Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Yasmin kontracepcijske tablete kao priprema za IVF

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Yasmin kontracepcijske tablete kao priprema za IVF

Ok cure, help........ evo napokon je na pragu i moj prvi IVF.
    Ići ćemo na dugi protokol (Decapeptyl od 14 dc + Menopur), ali pošto imam policistične jajnike i poprilično neredovite cikluse, dr. je odlučio započeti sa Yasmin tabletama da ciklus malo dovede u red, a onda dodati supresiju. Mislim da se sličan protokol koristi i u Mariboru.

E sad, ja nikad u životu nisam koristila nikakve kontracepcijske pilule, pa pojma nemam kako ću na njih reagirati, a čitam da su moguće svakakve nuspojave - od mučnina, glavobolje, vrtoglavice, gubitka libida, razdražljivosti, krvarenja... Spominje se naravno i opasnost od trombofilije, i one afere iz 2008 o smrti studentica (za koje ipak mislim da Yasmin nije odgovoran). S druge strane Yasmin su (bile?) jako popularne jer u načelu ne debljaju, rješavaju neke probleme s kožom i sadrže jako malu količinu hormona (a daju dobar učinak)...

Kako god bilo, voljela bi čuti iskustva cura koje su koristile Yasmin, pa bila ona dobra ili loša, čisto da vidim kako to funkcionira u praksi, i da znam što sve mogu očekivati u tih mjesec dana. Znam da je sve individualno i da svatko reagira drugačije, ali eto, volim biti informirana, pa kud puklo!
    Bar ću znat zašto sam odjednom postala plačljiva, čangrizava baba... Jadan MM...
    I da, kad se popije 21 tabletica, nakon koliko stigne menga?
    Posljednje uređivanje od Denny : 17.07.2010. at 00:47

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Draga Denny, ja sam uzimala Cilest kontracepcijske tab. i nisam imala nikakve nuspojave. Bit će ti sve u najboljem redu ne brini se!!!
    Yasmin tab. nisu odgovorne za ove slučajeve koje spominješ. Te su cure imale inače genetski problem i povečan rizik za trobofiliju i druge hormonske tablete bi im stvorile problem.
    Meni su u MB bili rekli Yasmin, ali ja sam uzela Cilest jer sam ih već prije bila koristila i znala sam da mi ne stvaraju probleme.

bubi33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Denny, nisam nikada koristila kontracepciju, ali sam nedavno naisla (mislim da je dr. R. nekome odgovorio) da je to jako kratki period uzimanja, da bi se ocekivale neke izrazito teske nuspojave.
    Nemoj brinuti, bit ce sve u najboljem redu!
    Posljednje uređivanje od bubi33 : 17.07.2010. at 11:19

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Denny ja imam poduži staž u korištenju kontracepcije. Probala sam mnoge tablete i evo reporta:
    - Cilest - bile moje prve, udebljala se u bokovima od njih, pojačale mi apetit skroz. Bila sam jako mlada (16) pa sam ih uzimala cca 6 mjeseci prije nego sam se opametila
    - Diane - najjače koje sam probala, pojačale mi dlakavost, uništile libido, jake promjene raspoloženja
    - Triquillar - odlične, trofazne, najmanja koncentracija hormona, uzimala ih 3 godine i imam samo pozitivna iskustva. Nakon te 3 godine savjetovana mi je promjena pa sam probala još i
    - Yasmine - promjene raspoloženja, bubuljice, otečenost
    - Logest - katastrofa. Počela sam dobivati dva ciklusa u mjesecu pa sam nakon dva mjeseca otišla ginekologu koji mi je pronašao polip, pokušao ga ambulatno ukloniti, ali nije uspio. Drugi polip koji je nastao u kratkom roku nakon prvog je uklonjen u OB Pula i nikad se više nije vratio.
    Zaključak priče - svakome odgovara nešto drugo, moja cima je još na Diane kontracepciji, neke druge kolegice koriste Cilest, treće Triquillar. Sve je individualno.
    U tvom slučaju nema baš puno mjesta za brigu, ne trebaju tebi kontr. tablete za trajnu uporabu, već jedna kutija prije IVF-a.
    Don't worry!!!!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam ne tako davno imala slicna pitanja u vezi kontracepcije kao i ti na temi Protokol s kontracepcijom i evo sto sam na kraju zakljucila.

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cure puno vam hvala!
    Nema znači druge nego provati i vidjeti. Nadam se i ja da će proći sve ok, ipak će taj jedan mjesec proći relativno brzo, pa kako god bude, da se izdržati.

Natalina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nemoj se previše opterečivati time jer ćeš ih uzimat kratki period, pa nekih većih nuspojava vjerojatno neće biti. Dosta cura osjeti lagane mučnine ili male vrtoglavice dok se tijelo ne navikne na tablete, ali i to se izdrži...nije sad to tako strašno ... ma, bude sve ok!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •