Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: UroĐeni problem sa debelim crijevom

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno UroĐeni problem sa debelim crijevom

Drage moje , vjerujem da većina vaših beba ima problema sa stolicom .. isto sam tako svijesna činjenice da kada je beba na majčinom mlijeku , može imati po 6 stolica dnevno , isto tako je nemora imati po 7 dana. dakle ja sam toga svijesna, pa da odmah isključimo savjetovanja tog tipa
    moja bebica je hranjena mojim mlijekom , eventualno ako ga po noći ponestane , a on još vrišti i gladan je, onda mu dam bočicu adaptiranog .beban ima 5 tjedana , lijepo napreduje i voli papati.grčeva hvala bogu nemamo
    naš je problem nešto drugačiji ... naime , još u rodilištu sam primjetila kako se malac jako napinje kad kaki, KAKA MEKANU GOTOVO PROLJEVASTU stolicu.On je kadar tako tiskati cijeli dan ... obično kad se probudi počinje tiskanje , a istovremeno je i gladan , pa mi onda stradaju bradavice jer me toliko navlači , grize , gura da nakon dojenja moram stavljati obloge. Što se tiče čekanja da pokaka prije hranjenja , to je nemoguće jer on STALNO TISKA i kadar je tiskati po tri sata bez prestankka ... i onda obično , nakon toliko muke , crvenjenja , savijanja , kreštanja konačno pokaka nešto toliko sitno da se jedva vidi. Probala sam mu davati lagani čaj od kamilice sa malo lakteoze ( tako mi je rekla patronažna) . Ali čaju treba 4-5 sati da počne djelovati , čak i više , a jadno moje se muči ... stanje mu se inače pogoršava , jer sad već toliko tiska da ima refluks , pa ga stalno moram imati na oku jer se konstantno guši i hropće. Stenoza pilorusa je isključena jer smo bili na uzv. Mislim da je problem u debelom crijevu. Ima li koja mama/beba slično iskustvo ?

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

da i nekad plače kad tiska jadno moje

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A da ga ne boli buškica ili ima lagane grčiće pa na taj način trpi i nosi se s tim, a dok ga jače buba zaplače.
    Jer ako je zdrasteno sve u redu, ne znam, možda bi ja ipak mislila da su grčići.
    Možda nešto ti jedeš što mu smeta, možda mu smeta kravlje mlijeko ako ga piješ, gazirana pića... da probaš nešto izbaciti iz prehrane?
    A možda mu to adaptirano smeta ili čajek. Probajte samo majčino mlijeko i izbaci nešto iz prehrane, pa ćete vidjeti.
    Jer osjetljive su te male buškice, neke više neke manje.
    Sjećam se ja svoje malene da je to isto radila, tiskala, ali nije nužno imala stolicu, da da, sjećam se.

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Apsolutno pazim kaj jedem.ništ mliječno , ne pijem gazirano , sokove ne opčenito.tako je bilo kad je bio i bez čajeka i bez ad , pa se zato bojim da možda nije nekaj urođeno.mislim da nisu grčevi jer on kad PRDNE ili se kooonačno pokaka , onda je ok Zadnje vrijeme nam probleme stvara taj refluks, baš zbog tiskanja
    kako ste vi riješili tiskanje i do kad je trajalo ?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Paa čuj, ne sjećam se baš. Znam da je bilo to, ali ne onak da je tak baš cijeli dan, isto tak znam da su ju tako malu predvečer malo kao grčići lovili, ali ne onak jako, tek toliko da ju nekaj smeta pa je znala zaplakati.
    Ali mi smo se puno nosili na rukama, tj stalno, pa smo nekak prebrodili to. Ona je zato stalno visila na cici, tak si je pomagala, iako je baš i kod cicanja na boku često znala stenjati kao da ju nekaj boli, stvarno nisam znala kaj je to, a onda je i drugo djete je to isto ponekad radilo, ali ne tako često.
    Kao da ih nekaj boli, evo mi smo to prošli, ali stvarno ne znam točno što je to bilo.
    Nije lako s tim malenima kad neznaš kaj ih muči pa si na sto muka, tak je bilo kod nas, stalno smo nekaj rješavali, ak nije jedno, je drugo, pa je i vrijeme na taj način odmicalo.
    I dan danas je tako, uvjek je nešto i tako rastemo sa svim čarima staaalnih majčinih briga!

Evo ja se nadam da nemate zdrastvenih problema i da će proći.

anitak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

probaj mu olakšat tako da mu svakih pol sata masiraš trbuščić oko pupka u smjeru kazaljki na satu,ili mu uzmes nogice i guras ih lagano prema trbuščiću,nama je to jako pomoglo svaki put bi se dobro isprdio .

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Masiram , nosam stavljam tople obloge , držim u okomitom položaju , uvijek podrigne , tiskamo nožice prema trbuščiću , probali smo i toplomljer , čaj od komorača , a i ja ga pijem ... ma neznam više

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako ima zraka u crijevima(kažeš da prducka i onda mu poslije bude lakše), može biti da je od toga. Crijeva bole kad se šire, a sami zrak to uzrokuje- širenje crijeva, pa je lako moguće da ga to boli i pokušava izbaciti zrak van.

Prbajte da što manje zraka uvlači pri hranjenju, dobro da podrigne, masiranje trbuha, ti izbaci iz prehrane sve što napuhuje.

anitak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

meni se čini da su to grčevi ,najgore je kod njih kaj moraš gledat bebu kak pati a nemreš joj pomoć.....oboružaj se sa strpljenjem,nosi je mazi je ,ljubi je ,ja ti ništa drugo nemam za preporučit..

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

moja malena je patila od slicnih problema
    pravi problem je bio u nekoordiniranosti njihovog tiskanja i otvaranja sfinktera, oni jos 'ne znaju' pravilno se pokakat
    nama se dogadjalo par puta dnevno, i proslo je vremenom
    evo, pogledaj

http://www.the-essential-infant-reso...Dyschezia.html

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Probaj sa masazama (masiraj ga i dok je u kadi sa toplom vodom) i vezbanjem nogicama ka trbuhu i da mu ne dajes caj sa laktozom ni adaptirano. Tvoje mleko je lakse svarljivo.

Ako je po noci gladan stavi ga na siku navuci ce mleko u par dana onoliko koliko mu treba. Nemoj sa toplomerom to dodatno ulenji creva. Dakle daj mu vremena da se uskladi bez stimulacija, a da nema stalne shokove od uvodjenja novih namirnica (adaptirano, caj...).

Pokusaj da pojedes par suhih sljiva ili marelica, vidi da li ce mu biti lakse da se pokaka.

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    moja malena je patila od slicnih problema
    pravi problem je bio u nekoordiniranosti njihovog tiskanja i otvaranja sfinktera, oni jos 'ne znaju' pravilno se pokakat
    nama se dogadjalo par puta dnevno, i proslo je vremenom
    evo, pogledaj

http://www.the-essential-infant-reso...Dyschezia.html
    dobar link.pročitala sam.ali piše da TO PROLAZI KROZ TJEDAN,DVA... A NAMA TO TRAJE OD ROĐENJA.DO KAD JE VAMA TRAJALO?

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj anitak prvotno napisa Vidi poruku
    meni se čini da su to grčevi ,najgore je kod njih kaj moraš gledat bebu kak pati a nemreš joj pomoć.....oboružaj se sa strpljenjem,nosi je mazi je ,ljubi je ,ja ti ništa drugo nemam za preporučit..

MA da , dođe mi da plačem s njim , a često i to radim .. ali ak su grčevi , pa nebi li to bilo svaki dan u isto vrijeme? i zakaj se onda smiri kad se konačno pokaka?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi smo imali isti problem. Da bi se pokakala, ja bih pojela kašicu od šljiva i to bi brzo djelovalo, a iz prehrane sam izbacila krompir i otkrili da joj je to jaaaako smetalo.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj inikaaaaaa prvotno napisa Vidi poruku
    dobar link.pročitala sam.ali piše da TO PROLAZI KROZ TJEDAN,DVA... A NAMA TO TRAJE OD ROĐENJA.DO KAD JE VAMA TRAJALO?
    smanjivalo se malo po malo
    konacno je proslo negdje oko 6-7 tjedana
    joj, plakale bi i ja i ona kad bi je bas uhvatilo

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

MA da , dođe mi da plačem s njim , a često i to radim .. ali ak su grčevi , pa nebi li to bilo svaki dan u isto vrijeme? i zakaj se onda smiri kad se konačno pokaka?
    Kolike ili dojenački grčevi su 'pravi' grčevi koji se javljaju u isto vrijeme, traju otprilike jednako dugo. Ali, bebama može nešto drugo smetati i onda imaju te grčeve koji se ne javljaju u nekim pravilnim razmacima. Možda ne podrigne kako treba pa mu smeta zrak u crijevima, kad se pokaka mu je lakše. Možda mu smeta nešto što jedeš. Probaj nekoliko dana pratiti. Kolike traju do oko 3. mjeseca, a mislim da bi i tada trebao probavni sustav sazriti pa neće biti toliko osjetljiv na hranu koju ti jedeš.

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

nama je pomoglo da ga stavim na trbuh onda bise malo vrtio i isprdi pa zaspao to mu je jako pomagalo
    ili nosanje na ruci tako da moj dlan dode na trbuh pa se i tako masirao
    i proslo je ali je dugo trajlo
    i neredovito kakanje koje i danas traje ali mi smo otkrili kukuruz kuhani da pomaze ako ga ja pojedem
    znam da si uplasena sad ali sve ce to proci nazalost sad je sve na pokusajima i promasajima i otkrivanju sto mu odgovara
    ali u svakom slucaju makini caj to mu netreba nikako

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    smanjivalo se malo po malo
    konacno je proslo negdje oko 6-7 tjedana
    joj, plakale bi i ja i ona kad bi je bas uhvatilo
    žao mi je što vam se to dešavalo , ali me doista tješi što sad znam da nisam jedina . a jel počelo od rođenja ili kasnije??

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja je isto imala grčeve ali nikad u isto vrijeme.valjda ne te klasične.
    krenuli kad smo došli iz bolnice i počeli prestajati s malo preko 3.mjeseca
    mučila se, mučila dok ne bi vjetrovi izašli van.poslije je bilo ok.
    dala sam joj kapi babynos.na biljnoj bazi.ne štete i mogu koristiti i djeca do godine dana.
    probaj s tim

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •