najtipicnije bosansko jelo, za sve jagnjetinoljupce


Potrebni sastojci:
80 dkg mesa (najbolje rebra od mladog janjeta), 80 dkg mladog krompira,
25 dkg zelene paprike,
25 dkg svježeg paradajza,
15 dkg crvenog luka,
10 dkg mrkve,
peršunov list, list celera,
koji režanj bijelog luka,
1 dl supe,
janjeća košuljica ili bakpapir
aleva paprika,
2 dkg masnoće.

Način pripreme:
Očistite, operite i izrežite povrće. Ako su glavice luka sitnije, samo ih ogulite,a prerežite krupnije. Bijeli luk ostavite u češnjima. Povrće stavite u pomašćenu tepsiju tj. dagaru. Izrežite meso na komade i poredajte po povrću.Dagaru pokrijte janjećom košuljicom ili papirom i pecite u pećnici. Poslije dodajte aleve paprike. Tada dodajte i malo supe.