Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: meningitis od mo-pa-ru, "prebacila sam s općenito o zdravlju"

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno meningitis od mo-pa-ru, "prebacila sam s općenito o zdravlju"

NISAM DUGO BILA TU, pa sam ovo postala na "Općenito o zdravlju,", a zapravo više spada ovamo.
    unuk od sestre od kolegice leži u zaraznoj sa cjepnim meningitisom kao posljedicom predškolske doze MO-PA-RU!! U petak ih je bilo 15-ak tamo s istim simptomima, neki već punktirani, neki još ne, sad je pitam kak je mali, veli da ga još malo boli glava, ali više ne govori da će mu "oči iskočiti", ko prošli tjedan, ne povraća više i sve je bolje i bolje. A klince samo dovoze!!! Sad ih je 40-ak gore!!! jedna mali iz Bjelovara dofuran u komi! Ja sam u petak malo proguglala da se prisjetim, 2008. je Milinović zabranio mo-pa-ru od imunološkog zavoda jer je bilo meningitisa, sad se opet pojavilo valjda isto to cjepivo u pedijatriskim ordinacijama!! Je l vi to možete vjerovati!! Ljudi su ludi, jedan tata govori da će ih tužiti za pokušaj ubojstva, što u krajnjoj liniji i je! Zamislite vi da oni nisu svo to cjepivo uništili!!?? Ili?!? proizveli opet loše!?. Još na ovom s kojim je taj mali cijepljen piše rok trajanja do 5. mjeseca 2010., a on je cijepljen 27.5.! Premda sumnjam da baš može tako od starosti cjepiva, vjerojatnije je ipak u sastojcima fora, ali čekaj malo. da se usuđuješ dijete cjepiti sa nečim čemu tek što ne istekne rok trajanja!!?? Nisam medicinske struke, možda pričam gluposti sada, samo želim sa vama podijeliti taj užas. ! Majka od malog a je luda, ma svi su ludi, već je išla pravniku, ništa ne znam šta će dalje biti ali ak se od ovoga ne bi trebale tresti nekom foteljice, ja fakat ne znam od čega bi. Nazvati ću frendicu da pošalje tam nekog novinara ili kaj već, ak mislite da bu to koristile. gledam sad malo još nisu valjda saznali, ali sam bijesna tak da mi cure suze. Prokleta gamad neuviđavna koristoljubiva lažljiva i kradljiva , ko hoće zaraditi toliko da mu je svejedno za živote djece!! Brišite ako smatrate da vrijeđam, ne znam, niti koga, ali prestrašno!

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nije problem u uvredljivosti posta.
    Ne vidim da je prost i da nekoga vrijeđa.

Međutim, problem je u tome što je neistinit.

Jedino što može biti istinito iz ovog posta je to da dijete od unuke od prijateljice leži na zaraznoj zbog meningitisa nakon cijepljenja. Jer doista imaju dvoje djece primljene zbog sumnje na aseptički meningitis nakon cijepljenja.

A sve ono drugo - o djetetu iz Bjelovara koje je primljeno u komi, o 15 djece koja su isti dan došla s meningitisima nakon cijepljenja, pa o tome da ih je sada 40 itd.... jednostavno nije istina.

I ne razumijem :neznamčitatiizmeđuredaka: koja je svrha pisanja takvih neprovjerenih i prenapuhanih informacija.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Informacije su od roditelja koji sjede gore od 8 ujutro do 8 navečer sa svojim sinom koji ima dokazano meningitis od mo-pa-ru cjepiva. Serija 426, možda, ne znam, mogu se raspitati. Točno, ako ljudi lažu, nasjela sam i bez veze uzbunila svekoliko pučanstvo. Nemam dokaza. Svrha ovog posta je podijeliti informacije za koje ja smatram da su informacije a ne "informacije", te eventualno omogućiti roditeljima da ako je moguće učine nešto za zdravlje svoje djece, kao i većini postova ovdje.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

kak im je uopće uspjelo pred očima roditelja djecu cijepiti cjepivom koje više uopće nije na listi HZZO-a (iz bilo kojeg razloga), odnosno ako nije bilo pred očima roditelja - kaj to znači da danas djecu može cijepiti svatko kad god i s čim god hoće - taj dio mi malo nije jasan.
    danas roditelji - nažalost, moraju biti jako dobro informirani o svemu.
    mi smo još i za starijeg kupovali priorix, a kad se mlađi cijepio rekli su nam da je priorix sada na listi i da ga nema potrebe kupovati

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

naravno Ružica.... razumijem....

no tvoj post je prilično zastrašujuće zvučao, pa sam se raspitao kod nekih sa zarazne......
    Posljednje uređivanje od mujica : 14.06.2010. at 16:01

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
    kak im je uopće uspjelo pred očima roditelja djecu cijepiti cjepivom koje više uopće nije na listi HZZO-a (iz bilo kojeg razloga),
    Na listi je i koristi se za docjepljivanje pri upisu u prvi razred, kao zadnjih 35 godina.

Samo prva doza koja se daje s godinu dana je zamijenjena Priorixom.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Na listi je i koristi se za docjepljivanje pri upisu u prvi razred, kao zadnjih 35 godina.

Samo prva doza koja se daje s godinu dana je zamijenjena Priorixom.
    Jako logično - kao uostalom i većina toga kod nas, ali eto, dobro da sad i to znam - uskoro me i to čeka

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

je li tko cijepio dijete prvo moparu (domaće) a pri upisu sa priorixom?
    mi već danima muku mučimo da li da kupimo prriorix ili da ostanemo pri domaćem kod upisa u prvi razred. to bi morali ovih dana obaviti, a strah me nuspojava (kao i većine pretpostavljam.....kako ste vi to riješili?

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

znači ovo dijete je predškolac? krasno...
    mi danas brojimo 28 dana nakon moparu-a, uf i još se nisam opustila...

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno http://forum.roda.hr/threads/56736-meningitis-od-mo-pa-ru-quot-prebacila-sam-s-općeni

Što su povukli Priorix?!?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne mogu vjerovati da na ovo nitko nije reagirao...
    U medijima nema ništa o tome...
    Da li je stvarno to bio Mo-Pa-Ru ili Priorix ili nešto treće. Pitajte liječnike da li su prijavili nuspojave?

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam tek sada isla provjeriti, moj sin je prije 26 dana cjepljen serijom 725 kojoj je rok trajanja 05/2010
    Nije mi bilo na kraj pameti provjeravati rok trajanja cjepiva, koja sam ja tuka

Nakon koliko se javljaju simptomi ako dijete reagira na cjepivo?
    Kada je imao 18 mjeseci reagirao je na di-te-per, dobio je pertusis i reakcija je dosla tocno 3 tjedna od cjepljenja.

Sada sam stvarno ljuta...na sebe

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa Vidi poruku
    Nakon 20-ak dana.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam tek sada isla provjeriti, moj sin je prije 26 dana cjepljen serijom 725 kojoj je rok trajanja 05/2010
    Nije mi bilo na kraj pameti provjeravati rok trajanja cjepiva, koja sam ja tuka

Kada je imao 18 mjeseci reagirao je na di-te-per, dobio je pertusis i reakcija je dosla tocno 3 tjedna od cjepljenja.

Sada sam stvarno ljuta...na sebe
    Zakaj si ljuta na sebe i druge?

Pa ako je rok trajanja nekom lijeku do 5. mjeseca neke godine, to znači da do 31. 5. garantiraju da neće biti promijenjenih svojstava.
    Drugim riječima, u 5. mjesecu je jednako valjan kao u 1. ili 2. mjesecu.

Od DiTePer cjepiva ti dijete nije moglo dobiti pertusis

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Zakaj si ljuta na sebe i druge?

Pa ako je rok trajanja nekom lijeku do 5. mjeseca neke godine, to znači da do 31. 5. garantiraju da neće biti promijenjenih svojstava.
    Drugim riječima, u 5. mjesecu je jednako valjan kao u 1. ili 2. mjesecu.

Od DiTePer cjepiva ti dijete nije moglo dobiti pertusis
    Ih, tako mi i treba kada citam o cjepivima pa onda pisem, sve mi se pomjesalo
    Sada sam isla provjriti u njegovu povjest bolesti, radi se o istom cjepivu, MPR, a dobio je parotitis.

A zasto sam ljuta?
    Pa iskreno, nakon sto je cjepivo stajalo godinu dana u ordinaciji je li sigurno dobro skladisteno?
    Mozda glupo zvuci ali eto...nije mi ugodno.

Jel bi ti dao svoje dijete cjepiti tim cjepivom 31.5.2010?
    Sto za cjepivo tocno znaci par dana?
    31. je ok, a 1.6. nije?

Zapravo, nitko ti nista ne moze garantirati...zanemari moje monologe

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj keke prvotno napisa Vidi poruku
    mi već danima muku mučimo da li da kupimo prriorix ili da ostanemo pri domaćem kod upisa u prvi razred. to bi morali ovih dana obaviti, a strah me nuspojava (kao i većine pretpostavljam.....kako ste vi to riješili?
    Priorix se ne plaća. Samo morate tražiti

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Janoccka jeste vi cijepili s Priorix? uglavnom ja sam danas zvala epidemiološki u Zg da ih pitam šta mi preporučuju s kojim cijepivom da cijepimo malenu koja ima učestale bronhitise, pa su rekli kako je svejedno....i onda sam pitala vezamo za ove meningitise koji se ovdje spominju i rekao mi je kako za sada u zaraznoj u Zg leži 2 djece sa sumljom na meningitis kao posljedicom cijepljenja...e pa sad ne vjerujem da laže

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Janoccka jeste vi cijepili s Priorix?
    Da

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa Vidi poruku
    Priorix se ne plaća. Samo morate tražiti
    kako ne plaća?
    ja sam platila 90 kuna

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel?

A ja sam platila predškolsku dozu priorixa 200 kuna? (isto kao i sve ostale)

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mujica, možeš li se opet pokušati raspitati tamo kod onih tvojih sa zarazne koliko ima tamo djece sa sumnjom na meningitis od mo-pa-ru? a koliko izvan zagreba?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mogu, alil ne vidim smisao toga.

Naime, onaj tko ustanovi da je nastala nuspojava nakon cijepljenja dužan ju je prijaviti Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo i/ili Agenciji za lijekove.

Ako ju ne prijavi, znači da ju skriva i time čini vrlo opasan prijestup jer otežava otkrivanje potencijalne opasnosti za stanovništvo, ili misli da to uopće nije nuspojava cijepljenja.

Prema tome, nema nikakve potrebe raspitivati se.

Prije par dana sam se raspitao jer je tvoj post zazvučao kao da je nastao nagli pomor djece nakon cijepljenja, koji možda nisu još stigli iz bolnice dojaviti ili nisu htjeli prijaviti jer im je baš drago da djeca stradavaju nakon cijepljenja (!?), pa bi bilo neozbiljno takvu informaciju zanemariti i ne provjeriti.

Dakle ja ću vjerovati da će "zaražnjaci" pošteno odraditi svoju obavezu prijavljivanja nuspojava ako ih vide, a tko hoće neka zove tamo.
    Ovdje je link na njihovu stranicu, gdje su i kontakt podaci.
    http://www.bfm.hr/hrv/departments.aspx?id=273&sid=1225

Isto vrijedi i za sve ostale bolnice u Hrvatskoj.
    Posljednje uređivanje od mujica : 17.06.2010. at 22:45

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa Vidi poruku
    Jel?

A ja sam platila predškolsku dozu priorixa 200 kuna? (isto kao i sve ostale)
    Ma daj
    Ja sam prvu dozu kupila sama i platila nekih 100injak kn.

Kada smo išli na sistematski i cijepljenje za školu zvala sam da vidim da li mogu cijepiti kod svoje pedijatrice ili donijeti Priorix. Rekli su mi da ga i oni imaju (ZZJZ, VK). Cijepili. Ništa naplatili.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i mi smo nekada davno plaćali (97 kuna), ali zadnje dvije godine ne plaćamo, ni za jedno ni za drugo dijete.

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

evo ja...

i mi smo ovaj predškolski priorix kod pedice platiti 90 kn, a kad sam doktorici kod koje smo išli na te predškolske preglede spomenula da ne bih dijete cijepila s mo-pa-ru nije mi ponudila priorix u zamjenu nego je rekla da će sve biti ok s ovim i nek ne brinem
    tak da sam odlučila cijepiti kod pedice s priorixom i platiti.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Bipsić prvotno napisa Vidi poruku
    evo ja...

i mi smo ovaj predškolski priorix kod pedice platiti 90 kn, a kad sam doktorici kod koje smo išli na te predškolske preglede spomenula da ne bih dijete cijepila s mo-pa-ru nije mi ponudila priorix u zamjenu nego je rekla da će sve biti ok s ovim i nek ne brinem
    tak da sam odlučila cijepiti kod pedice s priorixom i platiti.
    I, koliko je prošlo od cijepljenja, je li bilo kakvih nuspojava?
    Naime, moja je mala prije 2 mjeseca imala vodene kozice, a poslije nekakvu virozu koja je završila bronhitisom....sad je napokon zdrava i trebali bi to obaviti
    kada sam zvala sestru da se naručimo, i spomenula sam joj da bi nekako rađe priorix, ona je rekla kako je izbor moj i da ona može dati domaće, priorix i neko pojedinačno protiv ospica.... a ja bi najrađe čarobnu kuglu, pa da mi kaže kako će za mjesec dana biti sve ok

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

keke, nije bilo nikakvih nuspojava...

nemam pojma kakvo je to treće cjepivo, pojedinačno...

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma naravno mujica nisu prijavili zato što nisu sigurni je li to nus pojava cijepiva-ha,ha...zamisli djeca dobila menigitis slučajno baš dva dana nakon cijepljenja...dobro se zna nakon koliko reakcije mogu uslijediti i piše na samome cijepivu...

ja svoje djete zadnje 2g ne cijepim..ide u vrtić i savršeno je zdrava...bratić joj je alergičan na jaja i nesmije primiti Priorix i djete normalno živi-ništa mu.........

....jednom mi je pedijatar rekao da ju je skoro cijepio s cijepivom kojem je istekao rok trajanja...da nije ni primjetio da su mu cijelu seriju poslali"staru"
    -skoro sam se srušila od muke i bjesa-od tad ima oči i na leđima...i nikakav mi doktor ni lijek ne predstavlja Boga....pustite vi pristojnost kad se radi oživotu vašeg anđela...kasno je poslije plakat...

Ah zarazna bolnica...moja mala je nakon 7 dana uzimanja antibiotika,.po prestanku dobila osip-na lijeku piše da se reakcija može pojaviti i do 2 tjedan poslije uzimanja antibiotika..znači i proizvođać to tvrdi..i.medicinska sestra...ali doktor kaže da ne nema pojma od čega je osip ali od antibiotika nije....a ne, vjerovatno od ptičijeg mlijeka...(kao da smo svi nepismeni kreteni)...dermatolog i pedijatar potvrdili da je od antibiotika.........

Kad moje djete krene u školu, ja ću IZRIČITO naglasiti da ne želim da ih skupno vode na cijepljenje bez mog nadzora...cijepit će se kod svog pedijatra.....i nedaj Bože da joj mutavci daju duplu dozu cijepiva...

ako nam test na alergije pokaže alergiju na jaja-ništa od Priorix, a MO-PA-RU...joj ne dam ni da će sutra umrijet...............sestrićna mi je imala menigitis i dan dans trpi strašne bolove i posljedice...a i bratić i prijateljičin sin su umrli od menigitisa-i zato nema šanse da joj daju to cijepivo....

vidiš mujica kad smo komentirlai na jednoj temi Priorix ( a ja nisam znala kao evo sad da se Mo-Pa-Ru cijepe u 1 razredu)ja sam kometirala kako su kod nas zabranili Mo-ParU-a u Srbiji cijepe djecu s njim, i kako to može biti da za našu djecu nije dobar,a za njihovu ja... to znači da oni siromašni uvijek dobiju lošiju skrb i cijepiva, pa vjerovatno takve i mi imamo iz EU, ti na to nisi rekao da se naša djece i dalje ustvari cijepe s Mo-Pa-Ru

Objsni mi molim te kako Mo-Pa-Ru nije dobar za djete od 1g a je za ono od 6g, ili to oni možda testiraju i dalje kombinaciju ti dvaju cijepiva na našoj djeci, nadajući se blažim reakcijama?

Dobro se zna da mješanje različitih firmi cijepiva nije preporučljivo bez obzira što se radi zvanično o istom cijepivu!

Zna se da i djeca koja su cijepljena s 5u1 GSK imaju reakcije na ovo novo 5u1 besplatno cijepivo Kanadske firme....a djeca koja ovo drugo cijepivo primaju kao prvo imaju OK reakcije........

i da ljudi moji od davno je jasno da na ovom Svijetu život, pa tako i dječiji ne vrijedi ni pišljiva boba...bitan je novac, imiđ, skrivanje istine, izbjegavanje skandala...jer kaj je par dj.života za tisuće spašenih...

Ljudi ni dan dans ne znaju kakve nus pojave trpe od cijepiva...možda rak...nikad se cijepiva nisu testirala dugoročno...kako djeluju na cijeli čovjekov organizam i imaju li posljedice na nas u starosti..........

Brinite se za sebe i jedni za druge, posebno za svoju djecu...jer ONI neće....ako ih cijepite dobro se informirajte, čitaj te datume, nus-pojave
    Posljednje uređivanje od ivana zg : 01.10.2010. at 00:18

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ivana Zg,
    Da počnem od početka tvog posta: Ako je dijete dva dana nakon cijepljenja oboljelo od meningitisa, sigurno cjepivo nije uzrok, jer svim cjepivima koja mogu uzrokovati meningitis treba za to kudikamo više vremena.
    Za većinu tvojih primjedbi koje slijede, bojim se da te neću moći uvjeriti da griješiš, jer nisam u stanju niti neke doktore uvjeriti u ispravan stav a oni znaju o cjepivima ipak više od tebe.
    A razlog je taj što pristupate temi s predrasudama, koje mogu imati razne izvore: od ispiranja mozga od strane farmaceutskih firmi, do ispiranja mozga antivakcinalnim stavovima sa interneta ili prezentacija i slično......

Nadalje, volio bih da podijeliš s nama što znaš o MoPaRu cjepivu kad ne bi "ni mrtva" dala svom djetetu da se tim cjepivom cijepi, tako da spasiš i ostalu dječicu ugroženu tim cjepivom.

Zatim, ako znaš da
    djeca koja su cijepljena s 5u1 GSK imaju reakcije na ovo novo 5u1 besplatno cijepivo Kanadske firme....a djeca koja ovo drugo cijepivo primaju kao prvo imaju OK reakcije........
    , molio bih te da s ostalima iz medicinskih krugova podijeliš podatke o tome, jer ti si jedina osoba iz stručnih i znanstvenih krugova koja to zna.

Sestrična, bratić i prijateljičin sin mora da su imali neki ozbiljan meningitis ako imaju posljedice ili su umrli. Žao mi je što si to doživjela, ali to nema apsolutno nikakve veze s cjepivima koje se u Hrvatskoj koriste. Tako da ne znam zašto to uopće spominješ u kontekstu cijepljenja i cjepiva. Koliko god njihove bolesti tebe pogodile, posve su irelevantne u ovom kontekstu.

A ako se bojiš da ti netko nešto nameće jer mu je važniji novac od života (ili zdravlja) djece, zašto se ne upitaš imaju li oni koji te nagovaraju na "alternativne" postupke i preparate nekog financijskog interesa u tome? Nemoj mi reći da si tako naivna..........

U svakom slučaju, preporučio bih ti da o svojim dilemama veznaim uz cijepljenje razgovaraš sa pedijatrom kod kojeg liječiš dijete.

Ako i dalje budeš imala dileme, slobodno mi pošalji upit privatnom porukom.
    Posljednje uređivanje od mujica : 01.10.2010. at 21:09

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mijica
    Jedni smatraju da nema prepreka za cjepiva raznih proizvođača, drugi pak da ono mora biti isto zbog moguće različitih karakteristika sojeva virusa od kojih su pripremljena.
    Milivoj Jovančević, predsjednik Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju, sugerira da se ne čeka, nego da se cijepi - propisanim cjepivom po programu. Ako se ipak želi »pet u jedan«, docijepiti treba cjepivom iste marke. Jovančević očekuje od nadležnih tumačenje koja djeca će se cijepiti novim cjepivom - je li ona koja dolaze na prvo cijepljenje s početkom travnja ili mogu i ona koja su već dobila prvo po starom programu - te očekuje upute.
    to je članak iz 2008g baš ga se sjećam, jer se moja mala morala cijepiti pa smo odustali jer je bio kaos....G&K nije bilo....itd. vidiš da ne izmišljam
    http://www.vjesnik.hr/html/2008/02/2....asp?r=unu&c=1
    http://www.vjesnik.hr/Pdf/2008%5C02%5C26%5C07A7.PDF

Želimda mi odgovoriš na pitanje koje sam već puno puta ovdje ponovila a ti na njega nisi odgovorio; Zašto se djeca s 1g cijepe Priorixom a s 6g MO-Pa-Ru-cijepivom? Zašto je Mo-Pa-Ru cijepivo nije poželjno tako reći bilo je i jedno vrijeme "zabranjeno" za djecu od 1g u RH, a za djecu u Srbij ili BiHi npr. koja su jadna i siromašnija za njih je dobro?

vidiš mujica kad smo komentirlai na jednoj temi Priorix ( a ja nisam znala kao evo sad da se Mo-Pa-Ru cijepe u 1 razredu)ja sam kometirala kako su kod nas zabranili Mo-ParU-a u Srbiji cijepe djecu s njim, i kako to može biti da za našu djecu nije dobar,a za njihovu ja... to znači da oni siromašni uvijek dobiju lošiju skrb i cijepiva, pa vjerovatno takve i mi imamo iz EU, ti na to nisi rekao da se naša djece i dalje ustvari cijepe s Mo-Pa-Ru

Objsni mi molim te kako Mo-Pa-Ru nije dobar za djete od 1g a je za ono od 6g, ili to oni možda testiraju i dalje kombinaciju ti dvaju cijepiva na našoj djeci, nadajući se blažim reakcijama?
    Hvala

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Eto vidiš, Jovančević postavlja pitanje o tome koja se djeca trebaju cijepiti s novouvedenim cjepivom u 2008 i čeka upute, a ti znaš kako se treba cijepiti i znaš da
    djeca koja su cijepljena s 5u1 GSK imaju reakcije na ovo novo 5u1 besplatno cijepivo Kanadske firme....a djeca koja ovo drugo cijepivo primaju kao prvo imaju OK reakcije........
    Ja pak znam da jednako imaju reakcije i oni koji su cijepljeni cijelo vrijeme istim cjepivom i oni koji su primali malo jedno, malo drugo cjepivo.
    Nema nikakvog razloga da se ne smije dati u docjepljivanju cjepivo drugog proizvođača.
    Čak i ako se u slijedu primarrnog cijiepljenja - one tri doze koje dijete primi u prvoj godini života - ne cijepi uvijek istim cjepivom, nema veze. Naravno, preporučljivo je da budu sve tri od istog proizvođača ako je moguće. Ali često nije moguće i sve bude OK s onima koji su se cijepitli cjepivima različitih proizvođača.

O razlozima korištenja Priorixa u dobi od godinu dana, pa domaćeg MPR cjepiva pri upisu u školu sam već ranije pisao, ali vjerojatno nisi primijetila, pa evo ponovno:
    S obzirom da se tijekom 2007 i 2008 uvidjelo da domaći MPR ima nuspojave koje nisu bile očekivane - prijenos cjepnog virusa na bliske kontakte cijepljenih jednogodišnjaka, s razvijanjem bolesti kod tih kontaktata - (uglavnom roditelji koji su dobili mumps nakon što im je dijete cijepljeneo), odnos koristi i rizika od primjene tog cjepiva u prvoj dozi više nije prihvatljiv. Zbog toga je od 2009. godineza prvu dozu uveden Priorix, za koji ne postoje informacije da se cjepni virusi prenose na kontakte.
    S obzirom da domaći MPR nije dovodio do prijenosa na kontakte kod djece koja se drugi put cijepe (pri upisu u školu) , a i druge nuspojave se u drugoj dozi javljaju rjeđe nego u prvoj dozi, odnos koristi i rizika je i dalje prihvatljiv za primjeenu tog cjepiva u drugoj dozi.

Ne znam s kojim cjepivom cijepe djecu u Srbiji i BiH, ali mislim da nije cjepivo Imunološkog zavoda.
    A ako je, možda oni nisu imali problema sa prijenosom na kontakte, pa je za njih OK i to nema nikakve veze sa bogatstvom. (U Hrvatskoj je prema Listi lijekova HZZO-a, Priorix jeftiniji od domaćeg MPR cjepiva).

A ti mi nisi odgovorila odakle tako dobro znaš o nuspojavama 5u1 cjepiva, pa znaš stvari koje ne znaju niti oni koji cijepe, niti oni koji provode ispitivanja cjepiva.

Također nisi odgovorila što znaš o domaćem MPR cjepivu da ga ne bi dala djetetu "ni da će sutra umrijeti". (bilo bi pošteno od tebe da spasiš male hrvate, srbe i bosance od te strahote ako znaš nešto što drugi ne znaju).

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I molim te da mi napišeš zašto si ovaj dio teksta u prethodnom postu napisala zajedno
    ako nam test na alergije pokaže alergiju na jaja-ništa od Priorix, a MO-PA-RU...joj ne dam ni da će sutra umrijet...............sestrićna mi je imala menigitis i dan dans trpi strašne bolove i posljedice...a i bratić i prijateljičin sin su umrli od menigitisa-i zato nema šanse da joj daju to cijepivo....
    ....kad već i ptice na grani pjevaju o tome da meningitis uzrokovan MPR cjepivom ne ostavlja nikakve posljedice i od njega se ne umire, već se spontano ozdravi bez posljedica.

(Postoje različiti meningitisi (upale moždanih ovojnica) i različiti uzročnici meningitisa, od nekih se umire i ostavljaju posljedice, a neki ne. Jednako kao što postoje različite upale pluća, uha, mišića, crijeva, jetre itd.... i različiti uzročnici istih, pa se od nekih umire, a od nekih ne)

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nisam napisala zajedno odvojila sam točkicama vidiš da si shvatio da ovaj menigitis o kojem ja pišem nije prouzročen cijepivom

hvala što si me prosvejetlio da ovaj menigitis od cijepiva "ni nikaj posebnog", pa bi te ja molila koji link kao" dokaz"

(Postoje različiti meningitisi (upale moždanih ovojnica) i različiti uzročnici meningitisa, od nekih se umire i ostavljaju posljedice, a neki ne.
    i ovo bi me kao trebalo utješit i olakšat dvojbu oko cijepiva...stav ;čuj sve ti je u životu 50:50, pa sretno tebi i tvojoj djeci

Jednako kao što postoje različite upale pluća, uha, mišića, crijeva, jetre itd.... i različiti uzročnici istih, pa se od nekih umire, a od nekih ne)
    meni je bitno da uzročnik nije cijepivo koje se daje u najboljoj namjeri a djete oboli...i upale pluća ne možeš dobiti cijepivom propisanim kalendarom cijepiva ili...imaš možda neku informaciju da ipak može...da i imaš ne bi je podjeli s nama jadnim ustrašenim roditeljima, sklonim teorijama zavjere

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nema više nikakvih dokaza za tebe dok mi ne odgovoriš na pitanje

A ti mi nisi odgovorila odakle tako dobro znaš o nuspojavama 5u1 cjepiva, pa znaš stvari koje ne znaju niti oni koji cijepe, niti oni koji provode ispitivanja cjepiva.

Također nisi odgovorila što znaš o domaćem MPR cjepivu da ga ne bi dala djetetu "ni da će sutra umrijeti". (bilo bi pošteno od tebe da spasiš male hrvate, srbe i bosance od te strahote ako znaš nešto što drugi ne znaju).

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Naravno, preporučljivo je da budu sve tri od istog proizvođača ako je moguće
    zanimljivo- preporučljivo je , ali nije bitno...ne može biti oboje mujice ili je prporučljivo ili nije!!!! Ali kad ti kažeš da je prporučljivo, e onda sam sad još uvjernija da je i da u tome nešto ima....

5u1- slušaj imam djete znam kakve je imala reakcij., milijun ljudi imam oko sebe koji imaju djecu koju cijepe, forume itd. nigdje i tako neće službeno biti objavljeni točni podaci o nuspojavama cijepiva jer kad god dođem pedijatru ili na hitnu, ne žele priznati da je od cijepiva, i kako da ja sad to prijavim Imunološkom zavodu?

Za MO-PA-Rukako ti kažeš već ptice na grani znaju pa neću o tome cijepivu više...da valja ne bi se događalo to što se događa...ako tebi nije ništa što djete oboli od menigitisa (ali to prođe kak ti kažeš), onda ga ti daj svom djetetu....lako je dok se ništa ne dogodi tvom i dok spadaš u 50% onih sretnika.....pitala bih ja tebe što misliš o cijepivima da se ne daj Bože tvome djetetu nešto dogodi- da li mi te tada zanimala znastvena objašnjenja, postotci mogućnosti da se nešto tako dogodi....?

Volim ja tebe ali shvati da su roditelju uvijek velike oči!!!

Ne novac nije bitan-ma ni slučajno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako pogledas literaturu i konferencije o NIDS doci ces do podatka da se cjepivima u tijelo unose virusi

virusi poprimaju genetsku strukturu organizma u kojem se nalaze sto otprilike znaci da se tijelo uopce nece braniti od virusa jer ga nece znati prepoznati kao neprijatelja

svaki se organizam cjepivima zagadi a dalje je lutrija kako ce ko zavrsiti

mujica je valiki stovatelj cijepljenja pa njeni vedri komentari koji nikog ne vrijedjaju i "dobro" su argumentirani pa postove jednostanvo treba preskociti, kao recimo reklame. smjesno je pricati o razlicitim vrstama meningitisa a preskociti detalj da svaki covjek razlicito reagira na bolest i na lijecenje

za NIDS poceti odavdje http://nids.net/
    Posljednje uređivanje od stray_cat : 12.11.2010. at 13:40

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

?
    stray_cat, kakve veze ima linkana web stranica sa cijepljenjem i cjepivima?

Nadalje, nije mi bila nikakva namjera nasmijavati ni tebe ni ivanu zg kad sam napisao da postoje različiti meningitisi.
    Stvar je u tome da ona navodi kako su članovi njezine obitelji umrli i imali posljedice od meningitisa, a sve u kontekstu postvakcinalnog meningitisa koji s time ne može imati veze.

Neovisno o tome što svatko različito reagira na bolest i lijiečenje, od nekih se bolesti umire toliko rijetko da je to fakat peh i zapravo se ne umre od te bolesti nego zbog nekih osobina domačina/bolesnika. U tu kategoriju spada postvakcinalni meningitis nakon MoPaRu cjepiva, ali i prehlada.

A od nekih bolesti se umire tako često da je to više pravilo nego izuzetak, a tu spadaju gnojni meningitisi uzrokovani, meningokokima streptokokima, tuberkulozni meningitis itd.... i tu naravno svatko razičito reagira na bolest i liječenje, ali mnogi umiru.

Zato sam napisao da se ne može govoriti o "meningitisu" kao o jednoj bolesti.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    pitala bih ja tebe što misliš o cijepivima da se ne daj Bože tvome djetetu nešto dogodi- da li mi te tada zanimala znastvena objašnjenja, postotci mogućnosti da se nešto tako dogodi....?

Volim ja tebe ali shvati da su roditelju uvijek velike oči!!!
    Moja je starija kći imala postvakcinalni meningitis (najvjerojatnije) nakon MoPaRu cijepljenja. Nije laboratorijski dokazan, jer smo u to vrijeme bili na izletu u inozemstvu, ali po vremenu nastanka i simptomima, potpuno odgovara opisu postvakcinalnog meningitisa. I naravno da su me zanimala znanstvena objašnjenja, postoci i mogućnosti. I bilo mi je vrlo utješno znati da će proći za par dana bez ikakvih posljedica.

Sad je lijepa i pametna (na tatu).

volim i ja tebe.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •