Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Važno - za H-alter trebaju vasa iskustva s upisima u vrtice

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Važno - za H-alter trebaju vasa iskustva s upisima u vrtice

oboje ste zaposleni, bez ikog za cuvanje, a niste dobili mjesto u jaslicama
    samohrana ste majka i otac i niste dobili mjesto
    znate da je netko dobio mjesto, a nema sve uvjete koje ste vi zadovoljavali
    ili ste uspjeli dobiti mjesto zahvaljujuci iskljucivo pritisku..

i sve sto vas muci s vrticima
    Posljednje uređivanje od ivarica : 05.05.2010. at 12:07

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ali upisi su tek u tijeku...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sory, ali što je to H-alter?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Ali upisi su tek u tijeku...

bili su i lani, preklani......

halter
    http://www.h-alter.org/

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ovdje može i anonimno

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ću sad istesti malo žuči na ovu temu...

Prošle sezone nismo dobili mjesto u jaslicama za Juricu, novaca za dadilju ne-ma-mo i sad ga čuva baka u drugom gradu, dižem dijete doslovce u cik zore da bi stigla odvesti ga tamo i vratiti se na vrijeme u Zagreb na posao, a da nam bude zanimljivije baka je tako slabog zdravlja da me zaista svako jutro strah u kakvom ću je stanju naći i kako će pregrmjeti dan sa tako živahnim djetetom.

U redu, nismo zadovoljili jedan zakonski uvjet za prednosti pri upisu jer se nismo, da baš budem gruba, na vrijeme sexali i Jurica se rodio 10.11. umjesto da lijepo kao dijete odgovornih roditelja koji misle na upis u jaslice, ima punih godinu dana do 31.8. Naša greška.

Ali kad se sjetim situacije prije 6 godina kad smo starije dijete upisivali u jaslice nitko to nije ni spominjao jer je mjesta bilo dovoljno. U najgorem slučaj izvisio je određen broj djece, ali ne njih toliko da bi se njima mogao ispuniti cijeli jedan novi vrtić veličine ovog našeg.A zašto mjesta sada nema? Zato jer je naš vrli gradonačelnik dozvolio građevinskoj mafiji da u našem kvartu i oko njega napravi upravo more novih zgrada bez ikakvih dodatnih javnih sadržaja. Ni vrtića, ni škole ni ambulante, ni boga ni vraga, ničega ti ljudi nemaju, osim gomile birtijetina i dućana. A nekud s djecom moraju.

I onda se postojeći objekti i osoblje bukiraju do krajnjih granica izdržljivosti i preko njih. A mjesto u njima izgube premnogi i starosjedioci i novodoseljeni. Sve opet preko leđa običnih ljudi koji moraju raditi da bi otplatili te ionako bolno preskupe stanove, ne mogu si dozvoliti luksuz trogodišnjeg porodiljnog dopusta.

Ljuta sam ko pas i s bolnim grčem u želucu čekam ovogodišnju listu na vratima vrtića
    Uopće ne znam što da radimo ako opet ne upadnemo, zaista ne znam

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

klo, taman priča za medije: zašto se moramo seksati samo na godišnjem odmoru?

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivka, nisam baš shvatila to s H-alterom? Pošaljem im svoju priču na mail ili kaj?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

javi se ivarici, ona će ti dati kontakt
    klo, daj pogledaj i drugi topic, onaj s HTV-om
    može i anonimno
    za HTV se možeš javiti i meni

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Još malo žuči...

Isti uvjeti kao kloklo rođena 11.11. i naravno nije upala u jaslice, a ne vjerujem da bi i da je u "time tableu" bila začeta i rođena....(novo naselje se izgradilo i ostalo je djece za popuniti dva nova vrtića) mi nismo imali niti baku za čuvanje, jedna radi - druga u drugoj državi (daleeeeko)... opcija teta čuvalica jednostavno nije bila opcija, jer od plaća nije ostajalo dovoljno za "iznajmljivanje" jedne, nakon iskorištenih svih slobodnih i godišnjih dana koje sam mogla smisliti i koristiti bez da dobijem ili dam otkaz..."onaj gore" nam se valjda smilovao pa je privat vrtić otvorio novu grupu u koju smo halelujah upali......

A zašto ne napišu na gin. ordinacija...uz kalendare plodnosti izračunavanja istih dana i kalendar kad je najprikladnije vrijeme da se .....hm... da bi nam djeca mogla živjeti i funkcionirati normalno (jaslice, vrtići, škole, fakulteti....), a roditelji raditi, privređivati bez straha od nemogućnosti podmirivanja osnovnih egizistencijalnih potreba.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •