Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Nf i

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Nf i

R ima 4 mrlje bijele kave po trupu, 3 su veličine 0.5 cm, a jedna 0.4. Također ima i dvije depigmentirane mrlje oko 0.5 cm. Bili smo kod neuropedijatra i somatski i neurološki status je u granicama normale. Nalaz okuliste je uredan. Dijagnoza je ˝In obs propter NF I˝.
    Ima li tko iskustva s ovom bolesti?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj A ima vecu depigmentiranu mrlju na trupu do ramena, a dio ramena izgleda ko da mu je netko tamo nagurao taj pigment koji mu fali naprijed. Nismo ga nikad vodili doktoru posebno zbog toga, niti je pedijatar to ikad komentirao.
    Nisam skuzila jel se to kod vaser malca pojavilo naknadno ili ima od rodjenja?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Moj A ima vecu depigmentiranu mrlju na trupu do ramena, a dio ramena izgleda ko da mu je netko tamo nagurao taj pigment koji mu fali naprijed. Nismo ga nikad vodili doktoru posebno zbog toga, niti je pedijatar to ikad komentirao.
    Nisam skuzila jel se to kod vaser malca pojavilo naknadno ili ima od rodjenja?
    Odvedite djete dermatologu, jer ova depigmentirana mrlja može ukazivat na neke druge kožne poremećaje.
    Inače ovo što opisuješ nema veze sa NF1.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj štrumpf prvotno napisa Vidi poruku
    ˝In obs propter NF I˝.
    Inače, nije NF i, već NF1

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Inače postoji i NF2, isto je što i ovaj 1 samo se manifestira bez pjegica.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ispricavam se, falila sam ceo fudbal, cijeli post sam krivo skuzila.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Ispricavam se, falila sam ceo fudbal, cijeli post sam krivo skuzila.

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj sweety prvotno napisa Vidi poruku
    Inače, nije NF i, već NF1
    Pa tu i piše NF I samo je u naslovu greška, nisam upalila velika slova...molim moderatoricu da promijeni ako je moguće nf i = NF I

Zar smo nas dvije jedine koje muči neurofibromatoza... molim vas da podijelite svoja iskustva ako ste ikad čuli za ikoga koga je ovo mučilo.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Bok, dulje sam na forumu, ali prvi put pišem. Imam sina od 9,5 mj koji ima 2 pjege, nijednu nije imao kad se rodio. Jednu je na unutarnjoj strani bedra tamno smeđa veličine 1,5 cm (dobio sa 6 mj), a druga je ispod ruke oko 1cm (kao kockica izgleda) za sad jako svjetla (dobio prije mj dana). E sad, znam da 1-2 pjege ima 30% zdrave djece (podatak od Dr Sabola) , ali isto tako znam da NF1 ide postepeno i da mrlje mogu izlaziti i do par godina. Ne znam isto sam jako zabrinuta. Ima li kod Vas kakvih promjena?

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mi idemo na kontrolu u četvrtak pa ćemo vidjet...

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Mama Štrumf kako je bilo na pregledu? Nadam se da je prošlo u redu

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj roberta72 prvotno napisa Vidi poruku
    Bok, dulje sam na forumu, ali prvi put pišem. Imam sina od 9,5 mj koji ima 2 pjege, nijednu nije imao kad se rodio. Jednu je na unutarnjoj strani bedra tamno smeđa veličine 1,5 cm (dobio sa 6 mj), a druga je ispod ruke oko 1cm (kao kockica izgleda) za sad jako svjetla (dobio prije mj dana). E sad, znam da 1-2 pjege ima 30% zdrave djece (podatak od Dr Sabola) , ali isto tako znam da NF1 ide postepeno i da mrlje mogu izlaziti i do par godina. Ne znam isto sam jako zabrinuta. Ima li kod Vas kakvih promjena?
    Bok Roberta

Pjegice nekim slučajem su povezane sa količinom D3 vitamina u tijelu, sad je trenutno zima i manje je svijetla, pa je moguće da se pjegice ako i budu dalje nastajale, pojave u periodu do ljeta (premda u nekim slučajevima nema ni u tome pravila).

Trenutno nema smisla ići kod doktora zbog dvije flekice, ako se do kraja godine i dalje budu množile, onda odi, a nadam se da će stati na tome.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

i mi imamo problema sa tim pjegicama...u bit prvo bude kao krug suhe kože i ako ne detektiram na vrijeme ili ne trackam, pretvori se u depigmentirani krug...šta ima veze sa d vitaminom?? mi joj baš aljkavo to dajemo...koji roditelji, koma...

planiram dermatologu već mjesecima s njom, ali nikako...neka preporuka?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

A neznam ni sama. Na pjegice mi je skrenula pažnju dr koja me pitala
    da li ih je imao pri rođenju ili su nastale poslije. Svašta sam čitala o NF1
    i za sad nemožemo ništa, osim pratiti eventualni nastanak novih. Prvo dijete mi nema nijednu, a suprug je pun madeža velikih, malih i onih izbočenih po koži. A opet si mislim ta bolest je stvarno rijetka i da je može biti blaga. Bar se tješim!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    i mi imamo problema sa tim pjegicama...u bit prvo bude kao krug suhe kože i ako ne detektiram na vrijeme ili ne trackam, pretvori se u depigmentirani krug...šta ima veze sa d vitaminom?? mi joj baš aljkavo to dajemo...koji roditelji, koma...

planiram dermatologu već mjesecima s njom, ali nikako...neka preporuka?
    Neeee, ovo što opisuješ nije to Nema to veze sa NF

Depigmentirani dijelovi su druga stvar, stvarno ne znam što bi moglo biti, ako je jako suho i ljuskavo, maži Bepantenom i naruči se obavezno dermatologu, dosta se čeka.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj roberta72 prvotno napisa Vidi poruku
    A neznam ni sama. Na pjegice mi je skrenula pažnju dr koja me pitala
    da li ih je imao pri rođenju ili su nastale poslije. Svašta sam čitala o NF1
    i za sad nemožemo ništa, osim pratiti eventualni nastanak novih. Prvo dijete mi nema nijednu, a suprug je pun madeža velikih, malih i onih izbočenih po koži. A opet si mislim ta bolest je stvarno rijetka i da je može biti blaga. Bar se tješim!
    Polako, vidi nakon ljeta hoće li izać još koja, pa opet nakon drugog ljeta, pa opet nakon trećeg ljeta...
    I nadam se da ćeš tako još puno ljeta gledat kako nije izašla niti jedna...

chora avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Bok cure
    Imam sina od 7,5 mj.
    na leđima ima jednu veliku, a malo niže bliže guzici ima jednu manju. Stalno sam ga pregledavala i informirala se o tome. i skoro šiznula na živce od opsjednutosti.
    Imam prijateljicu koja ima tu bolest pa još jedan razlog više da se brinem.
    kupala sam ga prije par tjedana i vidimo još jednu novu.....
    noge su mi se odsjekle.
    naručila sam se kod dr.Sabola...
    dok sam čekala da dođe taj dan kad imamo pregled....ta nova flekica je nestala!!!
    skužili smo da mu je to možda bio natisak od piđame koja ima na leđima kopčanje a nova mu je. Ili je Božje ruke djelo!!!
    Dr.Sabol...jako drag doktor...uvjerio me da najvjerojatnije nije to.....da budem opuštena....no kod novih promjena da se javim....
    I dalje se brinem oko toga, ali sam shvatila da moja briga me samo izluđuje..i nisam dobra majka tada.....dijete me treba veselu...
    Pa što bude.
    Molim se svaki dan za njega

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Da, čitala sam da je dr Sabol najbolji za NF1 i isto sam se mislila naručiti ako se pojavi još koja.
    Ne treba stalno ni pregledavati dijete, tako sam i ja kad sam otkrila tu drugu flekicu (kao idem
    bezveze pogledati ispod ruke) skoro doživjela šok. A za dalje vidjeti ćemo...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •