provela sam je u znaku novog zakona
u borbi protiv novog zakona...
puno je toga u mom životu bilo podređeno tome
puno sam drugih važnih stvari odgađala zbog toga
puno je dana i noći prošlo u pisanju dopisa, organiziranju, mailanju...ponavljanju jednog te istog...ovog što pino piše... različitim ljudima, medijima...
puno puta je moja obitelj bila na čekanju zbog nečeg važnog što se događalo ovdje, u ovoj priči oko zakona...
no najvažnije od svega...i duboko osobno
bila sam na dva postupka po novom zakonu
u jednom sam dobila pet folikula, tri js - jedna nezrele, druga se nije oplodila, treće jest...ne osobite kvalitete zametka...beta, naravno 0...
u drugom također pet folikula, dvije js - niti jedna se nije oplodila...transfera nije bilo
počeli su se javljati drugi medicinski problemi koji zbog stimulacija eskaliraju (još k tome neuspješnih i bez neke velike šanse da dođemo do transfera...dakle gubljenje zdravlja bez ikakve svrhe)
zato u meni debelo sazrijeva odluka (i tuga) da u 9. mjesecu kad sam naručena za postupak više ne idem tamo
nisam još odlučila je li to moj konačni oproštaj s IVF-om (nakon 10 godina i puno postupaka) ili ću se još koji put uspjeti okušati negdje drugdje...maribor...finacijske mogućnosti za ići u mb trenutno nemam...ali nisam to kao opciju još potpuno prekrižila ako se situacija popravi

Odgovori s citatom
. Nema

), jer sam uvijek prigovarala protiv nepravde i taj Kalimero i danas čuči u meni i boriti ću se sve dok ovaj loš zakon ne padne.

i onda napokon na AIH, 3 puta, rezultat nula
(otplakala i nastavila dalje) Upravo sam ponosna samopikalica za 1. IVF i naravno da se nadam pozitivnom ishodu, ali sam isto tako i ogorčena što ću morati prolaziti neke nebulozne stvari (odluka o broju) koje žene vani niti ne sanjaju