Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 171

Tema: Zanima me... (pitanje za cure sa pdf-a potpomognuta)

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Zanima me... (pitanje za cure sa pdf-a potpomognuta)

...zbog cega lista ljudi koji su poslali mail milinovicu ima samo oko 35 ljudi?
    ... zbog cega ste toliko ignorantni kad je u pitanju borba za naša prava?
    ... čega se bojite?
    ... zašto onda kukate, ako ništa ne radite da biste promijenili stanje?
    ... kako možete samo sjediti, šutiti, javljati se isključivo na pdf-ove svojih klinika, ne uključiti se u rad građanske inicijative, jednom rječju BITI TOLIKO IGNORANTNI?

vjerojatno ste jako mlade i imate vremena za potrošiti uzalud, to je jedini odgovor koji mi pada na pamet...

možda će moderatori misliti da ja sad nekoga napadam, ali nisam...
    samo me zanima taj mentalni sklop, ništa više...
    ministar laže da ima samo 3-4 ljudi koji idu u sloveniju, ali budući da nitko ne želi reagirati, svaka mu čast. neka laže kad može. nismo ništa drugo ni zaslužili, na žalost...

žudim da čujem neki odgovor...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

edit: i da li cete jednog dana moci reci same sebi, ako ne dobijete bebu, ok, nisam je dobila, ali borila sam se ko lavica na svim mogucim poljima. dala sam sve od sebe....

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

samo potpis draga kao kuća X
    a ako napise sta mislim o njemu bojim se neće me pustiti ove godine na more preko grane ,mailovi su otišli.OPET pozivam cure iz BIH pisite

ako nista kopirajte i saljite
    poštovani Ministre Milinoviću

Mi smo kao drzavljani BIH do sada odlazili u RH i plaćali postupke od čega se punio i proračun RH a da sad zbog novog MPO zakona punimo proračun SLO i Austrije jer je ludost bacati novce u postupak unaprijed osuđen na propast sa oplodnjom samo 3 JS kao sto vi bacate novce poreznih obveznika RH na postupke s dozvoljenom oplodnjom samo 3 JS koji su velikom većinom osuđeni unaprijed na neuspjeh,

A zasto su osuđeni na neuspjeh to vam je već struka objasnila a i sve cure u svojim mailovima.

Srdačan pozdrav iz suncem okupane Hercegovine

ili vam je lakse vaditi vize za druge drzave
    Posljednje uređivanje od laky : 27.03.2010. at 00:03

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    ... čega se bojite?
    ... kako možete samo sjediti, šutiti, javljati se isključivo na pdf-ove svojih klinika, ne uključiti se u rad građanske inicijative, jednom rječju BITI TOLIKO IGNORANTNI?

vjerojatno ste jako mlade i imate vremena za potrošiti uzalud, to je jedini odgovor koji mi pada na pamet...

ministar laže da ima samo 3-4 ljudi koji idu u sloveniju, ali budući da nitko ne želi reagirati, svaka mu čast. neka laže kad može. nismo ništa drugo ni zaslužili, na žalost...

da... i ja isto zudim da cujem odgovor
    jer niko ne bude rijesio ovo ako sami ne pocnete djelovat
    sad npr. ne treba ic na TV, u medije i slicno
    treba samo napisat pismo
    ne trebate se cak ni pravimi menom i prezimenom potpisat
    samo trebate PORUCITI da ste ljuti
    napisat sto duboko u sebi osjecate ili samo iskopirati necije rijeci i poslati to
    al ocito niste ljuti, ni razocarani i nije vam pun kufer svega
    ocito vam je bas svjedno
    ocito ste se pomirili sa svim tim i necete se buniti nego cete se prilagoditi

ja to sto ste tak inertni i sto se necete pokrenut za svoju stvar jedva, ali doista jedva mogu razumjeti

Ljufi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pinky, svaka čast!

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja se nadam da ipak nismo toliko inertni i da samo "palimo na guranje"... nadam se da će sve cure za vikend uhvatit malo vremena i poslat to pismo.

molu avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Pinky debeli X

i još moram nadodati - ja nikad nisam bila od pisane riječi, dobro možda u srednjoj školi, ali taj se "talent" negdje putem izgubio, pa sam svejedno sjela, odvojila vrijeme, koje usput rečeno uz sav moj "talent" i nije bilo predugo, a imam doma dijete i posao i obveze i jako se uzrujavam.... ma imam tonu privatnih i poslovnih problema.... Nema isprike da se ne reagira, ne ovaj put. Možda ste prije mislile, ma bit će sve ok, ali sada, nakon mjeseci provedbe novog (ne)zakona nemate pravo skrivati se iza nikakvih izgovora.

Eto, istresla sam svoje. Molim moderatorice da izbrišu moj post ako ga smatraju neprihvatljivim

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ja sam se to pitala masu puta
    da se razumijemo ne mislim da sam nešto extra napravila
    no par puta su tražili nekoga da priča o svojoj "borbi" (javno ili anonimno) i bio je slab odaziv,pa sam išla ja
    pa onda opet neki razgovor za novine
    pa onda prosvjed na trgu franc. nije nas bilo nešto,moglo nas je biti puno više
    pa na trgu,bilo nas je,al opet je moglo biti puno više....

ne želim da netko ovo shvati kao prigovaranje ili napad
    no meni jednostavno nisu jasna opravdanja tipa:ne želim u javnost (ni nemorate,masu toga može anonimno) ili nemam vremena (nema nitko,svi mi radimo,imamo obitelji,borimo se s računima...)

realno gledajući mene se ovaj zakon više ne tiče;ja imam svoju djecu,sretna sam i zadovoljna
    al poludim kad čujem što sve naš ministar priča o zakonu
    i stalno razmišljam kako sam sretna jer me taj zakon nije kačio,kako sam sretna jer sam kraće čekala za Mb,kako sam sretna jer me se više ne tiče

al na kraju me se ipak tiče,jer sam na vlastitoj koži iskusila čežnju za djetetom,negativne bete,žongliranje sa financijama....
    i znam kako se osjeće svaka od vas koje se još "borite"
    znam koliko je ta borba teška i iscrpljujuća
    i svima pričam,objašnjavam
    i naprosto se ne mogu odlijepiti od ovog pdfa
    prirastao mi srcu,tu sam doma
    sve trudnoće su mi posebne,ali mpo trudnoće su mi nešto najposebnije na svijetu

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Potpis na sve ove postove, ako ništa drugo svatko može napisati to pismo koje ne mora biti savršeno, glavno da iskreno progovorite o onome što vas ljuti, to je najmanje što se može napraviti a značit će jako puno!

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

da li cete jednog dana moci reci same sebi, ako ne dobijete bebu, ok, nisam je dobila, ali borila sam se ko lavica na svim mogucim poljima. dala sam sve od sebe....
    S ovom sam mišlju ja krenula u borbu protiv ovog zakona. Bilo mi je jednostavno neprihvatljivo da nas se tako ocrnjuje, diskriminira....život bez djeteta bio nam je jednostavno nezamisliv i od samog početka našeg mpo staža znala sam da ćemo sed za svoje dijete boriti svim snagama.
    Nažalost mi smo ona generacija neplodnih parova koja se morala suočiti s novim zakonom i koja sada trpi njegove posljedice.
    Ako mi ne odreagiramo - mi i gubimo.
    Briga baš Milinovića i Golema i Kosoricu za naše jajne stanice, loše spermiograme i nemoć.
    Njih zanima samo lova.
    Naš je glas onaj koji se mora čuti.
    I uopće nije bitno jeste li već bili u postupku, ili tek čekate.
    Znam da nije lako istupiti - pokazati sebe i svoju bol.
    Možda niste ni podjelili svoju bol s dragim vam ljudima.
    Napišite bar jedno pismo.
    Možda će vam biti lakše.
    Nama je bilo.
    Posljednje uređivanje od tonili : 27.03.2010. at 11:23

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

potpis

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Debeli X na sve prethodno napisano

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

xxxxxxxxxxxxxx na sve napisano

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Pisite, pisite... ovo nije nesto sto moze cekati drugi tjedan, mjesec ili godinu.

Sada treba djelovati, sad kad vas glas moze nesto promijeniti, kad se nece izgubiti u masi drugih problema, nego ce dodati vjerodostojnosti mase koja pise o jednom jedinom i nama gorucem problemu.

I obavezno pisite i na Kosoricu - predsjednik@vlada.hr i predsjednica@vlada.hr - cini se da se koriste obje adrese.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

odgovora nema, ali je bar 216 ljudi (vjerojatno manje, jer se svako otvaranje racuna ko citanje, a samo ja sam otvorila 4 puta), ma neka je 100 ljudi ovo procitalo i neka se barem 50 odlucilo napisati to pismo....

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

OVO JE MOJE PISMO PODRŠKE SVIMA VAMA KOJE SE JOŠ BORITE ZA SVOJE ANĐELEKE

Ministre Milinoviću,
    putem medija pozvali ste nas parove koji se borimo s neplodnošću da vam se javimo.U našem slučaju to je na sreću iza nas,nakon 5god. borbe napokon nam se ostvario san postali smo RODITELJI dvaju sinova.Mi na sreču nemoramo ići van Hrvatske na lječenje,ali puno je onih koji s ovim ........... zakonom,koji ste Vi donjeli imaju jako male ili nikakve šanse za trudnoču i mogučnost da u svojoj zemlji ostvare toliko željeni san RODITELJSTVO i biti roditelji malim ANĐELIMA .

U našem slučaju problem je bio kod mene op. endometrioze,pcos,od 2004. se vodimo u poliklinici i tek prošle godine smo ostvarili trudnoču u IVF postupku i to pod punom stimulacijom od 13 folikula oplođeno je 7 od toga nam je vračeno 2 blastociste ,a 5 ih je ZAMRZNUTO što Vaš novi zakon nedopušta ,a nama koji idemo u postupke su od velike koristi u slučaju da ne dođe do trudnoče nemora se prolaziti bolna punkcija,hormoni i sve ostalo što nam ovaj odvratan zakon više nedopušta.

Po vašem .....zakonu pitanje da li bi bili polođeni tj oplođene ove koje su se kod nas primile pošto se smije samo 3 oploditi po Vašem mišljenju.Nama je uspjelo a što je sa svim ostalim parovima koji se još uvijek bore i naravno borit če se pa makar morali se zaduživati,dizati kredite da bi mogli otići van ovih granica jer im tamo pružaju zamrzavanje,oplodnju svih stanica,čuvanje istih nekoliko godina.

Te stvarno se ponašate prema nama kao prema .........kad moramo dokazivati dali smo u bračnoj ili izvanbračnoj zajednici,psihološka testiranja te mišljenja drugog mpo stručnjaka što je SRAMOTNO SVAKOM USTAVNOM PRAVU.

Da je taj problem u Vašoj obitelji nebi ovako razmišljali nego se borili kao i mi.

Zato poslušajte glas nas neplodnih parova i promjenitas ovaj ...........zakon da možemo od ANĐELA doči i u svojoj domovini.

S NE poštovanjem !

p.s. OVO PISMO JE POTPORA NEPLODNIM PAROVIMA,A NE OVOM SRAMOTNOM MPOZAKONU !!!!!!

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Poslala mail, nije neki baš dugi jer sam već tri dana u komi od mučnina, ali poslala sam mail kao podršku mojim dragim curama i da ovaj zakon u Hrvatskoj što prije doživi svoj potpuni krah.

beba.2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

drago mi je što se borite i što ste pisale ministru i svima. vjerovatno bih i ja pisala, možda s vremenom i hoću, ali ja sam u svemu početnik. ( ne opravdavam se). idem na svoj prvi AIH, nemam pojma još sve o zakonu, učim i dalje, čitam, pronalazim se u svemu tome. a vama, svima , koje se borite protiv zakona, svaka čast. i nadam se da će uskoro pasti taj zakon, ne samo zbog mene, nego zbog svih vas i svih onih koji prolaze to što vi prolazite ili ste prolazile.

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

beba.2 nije važno što ti je to 1 AIH... napiši jedno općenito pismo u kojem ćeš iznijet svoje NE slaganje s novim zakonom i svoj stav.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj dani82 prvotno napisa Vidi poruku
    beba.2 nije važno što ti je to 1 AIH... napiši jedno općenito pismo u kojem ćeš iznijet svoje NE slaganje s novim zakonom i svoj stav.
    Ako procitas samo sta su druge cure napisale slozit ces smisleno pismo, samo pisi odmah jer odmah treba odreagirati.Dobiti ovakvu priliku u medijima i ne iskoristiti je prava steta to znas.

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Draga beba.2, s vremenom ćeš nažalost shvatiti da dijagnoza oligoasthenoterato itekao pogođena ovim zakonom, vidim da je imaš u potpisu. I kod nas..
    Piši slobodno...
    I sve ostale, koje nisu- pišite!
    Sve koje jesu-od srca hvala!

P.S. dugo sam mislila s obzirom na neiskustvo u MPO vodama da ne mogu ni izjavu za novine dati, ipak mi imamo barem teoretsko iskustvo, pa sam ponukana tim dala izjavu.
    Doduše anonimno, al sam dala.
    Sad imam iskustva, dva već propala..
    Moramo bilo kako doprinjeti.

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo sad sam pročitala jedan dio svoga pisma na:

http://www.novilist.hr/Vijesti/nikad...e-eksperi.aspx

Skačem od dragosti ko luda! Eto baš sam sretna, ono neopisivo!

Ljufi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

beba.2 nebitno je to kaj si početnik. Dovoljna je samo jedna riječ ili rečenica protiv ovakvog zakona, nemoj dozvoliti da se tvoj glas i glas TM ne čuje.
    Sretno i pozdrav

ninochka28 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Svaka čast Pinky!! Čitanjem ove teme ja sam upravo napisala svoje drugo pismo ministru ali za razliku od prvog puta kada sam poslala samo njemu sada sam stavila i sve medije i osjećam se super!!! I da...uopće nemam talenta za pisanje ali kako god je napisano prenosi jasno i glasno poruku a to je ono najbitnije

IRENA456 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ja sam jedna od onih koja je več podigla bjelu zastavu šta se tiče MPO ali sam isto pisala.
    Pisala sam jer me ljuti ovi zakon,jer me ljuti da nas ministar svakodnevo laže i ponižava,pisala sam zbog Vas drage moje ratnice

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ninochka je sve rekla.Pinky, moj naklon!

Nene2 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

beba.2 iz potpisa vidim da ste AIH imali po novom zakonu. Je li vam trebao vjenčani list, potvrda pravnika i psihologa ?

Najteži psihički bolesnici ne trebaju nikakve potvrde da budu roditelji. Meni je to dovoljno.

Pisanjem ovog pisma i motiviranjem drugih možda uspijemo pobijediti ovaj nehumani zakon i možda ćemo ti i ja i sve žene koje trebaju MPO ući u normalne postupke u svojoj državi u kojima će naši liječnici moći napraviti NAJVIŠE što mogu, bez da su im ruke vezane slovom zakona.

Ja to dugujem sebi i svojoj djevojčici. I svim ženama koje se bore za svoje dijete i koje su mi na ovom forumu uvijek bile potpora.

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

beba2 MPO je najčešće teška i dugogodišnja borba, AIH je prvi korak, ja sam ih imala 3 prije nego smo krenili na IVF. Bez obzira šta si nova, treba dati svoj glas protiv zakona kako bi nam sutra svima bilo bolje!

PIŠITE ne sutra, ne prekosutra nego ODMAH!!!

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

X
    Potpisujem debelo sve postove

H2O avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pinky
    Beba dovoljno je napisati da dotičnom gospodinu ne daješ podršku već da si ogorčena zakonom,bla,bla bla... ne moraš svoju priču iznositi,samo kratko i jasno NE ovom zakonu

Ja očekujem svoje drugo čudesno djetešce,ali isto sam imala potrebu napisati nešto,baš kako je i Nene2 tako lijepo rekla
    Ja to dugujem sebi i svojoj djevojčici. I svim ženama koje se bore za svoje dijete i koje su mi na ovom forumu uvijek bile potpora.

dani39 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

evo drage moje suborke ja sam upravo poslala svoje pismo našem ministru

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

vikend je, ljudi imaju više vremena za pisanje, i lista se puni, pa i naslov ove teme, kao i njen početak, nisu više opravdani
    Posljednje uređivanje od mare41 : 28.03.2010. at 08:06

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    ... čega se bojite?

Pinky, lijepo je od tebe što se brineš za budučnost svih nas ali ne razumijem čemu tako agresivan stav?
    Poslala sam pismo Ne podrške Zakonu, poslat ću sutra i razglednicu, sudjelovat ću i u drugim akcijama drage volje, napravit ću sve što je potrebno, ali na mene osobno puno više djeluju motivirajuće poruke poput onih od dani82 i još nekih cura koje potiću na akciju, dok me ove tvoje "pomalo" vrijeđaju samo zbog načina na koji su rečene. Nitko ne zabija glavu u pjesak, svi mi doprinosimo-svatko na svoj način i u svoje vrijeme, i ništa se ne postiže na silu. Ja mislim da je odaziv za pisma pristojan i da će ih sigurno biti još i da je to je najmanje što svatko od nas može napraviti. Za davanje izjava pred kamerama ja osobno nisam još spremna, ali ne kažem da u izvjesno vrijeme neću biti. Možda će me sljedeća izjava Milinovića navesti na to. Jesi li ti spremna na to? Ako jesi onda je to tvoja odluka koju si vjerujem donijela sama. Nemoj se ljutiti, slažem se sa svime što si rekla, ali ja bi možda promjenila način (ali takva sam ja)!

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj GIZMOS prvotno napisa Vidi poruku
    Pinky, lijepo je od tebe što se brineš za budučnost svih nas ali ne razumijem čemu tako agresivan stav?
    Poslala sam pismo Ne podrške Zakonu, poslat ću sutra i razglednicu, sudjelovat ću i u drugim akcijama drage volje, napravit ću sve što je potrebno, ali na mene osobno puno više djeluju motivirajuće poruke poput onih od dani82 i još nekih cura koje potiću na akciju, dok me ove tvoje "pomalo" vrijeđaju samo zbog načina na koji su rečene. Nitko ne zabija glavu u pjesak, svi mi doprinosimo-svatko na svoj način i u svoje vrijeme, i ništa se ne postiže na silu. Ja mislim da je odaziv za pisma pristojan i da će ih sigurno biti još i da je to je najmanje što svatko od nas može napraviti. Za davanje izjava pred kamerama ja osobno nisam još spremna, ali ne kažem da u izvjesno vrijeme neću biti. Možda će me sljedeća izjava Milinovića navesti na to. Jesi li ti spremna na to? Ako jesi onda je to tvoja odluka koju si vjerujem donijela sama. Nemoj se ljutiti, slažem se sa svime što si rekla, ali ja bi možda promjenila način (ali takva sam ja)!

X

GIZMOS sretno sutra!

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj GIZMOS prvotno napisa Vidi poruku
    Nemoj se ljutiti, slažem se sa svime što si rekla, ali ja bi možda promjenila način (ali takva sam ja)!
    Gizmos..... sretno sutra u Mariboru, a sa svojom si zadnjom rečenicom rekla mnogo, tebe je pismo i povrijedilo, druge je potaklo da pišu, treće naljutilo, četvrte možda natjeralo da po 5. put napišu mail (možda isti misle bezmislen i uzaludan), .......

Mi smo svi drugačiji, percipiramo svi na sebi svojstven način. A ne smijemo zaboraviti da je ovakva komunikacija bez tona, bez gestikulacije, bez mimike jednostavno uskraćena i nepotpuna, tko zna kako bi shvatila Pinky da ti je to imala prilike reći uživo? Tko zna, možda bi Pinky bila još i glasna....
    Meni njezin ton paše, recimo, ali to sam ja.....

Cure su mi neki dan ukazivale na to da sam grubo "uletjela" jednoj forumašici, iako to ni najmanje nisam htjela, ali niti najmanje... nije mi bila namjera.....
    Bitno je da svi želimo isto, a to je da ovaj zakon čim prije padne.... ako možemo doprinositi, svak na svoj način, onda super, ali je jedan od zadataka da osvjestimo i dio MPO populacije koji još uopće ne zna šta nam je ovaj zakon napravio........

Cure, svima vam želim ugodno i sunčano jutro... Cvijetna je nedjelja i prekrasan je dan. Jedan od onih kad mislim da zakon stvarno uskoro mora pasti!!!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kadauna, taman kad sam se htjela pozvati na mir u svijetu, vidjela sam tvoj prekrasan post, skidam kapu, baš zbog tih naših različitosti i poštovanja i tolerancija istih, imamo svi svoje zasluge, svoje ljepote i mjesto pod suncem.

kandela avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

drago mi je da ce ova tema zavrsiti u mirnijim tonovima, evo ipak se lista popunila, vikend je pa smo svi nasli vremena , a ja bome i snage...jer svaki put kad sam prosli tjedan krenula pisati, sam se toliko uzrujala da sam jednu vecer zavrsila skoro na hitnoj, tlak mi je bio ok 130/80, a otkucaji srca 105, a samo sam sjela pred comp da napisem to pismo..... sinoc sam napokon uspjela....

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

napisala sam već na onoj drugoj temi...
    poslala sam još jedno ljuto pismo ministru i novinarima
    i to je najmanje što sam mogla učiniti
    imam već jedno dijete i drugo (vjerojatno) na putu, nisam se liječila u inozemstvu i vjerojatno neću, al to ne znači da ne trebam reagirati
    kužim da su neke cure, pogotovo one koje su tako aktivne u raznim akcijama, ljute, i to je normalno
    i mene ponekad sram što nisam aktivnija, al bar napišem koju riječ kad treba, a odem i na prosvjed
    i da, samo napisana riječ često zvuči puno grublje nego što jest, pa moramo voditi računa i o tome...
    al dobro je da su se smirile tenzije, jer time se ništa ne dobiva

pusa svima i nadam se da će ova pisma imati bilo kakav odjek
    Posljednje uređivanje od Ginger : 28.03.2010. at 12:36

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Cure, 86 pisama je rezltat posljednih dana...došao on motivirjućim postovima ili onim malo izravnijim stavovima
    nije više ni važno....bitno je da svi u svakom trenutku znamo da smo svi ovdje na istoj strani, svi zajedno i zajedno se borimo...
    ja sam ponosna na sve vas....kiss svima...

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    Gizmos..... sretno sutra u Mariboru, a sa svojom si zadnjom rečenicom rekla mnogo, tebe je pismo i povrijedilo, druge je potaklo da pišu, treće naljutilo, četvrte možda natjeralo da po 5. put napišu mail (možda isti misle bezmislen i uzaludan), .......

Mi smo svi drugačiji, percipiramo svi na sebi svojstven način. A ne smijemo zaboraviti da je ovakva komunikacija bez tona, bez gestikulacije, bez mimike jednostavno uskraćena i nepotpuna, tko zna kako bi shvatila Pinky da ti je to imala prilike reći uživo? Tko zna, možda bi Pinky bila još i glasna....
    Meni njezin ton paše, recimo, ali to sam ja.....

Cure su mi neki dan ukazivale na to da sam grubo "uletjela" jednoj forumašici, iako to ni najmanje nisam htjela, ali niti najmanje... nije mi bila namjera.....
    Bitno je da svi želimo isto, a to je da ovaj zakon čim prije padne.... ako možemo doprinositi, svak na svoj način, onda super, ali je jedan od zadataka da osvjestimo i dio MPO populacije koji još uopće ne zna šta nam je ovaj zakon napravio........

Cure, svima vam želim ugodno i sunčano jutro... Cvijetna je nedjelja i prekrasan je dan. Jedan od onih kad mislim da zakon stvarno uskoro mora pasti!!!
    Slažem se i nisam imala namjeru stvarati nepetost (u ovim trenucima i nije potrebna), ali morala sam reči što mislim. Sve su to samo nijanse koje su mene pogodile zbog načina na koji ja percipiram svijet (zato sam i govorila u svoje ime...) Nadam se da nitko ne zamjera, da će naši mailovi ostavit traga, da će zakon pasti... Ugodan dan svima, sve je nekako lakše kad sunce izađe...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

gizmos draga, kuzim te u potpunosti, i vjeruj mi da bi i ja volila da sam drugacije odreagirala. stvarno sam mislila da ce se ovaj topic zatvoriti zbog moga tona, i bila sam debelo iznenadjena sto nije. ispricavam se svima koje je moj ton pogodio, ja sam strasni explozivni emotivac, a pogotovo sad, u iscekivanju bete, eksplozivnija sam nego inace a post sam napisala ljuta ko pas prije odlaska na spavanje...
    bolje bi mi bilo da nisam niti pratila informativni program, ali vrag mi nije da mira.... a kad njega vidim i cujem lazi tlak mi skoci sve u 16, i uvijek reagiram ishitreno...
    na zalost nisam reprezentativna protiv zakona jer uvijek reagiram samo sa 2 js, bez obzira kakva stimulacija bila (jedan dugi, jedan kratki i jedan femara/menopur postupak) pa nemam sta istupati pred kamerama...
    znam da svi mi drugacije reagiramo na nasu situaciju, mene samo zaboli inertnost ljudi koji se bore sa istim problemom, jer ako pogledas na prvoj strani foruma, uvijek je nas pdf najcitaniji, ima nas strasno puno na topicima o svim klinikama, a priznaj, velika vecina se pravi ko da se nista ne dogadja, niti ne gledaju pdf inicijative a kamo li da sudjeluju.
    pa me je zanimao odgovor takvih ljudi, koje nije briga kakav je zakon,koje se ne zele buniti...zašto su takvi?
    realno gledajuci mene ne bi trebalo biti briga za zakon jer sam low responder i 2-3 folikula su moj max i na 60 inekcija... nemaju mi cak ni 3 za oplodit a kamo li za zamrznit...ali ne mogu šutit i pomirit se sa situacijom, zbog svih vas...

jos jednom se ispricavam zbog svog tona svima koje sam uvrijedila....ponekad znam biti stvarno greza vlajina...

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Potpisujem GIZMOS!

I bravo Pinky za veliki angažman. Svatko će odraditi nešto, neki puno više, drugi manje, ovi drugi će negdje drugdje potegnuti i ....zajedno takvi različiti ćemo nadam se nešto i napraviti.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Već prije sam rekla, a sad ću ponoviti - osoba koja nije prošla svoj prvi IVF i koja ne zna kako je bilo prije, niti zna kako je vani, teško da može skužiti koji je ovo sad belaj. Takva je većina po topicima Potpomognuta ovdje, Potpomognuta ondje. Takva sam bila i ja u početku svoje priče, nije mi se dalo, brate, slušat o blastocistama i IVF-u, i Mariboru "jer to meni sigurno neće trebati". Lijepo molim da me se zbog toga retroaktivno verbalno "kamenuje" .

S obzirom da sam takva dugo vremena bila, meni je teško shvatiti da netko ne razumije da ima takvih ljudi.

Piece, everybody (smajlić s lulom mira).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 28.03.2010. at 15:26

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma uopće nije problem u tome što će netko odraditi puno više, drugi manje, nego u tome što neki odluče odraditi isključivo kukanje i čuđenje od čega nitko, osim ministra, nema baš ništa. Ne dam mu gušta i nema šanse da šutke pognem glavu. Poput Pinky sam, kratkog fitilja, ali dugog jezika i često mi kasnije bude žao što mi je "ton" oštriji nego što želim.
    Nekoliko puta sam bila u medijima likom, imenom i prezimenom. Trenutno to nije moj izbor. Vrijeme je za neka nova lica.
    Što se tiče pisama ministru, ovaj post od Pinky je zvučao oštrije, ali sigurna sam da je bar neke gurnuo da napišu par redaka. Balašević nas je baš super opisao:
    ..Susjed s petoga kata ima pregled od gore, jedan prozor na zapad, jedan prozor na more, da se ne bi opekel, nikad niš ne bu rekel, to je najbolje..
    To nije i nikada neće biti izbor mene kao pojedinca.

p.s. ina33, zabrana pušenja je trenutno "on". Ne vjerujem da bi ministar tolerirao kršenje ni u svrhu mira

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Eh Ina, vidis ja nikad nisam bila takva - morala sam saznat sve i svasta, progutala sam sve do cega sam mogla doci na temu neplodnosti i IVF-a - zato meni i jest tesko shvatiti da ljudi mogu razmisljati s ruzicastim naocalama o necem sto ih se vrlo tice...

Npr. inseminacije - u Evropi ima manje inseminacija nego IVF-ova, s postotkom uspjeha od 13% naprema 31% u IVF-u - cim cujem taj podatak, da sam jos na stupnju inseminacija, razmisljala bih o tome da je vrlo vjerojatno da cu doci na sljedecu stepenicu - IVF.

Pa onda broj folikula i jajnih stanica - cim se prosurfa malo po stranicama stranih klinika, vidi se kolika je razlika u postotku uspjeha ako imate 8 ili vise jajnih stanica naprema onoga ako imate 3 ili manje - a dapace, ako imate 2 folikula, u vecini klinika vani ce se ciklus otkazivati jer nema smisla ic s tako malim sansama - a to je u Hrvatskoj postala skoro pa norma...

Takve informacije mogu znacit razliku izmedju uspjesnog i neuspjesnog lijecenja, izmedju bebe i zivota bez djeteta. Neuspjeh IVF-a nije anomalija vec statisticka norma, cak i vani. Neuspjeh IVF-a nije nesto sto se dogadja drugima, dogadja se velikoj vecini pacijenata. A svima nama najveca nocna mora je da nakon svih zrtvi i odricanja, uspjeha nakon niza IVF-ova, na kraju ne bude. A ovakav zakon to za veliki dio populacije cini vjerojatnijim.

Zato ja ne mogu shvatiti inertnost, apatiju i odbijanje informiranja, jer se radi o vlastitom zivotu. Ne radi se o tome - "tako je kako je, sta ja tu mogu, sta cu se nervirat kad to ionako ne mogu promijenit". Naravno da svi prihvacamo svoju individualnu beznacajnost i treba stavit svoju ulogu u perspektivu moguceg, treba razmisljat "istina je, ne mogu nista sama promijenit, i necu se nervirat oko toga sto sama ne mogu nista, ali ako svojim malim doprinosom mogu pomoc da promjena dobije stvarnu sansu, onda cu to i uciniti i to nije nervirajuce, to je optimizam u akciji". Kad se radi o ovakvim stvarima, u kojima je vazno pridruziti se masi - 10 ljudi koji se bune izgleda pateticno, ali 100 vise nije tako pateticno! 100 ljudi je 3 autobusa, to je jedna splitska zeljezara, to su ljudi koji mogu mnogo toga postici zajedno, ako to samo pozele. Samo sto mi ne trazimo nesto tesko ili nemoguce - ne trazimo novac, nego ukidanje jedne sulude zabrane, trazimo evropsku praksu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, živimo na dvije strane barikade - jedni ne shvaćaju druge, tj. kako je moguće takvo razmišljanje, i to je isto OK.

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da, samo što bi mi trebali biti s iste strane, a onajčijeimeseneizgovara s druge. Ovako mu debelo olakšavamo posao.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Of kors, ali čemu neproduktivno "kako je moguće da se više ljudi ne javlja"? Nix verstehen. Moj šef je jednom rekao "don't bitch about your customer base, they are who they are, you play with that". Mislim da je neproduktivan "obrazložite zašto!" pristup i mislim da nije produktivno ići na osjećaje grižnje savjesti i opravdavanja zašto ja ovako, a ti tako, kako možeš i sl. i da će jedini produkt toga bit obranaštvo i stvaranje totalnog rifta između dvije "barikade", na način da će jedna ostati vibrajuća, a druga "zašto se ne uključite, zar ne razumijete".

Nene2 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ina33 ja se baš pokušavam vratiti u mislima u svoje početničke dane i zaista se vidim kako sam bježala od svih negativnih informacija, od žena koje bi sjele pored mene s izrazom očaja u očima jer je iza njih n-puta neuspjeha, tražila sam samo pozitivu, optimizam...

Ipak i u takvoj paralelnoj usporedbi mislim da ova situacija zaista traži osobni angažman svake pacijentice, svakog para - jer više nije slučaj da je neuspjeh pitanje dijagnoze, sreće, slučaja, nego je zakonodavac uplitanjem vrlo klimavog etičnog svjetonazora u visokospecijaliziranu granu medicine direktno kriv za mnoge neuspjehe!

I iako sam svjesna (i stalno se podsjećam na to da) da su naši liječnici u strahu za osobnu egzistenciju izabrali šutnju (iako neki upozoravaju pacijentice koje su im bliske, ili zaista nemaju nikakve šanse u nas dobiti bebu -ali to su sve razgovori u 4 oka), opet ne mogu a da ne svalim jedan dobar dio krivice na njihovu ŠUTNJU. I sve se svodi na "mi ćemo učiniti sve ", " doći ćete vi do bebe"...
    Sorry na OT.

pino, kao i uvijek veliki potpis!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Nene2 prvotno napisa Vidi poruku
    Ipak i u takvoj paralelnoj usporedbi mislim da ova situacija zaista traži osobni angažman svake pacijentice, svakog para - jer više nije slučaj da je neuspjeh pitanje dijagnoze, sreće, slučaja, nego je zakonodavac uplitanjem vrlo klimavog etičnog svjetonazora u visokospecijaliziranu granu medicine direktno kriv za mnoge neuspjehe!
    I ja to mislim, ali sloboda je svakog da odluči za sebe što će i kako će, a znam da pola tih početnika nije svjesno koliko je IVF neuspješna stvar as is, pa takvi su svi početnici. Da su svi svega svjesni, ogromna većina bi odmah otišla u Maribor.

Vjerojatno se otvaraju ovakvi topici da se digne svijest o tome... Ali ja nekako mislim da ovaj način nije the best way da se pridobije ljude na svoju stranu i da ih se osvijesti. Mislim da će ljudi na to još žešće reći "pusti one s interneta". Mislim da je to kontraproduktivno. U biti, ne slažemo se (samo) oko metodologije.

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •