Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: slanci

  1. #1
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno slanci

    ne znam dal je već bilo, ali ja sam tri puta ovaj vikend pravila...
    ovo su ustvari keksi, ali slani

    500 g svježeg sira
    500 g brašna
    250 g margarina
    1 pzp
    soli po ukusu

    sve sjediniti, vaditi oblike, permjazati jajetom i peći petnaestak minuta na 200°C.


    varijacije: - posuto sezamom ili kimom, sjemenkama kakvim vas volja
    - sa dodatkom sitno narezane šunke ili pancete
    - posuto naribanim sirom
    mogu sve kombinacije brašna koje vam padnu na pamet...

    ova količina gore je za nekih 80-90 komada.

    ja vadim krugove čašicom za rakiju. ne narastu puno, pa je ovo mjera taman za zalogaj.

    moji dečki se povampirili za ovim

  2. #2
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Radio MM po receptu prijateljice, izvrsni su!!! Još mu je rekla da su jako fini kad se u smjesu sitno nariba glavica luka. Nismo još isprobali, ali namjeravamo!

  3. #3
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    ni ja s lukom nisam još probala raditi, morat ćemo i to.

  4. #4
    r_i_t_a avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    split
    Postovi
    303

    Početno

    zvuči ukusno,moram probati

  5. #5

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    2,554

    Početno

    Ja isto to radim, ali sve s istom mjerom, 1:1:1, znači 500g oštrog brašna, 500g svježeg sira i isto toliko margarina i malo soli, bez praška za pecivo. Ostavim da stoji u frižideru oko 1-2h, razvaljam, namažem jajetom, malo posolim, stavim kim...

    I super su

  6. #6
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    meni je puno peviše pola kile margarina :/

    ali to je valjda subjektivno.

  7. #7
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    I meni se ovo čini previše margarina... pogotovo zato što su preukusni po receptu iz uvodnog posta.

  8. #8

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    2,554

    Početno

    Doduše, nisam ih radila jaaaako dugo, pa može biti da bi i meni sad bilo previše. Tad mi je bilo OK. Ali vjerujem da su i s pola jednako ukusni

  9. #9
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    mmm... mislim da ću probati

  10. #10
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj annie84 prvotno napisa Vidi poruku
    Doduše, nisam ih radila jaaaako dugo, pa može biti da bi i meni sad bilo previše. Tad mi je bilo OK. Ali vjerujem da su i s pola jednako ukusni
    annie, probaj po gore navedenom receptu, stvarno su izvrsni... Mislim da je MM radio s maslacem, jer već neko vrijeme ne upotrebljavamo margarin, ali vjerujem da su prefini i s margarinom.

  11. #11

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,360

    Početno

    Babyboys, udavismo se!
    Napravila dva protvana (toliko je ispalo) i sve smo pojeli!
    Najbolji su hladni.

    Ja sam otkidala prstima i radila male kuglice, onda ih spljoštila i na pleh.

    Hvala!

  12. #12

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    2,554

    Početno

    Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    annie, probaj po gore navedenom receptu, stvarno su izvrsni... Mislim da je MM radio s maslacem, jer već neko vrijeme ne upotrebljavamo margarin, ali vjerujem da su prefini i s margarinom.
    Hoću, hoću Mi isto već duže vrijeme ne koristimo margarin, inače sam ih prije radila s margarinom. Budem probala, naravno

  13. #13
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    Citiraj Amalthea prvotno napisa Vidi poruku
    Babyboys, udavismo se!
    Napravila dva protvana (toliko je ispalo) i sve smo pojeli!
    Najbolji su hladni.

    Ja sam otkidala prstima i radila male kuglice, onda ih spljoštila i na pleh.

    Hvala!
    baš mi je drago da ti se sviđaju

    moji ih žicaju opewt za vikend, a ovaj ću put napraviti sa dijelom crnog ili kukuruznog brašna

  14. #14
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,272

    Početno

    Ja ne stavljam prašak za pecivo u tolikoj količini, žličica je dosta. Trik je u tome da tijesto zamijesim dan ranije i ostavim ga prek noći u frižideru ili zimi u špajzi na podu. Škrob nabubri i budu super, kao da su od lisnatog tijesta, a vrlo su jednostavni.

  15. #15
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,272

    Početno

    Btw. kad se rade od kukuruznog brašna, treba miješati sa pšeničnim u omjeru 1:1 inače budu za glavu razbijati.

  16. #16

    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Lokacija
    erdut
    Postovi
    108

    Početno

    e budem i ja probala cini se jednostavno za napraviti a to znaci da je idealno za meneinace ne volim komplicirane recepte

  17. #17
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Mi smo ih isto radili, pola sam napravila s naribanim lukom (treba dodati još malo brašna), a pola s umješanim bosiljkom i origanom.
    Super su bili

  18. #18

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,360

    Početno

    Opet smo se davili! Napravila sam jučer navečer dva pleha - dio sa sezamom, dio s naribanim sirom, a dio bez dodataka.
    Mah - jedva je ostalo desetak komada za odnijeti na posao! Pomama živa - moram popodne opet peći.

  19. #19
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    ja ih stalno radim. i za put idući vikend ću ih napraviti - ništa drugo ni ne moram onda za klince nositi osim vode, za ovo znam da će se najesti.

  20. #20

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    417

    Početno

    Kak sa šunkom? NAribam i dodam, a sve ostalo isto?

  21. #21
    Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Vinkovci/Bec
    Postovi
    953

    Početno

    danas cu ih napravit, zvuci jako dobro!

  22. #22
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    Citiraj sanja77 prvotno napisa Vidi poruku
    Kak sa šunkom? NAribam i dodam, a sve ostalo isto?
    da

  23. #23

    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Postovi
    42

    Početno

    da pitam ..
    ti keksici su slicni onima iz klare??-sto se mogu kupiti u konzumu??

  24. #24
    Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Vinkovci/Bec
    Postovi
    953

    Početno

    gotoviiii!
    stavila sam manje maslaca i manje praska za pecivo - ispali su super! samo su se klinci razocarali jer su ocekivali nesto slatko...

  25. #25
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    Ivana , pa umjesot soli, ti drugi put pošećeri.
    ja nemam pojma kakvi su ti u konzumu, ali ovi su super i bar donekle znam šta ima u njima

  26. #26

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    417

    Početno

    Ako stavljam integralno brašno da li se duže peku? Stalno imam taj problem pa sumnjam i u pečnicu...

  27. #27
    Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Vinkovci/Bec
    Postovi
    953

    Početno

    sanja77, ne peku se duze - jucer probala i bilo super!

  28. #28
    smrdljiva čarapa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010
    Postovi
    151

    Početno

    ja isto radim kao annie84, u omjeru kolko sira, toliko brašna a masnoće stavim manje. I bez praška, samo sa malo soli i jednim bjelanjkom. Dobro je napraviti čak i dan ranije i pustiti da odstoji u frižideru.
    Često ih izvaljam i radim tanke štapiće, premažem jajetom i posipam sezamom ili kimom.
    Prijatelji vole kada radim kiflice koje punim šunkom i sirom ili omotam one male hrenovčice.
    Najbolji su topli.

  29. #29
    bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Postovi
    1,078

    Početno

    super recept, thx
    Posljednje uređivanje od bundevica : 20.08.2010. at 09:34

  30. #30

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    417

    Početno

    Evo mene opet - ne ide mi. Ispali gorki. Radila sam s maslacom i integralnim brašnom. Može li biti zbog premalo soli?

  31. #31
    Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,702

    Početno

    ja ovakvo tijesto (uz dodatak jaja) razvaljam i napunim kockicama sira i sunke, kao roladu te to ispecem. Super je!

  32. #32

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    ja u slance stavljam:
    zumanjak
    mekano brasno
    prasak za pecivo
    malo cili papra
    parmezan (svijeze nariban)
    kiselo vrhnje
    soli

    izvaljam tjesto, izvadimo oblike s modlicama, premazem jajetom i onda ili posipan grubu morsku sol, sesam, kumin.
    pece se 15 min na 180 i zaista su mljac uz kuhano vino ...

  33. #33
    Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    D.Resa
    Postovi
    1,962

    Početno

    Ovo je odlično, hvala na receptu!

  34. #34
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    U međuvremenu sam došla do toga da ovo tijesto može stajati dosta u frižideru, bar dan - dva bez problema, i da se nakon što odstoji preko noći drugi dan super diže, kao lisnato tijesto samo ne onako masno. Može se raditi i jastučiće s nekim nadjevom, slatkim ili slanim.

  35. #35
    katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    Lokacija
    Postovi
    610

    Početno

    meni se sve dopada glavno da je slano, obožavam dizane kolače a pogotovo sve tipa peciva... mljac

  36. #36
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Ja napravila,upravo se pece drugi pleh.
    Danas nam je godisnjica braka,pozvali kumove,pa da imaju nesto slano da gricnu pre torte.
    Stariji sin mi je pomagao oko mazanja i posipavanja,te smo nas dvoje vec pola pojeli
    Ajooooj

  37. #37

    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Postovi
    1,175

    Početno

    Ja sam jučer radila slađu varijantu, tijesto mazala domaćim pekmezom , ispalo pre, prefino ! Sastojci za tijesto :isto omjer sira i brašna , a pola količine margarina , bez ikakvih drugih dodataka , sir je malo slankast i u kombinaciji sa slatkim punjenjem ( kolegica koristila nutellu ) ispada super. Na kraju uvaljati u štaub šećer sa dodatkom vanilin šećera ( a može i samo štaub šećer ).

  38. #38
    zelena avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    OS..
    Postovi
    142

    Početno

    Isprobano....super recept - jednostavno a fino

  39. #39

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    nl
    Postovi
    3,371

    Početno

    jel ima neko ideju koj bi kupovni se jos sir mogao koristiti umjesto onog klasicnog svjezeg sira

    kod nas tog sira nema

  40. #40
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Feta sir?

  41. #41
    Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    402

    Početno

    Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    jel ima neko ideju koj bi kupovni se jos sir mogao koristiti umjesto onog klasicnog svjezeg sira

    kod nas tog sira nema
    ricotta, vrsta svježeg talijanskog sira, meni čak taj okusom i bolji
    Posljednje uređivanje od Ares : 05.02.2011. at 15:12

  42. #42
    Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    uz more
    Postovi
    784

    Početno

    Je li netko probao sa smanjenom količinom margarina?
    Meni je ovo po receptu nekako puno.

  43. #43
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    pa ja sam ti napisala, da prepolovim margarin. znači, pola kg brašna i sira i 25 dkg margarina ili maslaca, malo pzp i malo soli. i tako je fantastično.

    nisam ih dugo radila, baš bi mogla sutra, dečki će se oduševiti.

  44. #44

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    nl
    Postovi
    3,371

    Početno

    Citiraj Ares prvotno napisa Vidi poruku
    ricotta, vrsta svježeg talijanskog sira, meni čak taj okusom i bolji
    to ima i koristim je u gibanici pomjesano sa fetom

    jel dodajes sol?

  45. #45
    Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    402

    Početno

    Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    to ima i koristim je u gibanici pomjesano sa fetom

    jel dodajes sol?
    nisam probala raditi slance s ricottom, nje sam se sjetila jer sam je koristila u Italiji umjesto svježeg sira jer ga tamo nema, ali pretpostavljam da bi trebalo dodat sol

  46. #46
    Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    uz more
    Postovi
    784

    Početno

    Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    pa ja sam ti napisala, da prepolovim margarin. znači, pola kg brašna i sira i 25 dkg margarina ili maslaca, malo pzp i malo soli. i tako je fantastično.

    nisam ih dugo radila, baš bi mogla sutra, dečki će se oduševiti.

    Ma samo provjeravam.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •