OVO JE MOJE PISMO PODRŠKE SVIMA VAMA KOJE SE JOŠ BORITE ZA SVOJE ANĐELEKE
Ministre Milinoviću,
putem medija pozvali ste nas parove koji se borimo s neplodnošću da vam se javimo.U našem slučaju to je na sreću iza nas,nakon 5god. borbe napokon nam se ostvario san postali smo RODITELJI dvaju sinova.Mi na sreču nemoramo ići van Hrvatske na lječenje,ali puno je onih koji s ovim ........... zakonom,koji ste Vi donjeli imaju jako male ili nikakve šanse za trudnoču i mogučnost da u svojoj zemlji ostvare toliko željeni san RODITELJSTVO i biti roditelji malim ANĐELIMA .
U našem slučaju problem je bio kod mene op. endometrioze,pcos,od 2004. se vodimo u poliklinici i tek prošle godine smo ostvarili trudnoču u IVF postupku i to pod punom stimulacijom od 13 folikula oplođeno je 7 od toga nam je vračeno 2 blastociste ,a 5 ih je ZAMRZNUTO što Vaš novi zakon nedopušta ,a nama koji idemo u postupke su od velike koristi u slučaju da ne dođe do trudnoče nemora se prolaziti bolna punkcija,hormoni i sve ostalo što nam ovaj odvratan zakon više nedopušta.
Po vašem .....zakonu pitanje da li bi bili polođeni tj oplođene ove koje su se kod nas primile pošto se smije samo 3 oploditi po Vašem mišljenju.Nama je uspjelo a što je sa svim ostalim parovima koji se još uvijek bore i naravno borit če se pa makar morali se zaduživati,dizati kredite da bi mogli otići van ovih granica jer im tamo pružaju zamrzavanje,oplodnju svih stanica,čuvanje istih nekoliko godina.
Te stvarno se ponašate prema nama kao prema .........kad moramo dokazivati dali smo u bračnoj ili izvanbračnoj zajednici,psihološka testiranja te mišljenja drugog mpo stručnjaka što je SRAMOTNO SVAKOM USTAVNOM PRAVU.
Da je taj problem u Vašoj obitelji nebi ovako razmišljali nego se borili kao i mi.
Zato poslušajte glas nas neplodnih parova i promjenitas ovaj ...........zakon da možemo od ANĐELA doči i u svojoj domovini.
S NE poštovanjem !
p.s. OVO PISMO JE POTPORA NEPLODNIM PAROVIMA,A NE OVOM SRAMOTNOM MPOZAKONU !!!!!!