Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 135

Tema: prevlačiti kožicu ili ne?

  1. #1
    Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Postovi
    1,238

    Početno prevlačiti kožicu ili ne?

    Znam da je otrcana tema, ali molim za pomoć.

    U Klaićevoj su mi rekli ne natezati kožicu zbog eventualnih povreda, a naša predijatrica tupi po tom kako moramo svaku večer prevlačiti. Ili ćemo završiti na kirurgiji. Sad već imamo godinu dana i još ne možemo prevući mada ja nisam redovito mu to radila. Ne znam koga slušati...

  2. #2
    Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,028

    Početno

    Mom malom se kožica mogla povući jedva toliko da otkrije otvor mokraćne cijevi, što je hvala Bogu bilo dovoljno da može mokriti bez problema. Pedijatrica nam je rekla da pokušavamo prevlačiti svakodnevno, a nakon i u tijeku kupanja posebno, ali nikad forsirati i da ne očekujemo uspjeh preko noći. Ukoliko ne bi uspjeli s prevlačenjem do otprilike kad dijete izađe iz pelena, trebat će intervencija kirurga, koji bi nekom sondom trebao okružiti glavić i prerezati te veze.
    I tako smo mi pokušavali povlačiti tu kožicu, obavezno ujutro i uvečer, kojiput bi mu se zacrvenilo mjesto gdje bi se kožica odvojila i to smo mazali antibiotskom masti (Betrion). Jadan bi se znao žaliti da ga boli pišo, samo se nadam da neće imati kasnije traume vezane uz diranje piše. Mi smo tek sad, znači s njegovih 2 godine i 3 mjeseca, u stanju SKORO skroz prevući kožicu (još se drži na dva mjesta na rubu glavića). Ali sretni smo, jer ćemo to izgleda uspjeti bez liječničke intervencije.
    Znači, ide sporo, ali ide, i samo nemoj forsirati.

  3. #3

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    U autu
    Postovi
    298

    Početno

    Mi je još uvijek ne možemo skroz prevući,a puuuno smo stariji od vas,bili kod urologa on kaže ne treba intervencija jer se skoro može prevući,još malo i super!Zato mislim da kod vas nema razloga za zabrinutost!

  4. #4
    Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Postovi
    1,238

    Početno

    Hvala vam puno Audrey i ifi!!! Uklonili ste mi sumnje. Slažem se da ne treba forsirati, osobito kad mu se od toga zacrveni siroti pišo.

  5. #5

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    342

    Početno

    Naša pedijatrica je mišljenja da to treba čupnuti (bukvalno) još kad je beba ful mala. To je Matiji i napravila bez ikakvog upozorenja. Glavić je izgledao sav crven, čak je bilo i krvi u peleni, ali smo Matiji mogli prevući kožicu već prije godine dana recimo 90%. Sada mu je prevlačimo prilikom kupanja (da se opere ispod). Svaki put kad bi pedijatrica to čupnula (a čupala je 2-3 puta) iz tog prostora bi izašlo hrpa nečeg bijelog.
    Kasnije sam ju pitala u vezi tog čupanja, pa je rekla da postoje dvije struje... jedna koja kaže ne diraj (pa klinci često završe kod kirurga ili na hitnoj su upalom, ali ih nitko ne čupa), i druga koja kaže čupaj (pa bebe boli jedan dan, ali nemaju kasnije trauma)... Ja ni danas nisam ziher koja je metoda bolja. Mislim da nema šanse da ijedan roditelj to čupne kao pedijatrica, jer em nemaš srca em ne znaš kako primiti.

  6. #6
    iva_777 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    407

    Početno

    I nama je pedijatar za Doriana rekao da prilikom pranja možemo potegnuti toliko koliko ide, ali ne više. Po njegovom sva zmazanoća na taj način odlazi. OK mi smo se toga držali i kad mu je bilo 4 mjeseca kožica je sama skliznula, a ispod bijelog(zmazanoće) na tone. Toliko o tome kako se to samo čisti
    Nakon toga mi je mama rekla da je moj brat završio na kirurgiji upravo zato što se to bijelo pretvorilo u žuto pa u gadnu upalu.
    Sad imam curu pa to nije problem, ali ako treće opet bude dečko ja ću ponoviti postupak kao i sa Dorianom.

  7. #7
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,903

    Početno

    ah, koliko pimpača - toliko mišljenja

    mi smo, po savjetu pedijatrice, povlačili svaki dan nakon kupanja koliko je išlo i očistili mokrom gazom. negdje oko godine dana već smo mogli skroz prevući kožicu, a pišulinac uvijek čist... samo ne treba ništa ne raditi na silu, lagano povući koliko ide pa će s vremenom samo olabaviti.

  8. #8

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,973

    Početno

    Citiraj Jasna prvotno napisa
    Naša pedijatrica je mišljenja da to treba čupnuti (bukvalno) još kad je beba ful mala. To je Matiji i napravila bez ikakvog upozorenja. Glavić je izgledao sav crven, čak je bilo i krvi u peleni
    Ovo se i nama dogodilo, s tom razlikom što je L. tada imao oko 10 mjeseci i što je sada stanje puno gore nego prije "čupkanja". Ja sam bila jako ljuta jer je napravljeno bez moje dozvole i bez ikakve lokalne anestezije koju dijete najčešće i dobije ako i dospije kirurgu.
    E da, kod njega nije bilo nikakve nečistoće jer uvijek povučemo ono malo koliko ide kod kupanja, a ne mažemo ga nikakvom kremom.

  9. #9

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    U autu
    Postovi
    298

    Početno

    Od moje prijateljice sin je bio kod urologa koji mu je nategnuo piša siroto dijete nije moglo piškiti mjesec dana nego nekako u kadi punoj tople vode,međutim kožica se opet zalijepila,nakon toga pod općom anestezijom išao na kirurško sređivanje kožice i kako kaže sad nakon godinu dana čini joj se da se opet zalijepila.Izvan sebe su!

  10. #10

    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Postovi
    41

    Početno

    Evo i mene na ovoj temi.
    Već sam negdje na forumu pisala da se kod nas ta kožica nije mogla prevući uopće.
    Po savjetu pedijatrice mi to nismo ni prevlačili do 18 mjeseci.
    Na pregledu s 18 mjeseci mu je pedijatrica pokušala potegnuti kožicu i pimpo je izvirio jedva malo, isto je bilo i krvi, dokica rekla da je to ok i da mu SVAKODNEVNO kod kupanja lagano kožicu potežemo.
    Ja sam bila vrlo pesimistična i gotovo 100 % sigurna da mi to nećemo riješiti bez kirurga, jer su pomaci bili nikakvi.
    No na moje i MM-ovo zaprepaštenje, naprosto je kod jednog kupanja glavić izvirio cijeli. Kako ja to nisam očekivala, moram vam reći da sam se tak prestrašila ko da sam ne znam kaj vidjela
    I eto nadam se da kirurga nećemo vidjeti.
    Ono što ja mislim je da, ipak bolje po malo od samog početka, nego na silu i stresno kad je već skoro kasno. Čini mi se da ni sami pedijatri nisu sigurni kaj je bolje.
    Moj savjet, povlačite malo po malo, niš na silu, ali svakodnevno i sigurno ćete ga ugledati

  11. #11
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,903

    Početno

    Citiraj Kore prvotno napisa
    Moj savjet, povlačite malo po malo, niš na silu, ali svakodnevno i sigurno ćete ga ugledati
    ... čisto da ne zaboravite kako TO izgleda!

  12. #12

    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    184

    Početno

    To smo prvi put napravili negdje sa 1.5 - 2g. nakon sto me frendica posteno isprepadala zast to ne radimo. Uvijek smo to radili u kadi dok se kupo i iskocio bez problema iako sam umirala od straha i dobro se preznojila prvi put. Par puta je to sam pokuso na "suho" pa se znao zalit da ga buba piso ili pece kad piski. Tako da sad to radimo ne znam, mozda jednom tjedno, u pocetku smo to radili cesce, ali samo i uvijek kad se kupa u kadi.

  13. #13

    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    856

    Početno

    Dakle moja pedijatrica (odnosno djetetova) a stara je, mi je rekla da je Bog to zalijepio zato da ne bi svašta ulazilo dok je dijete u peleni, pa tek kad skine pelenu ona će mu prevuć!
    Mali ima dvije godine i dva mjeseca, skinuo je pelenu prije tri mjeseca, al mu se znalo "dogodit" kad je jesenas krenuo u vrtić pa je ona rekla da još pričekamo dok se to ne stabilizira. U međuvremenu je on triput bio bolestan pa smo išli njoj iz tog razloga pa normalno da ga još nismo mučili? s tim prevlačenjem, a sad ju ne može više vidit nacrtanu (urla s vrata) pa ne vidim kako će mu ona to prevuć. Inače ne može mu se nimalo prevuć, a ocu mu a mojem mužu se upalio kad je bio mala beba i dobio je CVAK!
    Čak je mene nagovarao da poslije poroda to odmah cvaknemo da dijete nema problema, al meni je to bilo strašno da mala beba plače još i zbog toga a nemre si pomoći. Bolje ako treba kad je veći pa da zna reć da ga boli il ne boli, treba li šta protiv bolova ili tako nešto.

  14. #14

    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    3,810

    Početno

    E ovo me sad zbediralo... dakle ako je kožica prirodno zalijepljena za glavicu kad je beba mala, kako se to u rodilištu cvakne? Mislim, po tome bi ostala kao neka kapica, krpica, na vrhu.
    Možete si to zamisliti?
    Inače i mi muku mučimo, starijeg smo riješili na kirurgiji, mlađeg smo naučili da si sam pokušava prevući (nakon što je sestra kod pedijatrice obavila početno, jer je pišo balonirao kod piškenja, dakle bilo je jako usko) i polako napredujemo. Sad se vide na spoju kožice i glavice neke bijele točke, djeluju kao tvrde lojaste nakupine. Čekam da počnu izlaziti
    A preporučam vam da edukaciju o manipuliranju pišom prepustite vašim mužićima, oni se u to ipak bolje kuže.

  15. #15

    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Postovi
    41

    Početno

    Citiraj mamazika prvotno napisa
    A preporučam vam da edukaciju o manipuliranju pišom prepustite vašim mužićima, oni se u to ipak bolje kuže.
    Da, da , moš' mislit.
    Moj MM bi ja mislim prije počeo dojiti nego da malom takne pišu.
    A inače je tata za 5, u sve je uključen od samog početka, zainteresiran je za sve oko i za Filipa.
    Kad nam je dokica rekla da počnemo kožicu povlačiti, MM je to naprosto prepustio meni, čak nije želio niti biti u blizini dok ja to radim.
    Kad sam ga naprosto primorala da i on mora ponekad to napraviti, jer kaj ak' ja moram na put ili kaj ja znam kaj, ko' će mu to raditi, MM je to radio toliko plaho da pomaka na taj način nikada ne bi bilo, pa sam eto to ja uzela u svoje ruke.
    I cure, mi smo stvarno bili slučaj, da je moj šogor kirurg rekao da to nema šanse da ja povlačenjem uspijem, da će to morat na reckanje.
    A mi eto uspjeli, ali stvarno svakodnevno, u kadi s toplom vodom....

  16. #16
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,721

    Početno

    Citiraj mamazika prvotno napisa
    A preporučam vam da edukaciju o manipuliranju pišom prepustite vašim mužićima, oni se u to ipak bolje kuže.
    Je, kak da ne... ovaj moj ne samo da to ne želi raditi (a radi sve oko njega), nego ne želi niti slušati o tome jer ima neugodna iskustva iz djetinjstva... umjesto da mu to bude poticaj da i mali nema ista iskustva

  17. #17

    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    856

    Početno

    Potpisujem MaluSirenu! Kak bi on znao išta o kožici kad su mu je cvaknuli ko bebi-to je odgovor MM-a!

  18. #18
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Ja ne znam šta da radim.
    F. ima 2 i pol godine, ne možemo mu prevući, mada to svaki dan radimo pri tuširanju. Vidi se samo malo vrh. Da li da idemo kod kirurga da to pogleda, ili da još čekamo i nadamo se da će samo od sebe? Pelene nemamo već jako dugo. Ništa ga ne peče, ne napuhuje mu se kad piški i nema naslaga. Kad nategnemo, kožica na vrhu je jako tanka i prozirna. Jel ima nade da će se ona još više stanjiti i puknuti od daljnjeg natezanja? Grozim se samo od pomisli da će ga rezati.

  19. #19

    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    3,810

    Početno

    Ne znam, dok sam ja to radila, kožica je pucala, stalno sam morala mazati s Betrionom, mislim da su se malo i ožiljci stvorili, a nikakvog pomaka nije bilo. Onda je med. sestra malo to poboljšala sa svojom akcijom (a bilo je i krvi).
    MM je zapravo malo radio na tome, više je naučio Luku da sam povuče. Onda on to napravi upravo toliko da ga ne zaboli a da se rastegne, tj rastegne se a ne pukne. MM mu je valjda ispravno protumačio ja sam bila aktivna u fazi kad Luku pišo nije uopće zanimao. Sad je ušao u fazu da ga zanima pa mu nije problem baviti se s tim. Inače smo morali pokazivati glavicu kitu, vitezu, konjiću i drugima iz regimente igračaka za kadu.

  20. #20
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Ma F. to sebi sam radi za vrijeme tuširanja. Ja mu kažem da malo "vježba" pišu i on ga onda sam nateže dokle ide. I uvijek me pita "Jel tako dobro?" :/ A šta da mu kažem kad vidim da se samo vrh vidi.

    Sjetila sam se da je jednom davno Nataša30 spominjala neku kremu koja se maže i kožica sama od sebe omekšava i puca. Zna li netko za nju? Ma ve bih samo da ne mora pod nož.

  21. #21

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,973

    Početno

    Citiraj "mamazika" prvotno napisa
    Inače smo morali pokazivati glavicu kitu, vitezu, konjiću i drugima iz regimente igračaka za kadu.
    Jedva čekam tu fazu.

  22. #22
    josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    1,438

    Početno

    podižem, na priča ide ovako:
    navlačili smo kožicu od rođenja, bez forsanja, i išlo je jaaaako sporo, sada sa 13 mj. pomaka nikakvog nema, jedva da se vrh glavića vidi.
    bili na redovnoj kontroli prije koji dan, i pedica reče kako ćemo morati doći jedan dan da ga ona prevuče.
    nakon mojeg pripitkivanja: mora li baš, da bi mi to probali polako i sami, kako i do sad, reče :"ili ja ili kirurg", jer ako je ovo sve što smo postigli u 13 mjeseci, teško će ići drugačije osim na naglo.
    meni to koma, siliti i sve, i ne znam što sad da radim?
    da napomenem još da je pedica inače fantastična, i udovoljava mojim zahtjevima za sve od necjepljenja i neanitbiotika do produženog dojenja, zajedničkog spavanja, fakt podržava i jako je fleksibilna, pa sam zato nekako napeta oko ovog prevlačenja, jer da ne mora tako, žena bi mi rekla da ne mora (kao i prije kad smo vodile taj razgovor, pa je rekla da mi to polako, ali, je li, nije bilo baš pomaka)
    dakle, da je poslušam?

  23. #23

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,203

    Početno

    josie, ne znam sto bih ti rekla. moj ped slusa mene u svemu, i rekao je da ce me poslati kirurgu ako hocu. a ja nikad ne dam u anesteziju i pod noz ako nije nuzno.
    problema nikakvih nema, nikad nikakva upala, nista. ima vec 7 godina.
    na pregledu za skolu dokica rekla da cemo to morati rijesiti, ja sam rekla aha i mislim si svoje. teoretski, moglo bi mi biti zao sto to vec nismo rijesili. ali onda sam neki dan sa sinom razgovarala i rekla mu da cemo mozda morati na operaciju, i on je to savrseno podnio. ja se jos uvijek nadam da necemo morati, no ako bude trebalo, stoput mi je draze to napraviti sada kad je velik i kad mu sve mozemo objasniti nego da ga vezu u krevetu i deru se na nas da je previse vezan za nas itd. a on da neutjesno place i ne kuzi sto mu to i zasto rade.

  24. #24
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,415

    Početno

    S. ne moze povuci kozicu
    viri samo vrh glavica, ali nikad nije imao nikakvih problema,, upala, problema s mokrenjem, skupljanja necistoce ... nista, sve b.o.

    na pregledu za skolu (prije godinu dana) doktorica mu je pogledala pisu i rekla mu da neka proba povuci dolje. nakon toga nije imala nikakvih komentara niti uputa da treba nesto "rjesavati" (S. je bio sam s njom, to mi je kasnije ispricao, tj. ja sam ga pitala)

    pedijatricu nikad nisam ni pitala, jer nije bilo problema, i jednostavno se ne bih sjetila kad bi dolazili k njoj :/

    jel se trebam zabrinjavati i ici urologu s njim?

  25. #25
    makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    slavonija
    Postovi
    785

    Početno

    Cure evo zanimljiv tekst s portala (ako već niste pročitale).

  26. #26
    josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    1,438

    Početno

    makka, već odavno smo prostudirali taj tekst, to je ono što me i muči.
    ako postoji alternativa , sigurna sam da bi moja pedica to i predložila, zato sam je i opisala u gornjem postu.

  27. #27
    VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,261

    Početno

    Kažu na www.nocirc.org da je penis funkcionalan ako dijete normalno mokri ("If your son is urinating, his penis is normal and is functioning. There is no cause for concern. A tight foreskin will resolve with sexual maturity."), da prepucij raste u pubertetu i da prema uskom prepuciju treba imati isto poštovanje kao prema uskom himenu. Oba otvora će se proširiti uslijed seksualnog sazrijevanja.

    http://www.nocirc.org/publish/pamphlet6.html

    Jeste li znali ovo (s http://www.nocirc.org/publish/pamphlet7.html):

    Every human being is born with a foreskin. In females, it protects the glans clitoris; in males, it protects the glans penis. The foreskin is an essential part of human sexual anatomy and has numerous protective, sensory, and sexual functions. The genitals of children, like every other part of their body, should be protected and cared for conservatively.

  28. #28
    makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    slavonija
    Postovi
    785

    Početno

    josie, nije mi jasno zašto vas pedica želi poslati kirurgu ako nema nikakvih zdravstvenih problema sa pimpačem.
    Ja Marku isto od rođenja povlačim koliko ide, da ga očistim, a to je isto bilo skoro ništa (rupica od svega par milimetara). Evo prije nekih dva tjedna se odjedanput raširila, doduše ne do kraja, ali puuno više nego prije. Tek sam mu tad vidjela glavić (ajme koji šok, sva sam se izblesirala!)
    Dok nema problema s mokrenjem, crvenila i upala, mislim da ne treba forsirati 8)

  29. #29
    a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,149

    Početno

    Antun ima 5 i pol i jos uvijek ne moze skroz prevuci prepucij. Dok je jos bio beba, pedijatrica je to jednom napravila, pa je bilo malo krvi i poslije crvenila, i meni se unatoc njenim preporukama nije cinilo da bi takav postupak trebao biti dio dnevne higijene. Pa smo to ignorirali. Doduse, ponekad smo u razgovorima s drugim roditeljima skuzili da svi drugi to rade svojim deckicima, pa bi nas malo uhvatio strah - mozda zanemarujemo dijete i riskiramo upalu ili nesto gore?
    Uglavnom, kad se pojavio gore spomenuti tekst na portalu bilo mi je puno, puno lakse. Hvala Rode!
    Daklem, 5 godina, bez prevlacenja prepucija, bez upala i bilo kakvih drugih problema!

  30. #30

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    301

    Početno

    Koliko smo mi procitali/raspitali se nema nikakve potrebe ista forsirati skoro do puberteta. Nije mi jasno zasto vecina ljudi na ovom postu siluje stvar tako rano i cak je spremna odvesti dijete i kirurgu prije nego sto progoogla malo po internetu ili po Rodinom sajtu i informira se :?

  31. #31
    josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    1,438

    Početno

    mamaitata, nitko ne sili ništa, niti tjera dijete kirurgu, i dakako da smo informirani, čak bih rekla preinformirana sa različitim mišljenjima sa svih strana, i tu nailazimo na problem jer se mišljena razlikuju, a stigla su iz usta raznih stručnjaka.
    ovdje pokušavam saznati kao su drugi roditelji postupili i zašto.
    mislim da je pametno da svakoga poslušam i tako odvagnem, a ne na osnovu samo jedne informacije.

  32. #32

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    Mi smo privatno bili na prevlačenju,i sad možemo prevuću do kraja bez problema :D google nekad nema odgovore na svaku situaciju

  33. #33

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    i naravno da nismo išli pod nož.Pedijatri često šalju u Klaićevu ali ja sam savjet od svoje pedice nonšalantno ignorirala,i otišla privatno

  34. #34

    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    14

    Početno

    Evo i nas u ovoj temi,
    naime danas smo bili kod pedijatra/nefrologa u privatnom aranzmanu zbog problema sa E.Coli (10/4 op.a.). Tamo je doktorica vrlo ljubazno rekla da nece maltretirat dijete vec ce samo pogledat pisu i napravit UZV :D . I tako pri pregledu pise ustanovi da je kozica na dva mjesta srasla sa glavicem i da zbog toga moze doc do zaraze E.coli zbog nakupljanja prljavstine ispod kozice.
    Eto sad koliko je to ozbiljan problem. Isto tako kao i vecini vama doktori su rekli " ma dovoljno je samo malo ; svaki put po malo pa ce sve bit ok". A ljepo mi je mama rekla " navuci sine malome pisu odma" al ja sam radije slusao doktora. Sad moramo ic na Atheziolizu .

  35. #35

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    I meni su starci govorili da potežem,pa nisam slušala

  36. #36
    cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    Karaula na granici s Mađom
    Postovi
    2,429

    Početno

    Nama urin nije bio sterilan, sve dok nisam prevukla kožicu i očistila pola prsta debeli sloj bjelančevina oko glavića, sva sam se prepala kad sam vidjela čega sve ima ispod

  37. #37
    samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb/Njemacka
    Postovi
    1,879

    Početno

    Drage mame, mislim da je osnovni problem svih mama samo jedan, a to su pelene. Da pelena nema mali djecaci bi sami natezali penis kao da skidaju carapu, znaci obrnuto od onoga sto preporucuju pedijatri. To je prirodno igranje svake muske bebe ako mu se to dozvoli. Nikada nije kasno. Pustite ih bez pelena i oni ce se odmah poceti zanimati za svoj penis i natezati ga, ali tako da ga ne povlace kao odrasli muskarci nego da ga natezu kozicu od korijena penisa. Onda penis nece balonirati, nece biti prosirivanja otvora prepucija koji apsolutno nije potreban tako maloj bebi. Baloniranje penisa nastane vrlo cesto uslijed ozlijeda koje nastaju manipulacijom odraslih koji zele pomoci pa posljedicne nepokretljivosti kozice na glavicu. Dijete si nece nauditi i ono zna koliko smije.
    Ako je djecak cesto bez pelena onda zrak ucini svoje. Nema neugodnih mirisa i kojekakvih naslaga. Isto vrijedi i za koristenje masti u tom podrucju koje su apsoluzno neporebne. One isto mogu zavrsiti u prepuciju i tamo ostati duze nego sto je potrebno.
    To ne bi nikada znala da nisam provodila metodu od rodenja bez pelena i moja pedijatrica je skroz zadovoljna s pokretljivosti prepucija makar moj mali decko sa svoje tri godine jos ne moze u potpunosti prevuci kozicu na penisu, a i ne mora.
    Cure nemojte vi natezati kozicu penisa i ne dozvolite da to radi pedijatar nego dozvolite svom sinu, da on to radi sam (poput carape kao da oblaci glavic, a ne skida ga) i nece biti problema.
    Perite penis malih beba samo s vodom i neupotrebljavajte masti.
    Drzite ih sto vise mozete bez pelena i pokusajte ih odviknuti od njih jer su oni svjesni svojih nuzdi. Puno srece.

  38. #38
    aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    2,090

    Početno

    znači mi radimo baš kako treba :D
    njemu je to baš u ovoj fazi zanimljvo raditi
    doduše istim žarom navlači i moju bradavicu, moje madeže, svoj pupak, moje uši.........:LOL:

  39. #39

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,400

    Početno

    Nama je na zadnjem pregledu otkriveno da ima fimozu tj. suženje kožice i to je jedina indikacija za obrezivanje (nemogućnost prevlačenja kožice kod tako male djece inače nije ništa neobično zbog zalijepljenosti koja kasnije nestaje). Fimozu možete vidjeti tako da malo jače potegnete kožicu, kao da je želite prevući preko glavića, i zatim pogledajte ima li cca 0,5 cm ispod vrška suženje koje izgleda kao da je pišo iznutra malo stegnut gumicom - koža je na tom dijelu bjelkasta. Da bi izbjegli obrezivanje, pedijatar nam je dao kortikosteroidnu kremu kojom vrlo tanko mažemo samo taj suženi dio i u 2,5 tjedna smo postigli ogroman napredak - po prvi put smo vidjeli vršak glavića :D .

  40. #40
    samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb/Njemacka
    Postovi
    1,879

    Početno

    aries bravo da si to primjetila jer je to normalno, ali zbog pelena nitko na to ne obraca paznju.
    Momy preporucila bi ti isto kao i aries. Baci kremu i skini pelenu i decko ce obrnutim natezanjem o kojem ti govoris sve sam srediti.

    a sad na kraju je na vama da odlucite sto cete jer znam da nemam autoritet pedijatra, ali mi je zao kad se toliko malih pimpeka nateze bez veze, a njihov vlasnik to ne smije.

  41. #41

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,400

    Početno

    Ja sam i sama bila PROTIV potezanja kožice od strane roditelja (pedijatru to nikad ne bih dozvolila). AA je često bez pelene, nateže pišulinca nemilosrdno ) no otvor se čak počeo i smanjivati. Kožica mu je stvarno jako sužena, a i MM je imao strašnih problema sa 15-16 godina jer je izgleda isto imao fimozu koju nitko nije tretirao. Nisu svi slučajevi isti.
    I napominjem da tokom prevlačenja ne pokazuje ni najmanji znak nelagode, obično mirno i ozbiljno "čita" svoju slikovnicu

  42. #42

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,400

    Početno

    Sorry, ovaj razrogačeni smajlić je greškom uletio...

  43. #43
    VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,261

    Početno

    http://www.circinfo.org/alternatives.html

    [quote]Phimosis
    Most physicians in the United States receive little or no education about the structure, functions, development and care of the normal intact penis. Consequently, they may diagnose a problem that simply does not exist. The non-retractable foreskin is normal in childhood, and it becomes retractable only with increasing maturity (10, 24); this process usually requires no treatment other than reassuring parents that their child is perfectly normal and healthy. (2, 23) The American Academy of Pediatrics guidelines state that the foreskin may not retract until the age of eighteen. (25) Unless it is causing discomfort, it is no big deal if the foreskin never becomes fully retractable: many men have a phimotic condition all their lives and are perfectly happy with it. Even if it is occasionally a nuisance, they obviously prefer that to the radical alternative - having no foreskin.

    Although the English paediatrician Douglas Gairdner debunked the myth of infantile phimosis in 1949, (9) he gave inaccurate information about the age by which foreskin retraction should be possible, asserting that it should be retractable by three years or five at the latest. This is too hasty. Wright (1994) calls Gairdner's figures inaccurate (13), yet many practicing physicians learned this "fact" at medical school. Consequently, many physicians do not properly understand the normal development of the penis.


  44. #44
    VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,261

    Početno

    8) su uletili umjesto 8 i )

  45. #45
    VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,261

    Početno

    S http://www.measurection.com/forums/p...1&type=thread:

    When I was in my foster home after having Doug, one of the family uncles came to visit. He asked me if I had Doug circumcised, and I told him no (see other thread for details as to why). He told me that I really should have, and explained to me that he had to have it done when he was 35. Apparently, his foreskin had turned to leather! It had nothing to do with cleanliness, it just dried up and tightened to the point where it needed to be removed. He said that it was the most painful experience of his life.
    Odgovor:
    Dear Diane:

    The condition to which you refer is undoubtedly Balanitis Xerotica Obliterans, which is a clinically verifiable case of an extremely rare disease. This disease is so rare that scientists are unaware of what causes it. It presents as a hard, white plaque on the skin of the penis. It can cause the normally supple and elastic skin of the penis to become hard and inelastic. There is no mistaking BXO. It is instantly recognized by trained doctors.

    BXO, however, is easily cured by steroid creams applied directly to the affected area, carbon dioxide laser treatments, or even antibiotics. Surgical removal of the affected parts is almost never necessary. When surgery is necessary, it is perfectly possible to remove the BXO without resorting to circumcision. This allows the patient to keep a normal looking and fully functional foreskin.

    BXO can appear anywhere on the body, but if this disorder affects the foreskin, it may turn the opening of the foreskin white, hardened, fibrous, and make retraction difficult. BXO is usually painless and progresses very slowly. Many times it goes away by itself. A diagnosis must be confirmed by a biopsy.

    Just as we would never amputate the labia of females with BXO or the glans of circumcised boys with BXO, it is logical that we should never consieer amputating the foreskin of intact males, without first employing all of the conservative treatments that have proven their efficacy.

  46. #46
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,682

    Početno

    Nije da imam neki ogromni uzorak, ali moje iskustvo s dva klinca, jedan u pelenama, a drugi uglavnom bez pelena, pokazuje da je samaritanka u pravu. Tim vise sto je tri sekunde nakon sto se ovaj drugi rodio doktorica pitala, jel to kompletna fimoza?
    A onda ju je popisao.

    Za razliku od starijeg koji ne moze prevuci kozicu i ne bavi se time uopce, sto mogu zahvaliti imobilizaciji donjeg dijela tijela pelenom, ovaj mladji je tu svoju "kompletnu fimozu" toliko rastegnuo i istegnuo da ce uskoro vjerojatno moci to prevuci bez problema (ne pratim bas pozorno).

    U pocetku sam i ja tu nesto smisljala i premisljala, iako mi je mm rekao da je to normalno i da on upce nije mogao prevuci kozicu do puberteta. No onaj clanak na portalu mi je otvorio oci i zatvorio tu temu.

  47. #47
    VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,261

    Početno

    Samaritanka, evo nešto za tebe : http://www.cirp.org/library/treatment/phimosis/beauge/

  48. #48
    samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb/Njemacka
    Postovi
    1,879

    Početno

    Mommy od kada ti je decko bez pelena i od kada se poceo igrati s penisom (pitam jer smatram vrlo bitnim).

    vedrana puca mi glava danas tak da se ne mogu nikako skoncentrirati na engleski, a ti znas da mi je jaci njemacki, pa te molim ukratko na hrvatskom sto je pisac htio reci, tj. sto ti mislis tim citatima reci jer sam znatizeljna pa da ne cekam dok mi glava malo ne popusti.

  49. #49
    josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    1,438

    Početno

    danas ga evo, cijelo vrijeme kući bez pelene, a pišu je taknuo- niti jednom!
    uopće ga ne doživljava, svašta.

    možda na moru pokaže veći interes

  50. #50
    VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,261

    Početno

    Samaritanka, probaj onda sutra, cijeli tekst je skroz zanimljiv.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •