-
Grcevi poslje svakog podoja
moja bebica ce za 4 dana napuniti 2 mjeseca i imamo problem da za vrijeme svakog podoja ona dobije grceve
. dakle, pocnem je dojiti (bez obzira na polozaj) i nakon cca 15tak min ona se pocinje grciti i rastezati mi bradavicu. ja je dignem i ona uglavnom podrigne ali se grcevi nastavljaju jos nekih 15-20 min. ona se izvija i ponekad zaplace. kada je stavim na drugu dojku ona je mirna i sise dok ima mljeka ali kada je isprazni grcevi opet pocinju. stvarno sam zabrinuta jer nitko mi ne moze pomoci i reci sto joj je. inace lijepo dobivamo na kilazi (oko 1 kg) i uredne stolice uglavnom "zvucne". gledala sam joj usta nema gljivice i ne bljucka cesto samo ponekad.
eto ako netko ima slicno iskustvo neka mi javi jer sam stvano zabrinuta. ne znam da li se radi o problemu koji prolazi s vremenom ili je potrebno nesto poduzeti.
hvala unaprijed
-
Guta zrak... to je i moj stariji radio. Ima vec nekoliko topica o tome, sigurno ce se naci neka dobra dusa da ti linka iskustva.... Probaj dojiti dijete u sto uspravnijem polozaju, svakako je stavljaj na rame da podrigne, a pri presvlacenju guze razgibavaj kukove i pritisni koljena na trbuh da izadje zrak iz crijeva. Ovo su samo moja iskustva.
-
-
moja je bila isto tako negdje oko 4. tjedna i prestalo je kroz dva tri tjedna. sad se to samo tu i tamo desi ako taj dan ima problema s vjetrovima. probaj je nosati aviona (potrbuski na rukama, ne znam kak da to opisem), i ovo kaj je Peterlin rekla s stiskanjem nogica na trbuh, tako da se dobro isprducka i rijesi zraka.
-
cure hvala vam na pomoci. bas sam ocajna jer je sinoc prvi put imala one prave kolike o kojima sam citala. pocela je neutjesno plakati oko 11 i vristala je jadnica mala do 2 ujutro. nakon toga je prospavala noc do 8 i kada sam je podojila sada u polusjedecem polozaju bilo je bolje..cak mi je zaspala na grudima ali onda sam je premjestila na krevetac i opet pocinju grcevi i vristanje. stavila sam joj termofor i smirila se.
ja se nadam da je problem u tome da guta zrak, ali me strah da nije nesto ozbiljnije..mozda refluks..iako nema klasicne simptome jedino kada je nosim i umirujem na rukama primjecujem da kao da pokusava nesto progutati. jel to normalno ili?
-
jos dok je imala bas prave grceve jedino je mogla spavati na trbuhu. i to jako, jako rijetko u kreveticu, najcesce na nekome (lezi potrbuske na prsima). za umirivanje kod vristanja nama je pomagala pilates lopta, nosanje prsa o prsa i jako sustanje u uho. a kad bi nam tako zaspala, onda je onaj koji ju je umirio samo tako s njom na sebi legao u krevet i spavao polusjedeci...pokusali smo metodu umatanja, ali od toga je samo jos vise vristala...
a nisam nikada primjetila da nesto pokusava progutati. znala je biti jako uznemirena od vristanja pa i hvatati zrak i zagrcnuti se i svasta. vjerovatno je samo to. ali ako te jako brine, najbolje nazvati doca. (iako mi se cini da oni cim cuju rijec grcevi, slegnu ramenima i kazu "proci ce"...)
-
eto probat cu sve vase savjete pa cemo vidit razvoj situacije...sutra mi dolazi jedna zena koja je strucnjak za dojenje, a slj tjedan prdijatrica pa cemo vidit sta kazu.
primijetila sam jos da manje sise nego inace tako da su mi grudi prepune
-
evo bila zena za dojenje i kaze da izbacim kompletno sve namirnice koje sadrze mlijeko (iako to vec radim ali ne tako strogo) na 3 tjedna pa cemo vidit. nesto mi je pricala o manjku enzima koji trebaju razgraditi laktozu i tako nesto. razgovor je bio na engleskom jer sam u inozemstvu pa te strucne izraze nisam bas pohvatala. sad na internetu citam da to bas nije stvar za zezanje ali nadam se da to nije slucaj kod nas jer tamo stoji da takva djeca slabo napraduju a mi smo dobili vise od 1 kg u ovom mjesecu
-
Poslusaj savjet o mlijecnim proizvodima, to je dobar savjet. Ako ne upali, procitaj tu na forumu sto su sve cure rekle da je smetalo njihovim bebama.... Vidjet ces i sama - mnoge bebe ne podnose neke namirnice, a to je jako individualno. MOg starijeg napuhavala je zelena salata, zelje i srodne biljke, na grah i mahunarke nisam smjela pomisliti godinama, grozdje i tresnje takodjer, kiselo voce takodjer... A kad sam rodila drugog sina, mogla sam pojesti valjda i nogu od stola, njemu nista nije smetalo, ALI taj nije ni blizu tako halapljivo jeo i nije gutao toliko zraka. Nikad nije imao grceve, a stariji - oslobodi boze... Ako dijete dobro napreduje, to znaci da nije nikakva gadna netolerancija mlijecnih enzima, samo vucja glad, he he he... Kod mog sina proslo je u roku tjedan dana od pocetka dohrane. Sretno!
-
-
A kad sam rodila drugog sina, mogla sam pojesti valjda i nogu od stola, njemu nista nije smetalo, ALI taj nije ni blizu tako halapljivo jeo i nije gutao toliko zraka. Nikad nije imao grceve, a stariji - oslobodi boze...
eeee bas si me nasmijala!!!!!!!
joj ja se nadala da ce je to prestati sa 3 mj. a sa nadohranom je to tek 6?!? ajmeee
najgore mi je sto ne znam kako je uspavati jer ona navecer jedino prizna sisu i nista je drugo ne zanima a kad sisa ima grceve i ne moze zaspati. ja joj guram dudu ali nece i place jos jace tako da mi je svako vecer horor kako je uspavati.....
grom hvala na clancima...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma