-
Traži se osoba za emisiju Hrvatska Uživo, do utorka 3.8.2010
Dragi svi,
traži se osoba koja bi ispričala svoje iskustvo s Zakonom za emisiju Hrvatska uživo u povodu godišnjice zakona... molim vas da ako ste zainteresirani da se javite ovdje ili na pp ili pino111@gmail.com
Ne moram niti napominjati koliko bi bilo važno da se održi problem zakona u žiži javnosti - Milinović ga želi pomesti pod tepih...
Da podsjetimo, doktori su predložili izuzetke ali samo za "najteže" pacijente,
nac. povjerenstvo proslijedilo zahtjev Milinoviću, ali on se zavjetovao da neće ništa zucnut o MPO do KRAJA GODINE -
i tako ako se pacijenti ne bune i ne bodu i ne podsjećaju da nekima vrijeme ističe dok on odugovlači - dotle će zakon ostati kakav jest, šanse pacijentima smanjene, liječenje substandardno...
podsjetimo da je hrvatski zakon jedinstven u svijetu u ograničenju oplodnje na 3 jajne stanice, umjesto da se oplodi onoliko koliko je potrebno, a taj broj debelo ovisi o slučaju, o dijagnozi, o dobi žene, o spermiogramu, o broju neuspjelih pokušaja...
podsjetimo da se zameci po zakonu smiju baciti ali ne i zamrznuti i tako sačuvati za sljedeći pokušaj...
da se transfer 3 zametka u europskim stručnim smjernicama obeshrabruje... da Nijemci kažu da se za transfer 2 optimalna zametka u prosjeku treba oploditi 6 jajnih stanica
da su u zadnjih godinu dana već 4 europska suda donijela presude koje pokazuju da su ograničenja u hrvatskom zakonu loša i neutemeljena (talijanski ustavni sud ukinuo ograničenje oplodnje na 3 jajne stanice; europski sud za ljudska prava utvrdio da se medicinska metoda smije zabraniti samo ako je to JEDINI i srazmjeran način za postići opće dobro; njemački vrhovni sud dopustio predimplantacijsku dijagnozu i ne-transfer loših zametaka; irski vrhovni sud dosudio da predimplantacijski zametak nije nerođeno dijete)
Zato trebamo izaći iz anonime i reći cijeloj Hrvatskoj još jednom kako je ovaj zakon nečovječan
Molim vas JAVITE SE!
HVALA!
-
Osoba bi trebala za snimanje uživo u studiju...
Javite se, molim vas...
-
-
Nadam se da će se netko naći, iako je dosta nezgodan termin, puno je ljudi taj tjedan na godišnjem.
Ja em sam na putu, em nemam iskustvo po novom Zakonu. Ja sam iz skupine koju Zakon najviše diskriminira i nema nikakvog smisla da se navlačim po čekaonicama, da mi se probudi nada, da se ponovo razočaram, a onda da mi se zdravlje zbog Milinovićeve prljave igre još dodatno pogorša.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma