- 

transkript:
   http://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews[cat]=239
  Dossier, 7.4.2010., minuta 9:50

Bili ste nedavno i kod predsjednika Josipovića na Pantovčaku, koji vas je upozorio da je Zakon o umjetnoj oplodnji jedan od najrigoroznijih zakona u Evropi – što ste mu odgovorili?
  Predsjednik Josipović nije rekao da je to najrigorozniji zakon...emmmm... ja sam mu pokazao rezultate koje smo dobili u ovih posljednjih mjesec dana, posljednjih nekoliko mjeseci nakon nastupanja na snagu tog zakona i sutradan sam bio u Dubrovniku i pročitao u jednim dnevnim novinama kako je predsjednik Josipović kontra Milinovića i zahtjeva od Milinovića da promijeni zakon. Tijekom tog boravka, to su i televizije čak snimile, nazvao me predsjednik i rekao da je bio iznenađen kad je otvorio dnevne novine, da to nije istina da je on to rekao i da nije nikakav, nikakvu izjavu. 

Tko to onda svađa ministra i predsjednika?

10:45 Nema svađa, ja sam surađivao vrlo dobro i ponosan sam na suradnju s bivšim predsjednikom Mesićem koji je bio dao vrlo bitnu u političkom smislu podršku reformi zdravstvenog sustava, jednako sam kada sam došao predsjedniku Josipoviću, ja sam bez dlake na jeziku jer je predsjednik Josipović, institucija predsjednika se mora poštivati, ja sam rekao njemu vrlo otvoreno „Predsjedniče, došao sam po vašu potporu za daljnje reformske poteze u zdravstvu koje mislim provesti u sljedećih godinu i pol, do kraja mandata i vrlo otvoreno vam kažem, došao sam po vašu potporu. Ja na taj način na takav način surađujem s predsjednikom Josipovićem.“ 

11:18 Dobivate li još one razglednice iz Maribora?

Gledajte, svaki put kad se zavrti priča oko toga, ja dobivam razglednice i potpore evo sad kad ste već to spomenuli, mogu vam i pokazati pa neka to televizija i snimi

O, potrudili ste se

Evo ovo su razglednice, sve ću vam

Znači ipak postoje, ja sam mislio da je to demagogija

Evo ovo su razglednice potpore i mejlovi potpore a ovo su protiv zakona o medicinskoj oplodnji. 
  Ovo su iz Maribora. 

Ali ono što želim napomenuti mislim da (emmm...) je puno, puno dezinformacija odaslano putem raznoraznih udruga koje zapravo nisu parovi koji imaju tih problema. 
  Otkrit ću vam jedan razgovor prošle godine i ove godine  i ovom prilikom još jednom kažem, svi oni koji idu u Sloveniju, parovi koji idu u Sloveniju, neee raznorazne udruge, Rode, babe koje će ispolitizirati, ja to moram reći, premda će ponovo ovo vjerojatno izazvati reakciju ali ja ponovno pozivam sve parove koji idu u Maribor, bilo gdje, (emmm) van, (emm) neka se jave ovdje u ured, ja sam prošli tjedan obavio dva razgovora, sa parom koji je išao, ajde da ne otkrivamo identitet, i oni su danas na postupku medicinske oplodnje u Hrvatskoj, pokušao sam objasniti (emmm) što je ovaj zakon donio i da ne trebaju radi ovog zakona ići nigdje van. Ima jedna jedna evo sinoć sam bio s jednom prijateljicom dobri smo jako i ona me pita, veli ministre zašto si zabranio medicinsku oplodnju u Hrvatskoj. Mislim, to je tako strašna dezinformacija koju pojedine udruge šire da su uistinu zastrašujuće. Zašto si zabranio medicinsku oplodnju. A da vam kažem još i to – 17% imamo više postupaka po novom zakonu, 23% više trudnoća. Očito određeni krugovi u Hrvatskoj se ne mogu pomiriti s tom činjenicom da to nije onako kao što se pričalo i da ćemo najvjerojatnije imati bolje rezultate, sačekajmo 6. mjesec i kongres reproduktivne ginekologije.

Pravila pisanja postova

- Ne možete otvoriti novu temu

- Ne možete ostaviti odgovor

- Ne možete stavljati privitke

- Ne možete uređivati svoje postove

-  

Pravila foruma