Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 101

Tema: Jednostavna Nutella torta

  1. #1
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno Jednostavna Nutella torta

    sastojci:

    1.5 l mlijeka
    5 pudinga
    1 mliječna čokolada
    Nutella od 400 g
    300 grama keksa
    4 veće banane
    posudica jagoda
    šlag po želji

    skuhati 5 pudinga u litri i pol mlijeka, bez dodavanja šećera.
    u topli puding umiješati nutellu dok se ne rastopi, pa zatim i izlomljenu čokoladu.
    natrgati kekse na veće komade (mrvice koje su nastale sam maknula) i njih umiješati u kremu.
    kalup ili posudu prekriti prozirnom folijom i slagati red kreme, pa red narezanih banana, pa opet krema, pa red jagoda i tako dokle ide
    ostaviti u frižideru par sati, maknuti kalup, foliju (ja sam slagala u zdjelu pa sam samo preokrenula) i ukrasiti šlagom.



    meni je bio najveći strah da mi se neće sve to skupa stvrdnuti, no na kraju je izgledala kompaktno, a bila preeefinaa

    sastojke si pripremite unaprijed jer izrada zahtjeva brzinu, pošto se puding hladi - recimo te kekse možete natrgati prije svega

    ja sam ju radila malo modificirano. mlijeko je bilo djelomično i zobeno, keksi su bili oni grancereale i u originalnom receptu je i šećer koji apsolutno nije potreban

  2. #2
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    zaboravila sam reći da se i banane i jagode režu na kriškice

  3. #3
    Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    677

    Početno

    Ovo zvuči prefino!! Javim kako je ispalo.

  4. #4

    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    BiH
    Postovi
    56

    Početno

    Pravila jučer. Odlična!!! Jako brzo bude sve gotovo a brzo će je i nestati čini mi se Radila sam je bez dodanog šećera, sa grancereale keksićima i bez jagoda jer mi je još rano za jagode. Kada dođe sezona jagoda onda ću ponoviti i ubaciti i njih. Hvala ivy.

  5. #5

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    ivy, nemoj mi to raditi!!!

  6. #6

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Postovi
    395

    Početno

    puding je od čokolade?

  7. #7
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    Citiraj paklenica prvotno napisa Vidi poruku
    puding je od čokolade?
    je

  8. #8
    Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,269

    Početno

    Jel se izlomljena čokolada otopi u pudingu ili ostanu komadići?

  9. #9
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    otopi se jako brzo

  10. #10
    Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    2,829

    Početno

    400g nutelle
    mora biti da je prefina

  11. #11
    happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ST
    Postovi
    661

    Početno

    1 mliječna čokolada od 100grama? 200? 300?

  12. #12
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Citiraj happy mummy prvotno napisa Vidi poruku
    1 mliječna čokolada od 100grama? 200? 300?
    je,je još kilu mliječne čokse dodaj

    ja samo čitam i slinim

  13. #13
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    A kako bi bilo da su keksi samljeveni?

  14. #14
    happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ST
    Postovi
    661

    Početno

    Citiraj MIJA 32 prvotno napisa Vidi poruku
    je,je još kilu mliječne čokse dodaj

    ja samo čitam i slinim
    pa čuj, ja se držim recepta: piše 1 mliječna čokolada.
    sad ne znam da li da stavim 1 kom životinjskog carstva od 25g ili 1 kom milke od 270 gr.
    i jedno i drugo je komad

  15. #15
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    čokolada od 100 grama
    ok, ak stavite veću , neće škodit

    keksi su baš fora jer nisu mljeveni, onda ti komadi dođu do izražaja u vizualnom doživljaju
    mislim da bi mljeveni keksi stvorili kašu

  16. #16
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    dodajem da su keksi dosta krupno trgani, tako kada se slaže sloj kreme, oni uvijek dođu u vodoravan položaj i samim time izgledaju kao "nazovi" sloj kada se torta krene rezati.uglavnom totalno avangardno izgleda komad u presjeku

  17. #17
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Citiraj happy mummy prvotno napisa Vidi poruku
    pa čuj, ja se držim recepta: piše 1 mliječna čokolada.
    sad ne znam da li da stavim 1 kom životinjskog carstva od 25g ili 1 kom milke od 270 gr.
    i jedno i drugo je komad
    po meni je minimalni dovoljni kom čokse od 20 dkg,al zato imam .... kg viška
    tak da na ove fine čokoladne okuse mogu samo sliniti

  18. #18
    DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    osunčani dvorac
    Postovi
    1,049

    Početno

    Kak ta torta izgleda - jel se vadi iz kalupa? Jel ju je moguće malčice ukrasiti i nabosti svječicu? Mojoj kčeri se očajno sviđaju sastojci i poželjela je to za ročkas...Koliko se stvrdne sve to skupa? Meni su sastojci atomska bomba - meni je to i bez šećera turba-mega too much slatko - no djeca će pretpostavljam tražiti još.

  19. #19
    DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    osunčani dvorac
    Postovi
    1,049

    Početno

    aha - vidim vadila si iz kalupa i ok je, mislim može proći ko torta za rođendan zar ne?Nije problem malo je ukasiti - ma ak im se sviđa radim je, meni su one torte plastikus od savršenstva tak i tak presavršene - gotovo da mi izgledaju ko od komada kartona - nejestivo, volim kad hrana izgleda ko hrana. Ova torta izgleda u mojim mislim ko ogromne naslage čokse..... mojoj djeci se to sviđa. I previše.

  20. #20
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    stvrdne se taman da ju možeš lijepo ukrasiti s ćim hoćeš
    znam da zvuči kao bomba, međutim okusom je lagana

    dilala, ako nisi sigurna probaj skuhati jedan puding u 3dcl mlijeka, unutra umiješati veliku žlicu nutelle i par komada keksa. stavi da se ohladi pa ćeš dobiti približni dojam

  21. #21

    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Strmec
    Postovi
    444

    Početno

    ajme, od samog recepta cure sline..... moram se primiti posla!!

  22. #22
    spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Postovi
    657

    Početno

    keksi idu u topli puding, ili kad se ohladi? i grancereale keksi-koji okus-kakao, voćni ili zobeni ili je svejedno?

  23. #23
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Citiraj spunky125 prvotno napisa Vidi poruku
    keksi idu u topli puding, ili kad se ohladi? i grancereale keksi-koji okus-kakao, voćni ili zobeni ili je svejedno?
    Da ja odgovorim, mada ju nisam radila.
    Keksi obavezno u vruči puding, kako bi ih inače u hladni puding zagurala?
    A grand cereale koji ti bolje odgovara okusom.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 30.04.2010. at 12:55

  24. #24
    Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    1,276

    Početno

    Jao, jao, Ivy što nam radiš, ne želim ni probati, taman smo se MM i ja "skinuli" s nutelle, jer smo pretjerivali do prije par mjeseci i svaki tjedan smo u staklovinje nosili po 2 prazne staklenke
    A da, meni bi bolje u to išli keksi tipa digestive. No, morat ću obavezno probati, to je taman torta po našem ukusu: čokolada, nutella, keksi i voće

  25. #25
    r_i_t_a avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    split
    Postovi
    303

    Početno

    predivno,još da je stavit slikicu pa da bude slikovito prikazano

  26. #26

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,118

    Početno

    đizus, padam u nesvijest-kako to može biti lagano????

    i dajte jednu sličku zakeljite...

  27. #27
    DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    osunčani dvorac
    Postovi
    1,049

    Početno

    Ja je radim za cca 3 mj - za rođendan, čini mi se zgodno - za čokoljupce i svu djecu. A i priprema je lagana a ne ono - ispeci 3 podloge, napravi 2 kreme, ohladi ovo, zagrij ono, prelij 1 podlogu, 2 podlogu suši..... Nekada sam radila i takve ubitačne recepte i torte, odnedavno svaki recept koji se radi duže od 20 min - isključujem. Optimalno 10 minuta. Ali za ovu tortu dat ću i pol sata ak treba. Znam da će mi biti zahvalni slatkoljupci. Thanks!

  28. #28
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    ajd napravit ću u opet, pa ću vam staviti sličku (pronalazim razlog)

    keksi obavezno u vrući puding

    u originalnom receptu su petit b. keksi, no ja sam stavila gran.c., sigurno bi bili dobri i digestive ili već koji vam dođu pod ruku

    torta stvarno je lagana

  29. #29
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    Željno isčekujemo slikicu...

    Ivy, što misliš o tome da se jagode i banane zamijene višnjama iz kompota? Nekako m i banane i jagode nisu baš drage u kolačima, pogotovo u kombinaciji s a čokoladom.

  30. #30
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    valjda može, samo ih dobro ocijedi da ti ne skliznuo gornji sloj kreme

  31. #31

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    moram probati

  32. #32
    Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,225

    Početno

    Ajme, ajme... đe me nađe..

  33. #33
    spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Postovi
    657

    Početno

    torta je prefina.

    ja inačene volim pudinge, ali ovo je bilo super. bile bi i piškote dobre unutra, to ću probati 2. put.

  34. #34
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    Ja sam mislila ušparati i staviti lidlovu nutellu, choco nussa. Jel tko to probao? Jel bih puno izgubila na okusu?

  35. #35

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    Citiraj spunky125 prvotno napisa Vidi poruku
    ja inače ne volim pudinge, ali ovo je bilo super. bile bi i piškote dobre unutra, to ću probati 2. put.
    i ja ne volim pudinge, ali tortu se isplati probati jer je zaista jednostavno za napraviti
    i meni su piškote pale na pamet
    nisam stavila nutellu, nego neku inačicu

  36. #36
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    nije baš pretjerano puno kreme ako slažete slojeve tako da idu i sloj banana i sloj jagoda, pa čisto zbog toga, nisam sigurna da li bi piškote možda bile predebele za takvu kombinaciju.

  37. #37
    Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,225

    Početno

    Evo ja napravila.
    Isprva me okus nije oduševio, valjda jer je još bila topla... pa nije to to. Ali zato kad se ohladila, m-mmm. Imali smo goste danas, oduševili su se skroz... ostala su mi još 2 komadića.

    Jedino što se Nutella ne osjeća onako kako bi ja htjela....
    Meni bi bilo najbolje da u Nutellu ubacim malo keksa i banana i onda tako jedem žlicom

  38. #38
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    I moj obol temi...

    Fora mi je torta, i fakat je lagana, čovjek ne bi rekao s obzirom na sastojke. Ali nema biskvita, voće osvježi, ma baš super. MM baš nešto nije bio oboren s nogu, ali dobro, ona je posebna biljka.

    Stavim večeras fotku torte u presjeku.

  39. #39
    MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Twin Peaks
    Postovi
    2,066

    Početno

    Ni mm nije oduševljen. Torta nije torta ako nema biskvita....
    Ja ću samo u svom recesijskom duhu reći da je preskupa za svakodnevni desert. Mislim da bi moglo proći 4 pudinga na 1,5 l mlijeka, sa 50 g čokolade za kuhanje, bez nutele. Ionako se ne osjeti previše.

  40. #40
    mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    na rubu pameti..
    Postovi
    893

    Početno

    Čekam slikicu

  41. #41
    anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb, Maksimir
    Postovi
    1,170

    Početno

    Ja samo mogu reći da je Jelkina torta bila super!

  42. #42
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    Citiraj anchi prvotno napisa Vidi poruku
    Ja samo mogu reći da je Jelkina torta bila super!


    http://img88.imageshack.us/img88/2432/nutellac.jpg

  43. #43
    Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,219

    Početno

    a jel moze neki drugi puding, recimo od vanilije, za one koji ne vole puding od cokolade?

  44. #44
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    Citiraj Felix prvotno napisa Vidi poruku
    a jel moze neki drugi puding, recimo od vanilije, za one koji ne vole puding od cokolade?
    trebalo bi probati, ne znam na šta bi to ličilo

    možda puding od vanilije, bijela čokolada i margarin umjesto nutelle

  45. #45
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    Citiraj Felix prvotno napisa Vidi poruku
    a jel moze neki drugi puding, recimo od vanilije, za one koji ne vole puding od cokolade?
    Ja mislim da bi svakako moglo. Vanilija ima fini okus, jedino što vizualno neće biti baš tak jako fora.

    ivy, za margarin si se šalila?

  46. #46
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Mislim da se nije šalila, jer u bijelu varijantu nutella baš i ne bi išla... Osim toga, nutella i nije ništa drugo nego biljna mast, šećer, nešto lješnjaka i kakaa. Zato mislim da ovdje margarin može zamijeniti nutellu (možda izrađen sa šećerom u prahu).

  47. #47
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    sad baš gledam na wikipediji, jedino u hrvatskoj nutella sadrži biljni margarin, svuda drugdje ima ulje

    nisam se šalila za margarin, ide u brdo takvih recepata jedino što ga ja ne bih stavljala (blju)

  48. #48
    MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Twin Peaks
    Postovi
    2,066

    Početno

    U mulleru se može kupiti ta EU nutela s uljem i razlika se itekako osjeti.

  49. #49
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    n.grace, nutella ne bi išla zbog vizualnog efekta? Inače ne kužim koji bi drugi razlog bio.

    ivy, i meni je margarin bljak, i nikad ne radim recepte s kremom u koju on ide.

  50. #50
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Kakva je to jednostavna Nutella torta bez Nutelle? Nemojte se tako okrutno šaliti.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •