Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: kako zamrznuti tikvice?

  1. #1
    Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,717

    Početno kako zamrznuti tikvice?

    u mojem vrtu imam pravu hiperprodukciju tikvica - posijala sam sve sjemenke iz pakovanja, sve su nikle, i sad valjda na dnevnoj bazi ima barem 3 tikvice. kako na vrt dolazim samo vikendom, imam i dosta tikvica već poprilične veličine.

    kako ih zamrznuti? naribati? narezati na ploške?
    princeza šefica 2004.
    Tarzan veliki 2007.
    beba anđeo 2010

  2. #2
    Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,403

    Početno

    Ka ih režem na kockice.
    Malo su mekše kod kuhanja ali mi to ne smeta tijekom zime. Ja ih pravum sa lukom i rajčicom. Neznam kakve su za pohanje jer ih stavljam zamrznute kuhati.
    . . .

  3. #3
    Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,717

    Početno

    hvala puno na savjetu, evo već sam ga provela u djelo!
    princeza šefica 2004.
    Tarzan veliki 2007.
    beba anđeo 2010

  4. #4
    babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Postovi
    1,013

    Početno

    Može se i naribati pa koristiti za pite. Nakon odleđivanja puste vodu, ali ukusne su.
    _________________
    |^^^^^^^^^^^^^|__
    |VOZI SE UPORNIJE | '|";\,___.
    |_..._....._____===|=_|__|...,]|
    "(@)'(@)****|(@)*(@)***(@)

    A body to live for, not to die for!

  5. #5
    emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    3,732

    Početno

    ja naribam, posolim i ostavim da puste vodu, ocijedim i tako zamrznem (porcije po cca 1/2 kg)
    i koristim za bucnicu

    ali skuzila sam da ako dugo stoje zamrznute, budu poslije prilicno gorke
    Rodina savjetnica za dojenje
    S (98.) i N (02.)

    "Oni su mali, ali su veliki, odnosno hoću reći, nisu više mali, ali su dosta veliki da ne budu mali"

  6. #6
    Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Vž županija
    Postovi
    490

    Početno

    ja ij također znam ispanirati za pohanje i onda takve zamrznuti na tacni, pa ih kasnije ubacim u vrećicu (inače bi se slijepile u vrećici) i vadim koliko treba i poham.

    samo to nikad nije u škrinji jako dugo, potrošimo mi to brzo. i to inače radim samo kad mama ima hiperprodukciju u vrtu.

    moja mama je nekoć, kad nije bilo tikvica tijekom čitave godine u trgovinama, isto smrzavala ribane, pa smo to koristili za bučnicu ili za umak (onako s kiselim vrhnjem plus pire). ne sjećam se koliko dugo je stajalo, nikad nije bilo toliko toga da bi dočekalo proljeće..
    Hera

    Naše prvo čudo života stiglo je zajedno s proljećem!
    Drugo s kasnom jeseni.
    Treće stiglo s krajem ljeta...

  7. #7
    Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Postovi
    2,159

    Početno

    Ja ih našnitam za pohanje i musaku i narežem na kockice za sataraš i rižoto. Ne ribam ih jer nismo baš ljubitelji pite sa bundevom
    I 2008
    M 2009
    K 2010

  8. #8
    iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,671

    Početno

    Ja ih naribam, zamrznem i po zimi od njih radim čušpajz (na bijelo sa kis. vrhnjem), ili bučnicu.
    L. 2006.

  9. #9
    casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    moje malo selo
    Postovi
    1,203

    Početno

    ja sam danas narezala na kockice,pa na kratko blanširala i onda smrznula
    za malu kad lrene s dohranom

    baš me interesira kakve budu

    inače ribane - bučnica i čušpsjz
    ...kad izgubiš nekog, misliš da si izgubio cijeli svijet, ali na kraju se ispostavi sasvim drugačije...

    P 26.03.2010.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •