokolade
    10 dag grozdjica (malo natopljenih u rumu ili amaretu)

    Brasno se umiksa u gornju smjesu, a ostali sastojci se rucno umijesaju jer tjesto postane tako gusto da se tesko miksa. Istrese se na tepsiju i pece na 200 °C 15 minuta. Reze se toplo na manje komadice. Dobar je kad odstoji nekoliko dana.

    Recept mi je dala prijateljica koja ga u originalu radi s anisom - i fantasticni su. Samo ja se nikad nisam uspjela susresti s anisom u prahu, a ovaj u zrnu nikada nisam uspjela usitniti u prah (a probala na svakakve nacine) - pa sam uvalila cimet i nisam pogrijesila. Umjesto cimeta moze i kokosovo brasno. To sto moze odstajati - ha, ha, ha. Najbolje je toplo - provjereno.

  27. #77

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    mamita jel može recept za kuglice od marcipana

  28. #78
    aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    2,090

    Početno

    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Citiraj saška prvotno napisa
    Ah konačno sam popravila komp pa evo i mene... Mimine nadjevene trokutiće, ali sa lješnjacima pod obavezno (moj muž ih obožava), medenjake i to ću probati ajvicine, kekse od čokolade i naranče, kolač sa kestenom i dalje ne znam. Prošle sam godine radila gotovo sve koje sam našla ovdje... Ove godine moram paziti na liniju pa ne znam...

    Kakvi su to keksi od čokolade i naranče, molim lijepo
    Oće li taj recept već jednom? Već sam dehidrirala kolko mi cure sline!

  29. #79
    sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    1,950

    Početno

    Mamita, please, recept za roladicu od plazma keksa!

  30. #80

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,235

    Početno

    evo recepta za cokoladne tartufe - ovo je uzasno fino...

    cokoladu otopiti u malo vrhnja za kuhanje, dodati zlicu meda, narancinu koricu i malo cimeta (uostalom zacinite po zelji). smjesu ohladiti u frizideru, kad se stegne zlicicom vaditi malene kuglice i uvaljati u kakao. budu malo nepravilne kuglice, treba ih drzati na hladnom, najbolje u papirnatim kosaricama. ovo je ionako pipkavo ali kome se da dodatno zezati jako je fino u kuglicu umetnuti usecerenu visnju ili komadic marcipana...

  31. #81
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,826

    Početno

    Ove anisete su skroz isti moj recept za biskupski kruh, samo što ja ne stavim anis/cimet nego limunovu i narančinu koricu i pečem u duguljastom plehu pa režem na tanke ploške. Dok sam pekla kolače za Božić obavezno sam uvijek radila biskupski kruh, išlere, i ove trokutiće koje sam gore napisala, to mi je bio obavezni dio Sad bih stvarno rado napravila neke kolačiće koje bi i Lea mogla jesti a nikako da smislim koje.

  32. #82
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,826

    Početno

    Mađaricu!!!! BINGO !! I to sa gotovim korama

  33. #83
    saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,054

    Početno

    KEKSI OD NARANČE S ČOKOLADOM

    30 dkg brašna
    20 dkg margarina
    10 dkg šećera (malo manje stavim)
    koru jedne naranče (malo i soka kapnem) i 1/2 limuna
    1 bjelanjak
    1 vanilin šećer
    10 dag čokolade

    Sve sastojke umjesiti i na kraju dodati čokoladu isjeckanu na kockice. Peći na laganoj vatri, kada se prepeku budu tvrdi. Malo su teži za rezanje zbog čokolade (a nije mi jednako fino kada ju otopim u smjesu) pa koristite jednostavnije modle.

  34. #84
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,721

    Početno

    Citiraj saška prvotno napisa
    KEKSI OD NARANČE S ČOKOLADOM

    30 dkg brašna
    20 dkg margarina
    10 dkg šećera (malo manje stavim)
    koru jedne naranče (malo i soka kapnem) i 1/2 limuna
    1 bjelanjak
    1 vanilin šećer
    10 dag čokolade

    Sve sastojke umjesiti i na kraju dodati čokoladu isjeckanu na kockice. Peći na laganoj vatri, kada se prepeku budu tvrdi. Malo su teži za rezanje zbog čokolade (a nije mi jednako fino kada ju otopim u smjesu) pa koristite jednostavnije modle.
    Hvala, zvuči super!!

  35. #85
    saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,054

    Početno

    Napravila jučer onaj tradicionalni voćni i zvjezdice sam ljepila sa pekmezom i u čokoladu... Zvjezdica više nema, a polovinu tradicionalnog što je ostala sam zamotala u foliu i sakrila iza u hladnjak. Moram se uozbiljiti i napraviti kritičnu masu tako da počne ostajati...

  36. #86
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,748

    Početno

    1. treba mi recept za nekakkvu kremu od vanilije za islere

    2. onaj apricotin recept za orah prutice mi nije jasan, kaze zamijesiti tijesto, a ja ne kuzim s cim, samo su suhi sastojci tam.

    3. treba mi onaj recept za cupavce koji se ne uvaljuju u cokoladu

  37. #87

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    Za prutiće fali jedno jaje i 5 dkg putra

  38. #88
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,826

    Početno

    Ja ću definitivno raditi Mađaricu, browniese sa Coolinarike - to može i Lea probati i još kikiriki fantaziju i svoje nadjevene trokutiće sa lješnjacima.
    Nadam se da ću to ostvariti, obzirom da sam jučer bila vidjet gotove kolačiće u slastičarnici Horak u namjeri da ih kupim.
    Samo ja to sve radim u zadnji čas, ne volim kad kolači dugo stoje.

    Evo, sigurna sam da svi imaju recept za bajadere, ali ovo su meni najbolje bajadere na svijetu, po receptu MM-ove mame

    BAJADERE

    25 dkg šećera i 8 žlica vode staviti da zakipi
    maknuti sa vatre i u vruće dodati
    oko 100 grama čokolade
    13 dkg margarina
    15 dkg mljevenih pettit beure keksa
    15 dkg mljevenih oraha

    izmiješati da postane gusto i glatko. Mali protvan namazati putrom i utisnuti masu unutra. Preliti glazurom od čokolade i ohladiti.

  39. #89
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,439

    Početno

    Citiraj Maja prvotno napisa
    1. treba mi recept za nekakkvu kremu od vanilije za islere
    imaš u novoj Gloriji - gospon Horak osobno dao recept.

    za prutice "kolji" Anchie sto jos prosle godine nije editirala to jedno jaje i 5 dag maslaca!

  40. #90

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    681

    Početno

    MAJO, banalna krema za išlere:

    pola litre mlijeka zakuhati s brašnom, umiješati 15 dkg margarina, šećera po želji, može i koja kap ekstrakta vanilije.
    OSTALI koji hoće čokoladnu filu neka ubace tri štange čokolade.

  41. #91
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,748

    Početno

    s kolko brasna?

    apri, honey, ne kupujem gloriju 8)

  42. #92
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,682

    Početno

    stavi 2 ravne zlice gustina, mislim da bi trebalo biti dovoljno.

  43. #93
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,906

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa
    Ove anisete su skroz isti moj recept za biskupski kruh, samo što ja ne stavim anis/cimet nego limunovu i narančinu koricu i pečem u duguljastom plehu pa režem na tanke ploške.
    Nisam nikad radila biskupski, ali se maglovito sjecam da sam kod nekoga to degustirala. A taj je bio od bjelanjaka, brasna, secera i svega drugoga sto ti padne pod ruku (orasi, cokolada, ljesnjaci, grozdjice, kandirano voce ... ).
    :?

  44. #94
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,906

    Početno

    Jel' da je odlican ?

  45. #95
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,826

    Početno

    Ma sličan je jako recept ovom tvom samo u biskupski idu 4 cijela jaja i sad vidim da u tvoj kolač ne ide margarin a u biskupski ide, inače je sve isto (po mom receptu) - 4 jaja, po 14 dag brašna i šećera, margarin, po 10 dag oraha, grožđica i čokolade nasjeckane.

  46. #96
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,439

    Početno

    Citiraj Maja prvotno napisa
    s kolko brasna?

    apri, honey, ne kupujem gloriju 8)
    znam, zato ti i rekoh!

    mislim da je on stavio puding od vanilije

  47. #97
    saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,054

    Početno

    Citiraj Maja prvotno napisa
    - preljev: u malo vode rastopiti šećer u prahu s par kapi limunovog soka, premazati hladne medenjake.
    Đizus Ajvi što sam napravila pogrešno. Premazala sam medenjake sa preljevom i to ništa nije pobjelilo, ostalo je onako sjajno i ljepljivo... Na svu sreću napravila sam za pola medenjaka jer ću ove druge sa čokoladom ukrasiti. Idem ih uvaljati u štaub šećer da se bar za prste ne ljepe...

    Za išlere imam kremu 4 žumanjka, 15 dkg šećera, sok limuna i 20 dkg margarina. Meni je to premasno. Bilo što sa pudingom mi zvuči bolje.

  48. #98

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    dok se ne javi mamita jel ima netko receptić za kuglice sa marcipanom?

  49. #99

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    kak ste si dale maha.
    ja tek sutra počinjem.

  50. #100

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    ja sam jučer radila keksiće i kiflice,danas prutiće od oraha i bajaderu od kokosa,sutra bajaderu i bijele kuglice,i onda mi ostaje bijela salama,poljupci i čupavci .

Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •