Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 108

Tema: Dijete golo na plaži da ili ne?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Dijete golo na plaži da ili ne?

Evo čitala sam na nekom drugom forumu kako se sada kažnjava po nekom Zakonu ako je dijete golo na plaži. Pitam se šta vi mislite o tome tj. da li su vam djeca gola na plaži ili ne?
    Meni moja M je i prošle i ove godine bila gola i to mi je nešto najprirodnije i najljepše. Skinem platnene i onih sat i pol šta smo na plaži bude bez ičega ona sretna i ja isto
    Ne znam kako će biti slijedeće godine kada bude veća vidjet ćemo, možda se bude počela sramiti pa ćemo kupiti kupaći ali do tada će mi biti gola.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Golotinja kod djece na plaži mi ne sjeda baš dobro, nisam za tu opciju.
    Na vjerujem ljudima oko sebe tj.oni koji su na plaži, kaj ako uslika dijete i onda tu fotku stavi na internet.
    Moje dijete je nosilo prošle a nosit će i ove godine kupaće gaće.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Joj ja sam po tom pitanju totalno rastrzana.
    Prvo sam paranoidna prema pedofiliji, onda ne volim gledati kako se valja po pjesku, i on mu se zavlači i gdje treba i gdje ne treba
    A onda opet mislim da mu je najljepše nesputanom, a on pokazuje tako oduševljenje kad se razgoliši.
    Ove smo godine bili na plaži gdje je bilo puno djece (češke u glavnom) i većina malih je bila gola, pa sam se i ja nekako lakše odlučivala da 1,5 godišnjeg sina razgolitim. A 5 godišnjoj kčeri sam gačice mjenjala ispod frotira

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ma makar i obićne gačice, doma iza kuće na livadi može bit gola koliko hoće i u kući, ali kad smo a vidljivom mjestu i baš mi je žalosno kaj je takvo vrijeme došlo da djee ne možeš ostavit golo da se igra radi nekih budaletina

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Gola ko od majke rodjena bila na moru svaki put do sad. I na nasem gradskom kupalistu. I po dvoristu u vikendici, i kod prijatelja u dvoristu u bazencicu.
    Ako sedi po pesku, sljunku onda zbog higijene gacice, a kupa se gola.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Totalno se slažem s vama.
    I moje dijete je ponekad golo doma, vidim da uživa gol skakati po krevetu.
    A što ćemo kad živimo u bolesnom svijetu, sve se pošemerilo.

vjerujem u bolje sutra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

gol je na plazi i uopce se ne zabrinjavam oko toga
    na bazenu je u kupacim gacicama

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Sjećam se vremena kad sam ja bila mala curica, kupala sam se gola sigurno do pete, ako ne i šeste godine, a gornji dio kupaćeg oblačila tek kada su se grudi počele razvijati. Ali situacija se u zadnjih dvadesetak godina puuuno promijenila. Upravo zato sam u potrazi za mjestom gdje će mi dijete moći biti golo i nesputano, a opet zaštićeno od pogleda drugih ljudi. Pitam se da li tako nešto uopće postoji?!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

A možda do godišnjeg shvatim da sam zapravo paranoična.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bilo je već takvih tema, ali nisam znala da je donesen takav zakon
    Iskreno, ja sam za nudo kupanje do kad god to njima paše. Već je bilo i rasprava o pedofilima u tom kontekstu, ja ne znam što se tu sad može dogoditi a što ne bi moglo ako je dijete u kupaćima, osim stavljanja slike na net.
    Kolika je kazna?

http://forum.roda.hr/threads/33095-D...=na+pla%C5%BEi
    http://forum.roda.hr/threads/32479-k...=na+pla%C5%BEi

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ma meni isto nije jasno o kakvim opasnostima vi pricate (osim tog famoznog da slike dodju na net). Pedofila je uvek bilo i bice, jako je malo zena, mojih prijateljica koje se nisu bar jednom susrele sa pedofilom (znaci pre nekih 20-25 godina).
    Mi smo bas jutros bili na Savskom jezeru, sva deca uglavnom gola, sa nama je bila i devojcica od 9 godina koja nije imala gornji deo (nema grudi, sta ce joj).

Pa moje dete piski u parku na travi (a park je najprometniji u Beogradu, sinoc je u njemu bilo bar 300 ljudi i dece), i kupa se kod prijatelja u bazenu. Oni imaju kucu sa dvoristem a oko njih su sve zgrade i decu moze da vidi ko god hoce....

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I moja curica od 3 godine je gola. I na plaži i u dvorištu. Ne brinu me previše te pedofilske priče jer se uvijek kupamo na manjim plažicama, di bi tip sa fotićem bio i te kako zamjećen. Ako smo se ja i cijela moja generacija kupali goli cijelo djetinjstvo, ne vidim razloga da se i djeca i danas kupaju. Bolestan svijet bio je i onda i sad.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moji se na moru kupaju goli do cca 5 godina, na bazenu jed ruga priča jer tam se mora imati gče za vodu. Inače još mi gluplja stvar curama do cca 12 godina stavljati grudnjake.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 15.07.2010. at 17:59

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nisam paranoična. Moj stariji se kupao gol na plaži do prošle godine. Onda je sam odlučio da bi imao kupaći. Mlađi se još kupa gol. Kod bake u dvorištu su i sad goli obojica.

Pedofila je uvijek bilo i bit će. Ne opterećujem se time.

Može neki link na taj zakon?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mene zanima konkretan zakon, zvuči mi suludo. zar su i nudiste zabranili zakonom?

pedofilu nije nužno da je dijete golo, njih uzbuđuju djeca, bila ona gola ili obučena. to što dijete ima kupaće gaće, ne znači da više nije zanimljivo pedofilu ili da ga zato neće fotkati. tako da mi je kupanje u gaćama samo zbog pedofila skroz besmisleno.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma to 100% neki francuski zakon

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

MM i ja nikome nismo dali fotke naše bebe na prvom kupanju. Ne samo radi pedofila, nego me općenito čude roditelji koji se razbacuju golišavim fotkama svoje djece, pišu blogove o njima, kao da ta djeca neće odrasti...na kraju krajeva, ja ne bih da moja kćer sutra piše o mom životu i slično. Sad sam zabrijala, ali kužite
    Posljednje uređivanje od linolina : 15.07.2010. at 20:42

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

cvijeta, ti si još na filozofskom trenutku. Baš me nasmijala ova tvoja primjedba, nakon dvodnevnog čitanja ozbiljnih postova.

Inače, ja nisam za golo dijete na javnoj plaži i to najviše radi higijene. Kad smo na s barkom dalje od ljudi, onda naravno može.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Meni nikako nije slatko da mi kraj glave djeca piške i kake, što danas vidjeh na Korani.

Da su imali pelene ostalo bi u peleni ,pa u kantu ili u perilicu i okej da ja sam ekološki neosvještena i zla baba kojoj kakice nisu kjut i imam ekološki otisak bigfuta

to si ja sama repliciram da vam uštedim vrijeme

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam za golu djecu na plaži , a ni za odrasle bome.
    Gol si doma u 4 zida , na javnom mjestu bar tih nekoliko kvadratnih centimetara tkanine.

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moji dečki imaju kupaće gaće, nikad nisu bili goli i nije mi baš lijepo vidjeti golu djecu stariju od 3-4 godine

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kako su ljudi razliciti. Meni ne smetaju gola deca, slatko mi je videti male guze :pedofil:
    Ne smeta mi ni to sto su me moji slikali golu kad sam bila mala i svima pokazivali slike. Video ih je i MM, i vecina mojih prijatelja. Nemam sa tim nikakav problem.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Kako su ljudi razliciti. Meni ne smetaju gola deca, slatko mi je videti male guze :pedofil:
    Ne smeta mi ni to sto su me moji slikali golu kad sam bila mala i svima pokazivali slike. Video ih je i MM, i vecina mojih prijatelja. Nemam sa tim nikakav problem.
    i ja ovako.

maria, jel ni pišat ne smiju?

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Ni ja, apsolutno.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A ja ne shvaćam zašto bi trebali biti goli? I zašto sam morala pazit da mi dijete ne stane u govance koja je gola curica pokraj nas pokakala?

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A zašto odmah ako su klinci slobodni biti bez kupaćih na plaži znači da automatski i kakaju i piške po istoj? Bezveze.

I nitko ne kaže da bi trebali biti goli, nego da jesu jer ne vidim ništa loše u tome. I mi smo bili goli kao klinci na moru. I to mi je bilo posve normalno. Mene osobno kupaći jako hladi i odmah ga moram presvući kad izađem iz vode. Ovako bi i njima oblačila suhi(što i radim sad starijem).

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa Vidi poruku
    A zašto odmah ako su klinci slobodni biti bez kupaćih na plaži znači da automatski i kakaju i piške po istoj? Bezveze.

I nitko ne kaže da bi trebali biti goli, nego da jesu jer ne vidim ništa loše u tome. I mi smo bili goli kao klinci na moru. I to mi je bilo posve normalno. Mene osobno kupaći jako hladi i odmah ga moram presvući kad izađem iz vode. Ovako bi i njima oblačila suhi(što i radim sad starijem).
    potpis na ovo

kuda ovaj svijet ide da se zgražamo na golu dječicu.tako je najprirodnije i najzdravije, jer bi trebalo nositi 20 kupaćih da budu suhi stalno...

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

i moje su gole. a kada daka želi biti u kupaćem (na gradskom kupalištu, dravi) obavezno presvlačimo mokre gaće.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

htjela sam reć da su goli na normalnoj plkaži, ali ona onim koje su pješćane NISU GOLI nikad

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

[QUOTE=ivancica;1666204]A zašto odmah ako su klinci slobodni biti bez kupaćih na plaži znači da automatski i kakaju i piške po istoj? Bezveze.

QUOTE]

Slažem se!

Možda je maria71 mislila na manju djecu koja se ne znaju kontrolirati?

Jer, nezamislivo mi je da veće dijete, koje više ne treba pelenu, piški i kaka po svuda, umjesto da ode s roditeljem na predviđeno mjesto - wc ili negdje dalje u travu van dometa kupača!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moje su gole zato jer tako žele. dođu do plaže u badiću, i prvom prilikom ga skinu i više ga ne žele obući. prošle godine su imale 2 i 6 godina, i nisu ni pišale ni kakale po plaži. pardon, margita se u mjesec dana 2 puta pokakala na plaži jer nije mogla izdržati do doma, ali tada već 6 mjeseci nije nosila pelenu tako da to nema veze s tim. i da, počistila sam njezine drekice i odnijela ih doma u wc, nisam ih ostavljala ljudima pored glava.
    trenutno imamo doma veliki bazen i margita uđe u njega u gaćama i odmah ih skine, tako da znam da će i na plaži ove godine opet biti gola. zara je dosta u badiću ovo ljeto, prvenstveno jer želi biti "velika", ali čim se druži s frendovima koji su goli, odmah se i ona skida i uživa. pa ćemo vidjeti.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa Vidi poruku
    Zato što mi se upravo to dogodilo prije koji dan..curica pokakala na par mjesta a mama se pravi da ne vidi.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Fekalije mi nisu furka.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pa i meni je ruzno da neka mama ne pocisti za detetom, ali to ne znaci da ce moje zbog toga ici obuceno.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

A onda kada još tako gole roditelji dovedu u park na plaži,na ljuljačke i tobogan . Baš higijenski, za poludit, za njihovu djecu, a bogme i moju koja se tamo igraju.

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Na javnom kupalištu bili u gaćama, na moru budem pustila malog golog. Pišanje i kakanje? Uopće mi nije zamislivo da ne bi počistila za djetetom ako mu bude sila. Pišalinu uvijek možem zaliti s vodom, a kakicu pokupim.
    Pa skuplja se kakica iza pasa, a dječje ostavljaju? Ej, na što smo spali, katastrofa. maria71 pa što si šutjela kraj takve mame? Uh, što bi ju ja počastila da cijela plaža čuje!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

džaba ti je s takvima ulaziti u raspravu...kupila sam ja drekece za Markom , kao što kupim i za svojom mačkom.to mi je default.

Marko skače gol po stanu i kod babe i kad odemo kod frendice na Mrežnicu jer joj je rijeka ispod kuće i tamo se nitko ne kupa osim nje/ nas .

Na javnoj plaži je u gaćama, ne zbog pedofila nego zato jer ja smatram da je to normativ.Isto kao što smatram da moje sise nisu za pokazivanje u toplesu jer su grozne. A netko baš takve visuljke veselo lufta po plaži ....

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ne znam koji je to Zakon nego cure su na tom forumu o tome pričale pa eto rekoh da vidim šta mislite! Ovdje je recimo 50:50 za i protiv ili možda više za a tamo su 80% žemske protiv golotinja kod dječice! Evo recimo mi smo jučer bili na plaži nekih sat i pol i naravno ja sam ju skinula i stvarno je puno dječice bilo golo kao i dosta dječice obučeno. Pa sad kao u svemu free choice! Ali moja M je uvijek sa nama na našem ručniku nije da se baš kreće sama po plaži nego je uvijek sa nama tako da kakanje ako i dođe do toga ja ću sigurno govance pokupiti, a pipi onda je Ok jer ovako ili onako pola ljudi piša u vodi!
    A što se pedofila tiče pa šta oni mogu klince na žalost slikati i obučene!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

najbolje mi je kad krene priča o nekom zakonu, a zakona nigdje

kao recimo onaj "zakon" po kojem trudnica ne smije biti vezana u autu
    Posljednje uređivanje od Lutonjica : 16.07.2010. at 12:14

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Možda je to neki "lokalni" zakon, odnosno propis na nekoj plaži?

Maša je isto gola, jedino kad se igra po plaži (ako je pijesak ili neka prometna betonirana) ima gaćice da ne sjeda po koječemu, i to obične jer su mi gadni oni plastični materijali za kupaće.
    A što se tiče roditelja koji ne očiste kad se djeca unerede, vjerovatno nebi očistili ni ako pljuju ili se izrigaju pa onda gaće/ne gaće dođe na isto. Ja mrzim stati i u nečiji sladoled pa ga mi opet jedemo .

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moja je bila gola kao i sin ovo ljeto, iza leđa su nam neke curice komentirale da nije li već velika da bi bila gola, ima tri godine, pa sam se zapitala i ja...ali nisam ih obukla ni jedno..nek uživaju...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Obavezno gacice.

I jako mi smeta kada se djeca koja se jos nisu odviknula od pelena popisaju ili pokakaju po plazi.

Proslo ljeto sam kakanje na par centimetara od tudjih rucnika dozivjela 2x, ove godine pisanje po plazi 3x. Gadi mi se pomisao da stavljam rucnik na neciju mokracu, pa makar bila i djecja.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moja se kupa u kupaćim gaćicama isključivo jer ona na tome insistira...Da želi biti gola, bila bi gola. Ima tri godine i već sama zna šta želi, tako da je pustim da odluči. Uglavnom ne idemo na šljunčane plaže, tako da nemam neke bojazni oko pojeska i tome slično, a što se tiče wc-a, valjda je civilizovano pokupiti iza svog djeteta... To mi nekako isto kao i ostaviti svoje smeće na plaži.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Lanche prvotno napisa Vidi poruku
    a što se tiče wc-a, valjda je civilizovano pokupiti iza svog djeteta... To mi nekako isto kao i ostaviti svoje smeće na plaži.
    Ali kako pokupiti mokracu, koja se uvuce u sljunak/pijesak i tako lijepo zamirisi na 35C na suncu!

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    moji se na moru kupaju goli do cca 5 godina, na bazenu jed ruga priča jer tam se mora imati gče za vodu. Inače još mi gluplja stvar curama do cca 12 godina stavljati grudnjake.
    meni su sise počele rast sa 10 god i sasvim je prihvatljivo da imaju grudnjak jer se sve prije o prije razvijaju

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni nikako nije slatko da mi kraj glave djeca piške i kake, što danas vidjeh na Korani.

Da su imali pelene ostalo bi u peleni ,pa u kantu ili u perilicu i okej da ja sam ekološki neosvještena i zla baba kojoj kakice nisu kjut i imam ekološki otisak bigfuta

to si ja sama repliciram da vam uštedim vrijeme
    a djeca koja ne nose pelene???? i njima zna pobjeć, a svaki normalan roditelj će kakicu bacit, a ne je ostavit

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Ali kako pokupiti mokracu, koja se uvuce u sljunak/pijesak i tako lijepo zamirisi na 35C na suncu!
    vjerujem da imaš bar nekog kućnog ljubimca- stavljaš mu pelenu da nebi pišao okolo??? glupost- ko da vaše pišanje i sr.......... ne odlazi u more. Kaj mislite kam im ide kanalizacija??? I onda to fino sve se onako malo razvodni a vi se u tome bučkate..... ali kad djete kapne u pjesak to je odmah panika. Pa ponesite svi vi kojima to smeta lijepo sa sobom omekšivač ili nešto i to zalijte da ubijete smrad, da i još nešto ako su gačicama i onda se zna desit da im pobjegne...Ne kužim kaj vas goli mališani tolko podsjećaju na pišanej po svud?? ko da gačice ne promoće kad se popiški???

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Od samog početka smo u kupaćim gaćicama i puno ljepše mi je vidjeti klinca u nekom slatkom kupaćem na plaži nego gologuzog barem danas ima malih kupaćih gaćica za kupiti

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj krescenija prvotno napisa Vidi poruku
    Kaj mislite kam im ide kanalizacija???
    Haha.
    Ovo me malo nasmijalo.
    A jeste se uhvatili pišanja i sr*nja Svaka tema neki fajt... Dakle gdje je moj podatak koliko će me globiti? Ili je zbilja francuski zakon?
    Hoće li mi biti olakotna okolnost ako budem imala izjave svjedoka da se dijete samo skinulo i pri tom urlalo tako da je morska površina vibrirala?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj krescenija prvotno napisa Vidi poruku
    meni su sise počele rast sa 10 god i sasvim je prihvatljivo da imaju grudnjak jer se sve prije o prije razvijaju
    možda tebi , ali ni jednoj curičkici nije to počelo rasti s cca 2-4 godine, a već sve imaju uredno grudnjake u toj dobi!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •